1- Fiyat range yapısı oluşturduktan sonra 0.5in nasıl milimetrik çalıştığını görüyorsunuz. Bu bize çizdiğimiz Range yapısının çalışma kalitesini gösteriyor.
2- Yükseğe ulaşamadan düşen fiyat Range 0.5altında mum kapanışları yapıyor. Bu durum bana fiyatın daha aşağıları isteyebileceğini anlatıyor.
3- Range düşüğüne hızlı bir düşüş gerçekleşiyor. Fakat fitil bırakan mum ve Range içine hızlıca giren fiyat bana bunun manipülasyon olduğunu anlatıyor.
4-Range 0.5 Fvg ile kırılıyor bu bana trendin devam edeceğini ve Range yüksek bölgesine kadar yükselebileceğimizi söylüyor. Bu Fvgden işlem alabiliriz.
5- Range yükseği Fvg ile kırılıyor. Dikkat ettiyseniz mum kapanışları Range yükseğine saygı gösteriyor.
6- Range 0.5 bölgesinin biraz altından tepki alıyoruz. Range içerisine hacimli düşüş mumları ile giren fiyatın bu bölgeden yeni bir yüksek yapamayacağını anlatıyor.
7- Range yapısına Fvg ile giren fiyattan işlem alabiliriz. Ayrıca range yükseğinden sert tepki alması fiyatın aşağıları isteyebileceğini anlatıyor.
Ayrıca 7 numara başka bir range yapısının manipülasyonunu oluşturuyor.
🎯Grafik üzerinde scalp stratejileri 2🎯
1- Fiyatın 0.5 bölgesinden tepki alması Range yapısının çalışma olasılığını yükseltiyor.
2- Pahalılık bölgesindeki Fvgden short işlem alabiliriz. Range yükseğine gitmesi için market kırılımı olmaması gerekiyor fakat ufak zaman dilimi kırılımı geldiği için range düşüğüne kadar short alıyorum.
3- Range düşüğüne gelen fiyatın manipüle olup olmadığını anlamak için zaman tanıyorum. Daha ufak zaman dilimindede manipülasyon yaptıktan sonra range içerisine hacimli giriyor. Artık long işlem alabilirim.
4-Range yükseğine gelen fiyat ikili tepe likiditesi bıraktığı için düşüşün sahte olduğunu öngörebiliyorum ve short işlem almıyorum.
5- Long işlem için range 0.5 bölgesi veya bu bölgedeki Fvgden giriş yapıyorum.
6- Range yükseğine mum fitili atması bana bu hareketin manipüle olduğunu fısıldıyor. (Mum'un hacimli kısmı gövdesidir)
7- Fiyat'ın 0.5'i kırması short işlem için ikinci konfirmem oluyor.
8- Pahalılık bölgesinde yer alan Ayı Fvgsini işleme giriş için kullanıyorum. İlk hedef 0.5 sonraki hedef range düşük bölgesi daha sonra ise büyük zaman dilimi yapılarına göre kar alıyorum.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
💊(2. Seri) Haftalık mum'a Fibonacci kullanarak uyguladığım strateji💊
- İlk olarak önceki haftalık mum'un yüksek ve düşüğünü çiziyoruz.
Devam-->
1- Ufak zaman dilimine inip haftalık açılış, likidite bölgeleri ve Fvg'leri çiziyoruz.
2- Daha sonra haftalık yüksek ve düşüğe Fibonacci çiziyorum. Haftalık açılış ve Fibo 0.38 milimetrik kesişiyor. Aşağıda bulunan 12 saatlik Fvg Fibonacci Ote bölgesi ile kesişiyor.
Devam-->
1- Fiyat üzerinde bulunan 4H Fvgyi iğneli kapattığı için düşüşü öngörüyorum.
2- Fiyat hem likiditeyi süpürüyor hem Fibonacci Ote bölgesinde yer alan 12H Fvgden güçlü bir tepki alıyor.
▫️ Fiyat üzerinde yüksek ve düşüklere fibonacci çizdiğimiz gibi Rsi indikatörünede çizebiliriz.
▫️ Fiyat ve Rsi arasında uyumsuzluğu oluştuktan sonra fibonacci 0.5 seviyesi ve rsi 70 seviyesi kesişiminden satış yiyor.
Devam -->
1- Yüksek ve düşükler arası Fibonacci 0.5 seviyesi ile Rsi 50 seviyesi kesişiminden satış geliyor.
2-Yüksek ve düşükler arası fibonacci Ote bölgesinden yükseliş başlıyor.
Devam -->
- Fiyat yükselse bile Rsi güç kaybederek düşüyor ve fiyat sürekli tepe yapsa bile Fibonacci Ote bölgesini kıramadığı için satış yiyor. Ayrıca Fibo 0.62 çizgisi Rsi 70 çizgisi ile kesişiyor.