دوازده دلیل که چرا این یک کارزار درخشان است
(رشته توییت)
۱- وکالت در برابر رهبری
کسی که رهبر توست به تو فرمان میدهد. کسی که وکیل توست تو به او فرمان میدهی.
وکیل تو در استخدام تو است. برای کاری که خودت نمیتوانی انجام بدهی او را استخدام میکنی. وقتی کارت انجام شد به وکیل کاری نداری مگر اینکه دوباره در آینده نیازی پیش بیاید.
۲- وکالت فقط تا پیش از استقرار دولت دموکراتیک به انتخاب مردم
این وکالت زمان مشخص دارد. اکنون در دوران پیش از سرنگونی جمهوری اسلامی. بلافاصله پس از سرنگونی افراد بسیاری از داخل خود ایران به تیم وکلای موقت اضافه خواهند شد.
وقتی بتوانیم نمایندگان خود را در یک انتخابات آزاد، دموکراتیک و منصفانه انتخاب کنیم دیگر به استخدام وکیل از طریق کمپین نیازی نداریم و کار این وکیل یا وکلای کنونی به اتمام میرسد.
۳- نقطه پایانی بر شعار "رهبر منم، رهبر تویی"
وقتی همه رهبر باشند یعنی هیچکس رهبر نیست. یعنی بی نظمی و عدم سازماندهی. شعار "رهبر منم، رهبر تویی" به آخر خط رسیده. لزوم هرمی بودن مشخص شده.
تنها سؤالی که باقی مانده این است که این هرم باید چگونه تشکیل شود و در راس آن چه فرد یا افرادی باشند. مکانیسم ایجاد این هرم نیز اکنون با کمپین #من_وکالت_میدهم تعیین شده. وکالت نه بیعت. هیچ قدرتی به هیچ کسی نمیدهیم مگر اینکه بتوانیم آن را پس بگیریم.
فقط مانده معلوم بشود وکیل یا وکلایی که برای این مدت معین استخدام میکنیم چه کسانی هستند. این فرایند آغاز شده است.
۴- از مجازی به خیابان
قبل از اینکه مردم به خیابانهای ایران بیایند هشتگ #مهسا_امینی میلیونی شد. قبل از اینکه هزاران نفر به خیابانهای استراسبورگ بریزند #IRGCterrorists میلیونی شد. شروع کمپینها در فضای مجازی است، بلوغشان در خیابان. نام وکیل یا وکلا در خیابان فریاد زده خواهد شد.
۵- خلاقیت در نبود صندوق رأی
برگزاری انتخابات آزاد ممکن نیست. مجبوریم از ساز و کارهای موجود برای انتخاب وکیل یا وکلا استفاده کنیم. فضای مجازی با وجود هزار مشکل جایی است که مردم میتوانند حرف بزنند و صدایشان شنیده شود.
۶- استخدام وکیل یا وکلا فقط برای مذاکره با دول خارجی
شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با منوتو وقتی گفت "باید وکالتی باشد" داشت درباره مذاکره با دول خارجی حرف میزد. در همان مصاحبه به طور مشخص گفت از کار تشکیلاتی و حزبی دوری میکند.
بنا بر این، او برای موارد دیگر از ما وکالت نخواسته. به خصوص، در بحث بسیار مهم، کلیدی و بسیار سخت تر سازماندهی، هیچکسی هنوز به طور مشخص داو طلب نشده.
۷- منحصر نبودن به شاهزاده
در خود هشتگ #من_وکالت_میدهم اسمی از شاهزاده نیست یعنی افراد میتوانند به فرد یا افراد دیگری وکالت بدهند. آنچه مهم است رسیدن به آن فهم و بلوغ سیاسی است که بدون تقسیم کار و بدون مشروعیت بخشیدن به فرد یا افرادی که وکیل ما باشند کار این انقلاب به جلو نمیرود.
به علاوه حتی خود شاهزاده هم گفت که او همراه با دیگرانی که با او "همسو" و "همکار" هستند در مذاکرات با دول خارجی شرکت خواهد کرد. بدین ترتیب بحث وکالت شخصی حتی از دید خود شاهزاده هم منتفی است. ما در حال استخدام یک تیم وکلا هستیم نه یک وکیل.
دیگرانی که با شاهزاده همسو و همکار هستند به نظر میآید اینها باشند: مسیح علینژاد، نازنین بنیادی، علی کریمی و گلشیفته فراهانی و شاید حامد اسماعیلیون. حامد در توییت مشترک اول با بقیه همراه شد ولی در توییت دوم نه. بسیار امیدوارم که او نیز به این تیم وکلا بپیوندد.
تصور کنید این تیم شش نفره برای مذاکره به کاخ سفید دعوت شود. یک طرف میز آنها و یک طرف دیگر میز پرزیدنت ایالات متحده، مشاور امنیت ملی، وزیر امور خارجه، وزیر دفاع، وزیر خزانه داری آمریکا و رئیس سیا. نه شاهزاده و نه هیچ فرد دیگری نمیتواند به تنهایی در مذاکره با دول خارجی حاضر شود.
باید در چارچوب یک هیات مذاکره کننده باشد و این نامها هم برای خارج کشور مقبولیت دارند و هم برای داخل کشور. شخصا #من_وکالت_میدهم به هر شش نفر این جمع. پنج نفر آنها هماهنگ هستند. امیدوارم حامد اسماعیلیون هم بداند که به تنهایی نمیتواند نقشی ایفا کند و باید با دیگران همکاری کند.
حضور او به همبستگی و قدرت این جمع بسیار خواهد افزود.
طرفداران دیگر چهرههای شاخص که از شاهزاده رضا پهلوی خوششان نمی آید نباید کمپین #من_وکالت_میدهم را با کمپین حمایت از شخص شاهزاده رضا پهلوی اشتباه بگیرند. آنها هم میتوانند به افرادی که دوست دارند وکالت بدهند.
لزوم وکالت دادن به یک تیم مذاکره کننده از طرف مردم ایران نباید قربانی خوش آمدن یا بد آمدن ما از یک فرد خاص شود. صدایتان را در حمایت از وکیل یا وکلای انتخابی خود بلند کنید. این به همگرایی کمک خواهد کرد و مفید است.
۸- فسخ قرارداد با وکیل
اگر از عملکرد تیم وکلا راضی نبودیم چگونه آنها را اخراج کنیم؟ همانگونه که استخدام کردیم. اگر در حمایت آنها هشتگ زده بودیم در نفی آنها هشتگ خواهیم زد. اگر به نفعشان شعار داده بودیم به ضررشان شعار خواهیم داد.
فکر نمیکنم و امیدوارم کار به آنجا نرسد ولی این ایراد که وکالت تام و همیشگی داده ایم وارد نیست.
۹- خروج رضا پهلوی از قفس ولایت عهدی
شاهزاده بارها و بارها به نقش ملی، فرا حزبی و فرا مسلکی خود تاکید کرده. با این وجود بعضی طرفداران افراطی او میخواهند او را در قفس یک نقش محدود نگاه دارند و سعی کنند به زور به دیگران بقبولانند که نه تنها فرم حکومت آینده باید پادشاهی باشد
بلکه رضا پهلوی هم باید حتما شاه بشود. در کمپین #من_وکالت_میدهم میبینیم بسیار افرادی که میگویند طرفدار فرم حکومت پادشاهی نیستند و از لقب شاهزاده هم برای رضا پهلوی استفاده نمیکنند ولی میگویند دوست دارند او در این زمان وکیل آنها باشد.
۱۰- استقبال از اعلام آمادگی وکالت مردم به صورت موقت
شاهزاده در پاسخ به تینا قاضی مراد (در پرانتز بگویم که به نظر من تینا قاضی مراد یکی از بهترین مصاحبههای تاریخ رسانههای فارسی زبان را انجام داد. مودبانه ولی بسیار صریح) به طور مشخص گفت
که برای مذاکره با دول خارجی به وکالت از مردم ایران آماده است. هیچکدام از چهرههای شاخص دیگر تا کنون به این صراحت چنین حرفی را نزده بودند. بخشی از استقبال زیاد از کمپین #من_وکالت_میدهم به خاطر نیاز بسیار مبرمی بود که مردم احساس میکردند به یک آلترناتیو وجود دارد
و به این خاطر که هیچکسی تا کنون برای رفع این نیاز اعلام آمادگی نکرده بود. شاهزاده اولین فردی بود که به صراحت برای چنین نقشی ابراز آمادگی کرد و این حمایت از او را افزایش داد.
(ادامه رشته توییت چند دقیقه بعد)
۱۱- سلبریتی ها
استقبال سلبریتیها مخصوصا آنهایی که به تازگی از ایران خارج شده اند مثل حمید فرخ نژاد و علی کریمی بازتابی از فضایی است که اکنون در ایران وجود دارد. مردم بیصبرانه متظر تشکیل یک آلترناتیو واقعی برای جمهوری اسلامی هستند.
۱۲- عاملیت من
هشتگ #من_وکالت_میدهم میتوانست کلمه "من" را نداشته باشد و فقط #وکالت_میدهم باشد مخصوصا در توییتر که در هر کاراکتر باید صرفه جوئی کرد. ولی "من" در این هشتگ زیبا و پر معنی است. بر عاملیت "من" تاکید دارد. بر سالاری مردم تاکید دارد.
این من هستم که تصمیم گرفتهام تو را به عنوان وکیل استخدام کنم. شیفته تو نیستم. به کمک تو احتیاج دارم. به تو وکالت میدهم که به من کمک کنی. خودم را در اختیار تو نمیگذارم که به من فرمان برانی.
خلاصه کلام
هدف همه ما نجات ایران از آخوندها است. برای این هدف یکی از ملزومات مذاکره با دول خارجی است. تیم مذاکره کننده باید مشروعیت داشته باشد. دادن مشروعیت از طریق انتخابات ممکن نیست چون انتخابات آزاد در حال حاضر ممکن نیست.
راه مشروعیت بخشیدن استفاده از ابزار موجود از جمله کمپینهای مجازی است. مشروعیت بخشی به هیأت مذاکره کننده را به خاطر اینکه ممکن است از یک فرد خاص خوشتان نیاید (بعضیها حتی از خود آن فرد خوششان میآید ولی از بعضی طرفداران آن فرد خوششان نمی آید) خراب نکنید.
همراه شو عزیز! کاین درد مشترک، هرگز جدا جدا درمان نمیشود!
پایان
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
کیان حسینی غریبانه کشته شد و این خیلی ما را غمگین کرد. شاید نوشته زیر کمی تسکینتان دهد. #محمد_حسینی
🧵
کیان عاشق ورزش رزمی کونگفو بود. کونگفو در معبد شائولین در چین توسط یکی از اساتید اصلی آیین بودایی در مکتب ذن یعنی «بودیدارما» پایه گذاری شد.
در افسانه ها هست که اصلا هنرهای رزمی را بودا پایه گذاری کرد و پیش از آن درگیری فیزیکی با هدف از بین بردن طرف مقابل بود نه با هدف رشد و تعالی انسان. پیش از آن «رزم» هنر نبود.
راهبان بودایی از همان دوره بودا موظف بودند غیر از سه ماه از سال که همراه با بودا به مراقبه میپردازند در دیگر ماه های سال در شهرها و روستاها پرسه زنی کنند. خیلی اوقات راهزنان به آنها حمله میکردند و گاهی آنها را میکشتند.
یک عده هم هستند که هر روز چند بار از چهره های اپوزیسیون عبور میکنند. وقتی عبور کردند دور برگردان میزنند و برمیگردند و دوباره از آنها عبور میکنند.
دائم از شاهزاده، مسیح، حامد، نازنین، علی کریمی، گلشیفته و ... عبور میکنند.
شما هر چقدر دوست دارید دور خودتان بچرخید. ما ولی حرکات خوب را تشویق میکنیم (شما بهش میگید خا** مالی) و اگر اشکالی دیدیم صبورانه نقد میکنیم.
چرا؟ چون بی طاقتی استراتژی مبارزه نیست و البته چون میدانیم اگر هم چهره جدیدی درست شود شما دائم العبورها اندکی بعد از آنها هم عبور خواهید کرد. عبور ویژگی شماست. عجله دارید که آن را هم میفهمیم. چطور میشود عجله نداشت وقتی زیباترین جانهای این کشور اینقدر بیرحمانه گرفته میشوند؟
دکتر حامد اسماعیلیون، سازماندهی، همبستگی و دیکتاتوری🧵
همبستگی با سازماندهی فرق دارد. کسانی که درباره یک موضوع خاص با هم همبسته میشوند در این همبستگی با هم برابرند. ولی افرادی که در یک سازمان سازماندهی میشوند با هم برابر نیستند.
بدون استثنا، هر سازمانی از شرکتها و نهادهای غیر انتفاعی گرفته تا دانشگاه ها و بیمارستانها و اتحادیه ها و حتی دولتها یک و فقط یک رهبر/رئیس/مدیر اجرایی دارند. این به معنی عدم نظارت نیست. اگر رییس یک سازمان تصمیمات بدی بگیرد هیات مدیره او را برکنار میکند.
اگر رییس دولت بد عمل کند مجلس او را استیضاح میکند. ولی بدون یک نفر در رأس، نه تصمیم گیری ممکن است نه پاسخگویی و شفافیت.
رئیس سازمان میتواند برای تصمیم گیری با دیگران مشورت کند ولی تصمیم گیرنده نهایی فقط یک نفر یعنی رئیس سازمان است.
۱- حامد اسماعیلیون گفت دیروز ازش دعوت شده که متن این توییت رو به همراه دوستان دیگه بنویسه. امروز صبح به همسرم میگفتم متن توییت خیلی خوب و نویسنده طور بود. احتمالا حامد نوشته. الان مطمئنم نسخه نهایی با ویرایش حامد بوده.⬇️
۲- برای من واضح شد که هسته اولیه نویسنده همون شش نفری بودند که توییت رو دقیقا در لحظه ۱۲:۰۰ منتشر کردند.
۳- اولین بار بود که به حرفهای حامد گوش میدادم و پرسشها درباره ریرا و پریسا نبود و او احساساتی نشد. عجب آدم توانایی است! وجود او یک سرمایه است. ⬇️
در گذشته از او انتقاد هم کردهام که بعضا باعث ایجاد بهانهای برای تخریب او شده. تلاش میکنم دیگر چنین کاری نکنم. به وضوح حملات از همه جهت شروع خواهد شد تا حامد از این جمع جدا شود. باید خیلی خیلی مراقب باشیم.⬇️
۱- شاهزاده، مسیح، حامد، نازنین، علی کریمی و گلشیفته مدت قابل ملاحظهای با هم در ارتباط بودهاند. هر کسی تا به حال بر روی متن یک بیانیه ( حتی در موضوعات بسیار کم اهمیت تر از رهبری یک انقلاب) کار کرده باشد میداند که چه کار سخت و وقتگیری است.
نوشتن بیانیه های کوتاهتر خیلی سخت تر هم هست چون حذف چیزهایی که فکر میکنی لازم است نوشته شوند از اضافه کردن آنها سخت تر است. توافق بر سر حذفیات هم اغلب خیلی وقتگیر است. به همین دلیل است که بیانیه های سیاسی ایرانی به طور تاریخی بیشتر شبیه مقاله بودهاند تا بیانیه های موجز.
پس یا این شش نفر وقت زیادی را با هم در ارتباط بودهاند یا اینکه همدیگر را خیلی قبول دارند و طرز فکرشان خیلی به هم شبیه است که توانستهاند یک بیانیه مشترک کوتاه را در مدت کمی تهیه کنند.
۲- این شش نفر در رازداری و رعایت نکات امنیتی قابل اعتماد هستند. در مدت زمان همکاری