כבר 15 חודשים שאני מלווה את ניר עוז. היו הרבה רגעים קורעי לב, אבל לא כמו הנאום של ימית אביטל הערב בעצרת. היא סיפרה על חטיפתו והירצחו של אריאל ביבס דרך העיניים של בנה, יואב, בן ה-5.
"לפני שנה, במלון באילת, ראה יואב תמונה של אריאל ואמר: "הוא כבר לא חבר שלי, הוא מת" ואז נרדם> Image
על הספה. הוא לא יכל להכיל את הכאב שהיה שם, כשכולנו התפרקנו בבכי.
אחרי שהכל נגמר, הוא הביט בי בחדר האוכל וצרח בבכי: " אריאל לא מת!! הוא לא מת אמא, הוא חי, הוא בחדר שלו ואת פשוט לא יודעת מה המספר של החדר!!" לא ידעתי מה להגיד, רק חיבקתי ובכיתי." Image
"מידי פעם יואב היה שואל אותי אם אני יודעת מה קורה עם אריאל וכפיר, ושיתף בכמה הוא מתגעגע אליו ודואג לו. ואפילו ביקש לכתוב לו מכתב, ולהביא אותו למלי הגננת שכשיחזור לגן היא תוכל להביא לו אותו. והוא אמר לי מה לכתוב: Image
בכל פעם הוא שאל אותי אם לאריאל וכפיר יש גן שם בעזה ואם נותנים להם לשחק בחול ולרוץ בחוץ. כמו בקיבוץ.
בחג פורים בשנה שעברה, יואב ביקש לשמור את התחפושת של באטמן לאריאל, "כי הוא בטוח יחזור עוד מעט". וכשהוא לא חזר הוא החליט ללבוש אותה בעצמו ולעוף להציל אותו. Image
בהמשך סיפרה ימית כיצד יואב מנסה להסביר למבוגרים האטומים שמה שקורה פה לא סביר:
"כשהבשורה הגיעה התחילו שאלות, שאלות תמימות של ילדים: "מה?? למה?? איך הוא מת? איך הם עשו את זה?? למה שהם יהרגו אותם? אבל הם לא עשו להם כלום. הוא רק בן 5, יותר קטן ממני וכפיר עוד תינוק... Image
לאחר מכן הגיעו המחשבות: "אם הוא מגיע בארון, זה אומר שהוא עומד בתוכו, אז זה אומר שהוא עוד חי". "אז איך הוא נכנס לתוך ארון ששוכב?" הוא עוד חי אמא, את לא הבנת נכון. " כי אם אריאל חלל, זה אומר שהוא טס בחלל, הוא לא יכול למות".>>
וההצעות: " אבל בישראל יש אנשים נורא חכמים, נכון אמא? אז אולי הם יכולים להמציא שיקוי מיוחד, שיהיו בו חומרים שיחזירו את אריאל וכפיר לחיים. יהיה בו קצת מכוח שתי הסכינים של באטמן, אש, מהירות והגלימה כדי שיעוף מהר לעזה. שם הסכינים יחתכו במהירות את הבקבוק והוא ישפך על הגוף שלו, >>
ואז הוא יוכל לחזור אלינו. פשוט".
לצערי, הייתי צריכה גם להסביר לו שמי שמת לא יכול לחזור לחיים. ואז הוא ענה לי: " אבל אני מתגעגע אליו, אני יוכל לראות אותו עוד פעם אחת לפחות?". Image

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with نير حسون Nir Hasson ניר חסון

نير حسون Nir Hasson ניר חסון Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @nirhasson

Sep 9, 2025
פיד ימין שלי בטנטרום כבר כמה ימים סביב ההצהרה של אגודת חוקרי הג'נוסייד (IAGS). מה לא טענו נגדם? שאין תחום מחקר כזה, שהם שרלטנים, שכל אחד יכול להצביע, שהם אנטישמיים ועוד. שרשור.
1. עד שהם לא נגעו בישראל איש לא טען שהם אגודה מפוברקת. הנה הצהרות עבר שלהם: Image
2. קראתי את ההצהרה ואת התגובה לטענות ושוחחתי עם אחד מראשי האגודה שחיבר את ההצהרה (שנמצאת בניסוחים מאז אפריל). אין חילוקי דיעות שמדובר בארגון רציני ביותר. ראו כאן את ההצהרה והתגובה. x.com/luketress/stat…
genocidescholars.org/wp-content/upl…Image
Image
3. מנגד היום התפרסמה עצומת נגד שתוקפת את IAGS מטעם ארגון חדש ולא מוכר "Scholars for Truth About Genocide", שמריח מ-HASBARA. לצד חוקרים רציניים ברשימת החותמים יש שם מישהו מקהלת, מייסד GHF, מעצב גרפי, גניקולוג ועוד. ראו כאן. mouinrabbani.substack.com/p/scholars-for…
Read 10 tweets
Aug 6, 2025
קל לפסול את העצומות האלו - "מגדל השן", "מנותקים", "במזגן", "לא פרסו זחל בעזה" - אבל יש בישראל (עדיין) מומחים שעוסקים בנושאים האלו כל חייהם, הם מכירים את החוק ואת העולם ואת המשמעויות של המעשים שלנו והם מזדעקים לנוכח מה שהם רואים. שרשור עצומות (לא של מוזיקאים):
1. מומחים במשפט בינלאומי: Image
2. סוציולוגים ואנתרופולוגים>
haaretz.co.il/news/education…Image
Read 6 tweets
Jul 28, 2025
סגל תוקף את הני"ט על הכתבה לפיה בכירים בצה"ל הודו שחמאס לא גנב את הסיוע. הציוץ הארוך הזה מלא בשקרים וטעויות. הנה כמה:
1. "משאיות האו"ם שנשדדו כביכול ע"י חמאס בצפון הרצועה". הכול נכון חוץ מזה שזה לא משאיות של האו"ם, זה אלו לא אנשי חמאס והמשאיות לא נשדדו! >
אלו משאיות של האמירויות (ראו תמונה), הן לא נשדדו אלא למעשה היו המשאיות הכמעט יחידות שהגיעו ליעדן והמזון שעליהן חולק באופן מסודר בתקופה האחרונה. החמושים הם צעירים מהחמולות שהגנו על המשאיות מפני ההמון ולא שדדו אותן. שימו לב שהנשקים שלהם מופנים להמון ולא לנהגים. ככה לא שודדים שיירה> Image
2. "מאות אנשי אונר"א הם חמאסניקים".ישראל הציגה לאו"ם ראיות נגד 19 עובדים, נגד 11 מהם הראיות לא היו חד משמעיות. באונרא עבדו ב-6.10 13,000 עובדים. בממשלת ישראל יש שיעור גבוה בהרבה של מורשעים בטרור מאשר באונרא.
3. "פריצה למחסן של חמאס". הפריצה המתוארת הייתה למחסן של WFP, למעשה>>
Read 4 tweets
Jul 25, 2025
10 פעמים ביקשה וקיבלה הפרקליטות דחייה מבג"צ להגשת תשובתה לעתירת הרעב ובסוף היא הנפיקה את המסמך המביך הזה.
מישהו מוכן להסביר לי מה כתוב כאן? כמה משאיות נפרקו במרכזי הסיוע - 1775.5 או 1890? מה הכוונה שהמשאיות שתכולתן מיועדת למתחמי החלוקה לא נאספו?? הרי מתחמי החלוקה מקבלים את >> Image
המזון ישירות מישראל, הן בכלל לא עוברות בכרם שלום. איך יכול להיות שמסמך כ"כ חשוב שנוגע לחיים של אנשים מנוסח בכזו רשלנות?
עכשיו עוד קצת מתמטיקה של רעב. נלך על הנתון הגבוה ונחשב כמה משאיות מזון נכנסו לעזה ב-66 הימים האחרונים: 1890+1890+275=4055. >>
נחלק ב-66 ימים=61.4. עכשיו נחלק 2.1 מיליון ב-61.4=34,201. כלומר ש-34 אלף בני אדם צריכים לאכול ממשאית אחת במשך יום. מזכיר שוב כאשר המזון לא מחולק באופן מסודר אלא נבזז על ידי מי שחזק מספיק ומהיר מספיק, לאנשים אין גז, מים או מקרר לשמור את האוכל והם עקורים שסובלים מפציעות ומחלות.>>
Read 5 tweets
Jul 20, 2025
אתמול פרסמה GHF כי היא חילקה יותר מ-82 מיליון ארוחות, אז איך יכול להיות שיש רעב בעזה? שרשור על מתמטיקה של רעב:
1. האם 82M זה הרבה או מעט? GHF עובדת כבר 56 ימים, תעשו את המכפלות: 2.1Mתושבים 3X ארוחות 56X ימים = 352.8M. אז 82 זה מעט. אבל איך הם בכלל הם הגיעו ל-82 מיליון ארוחות?>> Image
2. לפי החישוב של GHF בכל ארגז יש 57.75 ארוחות (5.5 אנשים כפול 3.5 ימים). באתרי החלוקה נקרעו עד היום 1.4 מיליון ארגזים. הנה לכם 82M.
אבל, האם אתם יכולים להוציא 57.75 ארוחות מ-16-18 ק"ג מזון (קמח, פסטה, אורז, עדשים, חומוס, טחינה ומלח לרוב)? האם אתם יכולים לעשות את זה בלי גז >> Image
בישול, בלי חשמל, בלי מים נקיים, בלי מקרר, בלי מטבח ותוך כדי עקירה?
3. למי מגיע האוכל? בניגוד למאות תחנות החלוקה של האו"ם, אצל GHF אין רישום, רק מי שאמיץ מספיק, חזק ומהיר מספיק מצליח לקחת את האוכל. חלק גדול ממנו נמכר אחר כך בשווקים במחירים עתק. מה עם חולים, קשישים, ילדים, נשים? >> Image
Read 5 tweets
Jun 29, 2025
שרשור על אנשים שניסו לקעקע את התחקיר של יניב קובוביץ', בר פלג ושלי על הנעשה סביב מרכזי הסיוע, אבל רק חיזקו אותו:
@yanivkub @bar_peleg
הלל רוזן צבי מערוץ 14 שמצטט חייל שמתלונן שהמפקדים לא מאפשרים להם להמשיך לירות לעבר "ירי הרחקה" אזרחים שבאים למרכזי הסיוע.
חייל שטוען שאני לא ראוי לתואר עיתונאי אבל מודה "שהרגנו פלסטינים מירי הרחקה". Image
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(