"Gemi kaynak işçisi babanın 4 çocuğundan biriyim, küçücük gecekonduda 8 kişi yaşadık. Buna rağmen ülkenin en iyi tıp fakültelerinden birini kazandığımda KYK bursu karşılıksız çıkmadı, hala geri ödüyorum. Soğuk bir odada ders çalışarak mezun oldum.
💗
Özel vakıflardan burs alabildim, fakülte hayatım boyunca pek çok işte çalıştım.Mezun olur olmaz mecburi hizmete gittim,düzenli maaşım vardı artık ama günde 1000 kişinin başvurduğu acilde çalışarak TUSu kazanmak güçtü, azıcık para biriktirince ders
çalışabilmek için istifa ettim.
Biriktirdiğim para yetmeyince özelde part time çalışmaya başladım.Hekimlere şirket kurdurup vergiden kaçırıyorlar, maaşınızı düşük gösteriyorlardı. 1 liralık fatura 5 de oluyordu 10 da. Yatması gerekmeyen hastayı yatırmadığım için'Dr hanım biz
otelcilik hizmeti de veriyoruz"dendi.
2015 Nisan TUS unda çocuk hastalıkları bölümünü kazandım. Temmuz ayında Suruçta bu ülkede cihatçılara yol verenler tarafından paramparça edildim. Okuduğum fakültenin yoğun bakımına girerken çekilen videonun altına
"bu teröristi oraya niye getirdiler" yazıldı.
30 küsür ameliyat geçirip Temmuz 2016 da uzmanlık eğitimime başladığımda halen ameliyatlarım sürerken ve iki koltuk değneğiyle nöbet tutmam istenip yöneticiler tarafından "Nöbet tutmadan nasıl doktorluk yapacak" dendi.
Bu esnada %78 oranında engelli raporum vardı.
İstihbarat raporlarına rağmen katliamı önlemeyenlere tazminat davası açtım ve kazandım.Üzerinden 1 yıldan fazla geçmesine rağmen istinaf mahkemesi sonuçlanmadı, benden önceki davalarda yaralılara bombalı saldırıda yaralandıkları için
"%50 kabahatlisiniz" dendi, sıra bende...
Uzmanlık egitimim fizik tedavi, ameliyatlar, psikiyatrik tedavilerle geçti.Çocuklar bana ben onlara iyi geldim. İyi ki dedim, iyi ki bu mesleği seçmişim.
İnsanın insana en büyük kötülüğüne şahit olup herşeye rağmen içimdeki sevgiyi yitirmediysem mesleğim ve çocuklar sayesinde idi.
Çağla SEVEN.🧿🙏🧿🙏🧿🙏🧿 arkadaşlar yazı Facebook tan alıntıdır okuduğunuz ve paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim #Günaydın
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1. Her sabah spor yapacaksın. Günaşırı filan değil evladım. Her sabah. 2. Hep çalışacaksın. Üreteceksin. Beynin meşgul olacak, hep koşturman gereken işler olacak. 3. Günceli takip edeceksin. Haber izle, dergi, kitap, gazete oku. Gündemi yakala. Her konuda kendini update et.
Yeni çıkan kitapları da bil, yeni açılan lokantaları da, bu sene moda olan renkleri de. 4. Evlilik ise şart değil, kafanı takma. Gerekli de değil. Hatta şöyle söyleyeyim: One problem less! (Bir problem eksik!) 5. Çocuk meselesine gelince... Ha işte, burada akan sular duruyor.
Yapabiliyorsan yap. Birini bu kadar çok sevmek, onun sorumluluğunu taşımak sadece onu değil, seni de mutlu eder. Doğurmayacaksan, evlat edin. O zaman da senin çocuğun değişen bir şey yok. Evlat edinmeyeceksen de, manevi çocuğun olsun, birini okut, geleceğini
1. Tarihte Kurulan İlk Türk Devleti, Asya Hun Devleti 2. Türk Adı İle Kurulan İlk Milli Türk Devleti,I.Göktürk Devleti 3. Yerleşik Yaşama Geçen İlk Türk Devleti, Uygurlar 4. Yazıyı İlk Kullanan Türkler, II. Göktürk ( Kutluklar )
5. Avrupa’da Kurulan İlk Türk Devleti, Avrupa Hun Devleti 6. İstanbul’u İlk Kuşatan Türkler, Avarlar 7. Alfabeyi İlk Kullanan Türkler, Türgişler 8. Parayı ilk kullanan Türkler, Sibirler 9. İlk Türk Parasını Basan Türkler, Türgişler
10. Bizans’la Siyasal İlişki Kuran İlk Türkler, Göktürkler 11. Türk Tarihinin İlk Yazılı Antlaşması, Asya Hun-Çin Ant. 12. İlk Türk Alfabesi, Göktürk –Orhon Alfabesi 13. Töreyi yazı hale getiren ilk Türkler, Uygurlar 14. Türk Tarihi ile ilk yazılı belgeler, Orhun Kitabeleri
İslamda İsraf Haramdır Derler Ama !…
ALMANYA 70.000 sağlıkevi,
" 8.000 kilise,
FRANSA 60.0 00 sağlıkevi,
" 9.000 kilise,
TÜRKİYE 7.000 sağlıkevi
"85.000 cami.
Dünyadaki müslüman sayısının %6’sı Türkiye'de iken,
cami sayısının %65’i bu ülkede...
Diyanet bütçesi 12 milyar TL
Sağlık bak büt. 2.7 milyar TL
Doktor sayısı107 bin
İmam sayısı275 bin
Hastahane sayısı 1.250
Cami sayısı85.000
Doktor açığı 105 Bin
İmam fazlası 115 Bin
Her yıl mezun olan doktor sayısı 9 bin
Her yıl mezun olan imam sayısı 60 bin
Değerlendirmeyi sağduyunuza bırakıyorum.
Kültür düzeyimizin fotoğrafını çekersek, hem bulunduğumuz noktanın ne olduğu, hem de IQ (zeka) durumumuz ortaya çıkar.
Aşağıda vereceğim bilgiler size her şeyi anlatacaktır.
1 Yılda ortalama:
Balıkesir’de Ali Sururi İlkokulu karşısındaki boşlukta, eski ayakkabı tamircisi, kır, pala bıyıklı bir ihtiyar olan Cevdet (Alkalp) dede vardı. Bir akşamüstü konu Çanakkale’ye gelince ağlamaya başladı. Ve devam etti:
“Rahmetli babam, Hafız Ali Çanakkale’de kaldığında, anamın karnında yedi aylıkmışım. Onu hiç tanımadım. Bir fotoğrafı bile yoktu. O günler çok zor günlerdi. Seferberliğin sıkıntıları, kuvayı milliye zamanı, işgal yılları, kurtuluş, yokluk, sıkıntı…
Çocukluğumuz hep ekmek peşinde, sıkıntıyla geçti.
Ama anam, benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkışta, her nereye giderse yanıma gelir ve:
- Oğlum ben pazara gidiyorum. Baban gelirse beni hemen çağır ha..!
Eski valilerden Hüseyin Öğütçen’den ilginç bir anı…
SENİN AİLE TERBİYEN NOKSAN…
“Bizim üniversitede okuduğumuz 1940’lı yıllarda okul tatil olduktan sonra 15 gün askeri kamp vardı. Bize bir piyade tüfeği ile asker elbisesi verirlerdi.
1944 yılının haziran ayında Ankara, Söğütözü’nde Karabiberler Çiftliğinde kampa çıktık. O zaman Ankara, Saraçoğlu Mahallesi'nde biterdi.
Kamp komutanımız bir albay, yardımcısı ise Kurmay binbaşı Sıtkı Ulay idi.
Kampa son gün son saatlerde katılmıştım.
Benim gibi geç gelenleri ayrı bir çadırda toplamışlardı. On kişilik çadırda konservatuvardan ve diğer fakültelerden öğrenciler vardı.
Yataklar dikim evlerindeki atölyelerde asker elbiselerinden artan kumaş kırpıntılarından yapılmıştı.
O, ''kemanı ağlatan adam"...
Adı, Farid Farjad. İranlı... Çoğumuzun tanıdığı dünyaca ünlü bir keman virtüözü.
1979'da İslam devrimiyle yönetim Humeyni'nin eline geçince müzik haram sayıldı ve Farid Farjad çok sevdiği ülkesinden ayrılarak ABD'ye gitmek zorunda kaldı.
Müzik yaptığı için günahkar sayıldı ve İran'a girişi yasaklandı.
Son zamanlarda da İran mollalarının ve İslami rejimin baskısı sonucu ülkede olanları ve halkın özgürlük mücadelesini yakından izliyoruz.
Farjad,Türkiye’ye geldiğinde ODTÜ’de verdiği konser sırasında seyircilere şöyle seslendi:
“Türkiye ülkem kokuyor. Ama ülkem burası kadar şanslı değil.Sizin Atatürk’ünüz var. Umarım bir gün benim ülkem de bu kadar şanslı olur.”Yüce Atamıza,binlerce minnet, şükran ve saygıyla...🌹