Akkuyu'da inşaatı süren nükleer santral için Rusya'dan nükleer yakıt getirileceğine dair açıklamalar kaygı verici. Büyük bir deprem beklenen bölgede henüz inşaatı tamamlanmayan santral için yakıt taşınması doğa ve insanın ortak sağlığı için büyük risk oluşturuyor.
#Çernobil faciasının yıldönümünden 37 yıl sonra, Türkiye gibi deprem kuşağında bulunan bölgede nükleer santral açmak tüm Akdeniz için büyük bir tehlike oluşturuyor. 2011 yılı başında Fukushima'da yaşananlar bu duruma bir örnekti.
Nükleer santrallerden çıkan radyoaktif atıklar varlıklarını, bir sızıntı sonucu doğabilecek bir felaket riskiyle birlikte binlerce yıl devam ettiriyorlar. #Akkuyu'nun Biruni Fayı'na 3-5 km uzaklıkta olması, yer seçimi, etüt ve proje çalışmalarına dair kuşkuları körüklemişti.
Bölgenin yaz aylarında 30 dereceyi bulan deniz suyu sıcaklığı ise santralin verimi ve güvenliği açısından önemli bir risk faktörü. Geçtiğimiz yaz yüksek sıcaklıklar nedeniyle üretimin durma noktasına geldiği Fransa'daki nükleer santraller, bunun çarpıcı bir örneği.
Seviyelendirilmiş elektrik maliyeti öngörüleri yeni bir nükleer santral için megawatt saat başına maliyetin güneş ve rüzgara göre 4 kat yüksek olduğunu gösteriyor. Sınırlı kaynaklarımız yenilenebilir enerji yatırımlarına aktarılmalı, enerji politikalarımız sürdürülebilir olmalı.
Nükleer santrallerin ucuz ve hızlı bir çözüm olmadığı da bilinen bir gerçek! Geleceğimizi korumak #BirlikteMümkün
Kampanyayı desteklemek için: chng.it/pnXjz9mFQJ
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Sansar Martin ile tanıştınız mı?
👉 Martin, bir kaya sansarı (Martes foina). Onunla 2019 nisan ayında Yaban Hayat İlkyardım Hattı’mıza aldığımız bir telefon sayesinde tanıştık. Antalya’da yaşayan bir vatandaşımızın köpeğinin, yavru bir kaya sansarı bulduğu haberi geldi.
🏞️ Yavru Martin henüz birkaç haftalıktı ve gözleri henüz açılmamıştı. Veteriner hekim Leman Canan Arbatlı Kütükçü, 5 aylık tedavi sürecinde Martin ile ilgilendi, onu yoğun bakım kabininde uygun sıcaklıkta tutu ve türüne özel süt ve mamalarla besledi. destek.wwf.org.tr/bagis-yapin
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda 2.5 aylık bir rehabilitasyon süreci geçiren Martin, doğal yaşam alanı olan Gediz Deltası’nda evine kavuştu.
Yaban Hayat İlkyardım Hattımız sayesinde her gün farklı türlerin yaşamasına yardımcı oluyoruz. destek.wwf.org.tr/bagis-yapin