אבישי גרינצייג Profile picture
Feb 23, 2023 12 tweets 5 min read Read on X
מנהל בעיתון המפלגתי "הדרך", יצחק קקון, מבקש את רשימת העובדות של עיתון הדרך שבמקרה גם עובדות ברשת מעין החינוך התורני, כדי להוסיף להן שעות פיקטיביות דרך רשת החינוך של ש"ס וכך המדינה תממן את שכר עובדי העיתון המפלגתי של ש"ס
והנה מייל של יצחק קקון משלהי דצמבר 2020 על שכר עובדות עיתון הדרך.

שואלים אותו מה עם הכסף שמגיע לנו על הכתיבה לעיתון. הוא עונה: לכו למנהל הרכש של רשת מעיין החינוך התורני אביטן. תשלחו מייל לאביטן ולחיים ביטון מנכ"ל רשת מעיין החינוך התורני.

חיים ביטון כיום מכהן כשר במשרד החינוך.
והנה כאן מנכ"ל עיתון הדרך ואיש סודו של אריה דרעי, יוסף חיים כלף, נחרד מכך שהעובדות פנו למנכ"ל רשת מעיין החינוך התורני חיים ביטון ולגורמים נוספים כדי לשאול מה קורה עם הכסף.

"אין טעם בשרשור של גורמים נוספים. זה עלול להזיק למטרה".

מישהו יודע מה הנזק לכתב את חיים ביטון למייל? 🧐
העובדת שואלת את יוסף חיים מה קורה עם הכסף שהעיתון חייב לי.

מה עונה לה מנכ״ל "הדרך" ביולי 2021? "ישבתי על זה עם המנכ"ל החדש של הרשת. מתי אפשר לתאם שיחת ועידה".

המנכ"ל חיים ביטון הלך לפוליטיקה הארצית של ש"ס. אבל המנכ"ל שהחליף אותו ברשת החינוך זכה ישר לחפיפה הולמת ממנכ"ל העיתון
מנהל בעיתון הדרך, מאי 2021: "אביטן ביקש שמהיום נעביר הכל דרך חיים ביטון. לא מבין מה קורה שם"

האם השר חיים ביטון ירצה להסביר מה קרה שם?
והנה קטע משוגע: מנהל בעיתון הדרך אומר לעובדת של העיתון להוציא קבלה עבור הדפוס המהיר על השירותים שהעובדת סיפקה לעיתון.

מה הקשר למען השם של "הדפוס המהיר" לעיתון הדרך? אין קשר.

אבל... הדפוס המהיר הוא הספק של הדפסת הספרים והחוברות וכו' של רשת מעין החינוך התורני של ש"ס.

עולם קטן.
והנה כאן הדפוס המהיר משלם 100,000 שקל לעובדת של עיתון הדרך, שמעולם לא הייתה בקשר כלשהו עם בית הדפוס.

מטרת ההעברה: "תשלום לספקים"

תראו איזה נדיבות. בית דפוס מחליט להתנדב ולשלם 100,000 שקל לעובדת של עיתון "הדרך" למרות שהוא מעולם לא שמע עליה והיא לא סיפקה שירות כלשהו לבית הדפוס.
והנה פה תגובת בעלי "הדפוס המהיר" לשאלה מדוע העביר מאות אלפי שקלים לעובדות של עיתון הדרך:

"זכינו במכרז לביצוע הדפסות עבור רשת מעיין החינוך התורני בני יוסף, ואנחנו מבצעים בנאמנות את כל הפרויקטים הנדרשים עבור הרשת, המכרז כולל שירותי גרפיקה הדפסה והפצה, הכל לפי תנאי המכרז".

#מה
המנהל בעיתון הדרך מקבל עדכון שעד ינואר 2020 בית הדפוס שילם לעובדות של העיתון 200 אלף שקל בשלוש נגלות שונות.
והנה תראו את זה. כשהעובדות לוחצות על מנהל עיתון הדרך לקבל כבר את הכסף - הוא עונה שהכסף אושר כעת בוועדת הכספים.

מישהו שמע על אישור כלשהו אי פעם של ועדת הכספים בנוגע למימון עובדי עיתון הדרך?
כאשר העורכת פונה למנכ"ל רשת מעיין החינוך התורני ואומרת שמלינים את שכרה והיא לא מקבלת כסף על עריכת מוסף הילדים של עיתון הדרך -

עונה לה כך המנכ"ל דאז והשר דהיום חיים ביטון: "העברתי לטיפול מנהל הרכש שפועל בעניין".

(ינואר 2020)
תודה רבה למנכ"ל רשת מעיין החינוך התורני,למנכ"ל הרכש של הרשת ולכל מי שסייע להעברת כ-60 אלף שקל.

בין המכותבים, עורך עיתון הדרך, המנכ"ל של עיתון הדרך ועוד. כמדומני גם האחראי על תחום הבינוי ברשת מעין החינוך התורני...

חסדי השם.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with אבישי גרינצייג

אבישי גרינצייג Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @avishaigrinzaig

Jul 14
בום מגזרי 💥🚨💥

השופט נעם סולברג מחייב את הרבנות הראשית לאפשר לנשים לגשת לבחינות הסכמה לרבנות

״חסימת נשים – 'דרשניות, צדקניות וחכמניות' – מן האפשרות לגשת לבחינות הנערכות על-ידי הרבנות הראשית הריהי הפליה אסורה, שאין בבסיסה הצדקה מספקת, ולמעשה הצדקה כלשהי; ובהעדר אפשרויות מעשיות אחרות – נדמה כי אין מנוס מהפיכת הצו על-תנאי למוחלט״.
השופט סולברג:

״הרבנית הראשית והמשרד לשירותי דת מבקשים אפוא לאחוז את החבל משני קצותיו:

מצד אחד, לחסום את אפשרותן של נשים לגשת לבחינות, בטענה כי הבחינות מיועדות רק לצורך הסמכה לרבנות (שאינה אפשרית, לשיטתם, עבור נשים);

ומצד שני, לאפשר לכל גבר המבקש לעשות כן – כפוף לתנאי סף מסוימים – לגשת לבחינות, ולקבל תעודות והטבות שונות הנגזרות מכך, מבלי שקיים כל קשר הכרחי בין אותן הטבות לבין כוונת הנבחן להיות מוסמך לרבנות עיר, וממילא גם להסמכתו בפועל. ברי, כי התנהלות כאמור – לא ניתן לקבל״.
Read 4 tweets
Jul 5
עוד קצת מן הנעשה ברשת מעיין החינוך התורני של ש״ס:

הרשת רצתה לפטר מנהל בית ספר בקריית מלאכי, שנטענו כלפיו טענות קשות על התנהלותו.

לבסוף הסכימה לתת לו שנה נוספת (תשפ״ה) תמורת התחייבות כתובה שיפרוש בסופה.

הזמן חלף והוא התנער מההתחייבות.

לטענת מנכ״ל הרשת, המנהל טוען שרב התיר לו לשקר.

מנהל בית הספר מן הצד השני ציטט איש תקשורת שאמר על הנהלת הרשת: ״ההרגשה שאתה מתעסק עם פושעים ועבריינים״, והוסיף בתמיהה: האם לשקר אסור אך מותר לגזול ולגנוב דעת הבריות?

כל אחד מהצדדים רמז לצד השני שיש לו עוד חומרים בקנה.

בסוף השבוע ההליך הגיע לבית הדין לעבודה, ותוך זמן קצר הגיעו לפשרה:

המנהל יפרוש תמורת 290 אלף שקל, המשולמים על ידי כלל אזרחי ישראל.

ולתפארת החצר האחורית של מדינת ישראל.
השר שאחראי על הפיקוח על רשת מעיין החינוך התורני הוא השר חיים ביטון ממפלגת ש״ס.

מה היה התפקיד של ביטון לפני שהתמנה לשר? מנכ״ל רשת החינוך התורני של ש״ס.

הוא גם חשוד בפלילים על הונאה וקבלת דבר במרמה על פעולותיו כמנכ״ל הרשת.

וגם אין לו הסדר ניגוד עניינים חתום.

היועמ״שית: צרצרים.
ביקשתי תגובה 100 פעם. לא קיבלתי תשובה.
Read 5 tweets
Jul 3
שרשור 🧵

החלטה תמוהה אתמול של השופט אלכס שטיין.

אני נוטה לחשוב שהיא נובעת משגגה וחוסר תשומת לב.

בתחילת השבוע הודיע צה״ל על כוונה להרוס 104 מבנים במחנה הפליטים בטול כרם כדי ליצור צירים שיבטיחו חופש פעולה ותנועה לכוחות צה״ל בתוך המחנה שהפך לתשתית טרור של ממש.

<<< Image
Image
צה״ל נתן לתושבים 72 שעות כדי להגיש הסתייגויות. הן אכן הוגשו, וההסתייגויות נדחו בשל הצורך הביטחוני האמור ונמסר לתושבים שההריסה תחל ב-2.7.2025 בשעה 12.

ב.2.7.2025 (כלומר, אתמול), התושבים מיהרו כצפוי להגיש עתירה לבג״ץ נגד ההריסה.

מיד ניתנה החלטה על ידי השופט התורן אלכס שטיין

>>> Image
השופט התורן אלכס שטיין נתן החלטה משונה מאוד.

הוא הורה (בניסוח מכובס) שלא להרוס את הבתים עד להחלטה אחרת, ונתן למדינה לצבא להגיב עד ה-2.9, כלומר בעוד חודשיים.

ובכן, למה זה מוזר?

>>> Image
Read 7 tweets
Jun 29
לפני 3 דקות, תוך כדי נהיגה ביפו: נער מתנגש ברכב עם הקורקינט החשמלי שלו. אני רואה אותו במראה עף מאחוריי. אני ממהר לצאת כדי לטפל בו.

הנער אומר שהוא בסדר ומתחיל לברוח. בינתיים אני רואה שהוא דפק לי את הרכב. שני מבוגרים מתחילים לצעוק עליי שכמעט הרגתי את הילד, ואני פגעתי בו ושברתי לו את הרגל ושכדאי שאני אעזוב אותו כי הם ראו שאני נכנסתי בו, ופשוט סייעו לו אקטיבית לברוח.

לשמחתי, נהגת מאחוריי אמרה שיש לה מצלמת דרך ושאני יכול להיות רגוע.

כולרות, ותודה לגברת ♥️
האירוע היה מטלטל מבחינתי. לא בגלל הנזק (נחיה איתו), אלא מהתדהמה איך תוך דקה אתה הופך מקורבן שעוזר לנער הפגוע לחשוד בדריסה כששני אנשים שלא קשורים לאירוע בשום צורה למקרה ולמרות שהעובדות ברורות לחלוטין - מאיימים עליך שיעידו נגדך עדות שקר, ומסייעים אקטיבית לכולרה לברוח.
הסיפור מקבל טוויסט.

העתק: משטרת תל אביב, השר לביטחון לאומי וכו׳ Image
Read 6 tweets
Jun 22
שרשור קצרצר 🧵על ידידי רביב דרוקר והגרעין האיראני:

״אני שם נפשי בכפי. לא תהיה תקיפה באיראן. אני אומר את זה רק על סמך ההנחה שיש עוד שכל ישר אצלנו. האמריקאים בטח לא יצטרפו אלינו עכשיו. סביר שיכעסו. זה כל כך לא הגיוני, שאין סיכוי שנתניהו יעשה את זה. נכון?״

12.06.2025

<<<
דרוקר על המעורבות הפעילה של טראמפ:

״כדי שיתממש תרחיש כזה, יהיה צורך במעורבות פעילה של ארה"ב בהתקפה. ואולם נראה שהנשיא דונלד טראמפ מתרחק ממעורבות כזאת. לצאת למלחמה מדממת בלי התחייבות מארה"ב — זה חוסר אחריות, שלא לומר הימור מסוכן על גורל כולנו. העובדה שנתניהו הצליח לסחוף מדינה שלמה להימור כה מסוכן, בלי שיהיה מוקד התנגדות אחד בקרב מקבלי ההחלטות, רק מראה מה עשה שלטונו לצמרת הישראלית בשנים האחרונות״

16.06.2025
״איראן במצב הכי מתקדם, לכן הדיבור על הפצצת מתקני הגרעין הוא חלול. הפצצת המתקנים הגדולים, הצנטריפוגות המתקדמות, שהשמדתן היתה יכולה להביא לעיכוב של חודשים — חסרת תועלת. הפאנלים בערוץ 14 ו–i24 מנסים לדחוק ב"צ'רצ'יל מרחוב עזה" להפציץ את מתקני הגרעין, בלי להבין שהסיפור הזה נגמר״.

דצמבר 2024
Read 8 tweets
Jun 17
שרשור תחזיות ערן עציון 🧵

ערן עציון אפריל 2025:

״מי שבנה על "סנטימנטים" של טראמפ, או על "מחויבות לישראל"?

יש לי "סנטימנטים" ו"מחויבות לישראל" של נתניהו למכור לו״.

<<>
ערן עציון אמצע מאי 2025:

“שיטת טראמפ - להכריז "ניצחון".
תמיד.
גם כשהוא מתקפל ומפסיד.
The art of the con.

סין הבינה את זה, ופועלת בהתאם.
גם בריטניה.

האם איראן הבאה בתור?”

<<<
ערן עציון אוגוסט 2024:

״ישראל, גם אחרי הסיכולים של האנייה ושכור, בנחיתות אסטרטגית קשה, רב-מימדית. מדינית-אסטרטגית, בטחונית, משפטית, מוראלית, כלכלית.

הפער בין המציאות לבין תפיסת המציאות, בקרב חלקים לא קטנים בציבור הישראלי, ובקרב רוב חברי הממשלה והקואליציה - הוא פער עצום ומסוכן ביותר״.

<<<
Read 29 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(