Wątek.
Uporządkujmy wiadomości o Tomaszu Szmydt.
#PisowskiZdrajca
1. W stan sędziowski dostał się nominacją p. Kwaśniewskiego.
Pierwszy awans otrzymał od L. Kaczyńskiego. Wtedy przeskoczył z sędziego rejonowego na sędziego sądu okręgowego.
P. Komorowski tylko przerzucił go z ⤵️
2. systemu sądownictwa powszechnego do systemu sądów administracyjnych.
2015 rok - PiS i Ziobro przejmują władzę.
W wywiadzie z Emilią czytamy, że w 2016 mąż był już w m. sprawiedliwości Ziobry, w wydziale ds. reprywatyzacji.
Emilia chyba pomyliła lata. To nie 2016, lecz 2017. ⤵️ Image
3. Dlaczego nie ten rok? Odpowiedź znajdujemy w dzisiejszych histerycznych wypowiedziach Ziobry i Piebiaka.
Chodzi o komisję weryfikacyjną ds. prywatyzacji Patryka Jakiego.
Image
Image
4. Kiedy ta komisja się pojawiła?
Marzec 2017 r. została powołana głosami Zjednoczonej Prawicy, czyli PiS i Ziobro. ⤵️

arch-bip.ms.gov.pl/pl/komisja-wer…
Image
5. Kiedy przeszedł w MS z wydziału ds. reprywatyzacji do wydziału administracji?
Nieważne. Ważne, że cały czas był już na delegacji w ministerstwie Ziobry. ⤵️
Image
Image
6. Wrzesień 2018 roku.
W życiu Tomasza Szmydta pojawiają się dwa stanowiska.
Które było pierwsze?
Obstawiam, że powołanie do specjalnego zespołu przy ministrze sprawiedliwości, czyli Zbigniewie Ziobro.
Dokument ten nosi datę 10 września 2018. ⤵️ Image
7. W tym czasie Piebiak, wicemister u Ziobry zabiega o przyjęcie Szmydta do biura neoKRS.
Skąd wiemy, że Piebiak o to zabiegał?
Z nagrania rozmowy, którą upubliczniło radio RMF między ówczesnym szefem neoKRS, Mazurem, a sędzią Arkadiuszem Cichockim. ⤵️
rmf24.pl/raporty/raport…
8. Mazur w trakcie rozmowy stwierdza, że to zabiegi Piebiaka, by Szmydta umieścić w biurze ds prawnych neoKRS. ⤵️ Image
9. Jak długo Szmydt pracował w biurze neoKRS?
Rok.
Wiemy to z informacji o działaniach prezesa NSA z 27 sierpnia 2019 r. po wybuchu afery farmy trolli w ministerstwie Ziobry.
Podkreślam: samej neoKRS Szmydt nie przeszkadzał. ⤵️ Image
10. Ktoś, kto w imieniu koleżanki Ziobry, Dagmary Pawełczyk Woickiej przewodniczącej neoKRS, prowadzi na Twitterze konto neoKRS bezczelnie łże, że Szmydt pracował tylko krótko w biurze neoKRS na przełomie 2018/2019. ⤵️ Image
11. Dodatkowy smaczek, jak neoKRS korzystala z hejtu Emilii, żony Tomasza Szmydta. ⤵️ Image
12. Wreszcie Krajowa Szkoła Sędziów i Prokuratorów.
Szmydt miał egzaminować przyszlych sędziów i prokuratorów‼️ Tę fuchę dostał w sierpniu 2019 r., ale wybuch afery Piebiaka zaprzepaścił karierę zdrajcy Szmydta, jako ustalającego kto w🇵🇱 ma być sędzią.⤵️
rmf24.pl/raporty/raport…
13. Oficjalny dokument, w którym Ziobro wyznacza Szmydta do egzaminowania przyszłych POLSKICH SĘDZIÓW I PROKURATORÓW‼️ Image
14. Dzisiejsze odżegnywanie się Ziobry, a w szczególności Piebiaka od Szmydta jest groteskowe.
Tak samo jest zabawnym pokazywanie przez np. Kaletę filmików, gdy "skruszony" Szmydt jest przesłuchiwany w zespole sejmowym ds. afery hejterskiej. ⤵️
15. Szmydt był tylko przesłuchiwany w sejmowym zespole.
APANAŻE DOSTAWAL OD ZIOBRYSTÓW‼️ ⤵️
16. Na koniec, jak bezczelnie łże Piebiak - główny promotor kariery Szmydta.
Piebiak - do wybuchu afery hejterskiej prawa ręka Ziobry ds. sędziów.
Ten wątek pokazujcie wszystkim, którzy podważają, że Szmydt to produkt Piebiaka i Ziobry.
The End.
I dzięki Beacie dodatek specjalny do fruktów, które otrzymywał #PisowskiZdrajca od Ziobry i Piebiaka.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Kardynał prawa Ala Kowalska 🇵🇱 🇪🇺 🇺🇦

Kardynał prawa Ala Kowalska 🇵🇱 🇪🇺 🇺🇦 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @AlaBezFanatykow

Apr 11
Wątek.
1. Debata w Końskich.

Piszę na żywo (po debacie), więc pewnie będzie chaotycznie.
Pierwsza refleksja.
@K_Stanowski potwierdził swoim zachowaniem, że jest opcją rezerwową, ale mającą za cel podtrzymywanie "racji" mentzeno-nawrockiego.
Jego początkowa odpowiedź pokrywała⤵️
2. się w 100% z odpowiedzią Nawrockiego.
Chodziło o sposób przeprowadzenia debaty.
To ja przypomnę.
To Nawrocki chciał debaty z Trzaskowskim. Mówił: "idę po ciebie".
Potem zaczął się zwyczajowy taniec chaosu PiS, choć od dawna było wiadomo, że kandydaci spotkają się 12 maja. ⤵️
3. Dzięki Trzaskowskiemu zostali zaproszeni inni i się pojawili.
W tym Stanowski, który jakby o tym zupełnie zapomniał i walił w Trzaskowskiego, a nie w Nawrockiego, który pilił już teraz do debaty 1:1.
Stanowski udział w debacie wykorzystał do bicia w Trzaskowskiego. W tym ⤵️
Read 29 tweets
Apr 3
Wątek.
1. O hejterze ze zdjęcia, czyli Jadczaku.
Skoro on innych tak określa, to ja mam także do tego prawo i udowodnię, że nie jest określenie go hejterem bezpodstawne.
Jadczak od dawna prowadzi nagonkę na @PabloMoralesPL , a tych, którzy się ujmą za hejtowanym ⤵️ Image
2. stawia pod pręgierzem, gdyż, cytuję jego odzywkę do @JHarlukowicz , "BO MOGĘ".

Ja też mogę i będzie to bardziej merytoryczne od wysrywów Jadczaka. ⤵️ Image
3. Temat należy zacząć od przypomnienia niezwykle istotnej kwestii, jak hojnie była opłacana Wirtualna Polska, w której pracuje Jadczak, z FUNDUSZU SPRAWIEDLIWOŚCI - funduszu mającego służyć ofiarom przestępstw, a który wykorzystywano do opłacania pismaków, by robili⤵️ Image
Read 22 tweets
Nov 9, 2024
Wątek.
1. Od kilku godzin obserwuję tutaj "nawalankę Trzaskowski - Sikorski"
Szanowna Magdo!
Ja nie tylko nie zrobię szpagatu, ja Tobie powiem, że uważam za wysoce szkodliwe wprowadzenie do obrotu "demokratycznego" narracji wspomagającej rozdział. ⤵️

2. Na początek chcę jednak o coś spytać.
Czy jest prawdą, że Twoja tutaj "biznesowa" działalność nie do końca była przejrzysta?
Wiesz... zaczyna mnie mocno zastanawiać, jaki syf robią na TT osoby, o specyficznej proweniencji.
Zwłaszcza, gdy zaczynają być mocno powiązane swoją⤵️
3. narracją z kontem pana Abramczyka.
Z moich obserwacji, chyba, że się mylę, to pan Abramczyk zaczął działać, jako jeden z pierwszych, na rzecz rozprzestrzeniania "potrzeby" innej kandydatury.
Co dziś już doprowadziło do pewnego podziału.
Pan Abramczyk, który od pewnego czasu⤵️
Read 4 tweets
Jul 5, 2024
Wątek.
#media
1. Na wstępie chcę bardzo serdecznie zaprosić do przeczytania wątka p.o. redaktora naczelnego Newsweeka, pana Michała Szadkowskiego @miszowaty oraz jego wice, pana Dariusza Ćwiklaka @macdac
Powody wystosowania tego zaproszenia staną się jasne w trakcie lektury. ⤵️
2. Jednocześnie pragnę bardzo wyraźnie podkreślić, że wątek nie jest kierowany tylko do dwóch wymienionych, ale do całego środowiska dziennikarskiego tzw. "wolnych mediów" i szefów owych mediów‼️
Asumptem do mej pracy jest wczorajsza akcja i to, co się w związku z nią wydarzało⤵️ Image
3. Jak już wiadomo akcja nie wzbudziła wielkiego entuzjazmu wśród zwykłych odbiorców, a wręcz wyzwoliła szereg nieprzychylnych komentarzy wobec wolnych mediów.
Zupełnie inaczej, niż jeszcze kilka lat temu, gdy PiS próbowało zniszczyć TVN.
Dlaczego?
Poniżej👇jeden z powodów.⤵️ Image
Read 26 tweets
Jun 17, 2024
Wątek.
1. Przeczytałam wpis oraz komentarze pod nim.
Jestem zdumiona, że sędziowie z Iustitii próbują stworzyć wrażenie, jakoby @Adbodnar był opieszały, co potem rezonuje w komentarzach już jednoznacznie.
Pora wytłumaczyć w takim razie procedury. ⤵️
2. Zajmiemy się tylko i wyłącznie procedurą odwołania prezesa lub wiceprezesa sądu w TRAKCIE TRWANIA KADENCJI.

Minister Sprawiedliwości, czyli @Adbodnar , aby odwołać kogoś takiego musi uzyskać pozytywną opinię dla swego wniosku od stosownego Kolegium Sądu.

Jeśli opinia ⤵️
3. Kolegium jest negatywna Bodnar może się jeszcze zwrócić do Krajowej Rady Sądownictwa.
Obecnie nie mamy KRS, tylko neoKRS, więc byłby to krok absurdalny.

Pozostaje zatem jedynie droga przez Kolegia Sądów.
Czym są owe Kolegia? ⤵️
Read 24 tweets
Jun 7, 2024
Watek.
1. Będzie o Janeczku i jego oświadczeniach.
Zaczniemy najpierw od Kalety.
Już parę godzin po publikacji Onetu z 05.06.2024 z godz. 18:30 pisowski gang, a w szczególności ziobrowe gnojki, zaczęli ustawiać narrację "prokuratura Bodnara postawiła zarzuty".
Image
Image
2. Taka narracja biła jednak również w Janeczka i było tylko kwestią czasu, aż ktoś przypomni, że najwyższym przełożonym w prokuraturze krajowej ds. wojskowych jest właśnie, zabetonowany na stanowisku zastępcy prok. generalnego przez Ziobrę, PiS i Dudę, Tomasz Janeczek.⤵️
3. Janeczek musiał wpaść w niezłą panikę i zaczął gorączkowo myśleć, jak wybrnąć. Myślał w nocy tak intensywnie, że już o 4 nad ranem 06.05.2024 wysmarował pierwsze oświadczenie, o czym na szczęście doniosło wPolityce o godz. 7:50. ⤵️ Image
Read 19 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(