۹. اون مسیر رو به سمت شاهیندژ ادامه بدین. هوا همچنان خنک و سرد و بعضا با بارش همراهه. شاهیندژ اولین شهریه که کمکم ترکیب جمعیتی همزمان کرد و ترک رو اجساس میکنید. رود و آب و باغ چشمگیره و کشاورزی پر رونق. twitter.com/i/web/status/1…
۱۰. تو بوکان ورودی و خروجی شهر توسط سپاه کنترل میشه. شهر زنده است و زنان و مردان زیادی تو شطح شهرند. خیلی حس و اتمسفر خوبی داره بوکان برام و نگاه ادمهای شهر خیلی مثبت و گرمه. جمعه عصره و همه اهالی روی پل اصلی شهر دارند راه میرن و حس زندگی همه جا حس میشه. twitter.com/i/web/status/1…
۱۱. مهاباد هم حس خوبی داره. تاناکورای مهاباد بزرگ و خوبه و قیمتها مناسب. کفش کوهنوردی و لباس و کوله با قیمت مناسب میشه پیدا کرد. کسبه صمیمی و مهماننوازن. بازار مهاباد هم جذابه و یه سری مغازهها علامت ضربدر دارند که حاصل روزهای اعتصابه. بافت قدیمی هم ارزش قدمزدن رو داره.
۱۲. متاسفانه مهاباد اقامتگاه خوبی نداره و یا باید برین هتل یا برین اقامتگاههای بیرون شهر. تو بازار محلی کلی مغازه پیدا میکنید که روش نوشته صبحانه و مخصوص خوردن صبحانه است. اکثر مردها نشستن و اون تخممرغ و سیبزمینی معروف ارومیه رو اینجا هم میخورند. twitter.com/i/web/status/1…
۱۳. از مهاباد به سمت میاندواب و مراغه دوباره فضا از کردی به سمت ترکی تغییر میکنه. نرسیده به مراغه، ورجوی روستای جالب و باقدمتی بنظر میرسه که معبد مهر هم در حاشیهاش قرار گرفته. معبدی که عبادتگاه مهرپرستان بوده و الان در وضعیت بغرنجی قرار داره. معابد مهرپرستی خیلی آرامش دارن.
۱۴. بازار قدیمی مراغه دستنخورده و زیباست و کبابی شمس رستوران معروفشه. یه راسته فرش ابریشم نیمهمتروکه باقی مونده که نشون از رونق نهچندان دور این تجارت داشته. مراغه انگار در گذشته است و اصالت خاصی داره که هنوز از بین نرفته. خبری از تابلوهای پرنور و داغون هم تو شهر نیست. twitter.com/i/web/status/1…
۱۵. دیدن رنگرزی سنتی نخ ابریشم در بازار هم جذابه. در کنارش چند بنای سلجوقی معروف مراغه (سرخ،کبود و غفاریه) هم دیدنیه. twitter.com/i/web/status/1…
۱۶. مراغه اقامتگاه خوبی نداره و مسیر بعدی اسکو است. اسکو شهری اطراف تبریزه که بخاطر چاپ کلاقهای (باتیک) مشهوره. این چاپ قدیمی با همت کیوان خسروانی و دیگران در دهه ۴۰-۵۰ شمسی احیا شد و بارها توسط فرح پهلوی این لباسهای ابریشمی پوشیده شد. ابریشم گرون شده و این هنر در حال فراموشی. twitter.com/i/web/status/1…
۱۷. آخرین شهر این سفر جادهای تبریزه. بازار تبریز بخصوص راستهی فرش و گلیم یه جای ارامشبخش برای پایان این سفر جادهای و طولانیه. گفتگو با کسبه تبریز میتونه درس اقتصاد هم باشه. چلوکبابی حاجعلی هم رستوران خوب بازاره. بازار تبریز پر از نکات مخفیه و گشتن با یه محلی خیلی جذابه. twitter.com/i/web/status/1…
۱۸. بخش مدرن تبریز (خیابان ولیعصر) هم شباهتهایی اندک به خیابان استقلال استانبول داره.بافت قدیمی تبریز پر از خونههای حیاطدار زیباست با معماری باشکوه.حیف که از بخش ارمنینشین تبریز (بارناوا) چیز بخصوصی باقی نمونده. اگر تخممرغ سیبزمینی خوب میخواین، رستوران سلام مهدی گزینه خوبیه twitter.com/i/web/status/1…
۱۹. از تبریز از بزرگراه و مستقیم میتونین برگردین. نزدیک ماهنشان هم کوههای رنگی و جذاب تو مسیرتونه.
امیدوارم اگر این مسیر رو رفتید، بهتون خوش بگذره و کنید. اینا تجربههای منه و قابل تعمیم نیست. قطعا اشتباهاتی هم داره. twitter.com/i/web/status/1…
۲۰. امیدوارم روزی بتونم این سفرهای جادهای رو در قالب کتاب منتشر کنم تا -هر چند کوچک- راهنمای خوبی باشه برای شناخت و سفر به نقاط مختلف این کشور زیبا. به امید اون روز.
۲۱. شاید این گزارش #سفر_جادهای به خوزستان هم به درد کسی بخوره
۱. اگر به #سفر_جادهای علاقمند هستید، این رشتهتوییت تجربه من از سفر به زنجان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقیه. حدود ۶-۷ روز طول میکشه و با همه هزینهها برای یه گروه ۴ نفره حدود ۳-۴ تومن نفری میشه. پیشنهادم هم تا آخر خرداده چون شدت بارشهای امسال باعث سبزی بیشتر اون مناطق شده.
۲. با فرض مبدا از تهران، میتونید از قزوین تا زنجان رو از جاده قدیم برید. زیباتره و ارتباط با طبیعت بیشتری دارین. تو روستای قِروه میتونین از بافت قدیمی خونههای روی صخره و مسجد جامع قروه که مال دوره سلجوقیه، دیدن کنید. کلید مسجد دست یکی از همسایهها است که زن بسیار مهربونیه.
۳. بعد از عبور از ابهر و سلطانیه (گنبد سلطانیه) و معبد داشکسن از جاده قیدار و سجاس (یه مسجد سلجوقی دیگه داره که کلیدش دست همسایههاست!) و طبیعت زیبا و ارتفاعات سرسبز و خوردن بستنی سنتی با توتفرنگی واقعی در جوقین، شب رو میتونین در انگوران بمونید.
۱. اگر به شمال #خوزستان و #سفر_جادهای علاقه دارید،این رشتهتوییت تجربه من از سفر به شمال خوزستان پس از سه سال برنامهریزی ناموفقه.
به دلیل بارشهای زیاد، امسال شمال خوزستان خیلی سرسبز شده و هنوز تا اخر این هفته از گرمای شدید خبری نیست.
پیشنهادم به دوستان علاقمند سفر، این مسیره:
۲. با فرض مبدا تهران،صبح خیلی زود حرکت کنید و از مسیر بزرگراهی تا روستای پامنار برید.ناهار رو میتونید خرماباد بخورید و البته در انتهای مسیر چادرهای عشایر-شکل کنار جاده کباب چنجه میفروشند. قبل غروب به روستای پامنار و سد دز میرسید و میتونید اونجا کمپ کنید یا در اقامتگاه بمونید
۳. فرداش میتونید با اجاره قایق (۶۰۰ تومن) از اسکله برین به جزیره موجود در سد دز و توش چرخ بزنید. خیلی بکر و پر از گل و گیاهه. پیشنهادم اینه به قایق بگین ببرتتون پشت جزیره. سکوت اعجابانگیزی داره و نصفروز وقت میگیره تا برگشت.
۱. در این #رشتهتوییت میخوام در مورد #مسمومیت_متانول بنویسم. اتفاقی که به دلیل نبود نوشیدنیهای الکلی استاندارد در ایران به وفور رخ میده. این مساله چند هفته پیش برای یکی از دوستان من اتفاق افتاد و اگر زود در بیمارستان بستری و دیالیز نمیشد، مرده بود. نکته مهم اول اینکه هیچ وقت
۲. نگید «ساقی من مطمئنه». هیچ ساقی مشروبی عامدانه این کار رو نمیکنه و مشتریهاش رو از دست نمیده. یه دلیل این اتفاق اینه که فرایند عرق درستکردن از کشمش و خرما و غیره زمانبر و پرهزینه است. معمولا ساقی از شرکتهای شیمیایی مختلف اتانول میخره. اتانول یا الکل میوه همونیه که
۳. میخوریم و مست میشیم. متانول یا الکل چوب همونه که نابینایی حداقل اتفاق بعدش میتونه باشه. در جریان باشید متانول میتونه در هر نوشیدنیای اضافه شده باشه.یعنی درسته که رایجش در نوشیدنیهای درصد بالا مثل عرق سگی یا ویسکی خانگی است ولی ساقی میتونه داخل شراب یا آبجو دستساز هم بریزه.