Güvenli bir işlem için dikkat edilmesi gereken noktalar:
1-Ara swingler yerine ana swinglere odaklanılmalı. Ve grafiği 1D>4h>1h>15m şeklinde işlem öncesi taranmalı.
2-Yapı sade ve boşluklu olmalı.Karmaşık durmamalı. 3- Önemli bir bölgenin likiditesi almış olmalı.
4- Fresh orderblock/FTR'a temas sonrası güçlü tepki.
NOT:Fresh orderblock: Daha önce hiç temas edilmemiş orderblocklara denir.
5- Minimum 15m'de önemli bir bölgenin kazanılması.(choch) 6- Discount(ucuzluk) bölgesine yaptığı geri çekilmede SMT divergence.
8- Konsalidasyon ile yaklaşan session vwap'in seviyelerine belirgin tepki. 9- Funding Rate'in işlemi alacağımız yöne doğru şişmiş olmamalı. 10- Spot ve perp tarafının işlemi destekliyor olmalı.Biri alırken diğeri satmamalı.
11- OTE seviyelerinde keşisen hacim ,pa seviyesine entry. Market yapısını tekrar bozacağı son swingin altına/üstüne stop. 12- İlk likiditeye TP1,eğer imbalance var ise imb'ın %50'sine TP2. İmbalance'ın karşısında da imb var ise doldurulmamış kesişen ilk imb'a temasta TP2.
Anlatmak istediğim her şeyi grafik üstünde gösteremedim ancak en basit şekilde grafik üstünde de göstermek istedim. Umarım faydalı bulursunuz. İyi tradeler dilerim. Yarın görüşmek üzere 💫 #winningcircle
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Herkese günaydınnn
Konu2: BACKTEST&SIFIRDAN CHART OLUŞTURMA
Backtest yaparken 2 aşamalı ilerliyorum.
Aşama1: Açık grafik üstünde fiyatı geri sarmadan paritenin dönemsel olarak hangi yapılara rivayet ettiğini gözlemliyorum.(paritenin karakteristliği dönem dönem değişebilir)
Örnek:
Sonra bu gözlemlerimi not alarak istatistik çıkarıyorum.
Örnek:
Aşama2: Gözlem aşaması bittikten sonrası herkesin de çok iyi bildiği gibi tradingview üzerinden grafiği geri sarıyorum. Ve sarma işleminden sonra aylık>haftalık>günlük>4h'lik zaman diliminde paritenin belirgin olan destek dirençlerini(pa konseptleri) belirliyorum.
1-Twitter'a bir türlü ısınamıyorum. O yüzden paylaşım yapmaktan kendimi alıkoyuyordum. Artık hazırım. Bunu da bir flood serisi ile kutlayalım diyorum.
2-Önce biraz kendi trade stilimden bahsetmem lazım. Ben hacim ve likidite ağırlıklı trade ediyorum. Ve çoğunlukla scalp işlemler alıyorum. Bu işlemleri alırken nelere dikkat ettiğimi , bakış açımı ve hangi websitelerini kullandığımı anlatacağım.
3-Bunların dışında;
-Güvenli bir işlem için dikkat edilmesi gereken noktalar
-Backtestleri nasıl yaptığımı ve notlarım
-Geri dönüş formasyonlarını
-Başarılı bulduğum konseptleri
-Likidite ve hacimin önemini
-Pariteler arasındaki korelasyonlar
-Hacim indikatörlerinin kullanımı