نگهداری از توله یوزهای یتیم موردی هست که همهی دنیا با وسواس زیاد پیگیرش هستن.کمتر از ۷۰۰۰ قلاده یوز در سراسر دنیا وجود داره و این حیوانات تو بعضی کشورها نماد حفاظت از محیط زیست هستن. #پیروز تنها موردی نیست که به سرپرست سپرده شد.
میدونین بقیه کشورها چیکار میکنن؟
لوری مارکر ،محقق و زیست شناس حفاظتی مبتدع یه روش جالب در این مورد بوده:
اون توله یوزها رو وقتی که از آب و گل در میومدن به سگها میسپرد.
بقول خودش، سریعترین پستاندار رو با بهترین دوست انسان همراه میکنه.
اونا با هم دوست میشن ،بازی میکنن و بزرگ میشن.
اون میگه:«من استفاده از لابرادور یا گلدن رتریور رو توصیه میکنم. نژادهای آرومتر برای یوزپلنگها بهتر هستن.»
Winspear (توله یوز)
و Amani (توله لابرادور)
از باغ وحش دالاس:
۵۰ درصد ۵۰ سالهها درگیر بزرگی پروستات هستن.
۶۰ درصد ۶۰ سالهها هم درگیرش میشن.
۷۰ درصد ۷۰ سالهها.
این دنباله همینطور ادامه داره.
خیلی از مردم هم نمیدونن این مشکل راه چاره داره و ازش بیاطلاعن.ترجیح میدن هر روز رنج ببرن ولی درمان رو شروع نمیکنن. رشتو رو شروع میکنم🧵
پروستات غده کوچکیه که زیر مثانه قرار داره و به اضافه شدن مقداری از مایع منی کمک میکنه.
این غده با افزایش سن طبقهمون دنباله که گفتم بزرگ میشه.
علایم بزرگ شدن پروستات:
۱. جریان ضعیف ادرار.
۲. بیدار شدن برای ادرار.
۳. تکرار ادرار.
۴. چکه ادرار.
۵. احساس فوریت ادرار.
۶. احتباس موقع ادرار (موارد پیشرفته)
این علایم ممکنه برای هر کس متفاوت باشه، از مشکل در ادرار کردن تا بیاختیاری در ادرار.
یا حتی عفونتهای مکرر نشون بدن.
با پزشک شماره یک متخصص چربی احشایی آشنا بشین.
دکتر «شان اومارا» ۶۰ ساله!.
اون دههها وقت صرف بررسی و تحقیق در مورد این قاتل خاموش کرده و اینجا ۷ قانون برای از بین بردن چربی احشایی آورده شده.
۱- گوشت بیشتری بخورید.
همهی گوشتها یکسان نیستن. مهم اینه که گوشت باکیفیت بخورین.
دکتر شان مخصوصا گوشت گاوی که علف میخوره رو پیشنهاد میده. نه گاوهایی که غلات میخورن.
۲- غذاهای تخمیر شده بخورین.
بدن به غذای پروبیوتیکی نیاز داره که به از بین بردن میکرو ارگانیسمها و کربوهیدراتهای مضر بپردازه.
اونایی که با خرسها برخورد دارن سه تا جمله دارن:
If black, Fight back
اگه سیاهه بجنگ.
If it's brown, lie down
اگه قهوهایه دراز بکش.
🐻❄️ If WHITE, GoodNight
اگه سفیده شب بخیر!
شانس زندهموندن ما در مقابله با خرس قطبی صفره!
من رشتو رو باز میکنم...🧵
خرس قطبی یه هیولای مکار و حیلهگره که چون باهاش برخورد نکردیم بهش پرداخته نمیشه.
خرس قطبی تا وقتی که تو آغوشش نریم بهمون حمله نمیکنه اصولا مستقیم حمله کردن از راه دور چیزی نیست که خرس قطبی انجامش بده.
خرس قطبی نقشه میکشه، کمین میکنه، فیلم بازی میکنه تا به یک قدمی شما برسه.
تو از دور میبینیش، پیش خودت فکر میکنی داره تو برفا برا خودش بازی میکنه و اصلا با تو کاری نداره، ولی اون فقط منتظر یه فرصت کوتاهه و تمام!
تو محیط خشک و خشن قطب اونا یاد گرفتن فرصت و تعداد شکار کمه پس فرصت اشتباه و تجربه هم کمه.
تابستان 1998-سیاتل آمریکا.
یه تماس با «مرکز حیاتوحش ساروی» گرفته شد و گزارش پیدا کردن یه جوجه عقاب رو دادن.
یکی از کارمندان مرکز جوجه عقاب رو به مرکز آورد و دیدن هر دو بالش شکسته.
با بدن پر از شپش و داغون، اون رو برداشتم و به دامپزشکی بردم.
وقتی داشتم میذاشتمش تو ماشین، نه سرو صدا میکرد نه دعوا میکرد، نه جیغ میزد. در حقیقت جان حرکت کردن نداشت.
حتی نمیتونست بایسته! من ۲ سال اونجا کار کرده بودم و میدونستم این نشونهی خوبی نیست. حالش خیلی بد بود. موقع رانندگی گذاشته بودمش رو صندلی، و هی برمیگشتم و نگاهش میکردم.
بهش میگفتم تو موفق میشی و اون بیحال یه گوشه افتاده بود.
آخرش به بیمارستان دامپزشکی «اسنووود» رسیدیم.
دکتر سریعا کار رو شروع کرد، اون اول از همه بالهاش رو جراحی کرد و ثابت بست.
اون رو تو یه باکس حمل سگ با بستری از روزنامهی خرد شده گذاشتم.بعد مبارزهی جوجه عقاب برای زندگی شروع شد.
این ماهی اسمش «کاندیرو»ـه یه نوع گربهماهی به اندازه یک تا دو بند انگشت.
خیلی هم با اون رنگ نقرهایش قشنگه و در عین حال کابوس واقعی مردم حاشیه و شناگران رودخانههای آمازونه!!
این ماهی با حمله به ماهیهای بزرگتر رودخانه، وارد آبشش میشه و شروع میکنه به خوردن خون.
خب کجاش ترسناکه؟
اینکه اگه ببینه انسانها تو رودخانه هستن هم خودشو بدون ترس بهشون نزدیک میکنه...
به خیال اینکه با ماهی طرفه، در فرصت مناسب به سوراخ آلت تناسلی یا مقعد حمله میکنه و میره تو سوراخ تا خون یا گوشت بخوره!
لازم به ذکره در آوردن کاندیرو از اونجا اصلا کار سادهای نیست چون ستون فقراتش مثل قلاب آخته میشه تا از بیرون اومدنش جلوگیری کنه!
نه تنها انسان، اون به حیوانات دیگه هم که تو رودخانه میرن حمله میکنه.
سابقا مردم و شناگران محلی قبل از شنا مسیر ورود کاندیرو رو میبستن.