1/ Το 2021, ο @jeansouliotis έγραφε στην Καθημερινή πως κυβερνητικοί αξιωματούχοι ιδιωτικώς αναγνώριζαν ότι ένας από τους βασικούς στόχους των δικαστικών ερευνών κατά ΜΚΟ κ.ο.κ. ήταν η απομάκρυνση των ακτιβιστών από τα νησιά.
Στόχος που (μαζί με τα περιστατικά βίας) επετεύχθη.
2/ Όποιος είχε ελάχιστη γνώση της δικογραφίας κατά της ΜΚΟ ERCI (#Mardini, #FreeHumanitarians κλπ) γνώριζε πως επρόκειτο για φούσκα, που δεν θα μπορούσε να σταθεί πουθενά.
Απόδειξη πως οι δίκες εις βάρος των ΜΚΟ «επιτελούν καλύτερα τον σκοπό τους όσο παραμένουν σε εκκρεμότητα».
3/ Στο αναλυτικό ρεπορτάζ της για το @we_are_solomon, η @Alohamoira καταγράφει τα (πολλά) προβληματικά σημεία της δικογραφίας.
Για παράδειγμα, στο δήθεν «παράνομο» γκρουπ στο WhatsApp συμμετείχαν 100άδες άτομα, μεταξύ άλλων από την Ύπατη Αρμοστεία...
4/ ... ενώ παρά τις κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων, και την έρευνα στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων, τα μόνα στοιχεία που προσκομίστηκαν ήταν ένα μήνυμα της #Mardini στο Facebook όπου έγραφε ότι βοηθάει στην ανεύρεση πόρων.
6/ Εάν κάποιοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να δουν τι παίζει με αυτές τις πολύ-μυστήριες-ΜΚΟ μπορούν να εξετάσουν ποιο ακριβώς κοινωνικό έργο προσφέρει σήμερα η ΜΚΟ #Hopeten που εξασφάλισε 7+ εκατ. ευρώ με την ίδρυσή της. @we_are_solomon@reporters_gr
1/ Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, μια οργάνωση που συνεχίζει τη δουλειά της παρά τις πιέσεις, καταγράφει λεπτομερώς 12 περιστατικά επαναπροωθήσεων στην περιοχή του Έβρου που συνέβησαν το 2023.
3,5 χρόνια μετά την πρώτη μας δημοσίευση, επιστρέφουμε στην #Hopeland. Την ΜΚΟ που:
- δημιουργήθηκε από το πουθενά,
- εξασφάλισε 7,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Μετανάστευσης επί Νότη Μηταράκη,
- και εξαφανίστηκε όταν τα ευρωπαϊκά χρήματα τελείωσαν.
Το manifesto αφιερώνει ασυνήθιστα εκτενές άρθρο (πάντα ανυπόγραφα) κατά του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αλλά δεν κάνει τον κόπο να αναφέρει έστω σε δύο προτάσεις ΤΙ αφορά το ψήφισμα, πριν παραθέσει copy/paste τις δηλώσεις «στελεχών της κυβέρνησης».
2/ Εάν κάποιος χρησιμοποιήσει άλλη πηγή ενημέρωσης και ενημερωθεί για το ψήφισμα, θα δει ότι αφορά και το ζήτημα του Τύπου.
Το manifesto, με ένα χρόνο λειτουργίας πίσω του, έλαβε από τη λίστα #Πέτσα ίδια χρήματα με την ΕΦΣΥΝ (πολλαπλάσια επισκεψιμότητα) και τα διπλά από το TVXS.
3/ Μόνο λογικό κριτήριο φαίνεται να είναι η ιδεολογική ματιά των Μέσων.
Το manifesto δεν βλέπει ζήτημα στο να δημοσιεύει διθυραμβικά άρθρα στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, δίχως να ενημερώνει πως αυτός ο άνθρωπος ανήκει στο στενό & υψηλά αμειβόμενο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη.
1/ Σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε πως, τις τελευταίες 2 εβδομάδες, στην Times Square προβαλλόταν διαφημιστικό για την Αθήνα και «εκατομμύρια Αμερικανοί και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πόλη και τις εικόνες της».
2/ Κάποιες ακόμη εικόνες που είδαν την τελευταία εβδομάδα 530.000 άνθρωποι είναι αυτές σε βίντεο του Spartan.
Ενός δρομίσιου τύπου που πέρασε 13 χρόνια μπες-βγες φυλακή και τώρα γυρνάει σε βίντεο βόλτες του στις «κακόφημες» περιοχές του κόσμου.
3/ Από το βίντεο (link σε επόμενο tweet) έχω κόψει 2 σημεία.
Στο πρώτο, ο Spartan μιλάει με ενθουσιασμό για την Αθήνα ως Μέκκα του παγκοσμίου γκραφίτι, ένα μέρος που όλοι παγκοσμίως ξέρουν για το γκραφίτι του.
Έξι μήνες μετά το πιο πολύνεκρο ναυάγιο που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, με θύματα πιθανόν πάνω από 600 αιτούντες άσυλο, τα ερωτηματικά γύρω από την ανατροπή του αλιευτικού παραμένουν.
Ο Συνήγορος του Πολίτη ανακοίνωσε πως ξεκινά δική του ανεξάρτητη έρευνα.
Είχαν προηγηθεί, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ανεξάρτητης Αρχής, επιστολές προς την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.
Και η «ρητή άρνηση» του Λιμενικού να ξεκινήσει εσωτερική πειθαρχική έρευνα και να παράσχει στον Συνήγορο τα στοιχεία που ζήτησε. @we_are_solomon @_galatia
Το έργο του Συνηγόρου προμηνύεται δύσκολο.
Όχι μόνο επειδή, παρά τη σχετική οδηγία της Frontex που αποκάλυψε @we_are_solomon & συνεργάτες, οι (υπερσύγχρονες) κάμερες του (υπερσύγχρονου) σκάφους του Λιμενικού φέρονται να βρίσκονταν εκτός λειτουργίας.