🧵[1/12] Η μουσική βιομηχανία στην 🇬🇷 δεν παράγει τέχνη πλέον.Επιδεικνύει βία, σοδομισμό και ανίερα σύμβολα.
Το παρακάτω προωθητικό κλιπ της #walnut pearl είναι μια καλή απεικόνιση.
[2/12] Η τραγουδίστρια είναι πρώην παίκτρια στο περιβόητο μουσικό ριάλιτυ #HouseOfFameGR και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό και πόσο διακαώς επιθυμεί τη δόξα έχοντας υποβιβάσει τον εαυτό της σε τηλεοπτικό προϊόν.
[3/12] Το κακόγουστο και φτηνό βίντεο είναι μία επίδειξη περιττής και αναίτιας βίας που φτάνει τα όρια του σαδισμού σε σκηνές όπως αυτή με τα χαστούκια στα οπίσθια των χορευτριών.
[4/12] Ή επίσης αυτή που απεικονίζει ένα σπάσιμο λαιμού που οδηγεί σε ακαριαίο θάνατο.
[5/12] Είναι γνωστό από τη βιβλιογραφία σε όσους ασχολούνται με τη μουσική βιομηχανία και γενικότερα με τη βιομηχανία του θεάματος ότι κάποιοι σελέμπριτι είναι απλά υποχείρια της ελίτ.Η σχέση δεν είναι απλά εργοδότη-εργαζόμενου αλλά υποτακτικού και χειραγωγητή.Θα λέγαμε σκλάβοι.
[6/12] Ο χειραγωγητής και η μαριονέτα.
[7/12] Η διαφυλετική ατζέντα με κύριο εκπρόσωπό την #ptanik είναι σε πλήρη εφαρμογή και σε αυτό το κλιπ αυτής της δισκογραφικής εταιρείας.
Το παρόν αποτελεί άρθρο του Π.Δ. και δημοσιεύτηκε στις 23/5/21. Αναδημοσιεύεται κι εδώ για να υπάρχει για αρχειακούς λόγους.
🧵
Μια άποψη για τη σχέση του ορθοπολιτικά άστοχου"μουσικού" σόου #HouseOfFameGR και της ελληνικής κανονικότητας.
House of normality?
Οι χειραγωγοί της κοινής γνώμης ξέρουν ότι αρκούν ελάχιστες οπτικές πληροφορίες ώστε οι συμβολισμοί να φτάσουν ασυνείδητα στον θεατή,χωρίς λεκτική επικοινωνία.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το ψυχαγωγικό ̵μ̵ο̵υ̵σ̵ι̵κ̵ό̵ ̵ talent σόου "House of Fame".
Εδώ οι μαθητές παραμένουν εσώκλειστοι στη σχολή και παρακολουθούν μαθήματα.Στο τέλος κάθε εβδομάδας διαγωνίζονται ενώπιον κριτικής επιτροπής σε μια τετράωρη εκπομπή με τελικό έπαθλο ένα συμβόλαιο με δισκογραφική.
Τίποτα ασυνήθιστο αν,όμως, δεν παρατηρούσαμε μια σειρά από
Το νέο προωθητικό βίντεο του τραγουδιού της #annavissi είναι απλά ακόμα μία επιβεβαίωση ότι η μουσική βιομηχανία στη χώρα μας περνά εξόφθαλμα πλέον περίεργα μηνύματα στον ανυποψίαστο ακροατή.Μια σειρά από συμβολικές εικόνες το επιβεβαιώνουν.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ 8 ΜΕΡΗ
1) Η ολοκόκκινη ενδυμασία της τραγουδίστριας.Το κόκκινο στον αποκρυφισμό,είναι το χρώμα του αίματος της θυσίας και χρησιμοποιείται ευρέως στη διεθνή φιλμογραφία (π.χ. στο
⬅️στο Young Thug-Up ,στο Peek a boo-Red Velvetκαι↗️ και σε διαφήμιση της Microsoft με M.Abramovic↘️)
2) Μία άκρως ενοχλητική σκηνή εικονικού πνιγμού.Ο χειριστής και το θύμα.