hurricane Profile picture
Aug 29, 2023 10 tweets 5 min read Read on X
Saatlerce sürecek işten tasarruf etmeniz sağlayacak inanılmaz derecede kullanışlı 8 yapay zeka aracı

(ChatGPT halt etmiş) 👇
1. Eightify: Tek tıkla YouTube videolarını özetleyin (kişisel favorim)

Ağustos güncellemesiyle güçlenen Eightify ile herhangi bir Youtube videosunu saniyeler içinde özetleyin.

Öğrenciler, öğretmenler ve akademisyenler için süper.

eightify.app
2. Stockimg

Stockimg, markanız için anında yüksek kaliteli, size özel içerikler oluşturmanıza olanak tanıyan AI destekli görüntü oluşturma aracıdır. Kitap kapakları, logolar, posterler ve illüstrasyonlar oluşturabilirsiniz.

stockimg.ai
3. Perplexity

ChatGPT, ama steroidli hali. Promptunuzu girin, cevabını o konudaki bilgiyi oluşturmak için alıntı yaptığı kaynaklarla birlikte size sunsun.

perplexity.ai
4. Krisp AI

Krisp, yapay zeka destekli "Ses Netliği" özelliği ile AI ile arka plandaki spesifik gürültüleri yok ederek çok sesli ortamlarda bile toplantılarınıza devam edebilmenizi sağlıyor.

krisp.ai
5. Descript

Descript, videolarınızı ve podcast'lerinizi yazmanız, kaydetmeniz, metne dönüştürmeniz, düzenlemeniz ve bunları ekibinizle paylaşmanız için ihtiyacınız olan tek araçtır.

descript.com
6. Gamma AI

Gamma, sunum oluşturmaya yönelik yeni bir ChatGPT yaklaşımıdır. Yapay zekanın gücüyle bir dakikadan kısa sürede özelleştirebileceğiniz sunumlar, belgeler veya web sayfası oluşturun.

gamma.app
7. Decktopus

Sunum yapmanın geleceği olan Decktopus ile dakikalar içinde harika sunumlar oluşturabilir ve iş arkadaşlarınızla kolayca paylaşabilirsiniz.

decktopus.com
8. Tripnotes

Seyahat planlarına elveda demenin vakti geldi. Keyifle kullanacağınız bir seyahat planlama AI aracı olan Tripnotes, gezginlerin gidecekleri doğru yerleri bulmalarına yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş güzergahlar oluşturuyor.

tripnotes.ai/app
Saatlerce sürecek işten tasarruf etmeniz sağlayacak yapay zeka araçları bunlardı.

Eğer hoşunuza gittiyse:

1. Daha fazlası için beni takip edin @hrrcnes

2. Superpromptlar ve yapay zeka fırsatları için topluluğumuza katılın 👇

twitter.com/i/communities/…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with hurricane

hurricane Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @hrrcnes

Mar 11
ChatGPT bütün eğitim sistemini yok edip en baştan tasarlıyor.

Artık öğrenciler kendi notlarıyla kendilerine özel sorular hazırlayıp eğitim sisteminin açıklarını suistimal edebiliyor.

Bu yeni çağda sistemi nasıl suistimal edebileceğinizi gösteriyorum:
Öncelikle sitemiz

@TurinQcom, son zamanlarda en çok konuşulan araçlardan birisi. Yapay zekayı alıp eğitim ve çalışma sistemini en baştan tasarlayan bu araç, öğrencilerin ve eğitimcilerin elini inanılmaz derecede güçlendiriyor.

tweet link içerdiği için zorunlu olan #isbirligi etiketini buraya bırakıyorum.turinq.com
Elimizdeki ders notunu, PDF veya ses kaydını yükleyip saniyeler içinde bize özel sorular ürettirebiliyoruz.

Sınav öncesi zayıf olduğumuz konuları tespit etmek için notlarımızı yükleyip platformun bize o konulara özel sorular hazırlamasını da isteyebiliyoruz.
Read 10 tweets
Feb 20
YAPAY ZEKA TANRICILIK OYNAMAYA BAŞLADI!

NVIDIA'nın 9,3 trilyon DNA üzerine eğittiği yeni modeli Evo-2'yi inceliyordum ve tuhaf bir şey dikkatimi çekti, bu model sadece DNA'ları anlamıyor, sıfırdan GENOM üretiyor...

Evo-2'nin neden bu kadar önemli olduğunu anlattım: Image
Evo-2, Arc Institute ve NVIDIA'nın ortak çalışmasıyla geliştirilmiş devasa bir biyoloji yapay zekası.

9,3 trilyon DNA baz çiftiyle, bakterilerden insanlara kadar tüm yaşam formlarının genomlarını kapsayan bir veri setiyle eğitilmiş.

Yani, hayatın "kodunu" çözebiliyor!
Ama işin çılgın kısmı Evo-2 sadece genleri analiz etmiyor, YENİ genomlar da tasarlıyor!

Mitokondriyal, prokaryotik ve ökaryotik sekanslar üretebiliyor.

Bu şu anlama geliyor, yapay zeka artık sentetik yaşam formları üretebilir gibi duruyor! Image
Read 12 tweets
Jan 25
Gelin ChatGPT'yi tahtından indiren Deepseek R1'i kendi bilgisayarınızda nasıl ücretsiz ve basit yoldan kullanabileceğinizi göstereyim: Image
Önce adresine gidiyoruz.

@lmstudio, açık kaynaklı yapay zeka araçlarını kendi bilgisayarımızda çalıştırmamızı sağlayan bir uygulama.

Üstelik tamamen ücretsiz.lmstudio.ai
Cihazınız Windows ise Windows veya Mac ise Mac'i seçip LM Stuido'yu indiriyoruz yukarıda verdiğim linkten.

Kurulumu tamamlamak klasik işlemler olduğu için göstermiyorum, gelin hangi modeli nasıl çalıştıracağımıza geçelim. Image
Read 10 tweets
Dec 31, 2024
2024 belki de insanlık tarihi için en önemli yıldı.

AGI keşfedildi, artık rüyalarımızı kontrol edebiliyoruz, muhtemelen çoklu evrenlerde yaşıyoruz, robotlar artık aramızda ve 300 milyon kişi işini yapay zekaya kaybediyor!

Bu yıl yaşanan en önemli gelişmeleri özetledim:
Çok uzun bir thread olacak ve bu nedenle thread'e Prof. Yuval Noah Harari'nin şu sözleri ile başlamak istiyorum:

"İnsanlık tarihinde ilk kez hiç kimse dünyanın yirmi yıl sonra nasıl olacağı konusunda bir fikre sahip değil, gençlere ne öğreteceğimize dair hiçbir fikrimiz yok."
AGI ile başlayalım. Evet, AGI (Genel Yapay Zeka), yani insan seviyesinde problem çözme yeteneğine sahip yapay zeka, artık aramızda.

5N sorularına geçmeden önce şunu hatırlayalım, bugünün AI modellerini mümkün kılan Attention is All You Need makalesi 2017 yılında yayınlanmıştı. Image
Read 25 tweets
Nov 15, 2024
Yapay zeka resmen Excel'i tarihe karıştırıyor!

Artık karmaşık formüllere veya 15 saatlik YouTube eğitimlerine gerek yok.

Excel'in %100 GPT-4o destekli sürümünü gösteriyorum: Image
önce şu siteye gidin ve giriş yapın

@NumerousAI ChatGPT desteğiyle otomatik olarak formüller, kodlar ve tablolar oluşturmamızı sağlayan acayip bir yapay zeka aracı.

ChatGPT'yi Microsoft Excel veya Google E-Tablolar'da kullanmamıza yarıyor. Numerous.ai
Yazma, veri bulma, çeviri ve metni yeniden oluşturma dahil olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanabiliyoruz.

İşinizi kolaylaştırmaya ve verimliliğinizi artırmaya yarayan aklınıza gelen her şey var yani. Videoyu dikkatli izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Read 6 tweets
Jun 25, 2024
Her seviyeden öğrenci ve öğretmen mutlaka baksın.

GPT-4'ü öğrenme sürecine entegre eden acayip bir yapay zeka aracı buldum.

Gelin göstereyim: Image
öncelikle sitemiz bu.

Kaiden AI'ı dün keşfettim. Kısaca ders planlama, içerik oluşturma ve not verme konularında zaman kazandıran bir yapay zeka öğretim asistanı diyebiliriz.

Alanında bildiğim bir alternatif de olmayınca hemen paylaşayım dedim. kaiden.ai
Bu sefer tweetleri uzatmadan direkt neler yapıyor onu anlatacağım.

1. İsteğe Bağlı Öğretim Asistanı

Saniyeler içinde yanıtlar alıp fikirler üretebiliyoruz. Bu özelliği tarif etmek zor ama her seviyeden öğretmenin not verme sürecine inanılmaz yardımcı olacak, mutlaka deneyin.
Read 8 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(