Багато хто тут не любить ШІ, але є речі, з якими ШІ справляється ідеально - з генерацією крінжі.
Тому, пані та панове, тред картинок, які згенеровані ШІ на основі цитат українських класиків, але головний герой - Пес Патрон
1. "Сміливі завжди мають щастя", Іван Багряний
⬇️
Давайте підемо хронологічно.
2. "Світ ловив мене, та не спіймав", Григорій Сковорода
⬇️
3. "Бери вершину і матимеш середину", Григорій Сковорода
3. "Еней був парубок моторний
І хлопець хоть куди козак,
Удавсь на всеє зле проворний,
Завзятійший од всіх бурлак.",
Іван Котляревський
⬇️
5. "В своїй хаті своя й правда,. І сила, і воля", Тарас Шевченко
⬇️
6. "Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь", Тарас Шевченко
⬇️
7. "Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!", Тарас Шевченко
⬇️
8. "І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі."
Тарас Шевченко
⬇️
9. «Лиш боротись – значить жить!», Іван Франко
⬇️
10. "Лупайте сю скалу! Нехай нi жар, нi холод не спинить вас!", Іван Франко
⬇️
11. "Не ридать, а добувати, Хоч синам, як не собі, Кращу долю в боротьбі!"
Іван Франко
⬇️
12. "Що, болить?" – мене питали,
Але я не признавалась –
Я була малою горда, –
Щоб не плакать, я сміялась."
Леся Українка
(ні, я не знаю, чому Лесю-Патрона занесло в Китай)
⬇️
13. "Ні! я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає", Леся Українка
⬇️
13. "Я єсть народ, якого
Правди сила
ніким звойована ще не була.
Яка біда мене,
яка чума косила! —
а сила знову розцвіла"
Павло Тичина
⬇️
14. "Любіть Україну, як сонце, любіть,
Як вітер, і трави, і води,
В годину щасливу і в радості мить,
Любіть у годину негоди!"
Володимир Сосюра
⬇️
15. "Терпи, терпи — терпець тебе шліфує", Василь Стус
⬇️
16. "Так багато на світі горя, люди, будьте взаємно красивими!", Ліна Костенко
⬇️
І завершимо наш потік крінжі Сергієм Вікторовичем
На жаль DALL E не може мені згенерувати бажану цитату через слово "кокаїн", тому хай буде 17. "Декому краще вдаються приголосні, декому голосні.
На неї не можна було не звернути увагу – вона сміялася уві сні",
Сергій Жадан
Fin
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Давайте поговоримо про теорії змови, але з неочікуваного боку. Про винятки з правил - теорії змов, які виявились правдою.
+ сьогодні останній день голосування за премію Слушно, тому з мене трохи інфи, а з вас голос, якщо вам було цікаво.
⬇️
Спершу моє улюблене – лікарі, як агенти ЦРУ. Подібні теорії давно поширювались в країнах третього світу, але у 2011 неочікувано втілились в життя в Пакистані, містечку Абботтабад
⬇️
А можна я вам розповім про дрібну ініціативу, яка колись, маже 20 років тому, більше допомогла сформувати мою українську ідентичність, ніж МінКульт чи Перший Національний з програмою «Бандура моя, бандура» разом узяті?
Я б хотів розповісти про низову ініціативу ukrmuz net ua
⬇️
Контекст: 2005 рік, мені 15 років, я живу в Козятині. Інтернет є, але мій пакет скачування на місяць – 200 мегабайт. Стрімінгів не існує, ютубу не існує, навіть ex ua ще не існує (відсилка для олдів). Український сегмент інтернету – це просто частина рунету. Все сумно, справді
⬇️
Мені ж хотілось українського: книг, музики, фільмів.
Я тоді якраз почав говорити більш конвенційною українською замість стандартного суржика чи російської в Козятині, і на мене дивились як на дурачка (хоч і не булили, це теж факт)
⬇️
Сьогодні Джорджу Соросу 94 і це хороша нагода нарешті написати обіцяний тред про людину, яка в свої 94 продовжує бути страшилкою для русні та інших диктаторських режимів
Отже, тред про те, хто такий Сорос і чому він робить те, що робить
⬇️
То хто такий Сорос?
Американський фінансист угорського походження?
Геній фінансових ринків? Спекулянт?
Єврей, що пережив голокост?
Філантроп, який пожертвував 30+ млрд дол на благодійність?
Філософ, який став мільярдером?
Ну, насправді, все це разом.
Але давайте по порядку
⬇️
Джордж (від народження – Дьордь) Сорос народився у 1930 році в Будапешті в сім’ї дрібного бізнесмена. Його батько Тівадар, під час Першої світової був у полоні в росіян і навіть зміг втекти з табору військовополонених на Сибірі
⬇️
Сьогодні Фонду, в якому я працюю, 34 роки. І оскільки я тут ще намісник Сороса в українському твітері, то тримайте невеликий тред про Міжнародний фонд «Відродження», хто ми, звідки ми взялися і навіщо працюємо
«Відродження» - перший великий міжнародний фонд, який запрацював в Україні.
Богдан Гаврилишин, Іван Дзюба та інші українські інтелектуали прийшли до Джорджа Сороса з ідеєю Фонду і 8 квітня 1990 року він офіційно запрацював в Україні. До незалежності ще було півтора роки.
Серед усіх соросівських фондів тільки український отримав окрему назву «Відродження». Усі інші у світі називалися або Фонди Відкритого Суспільства, або Фонди Сороса.
Логіка була в тому, що Фонд мав працювати на відродження України. Що ж, it escalated quickly.
Всі вже подивились другу Дюну?
Бо я приготував тред про персонажів Дюни як людей з української політики
Спойлери мінімальні, тому не переживайте.
Поїхали
⬇️
Лето Атрід – це Ющенко. Отруївся ще у першому фільмі. У другому його майже не згадують, але, будемо чесні, без нього цієї історії взагалі могло б не бути
⬇️
Раббан – це Янукович. Весь такий типу сильний, брутальний рішала, а як діло пішло до смаженого – то засцяв і втік. Вважає себе легітимним правителем Арракіса, але якщо треба поцілувати взуття Фейт-Раута – то без базара. Проїбав все, що можна було проїбати.
⬇️
Ексклюзив! Секретна інформація!
Усі двійники Навального в одному треді. Зберігайте, щоб не загубити
1. "Бутербродний" (оригінал)
Рухливі брови, вузький прищур, кілька гнилих зубів. Відзначався неконтрольованою тягою кидати зіги. Помер або був убитий в середні 2010-х
⬇️
2. "Докторський"
Найбільш освічений з двійників. Вів ЖЖ, складав політичні програми, готував тези виступів для решти двійників, писав текти для реперів Оксімірона і Фейса, таємно зустрічався з Євгенією Більченко.
У 2019 пішов у відставку на прохання адміністрації президента
⬇️
3. "Бургерний"
Експортний варіант, добре говорить англійською, використовувався для публічних виступів перед закордонними аудиторіями, зустрічей з лідерами держав.
У 2021 був переданий Хрісто Грозєву в якості секс-раба