Yaklaşık 3 senedir de bu yolculuğumu insanlarla paylaşıyorum.
Bu süre boyunca farklı sektörlerde, farklı iş modellerine sahip 4 farklı şirket kurdum/kurucu ortaklığını yaptım.
Gelin bu yolculuğa siz nasıl çıkarsınız bunu anlatayım 🧵👇
Başlamadan şunu söylemekte fayda var, bu seride herkes kendisi için bir yol bulacak.
Özellikle farklı başlangıç bariyerlerine sahip 'REALİSTİK' yollardan bahsedeceğim.
Şimdi toz pembe hayallere girmeden, internetten para kazanmanın gerçekçi yollarına bakalım 🤝
1- Konumunuzu anlamak
Herkesin es geçtiği fakat ilk olarak başlamanız gereken bölüm burası.
'İnternetten para kazanma' denildiğinde önünüze hemen 'ETSY, AMAZON, SHOPIFY' vs platformlar düşüyor ve kendinizi buralara yönlendirilirken buluyorsunuz.
0 (SIFIR) sermaye ile , bulunduğunuz konum ve elinizdeki imkanlarla başlayabileceğiniz:
Ve 12 ay içerisinde hayatınızı değiştirme garantisi olan bir 'fırsat' teklifi alsanız cevabınız ne olurdu?
Şimdi size böyle bir fırsattan nasıl faydalanabileceğinizi göstereceğim👇🧵
Peki bu kadar güçlü olan ve aynı zamanda sermaye istemeyen bu yol hangi yol?
- Kişisel Marka Oluşturmak.
Genellikle insanlara kişisel marka denildiğinde akıllarına 'influencer'lar, binlerce takipçiler, editle geçen hayatlar geliyor' aslında bunların hiçbiri değil.
Şimdi 👇
Aslında her gün sevdiğiniz şeyleri yapıp, ekstra strese ve yoğunluğa girmeden kişisel marka kurmak mümkün.
Şimdi bunu nasıl uygulamaya dökebileceğimize bakalım:
- Bizim hedefimiz ünlü olmak falan değil, hedef kendi yetkinliğimiz çevresinde bir mikro kitle oluşturmak.
$6000 bütçe ile e-ticaret yapıp 14 günde paramı $8500 yapmaya çalıştım.
14 günün sonunda aşağıdaki ciroyu elde ettik ve $2251 kar elde etmiştik.
Gelin challange'da sattığım ürünü nasıl bulduğumu ve herkesten farklı neler yaptığımı anlatayım👇🧵
Genelde e-ticaret yapacağım denildiğinde uğranan ilk durak şu oluyor:
- Ne satmalıyım?
Bu sorudan 5 dakika sonra da kimisi Youtube'da 'çok satan ürünler' videosuna atlıyor, kimisi satan ürün sırlarına dalıyor, kimisi de Amazon veya Aliexpress'de boğuluyor.
Bitmedi 👇
İşin daha kötüsü ise insanlara bunun normal olduğu söyleniyor ve genelde başarısızlıkların %95’i bu başlangıçtan ötürü oluyor.
Çünkü ürün araştırmaya hiçbir zaman ürün ile başlamamalısınız!