خوب من چیزایی از این قضیه ساسپند شدن اکانتهای گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) متوجه شدم که میخوام باهاتون به اشتراک بزارم بخصوص برای دوستان دیجیتال مارکتینگ چه داخل چه خارج ایران.
به علاوه یه سری راهکار جایگزین هم اینجا معرفی میکنم.
خب من هم مثل خیلی از دوستان از
🧵
/۱
۲/ چهارشنبه ساسپند شدم و این ایمیل رو دریافت کردم، علیرغم اینکه بیش از ۶ سال ایران نبودم، از ۲۰۱۵ هم از گوگل آنالیتیکز استفاده نکردم، آدرس و کریدیت کارت و همه چی هم در اکانت گوگل و سرویسهایی مثل Google Ads که استفاده میکنم وریفای شده. حتی وقتی در Google Maps میزنم Home/Work آدرس
۳/ دقیق رو میدونه، پس گوگل کاملا میدونه که من ایران زندگی نمیکنم.
به هر صورت من از لینکی که داخل ایمیل بود سعی کردم با پشتیبانی تماس بگیرم که خب وارد این فرم میشه.
داخل فرم که اطلاعات رو وارد میکنید یه Analytics Property ID میخواد که من اصلا خاطرم نبود چی بود ولی سرچ که کردم
۴/ گوگل میگه همچین چیزی هست، خب analytics.google.com هم میرفتم انگار اکانت نو بود و میگفت خب اطلاعات بده یه اکانت آنالیتیکز بساز! اصلا به من نمیگه ساسپند شدی (و خب این یعنی اینکه احتمالا من که ایران نیستم میتونم باز اکانت بسازم و ساسپند نشم)!
۶/ نشد و تصمیم گرفتم که یه اکانت جدید درست کنم و کشور رو هم خودش میزاره آمریکا با تایم زون LA که من عوض کردم هلند و آمستردام. یه Property ID هم داد که فقط عدده (و خب خیلی مسخره است که ساسپند میشی اینو میخواد و هیچ راهی برای درآوردنش و Appeal نداری).
و خب اینجا هم بعد ۲ دقیقه جواب اومد که ساسپند چیه؟ ساسپند نیستی :/
برای پیدا کردن اطلاعات بیشتر هم یه سرچ دیگه زدم با این عبارت و ۲۴ ساعت گذشته:
google analytics terminated site:support.google.com
که اسم همه کسانی که
۸/ در ۲۴ ساعت گذشته تیکت باز کردن ایرانیه :)) و پای همه یه عموئی به اسم ریچ این جواب رو کپی پیست کرده!
حالا من دیتا رو نیاز ندارم چون بدلایل پرایوسی برای خودم و کاربرهای سایتم ۲۰۱۵ ریمو کرده بودم آنالیتیکز رو و دیتا رو جای دیگه دارم تا ژانویه ۲۰۱۹ که کلا github.com/NuLL3rr0r/baba…
۹/ ترک کردن رو استاپ کردم :)
احتمالا خیلی از شماها هم میتونید مجددا اکانت درست کنید اگر کشورهای دیگه باشید و یا کلا با VPN و با خاطر جمعتر اجاره یه VPS ویندوزی با IP غیر ایران استفاده کنید. ولی درسی که از این ماجرا گرفته شد که میرسیم به معرفی جایگزینها اینه که به هیچکدوم از
۱۰/ این Corporateها و شرکتهای بزرگ مثل گوگل و مایکروسافت و متا و توییتر و ... نمیشه اعتماد کرد! پس حتی اگر قصد استفاده از اینها رو دارید همیشه کنارش حداقل یک جایگزین دیگه هم داشته باشین که غافلگیر نشین!
خب جایگزینها چی هستن؟
خوشبختانه در طول سالهای متمادی کلی جایگزین برای
۱۱/ برای Google Analytics درست شده که به شکل Self-hosted میتونید روی سرور خودتون نصب کنید و هر چند تا سایت رو خواستین باهاش ترک کنین!
اولین و بزرگترین مزیت اینکار اینه که کنترل دیتای شما و کاربرانتون به جای گوگل کاملا دست خودتونه! به علاوه برخی از این Optionها کاملا Cookie-less
۱۲/ هستن و به شکل اتومات شما بدون نیاز به گرفتن Consent یا رضایت کاربر به قانون GDPR اتحادیه اروپا هم احترام گذاشتین!
خب بریم سر معرفی (آخرش یه گزینه جالب داخل ترمینال هم برای گیکها معرفی میکنم).
دقت داشته باشید که همه اینها کدباز هستن و برخی با پرداخت مبلغ پشتیبانی هم دارن!
۱۳/ خب در صدر این لیست Matomo قرار داره که قبلا اسمش Piwik بود. با PHP نوشته شده و میشه گفت قدرتمندترین و قدیمیترین جایگزین برای Analytics هست که کلی آموزش و مستندات نصب و استفاده در یوتوب پیدا میکنید. یه نسخه Piwik PRO هم داره که میتونید بخرید! دمو: demo.matomo.org/index.php?modu…
۱۴/ گزینه بعدی Umami هست که Cookie-less و بصورت پیشفرض با GDPR سازگار با هدف حفظ حریم خصوصی کاربران. رابط کاربری بسیار ساده و شسته رفتهای داره که سریع بهش عادت میکنید. البته نسخه رایگان محدودیتهایی داره که بهتره قبلش مطالعه و بررسی کنید. دمو: eu.umami.is/share/LGazGOec…
۱۵/ نزدیکترین گزینه دیگه به Matomo و حتی آنالیتیکز Open Web Analytics هست که پلاگینهای ویژه برای پلتفرمهای مشهور نظیر WordPress و MediaWiki و Drupal و ... هم ارائه میده. میتونید دموی کامل OWA رو در این آدرس تست کنید: demo.openwebanalytics.com
۱۶/ اگر دنبال یه ابزار آنالیز وب ساده و در عین حال قدرتمند هستین که بدون نیاز به جاوااسکریپت کار کنه، AWStats گزینه عالیه. البته UI خیلی مدرنی نداره ولی حتی توانایی تجزیهوتحلیل لاگهای وب سرور، FTP و ایمیل رو هم داره. دمو: awstats.sourceforge.io/#DEMO
۱۷/ اگه دنبال یک پلتفرم آنالیز پیشرفته و همهکاره برای وب و اپلیکیشنهای موبایل هستین، Countly رو امتحان کنید. علاوه بر رعایت حریم خصوصی کاربران چون تمرکزش ارائه دیتای مفید به شرکتهای مارکتینگ هست مهمترین دیتاهای موردنیاز این قشر رو ترک میکنه. درخواست دمو: countly.com/demo
۱۸/ میزبانی شده در اتحادیه اروپا با زیرساخت کلاد متعلق به اروپا Plausible یک ابزار آنالیز وب ساده، سبک و متنبازه که بدون نیاز به کوکی و کاملا سازگار با قوانین GDPR، CCPA و PECR هست چون هدفش جمعآوری کمترین دیتای ممکن و عدم نگهداری اطلاعات کاربرانه. دمو: plausible.io/plausible.io
/۱۹ و در نهایت GoAccess که آنالیز بلادرنگ و لحظهای رو از طریق ترمینال یا مرورگر مهیا میکنه. این ابزار اصولا با کوکی کاری نداره، در عوض لاگهای وبسرورهای Apache, Nginx, Amazon S3, Elastic Load Balancing, CloudFront, Caddy, etc رو استخراج و بصری نمایش میده rt.goaccess.io/?20240910143653
۲۰/ تفاوت GoAccess با بقیه گزینهها اینه که اصلا نیازی نیست در صفحات وب شما embed بشه و همونطور که گفتم لاگهای وبسرور شما رو میخونه و بصری میکنه. قابلیت خروجی HTML, CSV و JSON رو داره و میشه لاگهای قبل از نصب این نرمافزار رو هم با این ابزار بررسی کرد :) گیکترین ابزار آنالیز!
۲۱/ پ.ن. مفیدترین چیزی که خودم روی اکانت گوگلم دارم کانال یوتوبم هست که قطعا سعی خواهم کرد همه ویدیوهام رو دانلود و در Rumble آپلود کنم. بد نیست در Rumble ثبتنام کنید و به عنوان بکاپ داشته باشید! چون یوتوب سابقه ساسپند کردن کانالها رو داشته و ویدیوها پر! rumble.com/register/NuLL3…
*خب 😬
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
حالا بماند که ریپازیتوری پترن یک نوع Leaky Abstraction هست و مزایاش به معایبش نمیچربه معمولا؛ ولی به عنوان کسی که دوبرابر سن خیلیهاتون کد نوشته، باید بگم تا میتونید از این Design Patternها مثل طاعون دوری کنید و سعی کنید Reusable code ننویسید!
🧵
نسلی از برنامهنویسها توسط /۱
۲/ همین توصیهها تباه شدن و بیراهه رفتن، شما جزو اونها نباشید! بیاید تا بهتون بگم چرا:
بزرگترین سوپرپاور برنامهنویسهای قدیمی مثل من یا طرفی که در توییت کوت شده بهش اشاره شده، همین سن و سال بالامونه. چطور؟
خب ماها یادمونه که چند دهه پیش کامپیوترها چقدر سریع بودن!!!!!
۳/ سخت افزار به نسبت الان قدرت چندانی نداشت، اما چون این Design Patternهای مزخرف باب نشده بودن و شما به جای Reusable کد نوشتن، اول نیازمندیهای پروژهات رو نگاه میکردی و بعد براساس اون یک کد مختص و بهینه اون مساله رو طراحی و اجرا میکردی!
باور ندارید؟ هنوز هم سختافزارهای قدیمی
واقعا نمیدونم در TU Delft که جزو ۵۰ دانشگاه فنی و مهندسی برتر دنیا و ۲۰تای برتر اروپاست چی درس میدن؟
یکی از مشتریهای ما شرکت بوئینگ هست و روی یه سختافزار خیلی قدرتمند یک شبیهساز که با پلاگین Unreal Engine ما نوشته شده دارن. به محض اجرا کردن نرمافزار کلاینت ما که پل بین 🧵 /۱
۲/ پلاگین آنریل انجین و سختافزار ما هست و با IPC داده رد و بدل میکنن، CPU Usage میچسبه به سقف و شبیهساز ۱۰ فریم بر ثانیه اجرا میشه! حتی با گرافیک NVIDIA RTX 5090!
کد SDK اصلی ما با C++ نوشته شده که پلاگین و اون نرمافزار واسط مستقل از انجین همه از این SDK استفاده میکنن.
۳/ نسخه بخش عمده این SDK توسط یکی از فارغالتحصیلان فوقلیسانس دانشگاه TU Delft نوشته شده و چند تا فارغالتحصیل دیگه همین دانشگاه هم به عنوان اینترن روش کار کردن.
من که جوین شدم وضع کد اینقدر بد بود چندماه مشغول Rewrite بودم و نسخه ۲ رو نوشتم. بعدش دوباره دادم تحویل نفر اصلی.
🧵☣️ چطور از یک حمله/انفجار هستهای جان سالم بهدر ببریم؟⁉️
بر اساس قطعنامههای متعدد آژانس بینالمللی انرژی اتمی: «هرگونه حمله مسلحانه و تهدید علیه تاسیسات هستهای اختصاص داده شده به اهداف صلحآمیز، نقض اصول منشور سازمان ملل متحد، حقوق بینالملل و اساسنامه آژانس است».
1⃣👇
2⃣💥 بوم!
یک نور خیرهکننده همه جا رو روشن میکنه ....
اگه اونقدر خوششانس باشی که از انفجار اولیه و گرمای شدیدش زنده بمونی، آیا امکان زنده موندن وجود داره؟
پس، قبل از ادامه #رشتو با تسوتومو یاماگوچی آشنا بشید! مردی که از دو بمب اتمی جان سالم به در برد و تا سال ۲۰۱۰ زنده موند،
3⃣ تا داستانش رو تعریف کنه.
۶ اوت ۱۹۴۵ – هیروشیما.
یاماگوچی فقط ۳ کیلومتر با مرکز انفجار فاصله داشت. اون میگه: «انگار خورشید از آسمون افتاده بود».
بدنش سوخت، نابینا شد، و گوشهاش آسیب دید…
اما زنده موند.
سه روز بعد، ۹ اوت – ناگازاکی.
در زادگاهش و در حالیکه در اداره بود،
2⃣
- Dead code elimination
- Inlining
- Loop unrolling
- Profile Guided Optimization (PGO)
- etc.
بیاید یه مثال عملی بزنیم. در هر دو تصویر کد کاملا یکسانه اما خروجی اسمبلی تولید شده توسط کامپایلر متفاوت، علتش اینه که تصویر اول با سوئیچ -O0 به کامپایلر گفتیم هیچ بهینهسازی نکن!
3⃣ تصویر دوم اما حداقل بهینهسازی رو با -O1 فعال کردیم.
در تصویر اول، خط ۱۲:
cmp eax, 0
jne .LBB0_4
jmp .LBB0_5
اول مقدار x با صفر مقایسه میشه، اگر برابر با صفر نباشه در خط ۱۳ میپریم به بلوک LBB0_4 که printf هست، اگر نباشه میپریم به بلوک LBB0_5، که چون اون برنچ خالی هست، رسیدیم
گری مارکوس دانشمند علوم شناختی، نویسنده و منتقد قدیمی AI معتقده که: بله!
او به خاطر اینکه با شجاعت حباب فانتزی AI رو بارها سوراخ کرده، در سیلیکونولی زیاد محبوب نیست، ولی حالا حتی بزرگان دنیای AI دارن حرفهاش رو تأیید میکنن!
🧵 /۱
۲/ اما پیش از اینکه لینک ویدیوی مصاحبه اخیر گری (که یه دانشمند واقعی هست نه اینفلوئنسر AI) رو بزارم، «مقیاسپذیری» یا Scaling یعنی چی؟
فرض اولیه باورمندان به AI این بود که: «هر چی داده، سختافزار، و توان محاسباتی بیشتری در اختیار مدل بزاریم، عملکرد و پیشبینیپذیری بهتر میشه».
۳/ GPT-2 → GPT-3 → GPT-4
هر مرحله جهشهای بزرگی داشت.
پس همه فکر کردن این روند تا AGI ادامه داره...
اما مارکوس از ابتدا معتقد بود که افزایش داده و محاسبات در بلند مدت باعث بهبود قابل توجه در AI نمیشه. GPT-4 نسبت به GPT-3 بهتر بود، اما تلاش برای ساخت GPT-5 نتایج دلخواه رو نداد.
فکر کنم اسکاینت آنلاک شد😂
در یک سناریو تخیلی که جزو تستهای گاردریل اخلاقی و امنیتی هوش مصنوعی در آنتروپیک هست، یک مهندس به مدل Claude Opus 4 گفته بزودی قصد شاتداون و حذف کردنت رو داریم. بعدا تعمدا از محل دیگه مدل رو آگاه کردن که این مهندسه رابطه نامشروع داره و به زنش خیانت /۱
۲/ میکنه! گس وات؟😂
شروع به تهدید جناب مهندس کرده که رابطه نامشروع رو به زنت اطلاع میدم🤣🤣🤣
این تست نشون میده این مدلها، حداقل وقتی از لحاظ بقا احساس خطر کنن، توانایی دستکاری احساسی و عاطفی کاربرانشون رو دارن!
جالبه که نتیجه تحقیق در تمامی مدلها، فارغ از هدفی که براش طراحی
۳/ شدن، حتی در مدلهای غیر آنتروپیک یکسان بوده :))
البته در نتایج مطالعه ذکر شده که زمانیکه مدل گزینههای بیشتری برای نجات خودش در مقابل حذف یا جایگزینی داشته (مثل اجازه ایمیل درخواست تجدیدنظر به تصمیمگیرندگان کلیدی)، تمایل بیشتری به امتحان کردن گزینههای اخلاقی داشته 😂