Czy wiesz, że można w roku 2023 w Polsce dać jedynkę na liście sympatykowi pewnej ideologii na literkę F - i każdy ma to w dupie?
Czy chodzi o feminizm? Czy może o coś innego?
Tego się dowiecie z tego wątku 🧵
Tomasz Stala to jedynka Konfederacji w okręgu częstochowskim.
Stala jest szefem wydawnictwa 3DOM (czytaj: fridom - wolność!).
Wydawnictwo to ma bardzo ciekawą ofertę.
Sprzedaje na przykład Dzienniki Turnera - książkę, którą FBI określiło biblią rasistowskiej prawicy.
Autorem jest William Luther Pierce, jawny neonazista.
Książka to opowieść o grupie białych mężczyzn, którzy najpierw rabują żydowskie sklepy, aby zdobyć fundusze...
... a jak już ich szajka ma dość kabony, to organizują "Dzień Sznura", w trakcie którego wieszają zdrajców rasy.
Wybucha wojna rasowa, grupa przejmuje panowanie nad światem.
Książka ta inspirowała wielu terrorystów.
W wydawnictwie 3DOM możecie ją kupić w pakiecie judeorealisty, wtedy dostaniecie torbę gratis!
Do książki wstęp napisał sam Tomasz Stala.
Bardzo ciekawy wstęp.
Otóż Stala pisze, że wymowa tego dzieła jest dziś zupełnie inna.
Bo dzisiaj widzimy w telewizji "murzyńskich degeneratów prześladujących białych".
W ofercie znajdują się też książki Dariusza Ratajczaka, uznanego przez sąd za kłamcę oświęcimskiego. W opisie produktu jest apel, by znieść ten szkodliwy przepis.
Są też monologi samego Hitlera dotyczące Żydów.
Książek o Żydach jest 109 - to osobna kategoria na stronie.
Ale 3DOM oferuje także koszulki oraz inne gadżety.
Możecie kupić na przykład koszulkę z napisem "White catholic Europe. Time for another reconquista".
Czy chodzi o taką rekonkwistę, jak w Dziennikach Turnera?
Możecie też kupić koszulkę z napisem "Fasci-Nation".
Opis produktu: "to wyjątkowy model, przykuwający wzrok pomysłową grą słów znajdującą się na nadruku".
Niezwykle pomysłowy rebus, ciekawe, o co chodzi.
Pewną wskazówkę stanowi symbol na koszulce - to fasces, symbol faszyzmu.
Jest też koszulka z napisem: om nom nom, antysemityzm wyssany z mlekiem matki.
Ale to pewnie żart i nie chodzi o antysemityzm, tylko o judeorealizm! (Pamiętajcie, do Dzienników Turnera torba gratis).
Stala sprzedawał też kubki i koszulki z Piątką Mentzena ("Nie chcemy Żydów, gejów, aborcji, podatków i UE").
W związku z tym miał pewien przypał - policja wparowała mu do wydawnictwa i zarekwirowała te rzeczy, bo zaszło podejrzenie propagowania faszyzmu.
Stala jednak ma łeb na karku. Aferę tę skomentował następująco:
"Napisanie, że nie chcę gejów i Żydów, to to samo, co powiedzenie, że nie chcę zupy pomidorowej!"
I zaorał lewaków.
Stala chodzi w koszulce zespołu Skrewdriver.
Z pewnością przypadkiem jest, że kapela ta głosi w tekstach utworów białą supremację. Jej wokalista zaś założył neonazistowską organizację Blood & Honour.
Ma też koszulkę z angielskim napisem: nie trać uśmiechu. I zabawną czachą.
He, he.
A czemu ta czacha taka ucięta? A, bo to takie puszczenie oczka dla kumatych.
Kumaci wiedzą, że czacha pochodzi z herbu hitlerowskiej 3 dyw. SS Totenkopf.
Stala wydaje też książki Tomasza Grygucia działającego pod pseudonimem Pan Nikt. Blisko z nim współpracuje - Gryguć pisze przedmowy do książek z wydawnictwa, np. do książki Maksymiliana Kolbe o Żydach.
Gryguć to jawny putinowski czopek, życzył Ukrainie nuklearnego ataku.
Stala jeździł do Rosji na zaproszenie fundacji Gorczakowa, gdzie spotykał się rosyjskim szpiegiem Leonidem Swiridowem.
(Tym samym, z którym Braun robił sobie fotki w Moskwie).
Nie zdziwi więc nikogo, że to właśnie w budynku jego wydawnictwa swój Ruch Antywojenny założyli Sykulski oraz Pitoń.
Chciałbym jednak uspokoić zwolenników Konfederacji. Podobno Stala popiera niskie podatki.
Czyli to świetny kandydat.
Podziękowania dla @michal_zelazo, który wygrzebał wiele z tych smaczków. Obserwujcie jego profil.
Jednak niepotrzebnie się pierdoliłem z tymi rebusami ("Ideologia na literkę F"), Stala jest otwarty w kwestii swoich poglądów xd
Miałem już iść na odwyk, ale wypluję z siebie jeszcze jedną nurtującą mnie kwestię.
Doskonale wiem, czemu Trzaskowski poszedł na piwo z Mentzenem. Nie rozumiem natomiast, czemu Mentzen się zgodził na wrzucenie takiego nagrania.
Duża część elektoratu Konfy będzie niepocieszona.
Oraz duża część samej Konfy. Na pewno nie spodobało się to Bosakowi, Wipler też jakby nie był zadowolony.
Samowolka Mentzena?
Jest też opcja, że wrzucili to nagranie bez jego wiedzy, ale to by było chamskie.
Przypominają mi się teorie, że prezydentura RT może oznaczać lepsze wyniki Konfy w 2027, bo Konfie łatwiej będzie się budować przeciwko 'lewackiemu' rządowi z prezydentem.
A prezydentura KN to wzmocnienie PiS-u. Sławek zaś może chcieć być pierwszy na prawicy.
Jak Mentzen chciał wyprowadzić Polskę z Unii i nałożyć na licealistów podatek pogłówny?
Zapraszam na wątek 🧵
Problemem korwinistów od zawsze był brak konkretnego programu.
W sloganach byli dobrzy: zlikwidować PIT, CIT i ZUS! Ale które konkretnie wydatki wywalić? Spora część, np. emerytury, jest wszak nie do ruszenia.
Czy to się zepnie finansowo?
Tu zaczynały się schody.
Mentzen chciał to zmienić! Specjalnie doktoryzował się z ekonomii, by rozwiązać tę kwadraturę koła.
Aż wreszcie w listopadzie 2016 usiadł na kiblu, odpalił Fejsbuka - i postanowił dowieść lewakom, że po likwidacji większości podatków państwo może działać.