הגיע אלבום הטיול של ארצות 2019!
לכל טיול בחו"ל אני מכין אלבום. כיאה לחובב אוספים וחובב דאטה, יש משהו שמאוד מדליק אותי בדברים שהם דומים, מאותה תמה, עם קוסטומיזציה ספציפית עבור הפריט היחודי.
אולי זו גם הסיבה שיש לי בובות פופ
ככה זה נראה מאחורה
בואו דפדפו איתי
עוקביי המסורים יזהו את התמונה הזו שמופיע לי בפרופיל
1/7 האם היה שווה לבוא לעבודה בשביל ההאפי האוור גבינות?
כמה עולה להגיע לעבודה?
אני נוסע לחניון הנתיב המהיר, ומשם שאטל.
נסיעה כזו היא 28 ק"מ. האוטו צורך ליטר ל13.5 ק"מ. המחיר היומי לשתי נסיעות יהיה 29.87 ש"ח.
השאטל בחינם.
2/7 צריך לזכור שבבית יש כמה דברים שיש להם עלות.
- אני שותה ביום כ4 מנות אספרסו כפולות. 72 גרם פולים במחיר של כ-100 ש"ח לקילו הם 7.2 ש"ח
- מזגן לכל היום בקיץ יכול לעלות בין 10 ל-20 שקלים, אבל בחודש האחרון נניח לא הפעלתי אותו. בואו נגיד ש-5 שקלים ביום.
3/7 - בבית אני תמיד אוכל ארוחה שתעלה סדר גודל של 20 שקלים.
- במשרד אני מנווט בין אוכל מהבית באותה עלות, לבין להזמין בעלות של כ-70 אז בממוצע 45.
סך הכל - להגיע לעבודה עלה לי 42.67 יותר מלהשאר בבית, בממוצע בהנחה שיש האפי האוור גבינות אחת לחודש.
1/19 *המלצות לאמסטרדם*
התחלתי לכתוב את זה לפני שלושה חודשים. כשכולכם טסתם בקיץ. ולא נתקלתם באנטישמיות. אמסטרדם עכשיו במשבר, ואני ממליץ להזהר, אבל אנחנו נחזור לטוס לאמסטרדם. כולנו.
בשנה שעברה גרנו בה חודשיים, וכל דיבור עליה ידגדג לי את המיתרים.
זכיתי למעמד היחודי לא-תייר לא-דייר.
2/19 (הערת מערכת) לא מתיימר להיות מקומי, אבל גם לא רצתי להספיק כל אטרקציה במרכז העיר. זכיתי לזווית שאולי תפוספס על ידי התיירים והדיירים.
אשמח תמיד לתיקונים קטנים והוספות, אבל אם חייתם שם עשור אל תתפסו על זוטות, אני לא דורך לכם בנישה.
ההמלצות שלי:
3/19 התחבורה הציבורית.
מעל הכל זו ההמלצה. אין צורך בשום אמצעי אחר, גם לא משדה התעופה. התחבצ ההולנדי מגיע מכל מקום לכל מקום. הוא נגיש בגוגל מפות, ורב התחבורה שתצטרכו נמצאת בין תחנות Zuid לCentral. אל תטרחו על "כרטיס יומי" או שבועי, פשוט תעבירו את האשראי, *גם בכניסה וגם ביציאה*.
אני לא מבין בהשקעות. אין לי מושג עד היום מה זה SAFE, ואני צריך לפתוח אקסל כדי להבין מה זה "לפני הכסף" או "אחרי הכסף". אבל יש לי חברים טובים שכן מבינים, ואני פשוט נמצא אי אילו שנים בתעשיה.
1. לפני איזה 5 שנים שמעתי את @effifuks אומר שאם דלפו פרטים על עסקה היא לא עומדת לקרות. אני עוקב אחרי הכלל הזה הרבה זמן, והוא פספס רק פעם אחת שאני זוכר (טאלון-פאלו).
למעשה, כשעסקה אמיתית עומדת לקרות, יש כתבים שנעלבים שלא גילו להם לפני
2. וויז עושים את התעלול הזה לא פעם ראשונה. ואפילו נראה שיש שיטה. זורקים איזה הדלפה לCTECH, הגרסא באנגלית של כלכליסט, ונותנים לכדור השלג לעשות את שלו.
את וויז אני מבין, זה עבד להם, אז למה לא?
אבל למה העיתונים אכלו את זה? לא יודע.
1/9 אל תטרחו להחליף את המזגן המרכזי.
מזגן עילי בכל חדר הוא זול יותר. אבל אם נכנסתם לדירה שכבר יש בה מרכזי, זה לא משתלם להחליף.
מדדתי. בערך...
שרשור תגובה ל @OriKatz3 שמתלבט בדיוק בסוגיה הזו.
בשרשור אני הולך להניח הנחות לטובת החלפת מזגן, ועדיין נראה שלא משתלם להחליף.
בוא נניח שלאורי יש מזגן מרכזי בזבזני 6 כח סוס. אפילו שרב הסיכויים שיש לו חסכוני יותר - מיני מרכזי של 4 או 5 כ"ס.
הלילה הפעלתי את המזגן העילי שלי, 1 כ"ס, למשך הלילה. כ-9 שעות מ22:41 עד 7:38 והוא צרך 2.47 קילו-וואט שעה שהם 1.51 שקלים.
המזגן פעל על 24 מעלות, טמפ' שעושה נעים מאוד למי שלא סובל מהסטיה של להקפיא את החדר על 16 ואז להתכסות בפוך.
1/15 כמה חשמל לוקח המדיח? כמה מים? כמה זה עולה?
פרק ב - התוצאות.
הבטחתי לא למרוח יותר מדי, אז אחרי שהסברתי איך מדדתי, מגיעות התוצאות.
אולי שיקרתי קצת, כי מגיעות רק חצי מהתוצאות. אני לא משחק משחקים בציוץ 4 מתחילים האקסלים של התוצאות החשובות, אבל בפרק הבא ניסויים ותגליות.
2/15 הניסוי התבצע מאז 26.4 וכלל 31 הדחות. ב6 הדחות הראשונות לא מדדתי מים. בהדחה אחת שכחתי לרשום תוצאות.
היו 4 הדחות "מיוחדות" נדבר עליהן בפרק הבא
תקציר הפרק הקודם, כך ביצעתי את הניסוי:
3/15 מחיר 1 קוט"ש חשמל בישראל הוא 61.45 אג'.
מחיר 1000 ליטר מים הוא 7.955 ש"ח (יש פה ניואנסים, אבל בגדול במשק בית "רגיל" זה המחיר). לצורך הניסוי יהיה קל יותר לזכור ש10 ליטר מים עולים כמעט 8 אגורות.
מחיר חומרי הניקוי הוא פחות משקל להפעלה כשמרביתו מחיר הקפסולה. זה לא נכלל בניסוי.
1/11 כמה חשמל לוקח המדיח? כמה מים?
פרק א - מתודה.
יש לי בעיה עם נתונים מוכרזים על ידי יצרן. אני לא מאמין להם. לא שהם משקרים אבל ניסוי על מכשיר חדש במעבדה זה לא ניסוי על מכשיר בן שנה בבית עם ילדים.
ואני רציתי לדעת דבר פשוט. כמה מים וחשמל צורך המדיח שלי?
2/11 כי פתאום קצת נלחצתי. אני אומר לאנשים שהמדיח לוקח רק 9 ליטר מים, אבל האם זה בכלל נכון? מה אם זה לוקח 40?
אז ניגשתי לבדוק.
3/11 לבדוק את החשמל היה קל. קניתי כזה חתכה מאליאקפרס, הוא יושב בין הקיר לכבל, ומודד כמה חשמל יצא מהקיר. זה עובר דרך שנאי לטיולים, כי כמובן שלישראל יש תקן חשמל יחודי שהוא דומה לאירופי אבל לא בדיוק.