Kilka osób dosłało jeszcze trochę napiwków, więc kupimy trochę więcej rzeczy dla wujka. 🥰🥰
I buty :)
I podziękowania dla osób z listy
Podziękowania również dla Andrzeja i Dawida na Patronite
Dziękuję kolejnym osobom. Przyznaję, ze budżet rodzinny trochę ucierpiał w ostatnim czasie na podobne zakupy, ale w takich sprawach nie odmawia się pomocy
Dziękuję Kyryło
Dziękuję kolejnym osobom
O cholera. Chyba dokupimy kalosze taktyczne
No i teraz przekroczyliśmy wartość całej paczki. Robi mi się trochę głupio. Zapytam wujka czy ktoś w jego rocie czegoś nie potrzebuje
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Rosyjski korespodent Dmitrijew opisuje trend w rosyjskich mediach jaki zauważył, a mianowicie ustanie wiary w "wojnę do zwycięskiego końca". Teraz zastanawia się jak z tego wyjść bo "na tym Lwowie nie zależało już nie przejdzie" Trochę sugeruje żal, że to się tak potoczyło.
Komentarz pod wpisem "Przeraża mnie to, że znaleźliśmy się w pułapce, z której nie ma wyjścia, chyba że
za pomocą jakichś nadzwyczajnych środków..."
"Gdzie szefowie, tam i blogerzy) zwróć uwagę, nawet Kadyrow zaczął mówić
o pokojowym rozwiązaniu konfliktu. Kto zrozumiał sygnał, ten zrozumiał)"
Elon Piżmo, chyba nie rozumie, że poddańczość Europy wynika z pełnego zaufania co do sojuszu i dominacji USA w nim. Wyjście amerykanów z NATO i ONZ to utrata kontroli. Amerykanom brakuje rywalizacji oprócz Chin również z Europą? Dobry plan 😆
Jako przykład. Sam bojkot przez ZSRR głosowania w ONZ spowodował, że nie zastosowali prawa veta przy rezolucji o międzynarodowej interwencji w Korei.
Czyli wyjście USA z ONZ byłoby świetnym prezentem dla Chin jako najsilniejszego państwa w nim 🤦
"ZSRR, jako stały członek Rady Bezpieczeństwa ONZ, posiadał prawo weta. Pozwalało to blokować rezolucje, które uznawał za niekorzystne dla swoich interesów."
Zeleński potwierdził, że w pierwszej wersji umowy w sprawie minerałów ziem rzadkich zaproponowanej przez USA, chcieli oni uzyskać prawo do 50% ukraińskich zasobów mineralnych.
„Myślę, że uczciwie mówię, że chcę dialogu. Nie podpiszę czegoś, za co będzie płacić 10 pokoleń Ukraińców”
A ja powtórzę jeszcze raz. Gdy trzeba zadłużyć Ukraińców na kilka pokoleń, to Zeleński jest prawowitym prezydentem, ale gdy nie podpisał czego chciano, to już dyktator.
Wstęp:
29 grudnia 2024 r. - Milczakow naśmiewa się z ofiar zestrzelonego przez Rosjan samolotu, który leciał 25.12.24 z Azerbejdżanu do Groznego. Ofiarami m. in. Czeczeni
Kilka dni później pojawia się film, gdzie zdenerwowany Milczakow siedzi obok Apti Alaudinowa, dowódcy czeczeńskiej jednostki Achmat.
Dużo słodkich słów o jedności i jak trzeba jednoczyć się wśród narodów.
To robi się podwójnie zabawne, gdy przypomni się reakcję neonazistów z Rusicz na wieść o przeniesieniu się niedobitków Wagnera w szeregi Achmata. Post już został skasowany w ramach przyjaźni Czeczeńśko — Rusiczowskiej.
"Sprzedaliście się menażerii, szakale - nie ludzie"