1/7 אלה ה-Sapeurs, אנשים שחיים ב #קונגו וב #קונגו_ברזוויל, #אפריקה ומשתייכים ל'אגודת האנשים האלגנטיים שיוצרים אוירה [נעימה]'. #שרשור
2/7 הכיבוש הצרפתי בקונגו ברזוויל הביא למפגשים בין גברים צרפתים שהיו לבושים במיטב האופנה הפריזאית של תחילת המאה ה-20 לבין קונגולוזים שלטשו אליהם עיניים ורצו גם. הם התחילו לרכוש פרטי אופנה עדכניים מפריז בעזרת המשכורות הזעומות שלהם.
3/7 האופנה התפשטה לאליטה האינטלקטואלית של קונגו ברזוויל, אחר כך לסצינת המוזיקה ולבסוף גם הגיעה למדינה השכנה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו.
4/7 כל אחד יכול להצטרף לאגודה בלי קשר למעמדו הכלכלי. ואכן, אנשים רבים שחיים בעוני מחפיר משתייכים אליה. באמצעות הבגדים הם יכולים להתעלות מעבר לנסיבות החיים הקשות שלהם ולברוח מהן. לטענתם הלבוש נותן משמעות לחייהם.
5/7 הם מוציאים המון כסף על הבגדים (בד"כ קרובי משפחה שהיגרו לאירופה קונים אותם עבורם, או שהם מחליפים ביניהם פרטי לבוש). אבל המותג הוא לא הכל, אלא האופן שבו לובשים אותו. בחברות המקומיות, ה-Sapeurs נחשבים למודל של אלגנטיות, ג'נטלמניות, יופי, חמלה וכבוד עצמי.
6/7 למרות שהלבוש נראה אקראי, הוא נתון לחוקים שונים. למשל, אסור ללבוש יותר משלושה צבעים בכל רגע נתון, מלבד לבן.
7/7 גם נשים הצטרפו ל-Sapeurs. זה קרה קודם ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו בעקבות ההתנגדות של הנשיא הרודן, מובוטו ססה סקו, לכל דבר שהיה קשור לתרבות מערבית. תגובת הנגד של נשים רבות היתה להתחיל להתלבש כמו ה-Sapeurs. בקונגו ברזוויל נשים התחילו להצטרף לאגודה רק בשני העשורים האחרון.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
הצמח הזה הוא אולי לא הצמח היפה ביותר שנתקלתם בו, אבל הוא כנראה אחד המרשימים שבהם. הכירו את הוולוויצ'יה, צמח שחי במדבר נמיב ב #נמיביה וב #אנגולה, #אפריקה. #שרשור
למה הוא מרשים כל כך? קודם כל, כי הוא היה פה לפנינו, הרבה לפנינו. צמחי הוולויצ'יה הראשונים כנראה התפתחו בעידן היורה, לפני 200 מיליון שנה. כלומר, הוולוויצ'יה היא אחד ממיני הצמחים העתיקים ביותר על פני כדוה"א שעדיין קיימים היום, מה שנקרא מאובן חי.
הפרטים של הצמח הזה חיים לאורך תקופה ארוכה. הפרט הזקן ביותר המתוארך הוא בן 3,000 שנה, כלומר, הוא התחיל לצמוח קצת אחרי תחילת תקופת הברזל, קצת לפני הקמת ספרטה, ובערך כשהיפנים התחילו לגדל אורז. אבל הוא באמת זקן השבט, צמחי וולוויצ'יה אחרים צעירים בהרבה ומרביתם בני 500 שנה בלבד.