Στο σημερινό 🧵μερικά συμπεράσματα για τις #υποκλοπες, διαμέσου των τοποθετήσεων ανθρώπων που κατά δήλωσή τους είναι (ή ήταν) "φιλικοί" στην κυβ. #Μητσοτάκη. Τίτλος: "Δύο όψεις μιας κρίσης", όπως ακριβώς κι ένα άρθρο του @SKalyvas που δημοσιεύτηκε στην "Κ" προ διμήνου.
Η *μία όψη* είναι αυτή που διατυπώνεται στο άρθρο του κ. Καλύβα. Το πρώτο που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως ο εν λόγω δεν έχει γράψει τίποτε άλλο επί του θέματος. Ούτε πριν ούτε μετά. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν "γνωρίζει το θέμα σε βάθος". >>
>> Άλλωστε, όσοι δεν έχουμε "ειδικές ικανότητες" (ποιες να είναι αυτές άραγε; ), δεν μπορούμε καν να να καταλάβουμε (!) τι "περίπου" (!!!) συνέβη.
Δεν γνωρίζουμε, συνεχίζει ο Κ. αν η υπόθεση αφορά "μεμονωμένο σφάλμα" ή "γενικευμένο σύστημα παρακολουθήσεων". "Το δεύτερο είναι προφανώς ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο", συμπεραίνει. Το άρθρο δημοσιεύτηκε 13/11/22. Δύο μήνες και μια εβδομάδα μετά, ακόμη και η Κυβέρνηση >>
>> έχει ομολογήσει ότι ήταν "γενικευμένο σύστημα", όμως ορισμένοι εξακολουθούν - δια της σιωπής τους- να αναρωτιούνται.
Πάμε τώρα στο δεύτερο σκέλος της επιχειρηματολογίας Καλύβα. Η χώρα από το '19 κ.ε. έχει γίνει "όαση σε μια Ευρώπη που ταλανίζεται". Θα αφήσουμε το "τεράστιο επίτευγμα" του Μητσοτάκη να θρυμματιστεί εξαιτίας των υποκλοπών;
Να σπεύσουν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις! Να μην αφήσουν να κακοφορμίσει η κρίση. Ποιες είναι όμως οι υγιείς αυτές δυνάμεις; >>
>> Ο ΣΥΡΙΖΑ; Όχι. Το ΠΑΣΟΚ; Οχι. Η λοιπή δεξιά πολυκατοικία; Οχι.
Άρα; Δεν διαθέτουμε εναλλακτικές.
Άρα; #Μητσοτακης.
Κι ας τρώγωμεν πέτρες.
Η *άλλη όψη* είναι αυτή της κ. @ArtemisSeaford. Η Σήφορντ ανακάλυψε ότι ήταν κι αυτή θύμα παρακολούθησης. Από τις λίστες του @documentonews. Να η πρώτη της αντίδραση, όπως την κατέγραψε σε άρθρο της στην "Κ" στις 29/11. Ήταν εξαιρετικά επιφυλακτική, όπως άλλωστε και ο Καλύβας.
Σε άλλη ανάρτηση των ημερών εκείνων, εκφράζει την ελπίδα της ότι "το προοδευτικό κομμάτι της κυβέρνησης", για τα επιτεύγματα της οποίας είχε θαυμασμό, θα στεκόταν στο πλευρό των θυμάτων.
Στο άρθρο της 29/11, γράφει και τις εμπειρίες της από την επικοινωνία με άλλα "πιθανά θύματα". Επιβεβαιώνοντας αντίστοιχες αναφορές που κατεγράφησαν στους NYT από την κ. @MatinaStevis.
Παρένθεση: Δείτε εδώ την "απάντηση" του κ. @apdox στο άρθρο της κ. Στέβη. Άραγε θα τόλμαγε να εκστομίσει παρόμοιες χυδαιότητες και στην κ. Σήφορντ, η οποία ήταν θύμα των υποκλοπών;
Τις ίδιες εκείνες ημέρες, η κ. Σήφορντ καταθέτει μια σειρά πολιτικών και νομικών προτάσεων (προφανώς προς το "προοδευτικό κομμάτι της κυβέρνησης"), οι οποίες - όπως φαντάζεστε - κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων.
Στις 10/01, και υπό τη βαριά σκιά της γνωμοδότησης #ντογιακος, η Σήφορντ σημειώνει: "Η κατάντια της χώρας μας μέσα από αυτήν την ιστορία, είναι συγκλονιστική".
"Να πώς μοιάζει η διάβρωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας". Επίσης στις 10/11.
Τέλος, σε άρθρο της στη LiFO στις 14/1, αποκαλεί τη χώρα μας μη-ανεπτυγμένο κράτος, καταγγέλοντας τον "ισομορφικό μιμητισμό" του πολιτικού μας συστήματος". Διαβάστε το απόσπασμα, είναι σκληρό, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Πάμε τώρα στα συμπεράσματα: 1. Η λίστα παρακολουθήσεων του Μητσοτάκη απαρτίζονταν κυρίως από "φίλους", και λιγότερο από "ουδέτερους" ή "εχθρούς".
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι "φίλοι" έχουν επιλέξει τη σιωπή. Γιατί; Επειδή εκβιάζονται. Δεν χρειάζονται "ειδικές γνώσεις" για να >>
>> εξηγήσει κανείς τη σιωπή προσώπων σαν τον Χατζηδάκη, τον Φλώρο ή τον Άδωνι. Αρκεί η κοινή λογική και τα τεκμήρια - δεν είναι λίγα - που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
2. Το σύστημα παρακολουθήσεων δεν ήταν απλώς η ελληνική εκδοχή του Watergate. Δεν είχε απλώς ως στόχο τη συλλογή πληροφοριών. Ήταν ένας μηχανισμός βίαιης πειθάρχησης (κυρίως) φίλων και (δευτερευόντως) αντιφρονούντων. Κι εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι ήταν απόλυτα πετυχημένος
3. Όπως τεκμηριώνει η κ. Σήφορντ, η παρουσία αυτού του παράνομου, γιγάντιου κ ακραία παραβιαστικού μηχανισμού πειθάρχησης, ροκανίζει τα θεμέλια του Φιλελεύθερου Αστικού Κράτους (ΦΑΚ - no pun intended). Θα περίμενε κανείς οι (μη εκβιαζόμενοι) υποστηρικτές του να είναι στα κάγκελα.
4. Και όμως. Δεν είναι. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι οπαδοί του αστικού φιλελευθερισμού συμπεριφέρονται ως Καλύβες. Όχι ως Σήφορντ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι η στήριξή τους στο ΦΑΚ ήταν τόσο υποκριτική, ώστε στην πρώτη "στραβή" να βουτήξουν την κεφάλα τους στην άμμο... >>
>> ... και να την κρατάνε εκεί μέσα, εδώ και έξι ολόκληρους μήνες!
Να τα θυμόμαστε αυτά, την επόμενη φορά που κάποιος "ΚουλοΘελητής" θα παρουσιάζει εαυτόν ως αγνό ιδεολόγο, ή fan-boy του σύγχρονου, ευρωπαϊκού ΦΑΚ.
Τέλος🧵
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Ο κύριος @SPothitos ζητεί να επισημάνω "πού διαφωνώ" με τα ψέματα της ακροδεξιάς #Υπόγας της #ΝΔ για τους λεγόμενους "Αγανακτισμένους". Πολύ ευχαρίστως. Θρεντ 🧵λοιπόν, για το (εκ των υστέρων) κατασυκοφαντημένο Κίνημα των Πλατειών.
Πρώτα - πρώτα, οι ορισμοί. Η διεθνής και εγχώρια βιβλιογραφία δεν χρησιμοποιεί τον όρο "Αγανακτισμένοι". Ο σωστός όρος είναι το Κίνημα των Πλατειών. Είναι διεθνές, ξεδιπλώθηκε στον δυτικό κόσμο και η αθηναϊκή του εκδοχή διήρκησε από τις 25 Μαίου 2011 έως τις 30 Ιουλίου 2011.
Η αφετηρία της κινητοποίησης ήταν ένα κάλεσμα μέσω FB για συγκέντρωση στη Διον. Αρεοπαγίτου. Την επομένη, η συγκέντρωση μετακόμισε επί της πλατείας Συντάγματος και πήρε χαρακτηριστικά Κατάληψης της Πλατείας.
☣️Πώς να ξαναγράψετε την ιστορία, δια της μεθόδου "όλα στο μπλέντερ". Ένα ακόμα κεφάλαιο από το playbook προπαγάνδας της ακροδεξιάς #Υπογας της ΝΔ. 🧵
Με αφορμή τα επεισόδια στη #Βραζιλία από τους οπαδούς #Μπολσοναρου, το στέλεχος της #ΝΔ, @NIKSOTIROPOYLOS υπενθυμίζει ότι τα ίδια περίπου έκαναν το 2011 και οι "Ζαίοι". Προσπαθούσαν να μπουν στη Βουλή! Και "ζητοκραύγαζαν" (sic): "σκοτώστε τον" άνδρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Στην ίδια γραμμή και ο Βουλευτής Καιρίδης. "Μαζί με τους χρυσαυγίτες...", "οι αγανακτισμένοι", κλπ.
Αν αυτό που χρειάζεστε σήμερα είναι να διαβάσετε τα κατορθώματα ενός πραγματικού ήρωα, ίσως ετούτος εδώ να είναι ο άνθρωπός σας 👇
Ο ρωσοεβραίος Αδόλφος Καμίνσκυ γεννήθηκε το 1925 στην Αργεντινή. Το 1932 μετακόμισε στο Παρίσι, όπου και τον βρήκε ο Πόλεμος.
Από νεαρή ηλικία είχε δείξει ενδιαφέρον για τη Χημεία και τη φωτογραφία. Για τον λόγο αυτό, όταν ενετάχθη στη γαλλική αντίσταση ασχολήθηκε με την πλαστογράφηση εγγράφων. Ήταν μόλις 17 ετών όταν ανέλαβε υπεύθυνος του εργαστηρίου πλαστογράφησης των Παρισίων.
📺📰📻 Εν μέσω μιντιακής σιωπής, ψηφίστηκε χτες ο "νόμος για τον Τύπο" του κ. Οικονόμου. Η κριτική που ασκήθηκε από τα Σωματεία του κλάδου ήταν από χλιαρή έως ανύπαρκτη. Με εξαίρεση ένα σημείο: τον αριθμό εργαζομένων στα κανάλια. 🧵Θρεντ για τα δεινά του εργοδοτικού συνδικαλισμού
📌Τον Οκτώβριο του 2015 ψηφίστηκε ο "νόμος Παππά". Μεταξύ άλλων, προέβλεπε ότι για να αδειοδοτηθούν τα κανάλια, θα έπρεπε να έχουν 400 εργαζόμενους. Τη διάταξη αυτή διαλύει ο νόμος Οικονόμου, μειώνοντας τον αριθμό σε 240. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε υπεργολάβους.
Ευλόγως λοιπόν, τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και η ΕΤΙΤΑ (τεχνικοί τηλεόρασης) έβγαλαν πύρινες ανακοινώσεις. Εδώ το σημερινό ΔΤ της ΕΤΙΤΑ. "Κανένα παζάρι - Καμία ανοχή", σημειώνουν.
☣️Στις 18.45 περίπου το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: "Η αλήθεια θα λάμψει, λέει η κυβέρνηση για το δημοσίευμα Euractiv για τις παρακολουθήσεις". Οι αναγνώστες όμως του Πρώτου Θέματος κυριολεκτικά 🤯 δεν έχουν ιδέα 🤯 για το ζήτημα στο οποίο απαντά ο Οικονόμου.
Το @EURACTIV δημοσίευσε την είδηση για παρακολούθηση Τέλλογλου, Κύρτσου και την αντίδραση του #Ντογιακος στις 15.08. Από τη στιγμή εκείνη και μέχρι τις 18.45, το Πρώτο Θέμα δημοσίευσε 82 (ογδοντα δύο!) νέα άρθρα. Για τις τροφές που καθυστερούν την εμμηνόπαυση, π.χ..🙄
Για την καινούρια αντιπροσωπεία της Kumho στην Ελλάδα 🙄.
#Υποκλοπες - Σύμφωνα με το @EURACTIV, @GiorgosKyrtsos και @telloglou τελούσαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. "Σιγά την έκπληξη", θα πει κανείς. Όμως η προσπάθεια της ΑΔΑΕ να διακριβώσει τι συνέβη, αποκαλύπτει τι εννοούν Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη με το "όλα στο φως".
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ΑΔΑΕ επισκέφθηκε χτες την Cosmote στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργεί, κατόπιν αιτήσεων των δύο παρακολουθούμενων.
Αρχικά, η νομική σύμβουλος του ΟΤΕ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, ισχυριζόμενη ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα διεξαγωγής της έρευνας.