וואלה, היה מאוד מצחיק.
מומלץ מאוד.
הצגה של תלמידי ניסן נתיב,
בירושלים הם מופיעים עד יום חמישי הזה
ובתל אביב הם מופיעים ברביעי וחמישי האלו nissan-nativ.org.il/he/443
אגב, כבר מתחילים לחפש שוכרים להקמת קפה/משהו דומה בשטח קמפוס מנורה, והלוואי שיום אחד יהפכו את רחוב בצלאל בירושלים לכזה שנוח יותר ללכת בו. אזור קמפוס מנורה בפרט, ובצלאל בכלל, אלה אזורים לא מספיק מנוצלים מבחינה עירונית, ולא נעים ללכת שם
סליחה, הם מופיעים עם ההצגה הזו בתל אביב ברביעי וחמישי בשבוע הבא
והלוואי, שייפתחו שם סניף של משק עפאים, או כוהנ'ס דלי, אני גם רוצה סניף שלהם בשכונה שלי!
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
יאללה, מחר אני צריך להעביר הרצאה קצרצרה על השלד הפנימי ומבנה הצבתונים של כוכבי ים, ומכיוון שהצבעתם בעד שאני אעשה גם שרשור של זה, וזו גם הזדמנות טובה לעשות חזרה קצרה על מה שאני אגיד מחר.
אז נתחיל בהתחלה, כוכבי ים שייכים למערכת קווצי העור, שנקראים כך מכיוון לרבים מהמינים, על שכבת העור שלהם, שנקראת אפידרמיס, צומחים קוצים.
למערכה זו עוד מאפיינים, כמו סימטריה גופית מחומשת, ושלד פנימי מזודרמלי (שהוא לא בדיוק פנימי ועל זה נדבר בהמשך).
בשביל זה צריך להבין משהו על בעלי חיים, וזה עניין שכבות הנבט. אצל בעלי חיים יותר פרימיטיביים, או פחות מפותחים ביולוגית, ישנן שתי שכבות נבט גופניות, שכבות האקטודרם, שהיא כיסוי הגוף החיצוני, ושכבת האנדודרם, שהיא בעצם שכבה פנימית.
אז לפני קצת פחות משבועיים, יצאה הודעה מאוד מרגשת, אושר חיסון ראשון נגד מלריה, או יותר נכון, ה-WHO המליץ לאשר חיסון ראשון נגד 1 מ-5 הפתגונים העיקריים שגורמים למלריה של חברת GSK על ידי ה-FDA לילדים עד גיל 5.
אז מה כל זה אומר? בואו איתי. who.int/news/item/06-1…
מלריה היא מחלה זיהומית, שנגרמת על ידי יצורים חד תאיים טפיליים שנקראים פלסמודיום, והיא נפוצה בעיקר במדינות עולם שלישי, בעיקר באפריקה ובדרום אמריקה.
מידי שנה, נדבקים 200 מיליון אנשים במלריה, וכחצי מליון מהם מתים, בעיקר ילדים.
כידוע, טפילי הפלסומדיום הגורמים למלריה מועברים ע"י נקבות יתושי האנופלס הידועות לשמצה, שידועות בעקבות ייבוש הביצות של החלוצים בישראל, לאחר שעקצו אדם שנדבק כבר בטפיל.
הטפיל עצמו הוא ערמומי במיוחד, שכן הוא יכול לפגוע באותו אדם פעם אחר פעם.
בחלקים נרחבים של אפריקה שמדרום לסהרה,
עוד שעות בודדות, בשעה 12:34 שעון ישראל, תשוגר לחלל אחת המשימות המעניינות ביותר של נאס"א, מבחינה מדעית, של השנים הקרובות, הגשושית לוסי.
"לוסי" תחקור 6-8 אסטרואידים טרויאנים (אסטרואידים במסלול הקפה סביב גוף שמיימי אחר) של כוכב הלכת צדק, שרק סביבו יש יותר מחצי מיליון אסטרואידים כאלה בפעם הראשונה, במטרה לחקור ולהבין עוד את מוצא האסטרואידים המתכתיים, שמורכבים, כך מאמינים, מחומרי הבסיס שמרכיבים את כל הגופים השמימיים
ביקום, ועליהם כבר מצאו מולקולות אורגניות, כמו חומצות אמינו (אבני הבניין של החלבונים).
הגשושית צפויה להגיע למסלול סביב כוכב הלכת צדק רק בעוד קצת יותר משלוש שנים, שבמהלכן היא תקפוץ לבקר אסטרואיד דומה שנמצא בחגורת האסטרואידים בין מאדים לצדק
1)היום אני אעשה שרשור על אחד מהטיפולים בעלי הפוטנציאל הגדול ביותר שיש בתחום הרפואה הנפשית, שכרגע נמצא בניסוי שלב 3 בבני אדם שאמור להסתיים בנובמבר הקרוב, ואם התוצאות ימשיכו להיות בו חיוביות, הוא יאושר.
טיפול בפוסט טראומה, באמצעות פסיכותרפיה בשילוב MDMA. @RackMada@BokerIris
2)ה-MDMA סונטז לראשונה ב-1912 על ידי אנטון קוליש בשביל חברת התרופות מרק, שעליו רשמה פטנט באותה שנה, בשביל להיות חומר מדכא תיאבון לחיילים גרמנים.
ויש האומרים, שאם אלכסנדר שולגין לא היה מגלה את ה-MDMA בשנות ה-70, כנראה הוא היה נשאר הערת שוליים בהיסטוריה. קנאביס.com/%D7%A1%D7%A0%D…
3)אלכסנדר שולגין נולד ב-17 ליוני 1925, בברקלי קליפורניה. הוא התחיל את התואר הראשון שלו כימיה אורגנית בהרווארד בגיל 16! באמצעות מלגה שקיבל. לאחר שנתיים לתוך הלימודים, בזמן מלחה"ע ה-2, עזב שולגין את הלימודים והתגייס לצי האמריקאי, ושירת על ה-USS Pope.
ועדכון חלל!
במקביל להרכבת משגר וחללית ארטמיס 1, מתקדמים גם עם הבנייה של ארטמיס 2, כשבניית המשגר של ארטמיס 2 מתקדמת צעד משמעותי.
המשגר והחללית של ארטמיס 1 נמצאים בימים אלה בהרכבה אחרונה של חלק הליבה של המשגר לבוסטרים ולחללית עצמה, דבר שאמור להסתיים באוגוסט, ולאחר מכן, הכנות לשיגור
והשיגור עצמו!
בהערכות אופטימיות, השיגור של ארטמיס 1 יבוצע בתחילת נובמבר הקרוב, ובהערכות אופטימיות, בינואר 2022.
במקביל, החלקים של משימות ארטמיס 2, 3 ו-4 כבר נמצאים בייצור.
הימור שלי, תהיה הכרזה של הצוותים של ארטמיס 2 ו-3 לאחר הנחיתה של ארטמיס 1. (ולמי שלא מכיר, ארטמיס זו תכנית
החזרה לירח של נאס"א, כשארטמיס 1 תהיה טיסת ניסוי לא מאוישת של החללית והמשגר לחלל העמוק של נאס"א, ארטמיס 2 תהיה טיסת ניסוי מאוישת למסלול סביב הירח, ארטמיס 3 תהיה הנחתה של בני אדם על הירח, שייבצעו משימות מדעיות, ומארטמיס 4 והלאה, בנייה של בסיס קבע על הירח)
היום אנחנו עומדים לדבר על אחד היצורים הקשוחים ביותר בפלנטה שלנו, כזה שיכול לשרוד כמות גדולה של קרינה, וטמפ' קיצוניות ושונות במיוחד.
היום אנחנו עומדים לדבר, על דובוני מים!
ותודה ל-@LabYosi על הרעיון.
דובוני מים (או Tardigrade) הם מיקרואורגניזמים המסוגלים לחיות במגוון אדיר של מקומות מחיה, אפילו בריק של החלל למספר ימים, כפי שנבדק ע"י ESA.
אורכם הממוצע הוא חצי מ"מ (אם כי יש תיעוד של כאלו באורך 1.5 מ"מ), ועד היום תועדו יותר מ-1,000 מינים של דובוני מים.
רובם צמחוניים או אוכלי חיידקים, אבל חלקם אוכל בשר, ואף יש דובונים קניבליים! 😱
יש להם 8 רגליים, ומצאו מינים שונים שלהם על הרים גבוהים במיוחד, בקטבים ובקרקעית האוקיינוסים.
יש כאלו המסוגלים לחיות בסביבה יבשה וחמה מאוד, כמו המדבריות החמים של אתיופיה, או בסביבות חומציות מאוד.