"תכנית השלום" הסינית להסדר בין רוסיה לאוקראינה התבררה, כצפוי, כפלופ. לא תכנית, ולא שלום. בסה"כ ניסוח ב-12 סעיפים לעמדת סין ביחס למלחמה עם מעט דרישות כלפי אחרים ובמונחים כלליים ועמומים. סין מסתפקת בעקרון ערטילאי של כיבוד ריבונות, במקום לקרוא לרוסיה⬇️#פידצבא english.news.cn/20230224/f6bf9…
לסגת ומתנגדת לכל סנקציה שלא דרך מועצת הביטחון של האו"ם (קרי, שלילת כל הסנקציות על רוסיה). יש לעודד את רוסיה ואת אוקראינה לדיאלוג ישיר, שיוביל להפסקת אש כוללת, ולשם כך כל השחקנים צריכים להימנע מלהלהיט את הסכסוך. הדיאלוג הפוליטי הוא הפתרון היחיד. מעבר לכך "הימנעות ממנטליות מלחמה⬇️
קרה", טיפול בבעיות הומניטריות, הגנה על אזרחים ושבויים, הקפדה על בטיחות כורי כוח הגרעיניים, התנגדות להפעלת נשק גרעיני, קידום יצוא דגנים, שימור שרשראות אספקה ושיקום שאחרי המלחמה. באמת-באמת - אין כאן כלום מלבד עקרונות כלליים של מדיניות החוץ הסינית, ללא הקשר רוסי-אוקראיני, ובכלל⬇️
התכנית מאמצת קו רוסי-אנטי-מערבי מובהק. האוקראינים מאד לא אהבו את התכנית, אף כי זלנסקי הגיב באופן דיפלומטי, ולא דחה אותה על הסף. ארה"ב הגדירה אותה כהסחה מכך שסין מגבירה סיוע צבאי לרוסיה. רק מוסקבה מברכת על התכנית הסינית, אבל חרף הנימה החיובית מציבה תנאים⬇️ politico.com/news/2023/02/2…
מוקדמים בלתי קבילים על אוקראינה והמערב: הפסקת סיוע צבאי מערבי, הכרה אוקראינית בכיבושים הרוסיים, דנציפיקציה ודמיליטריזציה - רק חלק מהן.
היוזמה הסינית מצטיירת כמיועדת להסיח ביקורת מבייג'ינג ולא להכניס דינימקה מדינית חדשה. גם הבעת הנכונות של הנשיא התורכי ⬇️ mid.ru/ru/foreign_pol…
לתרום להשגת הסדר בין הצדדים, לאחר ששוחח עם פוטין וזלנסקי, נשמעת אף היא כתחזוקת רלבנטיות והסטת ביקורת מכך שתורכיה הפכה למשענת מרכזית ליצוא הרוסי ולעקיפת הסנקציות. ⬇️ trtworld.com/turkey/erdogan…
גם בצד המערבי מתקיימת חשיבה כיצד להעניק ערבויות ביטחון לאוקראינה כדי לאפשר לזלנסקי להיכנס להידברות עם רוסיה. בריטניה, צרפת וגרמניה בוחנות אפשרות להציע לקייב הסכם כזה. ברקע לכך, הערכות במשרד ההגנה האמריקני, שהאוקראינים עלולים להתקשות לשחרר שטח חרף כל⬇️ wsj.com/articles/natos…
הסיוע המוענק להם, אך נחושים, שאין לתת לרוסיה לנצח.
לסיכום, חרף הפרחת "בלוני שלום" רבים מצד שחקנים שונים, כל היוזמות לפי שעה כלליות ונעדרות קונקרטיקה. המציאות העגומה היא שהעיסוק המדיני מתנהל לפי שעה ברקע, בעוד שבמרכז הבמה נותרת הציפייה לראות כיצד יסתיימו קרבות האביב.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
ההחלטה הזאת היא אחד העוגנים לביקורת שיפוטית בארה"ב. ביה"מ נטל לעצמו סמכות לפרש חוקה, ולהחליט, האם חוקי קונגרס תואמים אותה, והדבר הפך לקונצנזוס.
טיעוניך אינם במקום, מכיוון שאין לישראל חוקה והרפורמה מנסה לבטל ריסון יחיד על שרירות הלב של נבחרי הציבור. איך הגענו בכלל לדיון הזה?⬇️
בגלל טיעוני תומכי הרפורמה שאין אח ורע בעולם לאקטיביזם של שופטי ישראל ושלא יתכן שהם יפסלו את החלטות נבחרי העם. ה🧵 על מרבורי-נגד-מדיסון הוא דוגמה אחת מיני אינספור שממחישה שכל קו הטיעונים הזה מופרך - עובדתית, משפטית ופילוסופית.
ביקורת שיפוטית כזאת אינה חריגה ברמה העולמית. נבחרי⬇️
העם אינם "בני אלים" חפים מיכולת לטעות (לא בקואליציה ולא באופוזיציה). ביה"מ העליון הוא מנגנון מקובל לריסון כוחם של פוליטיקאים. הדבר נדרש כפליים בגל הפופוליזם הנוכחי.
אשר לטיעוניך האחרים - כוח נשיא ארה"ב לא היה טוטלי - הוא נדרש לאישור הסנאט. שופט אינו מחוקק: במערכת המשפט שלנו,⬇️
לפי שעה נראה שפריגוז'ין כבר אחרי השיא שלו. זה לא אומר שלא יחזור, אבל אחרי שקיבל במה בולטת כמה חודשים, המון סימנים, שמנסים לדחוף את השלד שליףו בחזרה לארון, והוא מתנגד. לא מנפקים לאנשיו פגזים והוא נדרש לקמפיין הסברה בתקשורת שאינה במיינסטרים: זה אומר שהמדינה אינה "מחבקת" את⬇️
ווגנר. השבוע פוטין פספס מספר רב של הזדמנויות לתת לווגנר ופריגוז'ין הכרה. הוא לא הוזמן לנאום של פוטין, ב"יום מגן המולדת" (אתמול) לא היה אירוע ספונטאני שבו לוחם ווגנר מבקש מפוטין סאון "ספונטאני" להעניק זכויות סוציאליות עבור לוחמים אלה. ווגנר עדין מחוץ ⬇️ en.kremlin.ru/events/preside…
לחוק ברוסיה, ופריגוז'ין נאלץ להתקרבן כדי למשוך תשומת לב. משה"ג מקבל עדיפות, ופוטין אינו מתערב. לא פלא שהדבר כך. בעוד שווגנר יכולים להגיע להישגים טקטיים, אין להם יכולת לנהל קרב אסטרטגי של מאות ק"מ חזית. רק הצבא מסוגל לכך.
עם זאת, יתכן שאם הצבא שוב ייכשל בקרוב, ואז יקבל⬇️
יאיר נבות חושב שנפתלי בנט היה נאיבי בניסיונו לתווך בין רוסיה לבין אוקראינה, עד כדי "אידיוט שימושי". בראייתי, זו ביקורת קשה מדי, בייחוד ברטרוספקטיבה של שנה.
אזכיר, שבנט תיאם את מהלכיו עם מקביליו בצרפת, בגרמניה ויידע עליהם את הבית הלבן. אז אומנם טירון מדיני, אך לא פעל לבדו. ⬇️
גם הרוסים היו בהלם מכישלונותיהם באותה העת, וזה שהאוקראינים יעמדו בגבורה ויניסו את הרוסים, היה בגדר השערה טעונת הוכחה.
בעיני, בנט נטל סיכון (אגב שילם עליו פוליטית מחיר קשה בישראל). במקום שלא היו מנהיגים רבים שהיו מוכנים לקפוץ למדורה - העמיד את עצמו לרשות הצדדים. לא נראה מהראיון⬇️
שניסה לכפות על האוקראינים איזשהו פתרון לא רצוי להם. מאמץ התיווך נכשל, כי המציאות הייתה חזקה ממנו. האם לא היה נכון לנסות? - אני פחות נחרץ מיאיר.
במאמר מוסגר, קראתי בחודש האחרון זכרונות של שני ראשי ממשלה בישראל, וגיליתי אי-התאמות עובדתיות ביחס למאורעות שאני ידעתי על קיומם מתוקף⬇️
האם החזרת השליטה של הממשלה בקייב היא יעד שהמערב צריך להיאבק למענו? בשבוע האחרון התפרסמו לא מעט מאמרים בנושא באופן שמרמז שזו שאלה מרכזית בדיון בוושינגטון. אקטון סבור, שזה לא אמור להיות יעד של ארה"ב, ולהיפך, שאיום אוקראיני על אחיזה רוסית בקרים עלול להחזיר⬇️ warontherocks.com/2023/02/the-ca…
לשולחן את האיום הגרעיני הרוסי. מנגד, אקטון אינו סבור שיש לאפשר לרוסים תחושה שקרים היא מקלט בטוח לריכוז כוחות וניהול התקפות על אוקראינה. אין לו פתרונות איך לאזן בין שני השיקולים.
אלכסנדר וינדמן, סבור, שזה לא בלתי סביר שאוקראינה תוכל עד סוף השנה להשיב את⬇️ foreignaffairs.com/ukraine/what-u…
כל אדמתה, עד השעל האחרון, כולל חצי-האי קרים. היא רק זקוקה לשם כך להרבה נשק מסוגים שונים. וינדמן חושש שהמערכה על חצי-האי תהיה קשה לצבא אוקראינה, ולכן מציע להסתפק בשחרור כל השטחים האוקראיניים מלבדו ולהציב איום אמין על קרים. לשם כך הוא קורא להסרה של כל "ההגבלות המלאכותיות" על סוגי⬇️
אמנם @omerdank כתב על המאמר לפניי, אך הוא מסכם בשורות מחץ קצרות, ואילו אני קשקשן, אז אכתוב בכל זאת. מי שיגיע לסוף השרשור יגלה את פוטין פוגש AI.
ההצהרה של ראמ"מ סרביה ווייצ'יץ' כי אינו מכיר בכל הסיפוחים של רוסיה, כולל קרים, נתפסה כביטוי לעומק השפל שאליו, ⬇️ foreignpolicy.com/2023/02/03/rus…
הידרדרה רוסיה, אם אפילו הסרבי תוקע לה סכין בגב. במאמר שלעיל נטען, כי יש הגזמה, וזו תמיד הייתה המדיניות של סרביה בגלל הזיקה למעמד קוסובו: להכיר במשאלי-העם באוקראינה - כמו להכיר בחוקיות הפרישה של הקוסוברים.
האמת כרגיל באמצע. אין הרבה אהבה מצד ווייצ'יץ' לרוסיה, וגם לפני המלחמה ⬇️
פוטין ניסה לאגף אותו מימין, ולהיות יותר קיצוני בנושא קוסובו מאשר הממשלה עצמה. הפופולריות של רוסיה ופוטין בציבור הסרבי, בנוסף להשקעות ומנופים אחרים יצרו לקרמלין מנוף מול ווייצ'יץ' - חיבוק דוב חונק... הסרבים רוצים לחבור לאירופה והריחוק של רוסיה מהבלקן⬇️ carnegiemoscow.org/commentary/781…
כמה שעות לפני מתקפת הטילים והכטב"מים הרוסית באוקראינה הבוקר, פוטין חתם על צו המורה לממשלה לעשות קפיצת מדרגה בתחום כלי טיס בלתי מאוישים: עד תחילת יולי תפורסם אסטרטגיה בתחום עד 2035-2030, עד תחילת פברואר תוקפ וועדה ממשלתית ייעודית בראשות סגן בכיר לראש הממשלה, בלואוסוב, ועד⬇️#פידצבא
אפריל תפורסם תכנית הצטיידות חדשה עבור הצבא. צעדים אלה, לצד אחרים, אמורים לתרום לפיתוח מו"פ וייצור מקומיים של הכטב"מים. מתחבר מאד למידע על מיזם משותף רוסי-איראני לבניית מפעל כטב"מים ברוסיה, לייצור כ-6,000 יחידות.
הרוסים מתעסקים בשדרוג ענף תעשייה ביטחונית⬇️ atlanticcouncil.org/content-series…
זה כבר יותר מעשור, אחרי שהבינו שיש להם פער בתחום. למרות ריבוי פרויקטים והרבה יח"צ - הם נכנסו למלחמה עם נחיתות, ובעיקר תודות לסיוע מאיראן מצליחים להסב לאוקראינה נזק רב.
האם האסטרטגיות החדשות יעזרו לרוסיה איפה שיותר מעשור התעשייה שלה גררה רגליים? ⬇️ cnas.org/publications/r…