Stockimg, markanız için anında yüksek kaliteli, size özel içerikler oluşturmanıza olanak tanıyan AI destekli görüntü oluşturma aracıdır. Kitap kapakları, logolar, posterler ve illüstrasyonlar oluşturabilirsiniz.
Krisp, yapay zeka destekli "Ses Netliği" özelliği ile AI ile arka plandaki spesifik gürültüleri yok ederek çok sesli ortamlarda bile toplantılarınıza devam edebilmenizi sağlıyor.
Descript, videolarınızı ve podcast'lerinizi yazmanız, kaydetmeniz, metne dönüştürmeniz, düzenlemeniz ve bunları ekibinizle paylaşmanız için ihtiyacınız olan tek araçtır.
Gamma, sunum oluşturmaya yönelik yeni bir ChatGPT yaklaşımıdır. Yapay zekanın gücüyle bir dakikadan kısa sürede özelleştirebileceğiniz sunumlar, belgeler veya web sayfası oluşturun.
Seyahat planlarına elveda demenin vakti geldi. Keyifle kullanacağınız bir seyahat planlama AI aracı olan Tripnotes, gezginlerin gidecekleri doğru yerleri bulmalarına yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş güzergahlar oluşturuyor.
ChatGPT bütün eğitim sistemini yok edip en baştan tasarlıyor.
Artık öğrenciler kendi notlarıyla kendilerine özel sorular hazırlayıp eğitim sisteminin açıklarını suistimal edebiliyor.
Bu yeni çağda sistemi nasıl suistimal edebileceğinizi gösteriyorum:
Öncelikle sitemiz
@TurinQcom, son zamanlarda en çok konuşulan araçlardan birisi. Yapay zekayı alıp eğitim ve çalışma sistemini en baştan tasarlayan bu araç, öğrencilerin ve eğitimcilerin elini inanılmaz derecede güçlendiriyor.
tweet link içerdiği için zorunlu olan #isbirligi etiketini buraya bırakıyorum.turinq.com
Elimizdeki ders notunu, PDF veya ses kaydını yükleyip saniyeler içinde bize özel sorular ürettirebiliyoruz.
Sınav öncesi zayıf olduğumuz konuları tespit etmek için notlarımızı yükleyip platformun bize o konulara özel sorular hazırlamasını da isteyebiliyoruz.
NVIDIA'nın 9,3 trilyon DNA üzerine eğittiği yeni modeli Evo-2'yi inceliyordum ve tuhaf bir şey dikkatimi çekti, bu model sadece DNA'ları anlamıyor, sıfırdan GENOM üretiyor...
Evo-2'nin neden bu kadar önemli olduğunu anlattım:
Evo-2, Arc Institute ve NVIDIA'nın ortak çalışmasıyla geliştirilmiş devasa bir biyoloji yapay zekası.
9,3 trilyon DNA baz çiftiyle, bakterilerden insanlara kadar tüm yaşam formlarının genomlarını kapsayan bir veri setiyle eğitilmiş.
Yani, hayatın "kodunu" çözebiliyor!
Ama işin çılgın kısmı Evo-2 sadece genleri analiz etmiyor, YENİ genomlar da tasarlıyor!
Mitokondriyal, prokaryotik ve ökaryotik sekanslar üretebiliyor.
Bu şu anlama geliyor, yapay zeka artık sentetik yaşam formları üretebilir gibi duruyor!
2024 belki de insanlık tarihi için en önemli yıldı.
AGI keşfedildi, artık rüyalarımızı kontrol edebiliyoruz, muhtemelen çoklu evrenlerde yaşıyoruz, robotlar artık aramızda ve 300 milyon kişi işini yapay zekaya kaybediyor!
Bu yıl yaşanan en önemli gelişmeleri özetledim:
Çok uzun bir thread olacak ve bu nedenle thread'e Prof. Yuval Noah Harari'nin şu sözleri ile başlamak istiyorum:
"İnsanlık tarihinde ilk kez hiç kimse dünyanın yirmi yıl sonra nasıl olacağı konusunda bir fikre sahip değil, gençlere ne öğreteceğimize dair hiçbir fikrimiz yok."
AGI ile başlayalım. Evet, AGI (Genel Yapay Zeka), yani insan seviyesinde problem çözme yeteneğine sahip yapay zeka, artık aramızda.
5N sorularına geçmeden önce şunu hatırlayalım, bugünün AI modellerini mümkün kılan Attention is All You Need makalesi 2017 yılında yayınlanmıştı.
@NumerousAI ChatGPT desteğiyle otomatik olarak formüller, kodlar ve tablolar oluşturmamızı sağlayan acayip bir yapay zeka aracı.
ChatGPT'yi Microsoft Excel veya Google E-Tablolar'da kullanmamıza yarıyor. Numerous.ai
Yazma, veri bulma, çeviri ve metni yeniden oluşturma dahil olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanabiliyoruz.
İşinizi kolaylaştırmaya ve verimliliğinizi artırmaya yarayan aklınıza gelen her şey var yani. Videoyu dikkatli izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.
GPT-4'ü öğrenme sürecine entegre eden acayip bir yapay zeka aracı buldum.
Gelin göstereyim:
öncelikle sitemiz bu.
Kaiden AI'ı dün keşfettim. Kısaca ders planlama, içerik oluşturma ve not verme konularında zaman kazandıran bir yapay zeka öğretim asistanı diyebiliriz.
Alanında bildiğim bir alternatif de olmayınca hemen paylaşayım dedim. kaiden.ai
Bu sefer tweetleri uzatmadan direkt neler yapıyor onu anlatacağım.
1. İsteğe Bağlı Öğretim Asistanı
Saniyeler içinde yanıtlar alıp fikirler üretebiliyoruz. Bu özelliği tarif etmek zor ama her seviyeden öğretmenin not verme sürecine inanılmaz yardımcı olacak, mutlaka deneyin.