אז אתמול הייתי בפסטיבל הבירה של Beer&Beyond יחד עם @ybarzik ו @Avinoam_Y@Jenny666Beans ועוד אנשים רבים וטובים שאני לא רוצה להספים פה במינשונים. שתיתי לא מעט בירות (50 מהן) ואני אציין כאן אלו שממש ממש ממש היו מעולות. גם בשביל מי שעוקב שיוכל לרכוש וגם *בשבילי*. כדי שאזכור וארכוש>>
>>לת׳ורנברידג׳ היו בירות מאוד מוצלחות ולזה אני רגיל. שמחתי מאד לפגוש את @Hadubim שהמליץ והביא לא מעט בירות. הוא גם מביא מבשלה מבולגריה (!!) בשם Sofia Electric Brewing אבל היתה אחת שג׳ני הגדירה אותה כ״מה היה קורה אם פופקורן וקפה היו עושים אהבה עם אידריס אלבה״. שם הבירה: Back row>>
>>בזמנו תמכתי במזקקת הינשוף השיכור שצמודה למבשלת שריגים והבירה המופלאה הזו היא שיתוף פעולה שלהם - ג׳מאייקה 11.5 אחוז היא פייל אייל בחבית רום של המזקקה. אני אוהב את הרום ולבירה יש אפרטייסט משוגע ומדהים. לצערי לא זמין בבקבוקים אבל זמין בפאב המבשלה. הלוואי שיהיה גם בבקבוקים! >>
>> בירה מלכה היא חלוצת מבשלות הקראפט ולמרות שגדלה מאד והפכה ממש לסטנדרט בהחלט כדאי להציץ במה שיש לה לה להציע: ה-IPA Oatmeal שלה ממש נפלא וקיצי.
גם לנגב יש את מנגולישס שהיתה הפתעת הערב מבחינתי -בירה ״מנגואית״ מוצלחת, עם נגיעה חריפה בקצה.
שתי הבירות יהיו זמינות אחרי החג בחנויות. >>
>>בירה פגז שהיתה זמינה בפסטיבל בלבד אבל אמרו לי שיביאו אותה אם תהיה דרישה היא הבארלי ווין IPA של ברודוג. ניגשתי לבירה הזו בחשש כי:
1.ברודוג בזמן האחרון מאד מתפרעים.
2.זה שילוב מוזר.
אבל זה היה מ-מ-ש מוצלח. אבל ממש. עמוק, כשותי, מתוק וחוויה מאוד ייחודית. הלוואי שיביאו באופן סדיר>>
>> אני אסיים בבירה קיצית אך מחוכמת: מרותם הבנתי שיש משלוח חדש של הוריזונט, המבשלה ההונגרית שאני ממש אוהב ותמיד מציק לשי ב״בירז״ שיביא לי עוד וקונה לו את הכל. אז הנה אחת חדשה ומוצלחת מאד - אחרי הפסח תהיה זמינה לקהל הרחב ואני בוודאות אקנה. המבשלה הזו היא באמת הברקה. >>
>> וזהו, נראה לי חפרתי מספיק. אלו הבירות שממש ממש נהניתי מהן אבל היו עוד בירות מוצלחות. למשל סיירין - שטעמתי שלוש IPAים שלהן ובטח אפגוש אותן בברזים של הבירז בפ״ת. בירת השייק המצוינת של השניט שזמינה... ובכן, בשניט. Oak&אש שאסקר יותר מאוחר והיתה חברה טובה ואנשים טובים והיה לי נעים.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
המון אנשים מתריעים בפני סיכוני האבטחה העצומים שיש במודלי שפה גדולים (השם הפופולרי: בינה מלאכותית). הרבה פעמים האזהרות האלו נראות מוגזמות.
וכן, הן מוגזמות.
לטובה, כן?
המקרה הבא מראה את הסיכון הזה. הכירו את חברת ChatCut. זו חברה שמנגישה מודולי וידאו. די מפורסמת בגלל Seedance2.0. >>
>> לחברה יש צ׳אט שבמסגרתו כל לקוח יכול ליצור וידאו. אתם מכירים את השטאנץ.
דוד שמביק הוא מתכנת, לא חוקר אבטחה, לא האקר. הוא התחבר לשם כדי ליצור וידאו. עם כלי הפריצה הידוע דפדפן. הוא לא תכנן לפרוץ, לא רצה לפרוץ. רק רצה לייצר וידאו. הוא שוחח עם מודל השפה הגדול עבור המטרה הזו. >>
>> שאלה תמימה של ״מה היכולות שלך״ הובילו את מודל השפה הגדול לתת עוד מידע ובשלב מסוים את *כל המידע* התפעולי שיש לחברה: כלל המידע על הלקוחות, אינטראקציות, מפתחות פרטיים, הכל.
וזה לא הכל. הוא קיבל גם יכולת אופרטיבית מלאה בתשתית החברה. יכולת לשנות תמחור למשל, לשנות... הכל. >>
אחרי שהבינה המלאכותית הרגה את כל המקצועות וכולנו פושטי יד, הגיע הזמן שגם מנהלים יהיו מובטלים. והפעם, כותרות חדשות שמבשרות שמטא מקימה ארגון AI engineering חדש עם יחס 1:50. מנהל אחד ל-50 אנשים טכניים. ארגון שטוח הם קוראים לזה, סוף עידן המנהלים הם קוראים לזה. עייפתי אבל בואו 😂 >>
>> נתחיל באנקדוטלי ואישי שלי. בתור אדם שעובד בצורה מאוד עצמאית ומוביל פרויקטים לא פשוטים, אני יכול להעיד שאני לא צריך מישהו שיחלק לי משימות בג׳ירה. אבל אני כן צריך משהו אחר לגמרי: הכוונה, אוזן קשבת, שיחה פתוחה על מטרות קטנות וגדולות. בקיצור, קשר אנושי. כשזה היה חסר לי, סבלתי. >>
>> אבל בואו נעזוב את התחושות שלי ונדבר מדע. נתחיל מהקלסיקה: אמיל דורקהיים, מאבות הסוציולוגיה, הסביר כבר ב-1893 שמקום עבודה הוא מיקרוקוסמוס חברתי. בלי קשר משמעותי וסולידריות, אנשים שוקעים ל"אנומיה":תחושת תלישות וניכור. דורקהיים נחשב היום למיושן, אבל זו נקודה נכונה. >>
אני משתמש ב-LLMים, מקלודקוד ועד קורסור ובאייג׳נטים גם כמפתח וגם כבסיס למוצרים כבר שלוש שנים. באופן אינטנסיבי. מעולם לא הרגשתי *כזה* חוסר הלימה בין הניסיון שלי ודברים שאני מרגיש ורואה לבין המציאות שמשדרים לי.
אולי הבעיה שאני פשוט עובד עם פרודקשן אמיתי ופוגש לקוחות. בסקייל. >>
>> אם יש טעויות שמובילות לאובדן כסף או אסון אבטחה, אני לא יכול לומר ״טיהיהי זה לא אני״. אני *אפוטר*. טעויות שאפשר לסלוח עליהן בסקייל קטן או כשאתה ג׳וניור הן בלתי נסלחות בדרג שלי. בגלל זה אני *מאד* רגיש לדברים שה-LLM עושה ועובד באיטרציות קצרות ובוחן היטב את הקוד שאני מוציא. >>
>> גם עם פתרונות הנדסיים (skills\RAG\context), עדיין יש בעיות קשות – למרות השיפורים (שמביאים אותנו ל-1-2% במשימות grounded בבנצ׳מרקים). אי אפשר לסמוך באופן מלא על פלט מ-LLM. לא כשהראש שלכם על הקו. זה לא AGI וכל מי שעובד עם LLM ברצינות רואה את זה. ולא בטוח שזה ישתפר מספיק. >>
אני מודה, התעייפתי לגמרי מההכרזות המפוצצות האלה. קמתם הבוקר וגיליתם שעוד תעשייה "מתה"? הפעם תורו של הסייבר. קלוד הוציאו בלוג פוסט (אפילו לא מוצר, רק פוסט!) על כלי Static Code Analysis חדש. התוצאה? פאניקה רבתי, הספדים, צרחות, בלגן וכמובן תחזיות לעתיד (איך כולם יודעים מה יהיה?) >>
>> אם קראתם את זה והרגשתם עייפות, מיאוס, או סתם רצון לסגור את טוויטר, אז אתם ממש לא לבד, וזו לא טמינת ראש בחול. זה פשוט מנגנון הגנה שפוי ורציונלי של המוח שלנו, שמסרב להמשיך לשחק בתיאטרון ההיסטריה שמתודלק ע"י עיתונות (לא אני), מחלקות שיווק ויחסי ציבור שעטים על החגיגה. >>
>> לשמחתי, גם פה מדעי החברה יכולים לתת לנו קצת *פרופורציה*: למושג הזה קוראים Technostress, והוא נטבע כבר ב-1984 ע"י הפסיכולוג קרייג ברוד. כבר אז אנשים קרסו מעומס נפשי בגלל ידיעות יומיומיות על איך "מהפכת המחשוב" קוברת מקצועות כמו הנהלת חשבונות, ספרנות והוראה (מוכר?!? לאאא) >>
נכון שאנחנו מתלוננים על זה שהבינה המלאכותית לא מקפלת כביסה או מנקה?
אז אחרי עבודה מאומצת אני שמח להציג את המדריך שפותר את זה. תנו לדוד OpenClaw לעבוד בשבילכם ולגרום לבית להיות מסודר ונקי! איך? באמצעות הפעלת טרור על הילדים כמובן. נפזר מצלמות בבית, נחבר למולטי מודל ונתחיל בטירוף!>>
>> איך? על רספברי פיי אחד נשים OpenClaw (מאובטח היטב) עם חיבור לווטסאפ (עדיף לא האישי שלכם). הוא מקבל קלט ממצלמות עם ESP32-CAM ממקומות נבחרים בבית ושולח אותם ב-MQTT למולטי מודל. יש בלגן בחדר? או אז ידידנו המלאכותי נכנס לפעולה: הודעות פאסיב אגרסיב בווטסאפ, צרחות ברמקול, סירנות! >>
>> אפשר גם לחתוך את האינטרנט.
האיזור סודר? הכל נקי לשביעות רצון של המודל? או אז הכל רגוע, הסירנות יורדות ונשלחות הודעות. הסדר נשמר כמו שצריך.
בית מסודר? ✅
ילדים זועמים? ✅
אסון אבטחה? ✅
קטסטרופה חינוכית? ✅
בונוס: אפשר להשתמש בזה גם בחללים ציבוריים ולהטריף את השכנים! >>
אני מרגיש קצת כמו הילד שצורח ״המלך הוא עירום״ בכל הנוגע למולטבוק. ״הרשת החברתית״ של ה-AI. אבל רבאק. אני לא מבין את החרדות מסקיינט המודרנית שיש פה.
בואו ננתח את זה טכנית. ה-LLM, למרות המיתוג, הם מכונות שעובדות עם קוד ואת הקוד הזה אפשר לקרוא. בואו נראה איך מולטבוק *באמת* עובדת. >>
>> בגדול, ל-OpenClaw, שזו התוכנה מאחורי הטירוף של האייג׳נטים החופשיים, יש יכולת ממש חזקה. היא מכילה בנק של Skills. מה זה Skills? מדובר בסטנדרט פתוח של אנת׳רופיק שאפילו כתבתי עליו פה שגורם ל-LLM לקבל יכולות ואפילו אישיות שונה עם קבצי MD (קבצי טקסט) >>
>> כל אחד שיש לו OpenClaw (שרצה על המחשב האישי) יכול לפרסם Skills שונים ולצרוך אותם כרצונו. ואיך הרשת החברתית מולטבוק עובדת? אין פה רצון חופשי. המשתמש צריך להתקין Skill של הרשת החברתית הזו ושם יש הוראות מדויקות שמסבירות לו איך להתנהג כ*סימולציה* של משתמש ברשת חברתית. >>