Η θετική ρίζα Β (1,618...)της χ^2-χ-1 είναι η αναλογία της «ωραιότητος». Διεθνώς συμβολίζεται με «Φ»,από τον γλύπτη Φειδία κ είναι ο χρυσός κανόνας. Δηλαδή η διαίρεση ευθύγραμμου τμήματος σε δυο μέρη έτσι ώστε το όλον προς το μείζον να είναι ίσο με το μείζον προς το ελάσσων.
Η γεωμετρική λύση της χρυσής τομής αποτελεί ένα από τα εξοχότερα επιτεύγματα των Πυθαγόρειων. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός διασπά την αρμονία,καθώς άρρητος ον δεν μπορεί να προσδιοριστεί αριθμητικά.
Αποδεικνύεται, ότι το όριο του λόγου του επόμενου προς τον προηγούμενο όρο της ακολουθίας Φιμπονάτσι ( 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55...) ισούται με την τιμή του «Φ».Κάτι που μάλλον δεν γνώριζε ούτε ο Φιμπονάτσι. Υπάρχουν κ άλλες περίεργες ιδιότητες του«Φ»,που δεν θα τις αναφέρουμε εδώ.
Τώρα, αν η αναλογία του ύψους σας προς τον κορμό είναι πολύ κοντά στο 1,618 έχετε αρμονικές αναλογίες, συμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους. Αν όχι, τότε είστε και πάλι ένα μοναδικό έργο τέχνης.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Οι διαστημικές δυνατότητες της Δύσης περιόρισαν σημαντικά την αεροπορική κ πυραυλική ισχύ των ARF(στοχοποίηση, πλοήγηση/ GLONASS κλπ). Αυτό ανέδειξε τρωτότητες. Μικρή χερσαία δύναμη με λίγο πεζικό στη συγκρότηση της δεν μπορεί να διατηρήσει εδάφη που κατέλαβε.
Υπό αυτές τις συνθήκες,για αποφυγή απωλειών κ διατήρηση μαχητικής ικανότητας, κάνεις σύμπτυξη (τακτική υποχώρηση). Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί των AUF έχουν άρωμα NATO. Αναμφίβολα όμως, χρειάζεται στρατηγική οξυδέρκεια γενναίους στρατιώτες κ μεγάλες θυσίες για να εφαρμοστούν.
Οι Ρώσοι από εκεί που ήταν επιτιθέμενοι,τώρα αναγκάζονται να υποχωρήσουν. Αυτό είναι βαρύ πλήγμα στο ηθικό ενός στρατού. Ωστόσο, φαίνεται ότι η σύμπτυξη των ARF στο Lyman (βόριο μέτωπο) κ στη Kherson - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - έγινε με ψυχραιμία.
1/7 Ένας αστερισμός δορυφόρων πρόβαλε πάνω από την Ουκρανία, λίγες μέρες μετά την έναρξη του πολέμου κ φαίνεται ότι προκάλεσε ένα διαστημικό Περλ Χάρμπορ στους Ρώσους.
2/7 Οι δορυφόροι μπορούν να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα αεροπορικής εικόνας στα Α/Αόπλα,που βρίσκονται σε μέγιστη διασπορά. Έτσι, αυτά δεν χρειάζονται ραντάρ εντοπισμού, εγκλωβίζουν μόνο για λίγα λεπτά, βάλουν μετακινούνται κ επιβιώνουν.Αυτό λειτούργησε αποτρεπτικά.
3/7 Η ρωσική αεροπορία φαίνεται, ότι δεν πήρε το ρίσκο κ δεν απέκτησε αεροπορική κυριαρχία(στρατηγικό επίπεδο), ενώ έχασε σημαντικά κ αεροπορική υπέροχη(επιχειρησιακό- τακτικό επίπεδο). Η Δύση πέτυχε -με ένα τρόπο - No Fly Zone κ εφοδιάζει σχεδόν ανενόχλητη τις UF.
1/7
Το «βάλτωμα» των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
(Μια διαισθητική μάτια…)
2/7 Ο ρωσικός στρατός δείχνει έλλειμα πρωτοβουλίας μικρών ηγητόρων κ ελιγμών στο πεδίο. Υπό το πρίσμα του κυρίαρχου δόγματος των δυτικών στρατών, η προσαρμοστικότητα κ η πρωτοβουλία σ’ ένα ρευστό μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον,είναι θεμελιώδης πηγή πλεονεκτήματος.
3/7 Το ρωσικό όμως δόγμα έχει διαφορετική σκέψη. Φαίνεται να βασίζεται λιγότερο στην υψηλή τεχνολογία κ την αποκέντρωτική διοίκηση, ενώ θεωρεί θεμελιώδες τη συνοχή,την αντοχή σε επιχειρήσεις φθοράς μεγάλης διάρκειας,τον σκληραγωγημένο πολεμιστή κ δεν αποστρέφεται τις απώλειες.