הגיע אלבום הטיול של ארצות 2019!
לכל טיול בחו"ל אני מכין אלבום. כיאה לחובב אוספים וחובב דאטה, יש משהו שמאוד מדליק אותי בדברים שהם דומים, מאותה תמה, עם קוסטומיזציה ספציפית עבור הפריט היחודי.
אולי זו גם הסיבה שיש לי בובות פופ
ככה זה נראה מאחורה
בואו דפדפו איתי
עוקביי המסורים יזהו את התמונה הזו שמופיע לי בפרופיל
אני לא מבין בהשקעות. אין לי מושג עד היום מה זה SAFE, ואני צריך לפתוח אקסל כדי להבין מה זה "לפני הכסף" או "אחרי הכסף". אבל יש לי חברים טובים שכן מבינים, ואני פשוט נמצא אי אילו שנים בתעשיה.
1. לפני איזה 5 שנים שמעתי את @effifuks אומר שאם דלפו פרטים על עסקה היא לא עומדת לקרות. אני עוקב אחרי הכלל הזה הרבה זמן, והוא פספס רק פעם אחת שאני זוכר (טאלון-פאלו).
למעשה, כשעסקה אמיתית עומדת לקרות, יש כתבים שנעלבים שלא גילו להם לפני
2. וויז עושים את התעלול הזה לא פעם ראשונה. ואפילו נראה שיש שיטה. זורקים איזה הדלפה לCTECH, הגרסא באנגלית של כלכליסט, ונותנים לכדור השלג לעשות את שלו.
את וויז אני מבין, זה עבד להם, אז למה לא?
אבל למה העיתונים אכלו את זה? לא יודע.
1/9 אל תטרחו להחליף את המזגן המרכזי.
מזגן עילי בכל חדר הוא זול יותר. אבל אם נכנסתם לדירה שכבר יש בה מרכזי, זה לא משתלם להחליף.
מדדתי. בערך...
שרשור תגובה ל @OriKatz3 שמתלבט בדיוק בסוגיה הזו.
בשרשור אני הולך להניח הנחות לטובת החלפת מזגן, ועדיין נראה שלא משתלם להחליף.
בוא נניח שלאורי יש מזגן מרכזי בזבזני 6 כח סוס. אפילו שרב הסיכויים שיש לו חסכוני יותר - מיני מרכזי של 4 או 5 כ"ס.
הלילה הפעלתי את המזגן העילי שלי, 1 כ"ס, למשך הלילה. כ-9 שעות מ22:41 עד 7:38 והוא צרך 2.47 קילו-וואט שעה שהם 1.51 שקלים.
המזגן פעל על 24 מעלות, טמפ' שעושה נעים מאוד למי שלא סובל מהסטיה של להקפיא את החדר על 16 ואז להתכסות בפוך.
1/15 כמה חשמל לוקח המדיח? כמה מים? כמה זה עולה?
פרק ב - התוצאות.
הבטחתי לא למרוח יותר מדי, אז אחרי שהסברתי איך מדדתי, מגיעות התוצאות.
אולי שיקרתי קצת, כי מגיעות רק חצי מהתוצאות. אני לא משחק משחקים בציוץ 4 מתחילים האקסלים של התוצאות החשובות, אבל בפרק הבא ניסויים ותגליות.
2/15 הניסוי התבצע מאז 26.4 וכלל 31 הדחות. ב6 הדחות הראשונות לא מדדתי מים. בהדחה אחת שכחתי לרשום תוצאות.
היו 4 הדחות "מיוחדות" נדבר עליהן בפרק הבא
תקציר הפרק הקודם, כך ביצעתי את הניסוי:
3/15 מחיר 1 קוט"ש חשמל בישראל הוא 61.45 אג'.
מחיר 1000 ליטר מים הוא 7.955 ש"ח (יש פה ניואנסים, אבל בגדול במשק בית "רגיל" זה המחיר). לצורך הניסוי יהיה קל יותר לזכור ש10 ליטר מים עולים כמעט 8 אגורות.
מחיר חומרי הניקוי הוא פחות משקל להפעלה כשמרביתו מחיר הקפסולה. זה לא נכלל בניסוי.
1/11 כמה חשמל לוקח המדיח? כמה מים?
פרק א - מתודה.
יש לי בעיה עם נתונים מוכרזים על ידי יצרן. אני לא מאמין להם. לא שהם משקרים אבל ניסוי על מכשיר חדש במעבדה זה לא ניסוי על מכשיר בן שנה בבית עם ילדים.
ואני רציתי לדעת דבר פשוט. כמה מים וחשמל צורך המדיח שלי?
2/11 כי פתאום קצת נלחצתי. אני אומר לאנשים שהמדיח לוקח רק 9 ליטר מים, אבל האם זה בכלל נכון? מה אם זה לוקח 40?
אז ניגשתי לבדוק.
3/11 לבדוק את החשמל היה קל. קניתי כזה חתכה מאליאקפרס, הוא יושב בין הקיר לכבל, ומודד כמה חשמל יצא מהקיר. זה עובר דרך שנאי לטיולים, כי כמובן שלישראל יש תקן חשמל יחודי שהוא דומה לאירופי אבל לא בדיוק.
1/15 תוכן המדיחים שתוכנן להיום נדחה בקצת כי אני עדיין בשלב המחקר, אבל לבנתיים תוכן מקדים והוא - איך עובד חשבון החשמל שלכם?
הרבה זמן היה קשה לי להבין את האינטרקציות בין וואט, וולט, אמפר והדבר שבסופו של דבר קובע את חשבון החשמל קילו-וואט/שעה.
אז נעבוד עם אנלוגיה למים. מים קל להבין.
2/15 (התנצלות כבר מעכשיו - ההסבר הוא לא סופר מדויק ויכיל אי דיוקים קלים. מי שרוצה להוסיף ולדייק מוזמן, אבל נסו לחשוב האם ההוספה והתיקון יועילו לבן אדם שרק רוצה להבין איך עובד חשבון החשמל. לא באנו להתקטנן).
3/15 מתח - מתח נמדד בוולט/Volt/V.
בואו לא נטריד את עצמנו באיך זה עובד, אבל נעסוק באנלוגיה. מתח הוא "לחץ החשמל" שיוצא החוצה. לרב לחץ החשמל יגיע מהקיר, כמו לחץ המים. אבל לפעמים נרצה לדבר על לחץ החשמל במכשיר, למשל הטלפון, בדיוק כמו שיש לחץ מים במכשיר כמו מכונת קפה.
לכל חבריי הג'וניורים שמחפשים משרה בימים טרופים אלו. תנו לי לתרגם לכם את המשפטים אותם אתם צפויים לשמוע במהלך שיחות הגיוס.
"מה שתשמעו" -> מה הכוונה.
נתחיל:
* "חברה מובילה במרכז הארץ" -> מדובר בפתח תקווה. יש שם בערך 4 חברות, כולן מובילות
* "מחפשים אנשים שרוצים לשנות אווירה" -> תן לי להוליך אותך בכחש זה מתחם עבודה משותף בטבריה
* "משרה מאתגרת" -> טוחנים פה את התחת אנחנו 12 איש והכלבה של המנכ"ל אל תצפה לראות בית לפני 23:00
* "עבודה בשעות לא שגרתיות" -> ה-CTO ואתה תבלו את הלילה בפתרון באגים שלגמרי היו יכולים להיפתר בבוקר אבל זה סטארט אפ ובטלויזיה מי שרציני עובד בלילה
* "באווירת סטארט אפ" -> התקנו פרקט, מצאנו כלב ואפילו כתבנו על זכוכית כמה נוסחאות. המשכורת פחות והאופציות נעות בין קפה שחור לנס מורות