چراغ آسمان Profile picture
Nov 25, 2023 23 tweets 10 min read Read on X
پس از اهدای پی در پی جوایز حقوق بشری به تعداد محدودی از افراد، تصمیم گرفتم تحقیقاتی در این زمینه انجام دهم تا مشخص شود چه کسانی چه تعداد جایزه کسب کرده‌اند. در این رشته توییت آمار جوایز «حقوق بشری» اهدا شده به ایرانیان پس از سال ۵۷ را مشاهده خواهید کرد.
ادامه👇🏾
۱/۲۳ Image
جایگاه اول اکبر گنجی با هفده جایزه! برای من نیز عجیب بود و تصور میکردم جایگاه نخست در اختیار نرگس محمدی یا نسرین ستوده باشد ولی مشخص شد در سال‌های دور (بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۰) اکبر گنجی جوایز زیادی کسب کرده است.
۲/۲۳ Image
جایگاه دوم مشترکا نسرین ستوده و نرگس محمدی هر کدام چهارده جایزه
۳/۲۳
Image
Image
جایگاه سوم شیرین عبادی با هفت جایزه
جایگاه چهارم مسیح علینژاد با پنج جایزه
جایگاه پنجم شادی صدر با چهار جایزه
۴/۲۳
Image
Image
جایگاه ششم مشترکا شهبانو فرح پهلوی، شاهزاده رضا پهلوی، فرج سرکوهی و مجید توکلی هر کدام با سه جایزه
۵/۲۳ Image
جایگاه هفتم مشترکا نازینین بنیادی، محسن مخملباف، نیلوفر حامدی، الهه محمدی، امیرارسلان داوودی، پروین اردلان، توماج صالحی، هوشنگ گلشیری و سیمین بهبهانی هر کدام با دو جایزه
۶/۲۳
Image
Image
جایگاه هشتم مشترکا آتنا دائمی، عبدالله مومنی، جعفر پناهی، گوهر عشقی، مهسا امینی، آرش سیگارچی، کاوه کرمانشاهی، عبدالفتاح سلطانی، محمد صدیق کبودوند، هوشنگ اسدی هر کدام با یک جایزه
(ادامه جایگاه هشتم👇🏾)
۷/۳۳
Image
Image
جایگاه هشتم مشترکا محمد اولیایی فرد، رویا برومند، لادن برومند، بهاره هدایت، محمد نجفی، آسیه امینی، شادی امین، رضا علیجانی، یوسف عزیز بنی‌طرف و تقی رحمانی هر کدام با یک جایزه
(ادامه جایگاه هشتم 👇🏾)
۸/۲۳
Image
Image
جایگاه هشتم مشترکا کیوان صمیمی، هیلا صدیقی، عیسی سحرخیز، آذین ایزدی‌فر، علی افشاری، جواد ظریف، صادق زیباکلام، محمد خاتمی و عبدالکریم سروش هر کدام با یک جایزه.
۹/۲۳
Image
Image
نمودار ستونی
مجموع نفرات برنده شده: ۴۸ نفر
مجموع جوایز اهدا شده: ۱۲۰ عدد
۱۰/۲۳ Image
نمودار دایره‌ای
مجموع نفرات برنده شده: ۴۸ نفر
مجموع جوایز اهدا شده: ۱۲۰ عدد
۱۱/۲۳ Image
بعد از بررسی آمار جوایز اهدا شده سوالات زیادی مطرح است. این جوایز بر چه اساس به «عمدتا» فعالین جریان‌های اصلاح‌طلب و چپ اهدا شده؟ لابی این جریان کی و کجاست؟ آیا برجسته کردن اخبار افرادی خاص توسط رسانه‌های فارسی زبان نقشی در کسب جوایز بیشتر دارد؟
۱۲/۲۳ Image
آیا اهدای اکثریت جوایز به جریان‌های اصلاح‌طلب و چپ هدفی را دنبال می‌کند؟ آیا فقط همین تعداد از افراد در جامعه ۸۵ میلیون نفری ایران لایق دریافت جوایز بین‌المللی بوده‌اند؟ ملاک انتخاب این افراد چیست؟ هزینه مبارزات؟ مقبولیت؟ فعالیت‌های مفید؟ تاثیرگذاری؟ شجاعت؟ از خود گذشتگی؟
۱۳/۲۳ Image
آیا گوهر عشقی، منوچهر بختیاری، ناهید شیرپیشه، شیدای همدانی، ماشالله کرمی، وحید و سعید افکاری، رضا مظاهری، رضا نوروزی، عباس واحدیان شاهرودی، فاطمه سپهری، سهیلا حجاب و … در سالیان اخیر کم هزینه داده‌اند؟ کم زندان بوده‌اند؟ مبارزان واقعی چه کسانی هستند؟
۱۴/۲۳
شجاعت جاویدنامانی همچون مجیدرضا رهنورد، حمیدرضا روحی، نیکا شاکرمی، ستار بهشتی، پویا بختیاری، سارینا اسماعیل‌زاده، نوید افکاری و… کم بوده است؟ حماسه‌آفرینی‌های مجیدرضا‌ رهنوردها، ویدا موحدها و دیگران بر روحیه مبارزان تاثیرگذارتر است یا «مبارزات مدنی» اصلاح‌طلبان؟
۱۵/۲۳
Image
Image
آسیب‌دیدگان چشمی و جسمی جزو هزینه دهندگان محسوب نمی‌شوند؟ می‌گویند هزینه نسرین و نرگس دوری از فرزندانشان است. اما نمی‌گویند فرزند یکی در هلند مشغول تحصیل است و فرزند دیگری در فرانسه اما فرزند ناهید شیرپیشه و ماشالله کرمی زیر خاک هستند و خودشان بدون حق تماس تلفنی در زندان!
۱۶/۲۳ Image
آیا روح‌الله زم با رسانه آمد نیوز که نقش موثری در خبررسانی خصوصا در اعتراضات سال ۹۶ داشت مستحق دریافت جایزه نبود؟ نویسندگان و فعالینی که سد اصلاح‌طلبان را شکستند و جامعه ایران را از دو قطبی اصولگرا/اصلاحطلب خارج کردند مستحق دریافت جایزه نبوده‌اند؟
۱۷/۲۳ Image
آیا رسانه‌ها با پرداختن مکرر به اخبار «ظاهرا» تائید شده که هیچ مدرکی برای اثباتش ندارند مثل تردد با «کت و دامن» نرگس محمدی برای او جایزه به ارمغان می‌آورند؟ یا بالعکس جریانی برای افرادی خاص جایزه تهیه میکنند تا پرداختن رسانه‌ها به این اخبار و «رهبرسازی» را توجیه کنند؟
۱۸/۲۳ Image
به عنوان مثال در قسمت جستجوی رادیو فردا و صدای آمریکا نام نرگس محمدی و میلاد زهره‌وند را مقایسه میکنیم. «فقط در یکسال گذشته» در رادیو فردا و صدای آمریکا ۱۲۱ و ۱۶۳ عنوان خبری از نرگس محمدی، در مقابل تنها ۳ و ۴ عنوان خبری از میلاد زهره‌وند وجود دارد.
۱۹/۲۳ Image
می‌گویند اطلاعاتی از پرونده میلاد زهره‌وند در دسترس نبود! چگونه است که اطلاعاتی چنین دقیق از وضعیت زندان نرگس محمدی به دست آنها می‌رسد و بدون «راستی‌آزمایی» منتشر می‌کنند اما به دیگران که می‌رسد تا «شاهدان عینی» تائید نکنند از انتشار آنها خودداری می‌کنند.
۲۰/۲۳
Image
Image
تفکرات شیرین عبادی چه میزان با تفکرات نسل امروز ایران همخوانی دارد؟ تمامیت ارضی ایران را قبول دارند؟ نظرشان در مورد تاریخ و فرهنگ کهن ایران چیست؟ آیا به دموکراسی و صندوق رای پایبند هستند یا اینطور که تقی رحمانی همسر نرگس محمدی می‌گوید «یا قوانین را می‌پذیرید یا می‌پذیرید»؟
۲۱/۲۳

این افراد در جامعه ایران از چه میزان مقبولیتی برخوردار هستند که رسانه‌ها گزارش لحظه به لحظه از آنها ارائه می‌دهند؟ طبق آمار موسسه گمان متعلق به عمار ملکی فرزند "مجاهد نستوه" (به گفته نرگس محمدی)، که در صحت همین آمار نیز تردیدهایی وجود دارد، چه کسانی مورد وثوق مردم هستند؟
۲۲/۲۳
Image
اینها تنها بخشی از پرسش‌هاییست که من و احتمالا تعداد پرشماری از مردم جامعه ایران داریم. در دنیای امروز شما نمی‌توانید چهره‌سازی و رهبرسازی کنید و انتظار داشته باشید مردم «یا بپذیرند یا بپذیرند!» ایرانیان آگاه هستند و می‌دانند پس پرده این جوایز چه اهدافی نهفته است!
۲۳/۲۳

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with چراغ آسمان

چراغ آسمان Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @cheragh_aseman

Jan 4, 2024
کلا ۱۰۳ نفر مردن که ۶تاش بچه بوده، با علم بر اینکه کسی که تو مراسم قاسم کتلت شرکت میکنه مزدور و سرکوبگر رژیمه، شما ۹۵٪ رو ول کردی چسبیدی به اون ۵ درصد که احتمالا در آینده میشه یه سرکوبگر عین ننه باباش. شما تو هر جریانی نوکر بی‌جیره مواجب و دنبال‌روی پروپاگاندای رژیم هستید!
۱/۶👇🏾 Image
یسری واسه غذا رفتن؟ دلم به حال کسی که بخاطر غذا میره سیاهی لشکر رژیم میشه هم بسوزه؟! چرا دست از ادا و اطفوار بر نمیدارید؟ حماقت این جماعت ادایی تا جایی پیش میره که دلش به حال زن و بچه مزدور رژیم هم میسوزه و بعد به من میگه تو از جمهوری اسلامی هم بدتری!
۲/۶ Image
ما با جمهوری اسلامی تو جنگیم! فرض که جزو «مردم عادی» هم بوده باشن، وقتی وسط جنگ میرن از دشمن غذا میگیرن و خود دشمن برای مظلوم‌نمایی تعدادی از گوسفندای خودشو قربانی میکنه و اون «مردم عادی» هم برای یه پرس غذا شرفشون رو میفروشن تقصیر من چیه! آخه چرا شماها اینقدر گاوید…
۳/۶
Read 6 tweets
Nov 7, 2023
امروز صبح خبری پخش شد که هواداران «فری پالسطاین» در یک «تظاهرات مسالمت‌آمیز»! وقتی رسیدن به یه پیرمرد ۶۹ ساله یهودی-آمریکایی با یه بلندگوی دستی ایشون رو به قـتل رسوندن! خبرش به شب نکشید و سریع رفت زیر فرش! یادتونه رسانه‌ها سر قضیه جورج فلوید چی کار کردن؟
ادامه 👇🏾
۱/۱۰ Image
بیاید تصور کنیم قضیه برعکس بود! تصور کنیم یهودی‌ها چنین کاری میکردن! صورت‌هاشون رو میپوشندن و تو خیابون‌های آمریکا و اروپا دست به جرم و جنـایت میزدن! کسی صورتشو میپوشونه که خطر شناسایی توسط پلیس تهدیدش میکنه و میخواد هویتش مخفی بمونه دیگه، درسته؟
۲/۱۰ Image
یا تصور کنیم یکی از شعارهای که هواداران «فری پالسطاین» روی پلاکاردها نوشتن رو یهودی‌ها در مورد مساـمانان مینوشتن، الان رسانه‌ها چه گزارش‌ها که نمیساختن. «تحلیلگران» چه تفسیرها که نمیکردن چه بیانیه‌های شدیدالحنی که سران کشورها صادر نکرده بودن! «حقوق اقلیت‌های تحت ستم» رو بگو!
۳/۱۰ Image
Read 10 tweets
Oct 23, 2023
چند وقت بود میدیدم یسری از اکانت‌های پربازخورد خارجی در راستای پیشبرد پروپاگاندای رسانه‌ها یسری مطالب از غزه منتشر میکنن ولی با تصاویری که ما از غزه داریم میبینیم همخونی نداره. همین شد که خودم تصمیم گرفتم با گوگل مپ برم بالا سر #غزه، ببینم چه خبره. با من همراه باشید
ادامه👇🏾
۱/۱۰ Image
اول اینکه مساحت کل #نوار_غزه ۳۶۰ کیلومتر مربعه. یعنی از کوچکترین استان ما، قم، ۳۱ برابر کوچکتره. پس اساسا نمیشه با استان مقایسه‌اش کرد. غزه رو میشه با مساحت «شهر تبریز» مقایسه کرد (مساحت شهر تبریز ۳۲۵ کیلومتر مربعه). دقت کنید نوشتم شهر تبریز و نه استان آذربایجان شرقی.
۲/۱۰ Image
کاربر ماریو که خیلی زیرکانه عموما سمت غزه غش میکنه چند بار نوشته که آی مردم: «تنها بیمارستان درمان سرطان» غزه داره تعطیل میشه، «تنها بیمارستان شمال غزه» داره بسته میشه. نون ندارن، آب ندارن، اینا بدبختن و... بعد فکر کردم غزه مگه چندتا بیمارستان درمان سرطان باید داشته باشه؟
۳/۱۰ Image
Read 10 tweets
Sep 12, 2023
خطاب به شبکه‌های فارسی زبان: تصاویر هولناک، دلهره‌آور، ضرب و شتم مردم توسط ماموران رو «تا زمانی که خیابان‌ها شلوغ هستند» پخش نکنید. آرشیو کنید و در زمان مناسب‌تر پخش کنید. زمانی که در خیابان به انبوه جمعیت نیاز داریم «راوی شجاعت باشید نه ویروس ترس!»
ادامه 👇🏾
۱/۸
#سالگرد_مهسا
به نظر من بسیاری از تصاویری که به دست شما میرسه از طرف دستگاه‌های اطلاعاتی ج.ا برای ترویج جو رعب و وحشته. به عنوان مثال: تصویری از داخل یک ماشین چهارراهی در خیابان جمهوری رو نشون میده که صدای یه زن از پشت دوربین میگه «واای بیشرفا دارن میزنن، یا ابوالفضل، وحشیا رو ببین و غیره»
۲/۸
این تصویری که شرح دادم رو بارها دیدیم، ماموران اطلاعاتی ج.ا اون چهارراه واقع در خیابان جمهوری رو به راحتی تشخیص میدن، تو تصویر هم معلومه ماشین جلویی یه تاکسی سمند زرد رنگ یا ۴۰۵ طوسیه. خب پیدا کردن ماشین پشتی که داره فیلم میگیره از طریق دوربین‌های چهارراه که کاری نداره…
۳/۸
Read 8 tweets
Apr 21, 2023
حالا که بحث اسرائیل داغه یه خاطره تعریف کنم از ماجرای اخراج شدنم از کار بخاطر اسرائیل! جوون‌تر که بودم تو یه شرکتی کار میکردم. چون یکمی زبان انگلیسی بلد بودم هر وقت اینا مهمون خارجی داشتن من مسئولیت خودمو رها میکردم و میشدم دستیار مترجم و مسئول تشریفات
ادامه 👇🏾
۱/۱۷
#مهسا_امینی
یه بار شرکت چند تا مهمون از یکی از کشورهای همسایه اسرائیل داشت. اینا عصر رسیدن و من رفتم فرودگاه دنبالشون. چون خسته بودن گفتن ما رو برسون هتل فردا صبح بیا دنبالمون که بریم شرکت. فرداش رفتم دنبالشون، از صبح تا عصر جلسه پشت جلسه
۲/۱۷
#مهسا_امینی
غروب شد و اینا گفتن جاهای دیدنی تهران کجاست ما میخوایم بریم بگردیم. رئیسمون هم گفت مگه میشه بذارم تنها برید؟ فلانی (من) هر کجا خواستید میبردتون، منم اون موقع ذوق و شوق انگلیسی حرف زدن داشتم و استفاده از هر فرصتی رو برای انگلیسی حرف زدن غنیمت میشمردم
۳/۱۷
#مهسا_امینی
Read 17 tweets
Apr 2, 2023
چون رویا پیرایی داستان اولین باری که مجبور شد روسری سر کنه رو نوشت و پرسیده بود داستان شما چیه:
منم دقیقا ۱۴ سالم بود. از اول تابستونِ یه سالی رفته بودیم اصفهان خونه مادربزرگ و پدربزرگم. به همراه ۳ تا از پسرعموها و پسرعمه‌ها رفته بودیم یه پاساژی که
۱/۹
#مهسا_امینی
یه آقایی با ریش و پشم بلند داد زد برای چی روسری سرت نکردی! یکی از پسر عموها بهش گفت به تو چه و این بچه‌ست و دو تای دیگه سعی کردن دعوا نشه و از اونجا دور شدیم. از این قضیه یه چند روزی میگذشت تا اینکه یه روزی یکی از پسرهای همسایه وسط بازی، یه دفتر چهل برگ بهم داد…
۲/۹
#مهسا_امینی
اون روزا از صبح تا شب با ۱۰-۱۱ تا پسر فامیل و همسایه تو کوچه فوتبال بازی میکردم! (تو اکانت قبلیم در مورد زندگینامه فوتبالیم نوشته بودم که دیگه در دسترس نیست…) بگذریم. دفتر چهل برگ رو ازش گرفتم گذاشتم یه گوشه تا بعد از فوتبال ببینم چی نوشته.
۳/۹
#مهسا_امینی
Read 9 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(