On May 2, 2014, 48 people died after a clash in the center of Odesa.
Today is the anniversary of the tragedy in the Trade Union Building, which the Kremlin has turned into a propaganda tool.
2/
❓How does russia lie about the tragedy?
Propaganda is still spreading fakes about those who died on 02 May 2014 being killed by "Ukrainian nationalists":
about a strangled pregnant woman, raped and burned women, a mother who died with two children.
3/
❓ What really happened?
The events in Odesa were part of russia's hybrid aggression against Ukraine.
In early May 2014, russia had already occupied Crimea, and Girkin's russian militants seized cities in Donetsk region, killing those who resisted.
The conflict itself began with an attack by the armed russian titushky.
They attacked a march of football fans that was taking place as part of the campaign "For unity of Ukraine".
Six people were killed in the clashes even before the Trade Union Building tragedy.
5/
Pro-Ukrainian activists were helping to rescue the stranded people when they saw a fire in the building.
6/
Local leaders - a police officer Dmytro Fuchezhi and a State Emergency Service officer Volodymyr Bodelan - are responsible for the 2 May casualties, as they resigned that day, later moved and were accepted by russia.
Читаю зараз цю новину: “Telegram заблокував низку офіційних чат-ботів України – ГУР” (29 квітня 2024, 01:18):
В цьому треді я поділюсь моєю НЕ-експертною думкою з цього приводу, як людини, яка трохи цікавиться темою кібербезпеки. 1/ pravda.com.ua/news/2024/04/2…
24 лютого 2022 року почалось повномасштабне вторгнення росії в Україну.
10 березня 2022 Міністерство цифрової трансформації запустило в Telegram чат-бот під назвою “єВорог”:
Якщо ви спробуєте перейти за посиланням, де раніше був чат-бот "єВорог", то на даний момент (станом на 29 квітня 2024 року, 03:47 за київським часом) ви побачите приблизно наступне.
Моє особисте ставлення до розлучень - нейтральне. Якщо двом людям більше не хочеться бути одруженими - нехай розлучаються. Це їх справа і вони самі розберуться. Розлучення може насправді їм обом піти на користь. Особливо, якщо у пари немає спільних маленьких дітей.
🚩Останнім часом багато кого непокоїть питання (не)безпеки месенджера Telegram.
Ви колись цікавились батьками (батьком, якщо конкретно) Павла Дурова?
Я сьогодні поцікавилась і тепер мені трохи погано - 🧵 1/
Батька Павла Дурова звати Валерій Семенович Дуров.
Валерій Дуров народився 13 липня 1945. Він - доктор філологічних наук і автор багатьох наукових праць. З 1992 року він очолює кафедру класичної філології філологічного факультету СПбДУ. 2/
🚩 СПбГУ (“Санкт-Петербургский государственный университет”) загалом - це один великий розсадник російської агентури. путін і мєдвєдєв вчились теж там, до речі.
🚩знімала роботу ППО і хвалилась цим
🚩 постійно писала про "геноцид росіян"
🚩робила селфі на тлі щойно вбитих українців
🚩вдавала з себе “речницю ТРО для іноземних медіа” - виявилось, такої посади не існує