آموزش راهاندازی Home Server با VPN مرکزی
(قسمت دوم)
لطفاً قبل از شروع، قسمت اول را مرور کنید👇
🏷️ چهارچوب عملیات و نقشه راه: اینترنت از سه طریق به خانه یا محل کار ما میآید. از طریق سیم مسی (ADSL, VDSL)، فیبر نوری (FTTH) و از طریق امواج (4G, 5G, TD-LTE, Satelite)
1/11
اتصال اینترنت به دستگاهی به نام مودم (گیتوی) وارد شده و از طریق روتری که درون مودم است، برای دستگاههایی که بصورت بیسیم (WiFi) یا با سیم (پورت LAN) وصل شدهاند، توزیع میکند. موبایل و تبلت از طریق WiFi و لپتاپ، کامپیوتر و دستگاههای دیگر از طریق WiFi یا کابل و پورت شبکه👇
2/11
ما در دیوایسهایمان اپلیکیشنهایی مانند v2rayN, v2rayNG, WireGuard, V2Box, FoxRay و غیره را نصب میکنیم و سپس با تزریق یک کانفیگ به آنها و اجرا، فیلترینگ را دور زده و به اینترنت آزاد دسترسی پیدا میکنیم.
هماکنون میخواهیم روشی را پیاده کنیم که اینترنت وارد شده به محل را👇
3/11
به "دستگاهی واسط" ببریم که آن دستگاه عملیات عبور از فیلترینگ را انجام دهد و خروجی که همان اینترنت آزاد است را در اختیار کاربران قرار دهد. ما خروجی این دستگاه واسط را به ورودی (پورت WAN) یک روتر WiFi دیگری (روتر دوم) میدهیم.
حالا کاربران با اتصال به LAN یا WiFi ی روتر دوم👇
4/11
به اینترنت آزاد دسترسی دارند و نیازی نیست هر کاربر در دیوایسهای مختلف اَپهای VPN اجرا کند، مگر در خارج از محل و اتصال به دیتای موبایل.
در دل این دستگاهِ واسط که از این به بعد به آن Home Server میگوییم؛ چند اپلیکیشن بسیار کاربردی و جذاب دیگر هم نصب خواهیم کرد. شماتیک زیر👇
5/11
🏷️ مواد لازم:
۱-یک PC قدیمی ولی سالم که در انباری هر خانهای پیدا میشود. دارای حداقل 1GB رم DDR2 و کارت شبکه و امکان بوت از USB. هارددیسک هم نداشت طوری نیست، مهمترین چیز که همان VPN Server است نیازی به هارددیسک ندارد. بقیه اپها مثل Media Centerو NAS به هارد نیاز دارند👇
6/11
مشخصات مادربورد PC را چک کنید ببینید کارت شبکهی آن ۱ گیگابیت است یا ۱۰۰ مگابیت. چرا مهم است؟ پاسخ: خطوط فیبر با سرعت ۱۰۰ تا ۳۰۰ مگ ارائه میشوند. اگر سرعت شما بالاتر از ۱۰۰ است، کارت شبکه ۱۰۰ سرعت شما را کاهش میدهد. اگر فیبرتان ۱۰۰ است همان کارت ۱۰۰ آنبورد فعلا کافی است👇
7/11
اگر کامپیوتر قدیمی ندارید؛ یک PC استوک برند Lenovo یا HP با کانفیگ Core i5 و 4GB رم و 500GB هارد و کارت شبکه 1Gbps حدود 2/5 میلیون تومان قیمت دارد و برای Home Server عالی است. پاور خوب و بیصدایی هم دارند. فقط توجه کنید که کیس مینی نخرید چون کارت شبکه دوم در آن جا نمیشود👇
8/11
۲-یک کارت شبکه دوم هم نیاز داریم. پیشنهادم تهیه کارت ۱ گیگ با قیمت زیر ۵۰۰ هزار تومان است. اگر مادربوردتان اسلات PCIe دارد، کارت TP-Link 3468 گزینه بسیار خوبی است. اگر فقط اسلات PCI دارد کارت D-Link 528T را تهیه کنید. هر دو کارت را تست کردهام و عالی هستند👇
9/11
۳-یک فلش مموری USB با حجم 512 مگ (پیشنهاد 4GB)
۴-یک روتر حداقل WiFi4. اگر فیبر دارید حداقل WiFi5 بگیرید. روتر TP-Link Archer c64 با قیمت حدود ۱/۵ میلیون تومان را پیشنهاد میکنم.
📌 تا اینجا ما یک کامپیوتر با ۲ کارت شبکه داریم (با یا بدون هارد)+یک فلش مموری USB+روتر دوم👇
10/11
شاید سختی ماجرا این است که به گاراژ یا انباری برویم، آن رفیق قدیمی (PC) را بیاوریم، دستی به سر و گوشش بکشیم و دست به کار شویم.
برای راهاندازی به کیبورد و مانیتور نیاز است، پس از راهاندازی نه.
آموزش راهاندازی Home Server با VPN مرکزی
(قسمت اول)
شما در پایان این آموزش توانایی راهاندازی یک Home Server با امکانات زیر را خواهید داشت:
-VPN Server (Xray, Sing-Box, OpenVPN, WireGuard)
-Media Center (DLNA/Plex/Emby)
-Home Cloud/NAS
-MultiWAN
-Ad Blocker
-Docker
1/9
📌 راهاندازی و استفاده از آن ساده است، البته نیاز به دقت و کمی سماجت در یادگیری دارد.
این "غول چراغ جادو" استایل و لِوِل "تجربهی کاربر از اینترنت و میدیا" را چند پله ارتقاء میدهد.
قابل استفاده با کلیه خطوط از VDSL گرفته تا موبایل، رادیویی و فیبر نوری که ایدهآل است.
2/9
📌 تلاش کردهام با توضیح، مفاهیم و عملیات را ساده کنم تا برای افراد بیشتری قابل فهم و پیادهسازی باشد و از این وسیله کاربردی بهره ببرند.
ما هر روز وقت و هزینهی زیادی را صرف عبور از فیلترینگ میکنیم؛ این روش نه تنها رنج ما را کمتر میکند بلکه چند سرویس جذاب هم به ما میدهد.
3/9
آموزش VPN با اپلیکیشن AmneziaVPN
تا این لحظه در توییتر و یوتیوب مطلبی در موردش نیست.
با همکاری دوست عزیز آقای ایمان آقاپور @iaghapour هم ویدئوی خوبی آماده شده که در توئیت آخر لینک آن آمده است
مزایا:
-One Config for Multi Platforms
-Easy Installation
-Low Latency
-No DNS Leak
-WebRTC Test OK
2/11
از نگاه اینجانب این روش بهترین گزینه برای تریدرهاست.
(با رعایت تایم زون و ساعت دیوایس مثل لوکیشن سرور)
سال گذشته چند ماه از برنامه نسخه ۲ استفاده کردم. دانلود 150 و آپلود حدود 40 بود. خروجی کارت شبکه مجازی ش رو به روتر WiFi وصل و همه ازش استفاده میکردیم.
3/11
قصد دارم تجربیاتم در عبور از فیلترینگ را با شما در میان بگذارم. از تهیه سرور و انواع پروتکل تا کانفیگ، اپلیکیشن، دیوایس و ...
هر آنچه بکار میگیرم تا از موهبت اینترنت آزاد بهره ببرم.
ریتوئیت باعث آگاهی افراد بیشتری میشود.
1/13
ادامه 👇
انتخاب سرور و مقدمات:
-پینگ سرور پارامتر مهمیه. پینگِ کم خوبه. دیتاسنترهای اروپایی عملا کمترین پینگ (80 تا 100ms) را به ایران دارند.
-کمترین پینگ ما به آمریکا به دیتاسنترهای Ashburn و New York با پینگ 160 تا 180 است.لوکیشن آمریکا مزیت خاصی برای ما ندارد مگر به ضرورت.
2/13
ادامه👇
-اکثر صرافیهای کریپتو به IP آمریکا سرویس نمیدهند!
-برخی صرافیها به IP انگلستان حساس هستند و اخطار میدهند حتی DEX هایی مثل 1inch و Uniswap.
-برای ما بهترین پینگ به فرانکفورت است، سپس آمستردام، لوکزامبورگ، وین، زوریخ، استراسبورگ، میلان، لندن. بیخیال اروپای شرقی!
3/13
ادامه👇