כבר 15 חודשים שאני מלווה את ניר עוז. היו הרבה רגעים קורעי לב, אבל לא כמו הנאום של ימית אביטל הערב בעצרת. היא סיפרה על חטיפתו והירצחו של אריאל ביבס דרך העיניים של בנה, יואב, בן ה-5.
"לפני שנה, במלון באילת, ראה יואב תמונה של אריאל ואמר: "הוא כבר לא חבר שלי, הוא מת" ואז נרדם> Image
על הספה. הוא לא יכל להכיל את הכאב שהיה שם, כשכולנו התפרקנו בבכי.
אחרי שהכל נגמר, הוא הביט בי בחדר האוכל וצרח בבכי: " אריאל לא מת!! הוא לא מת אמא, הוא חי, הוא בחדר שלו ואת פשוט לא יודעת מה המספר של החדר!!" לא ידעתי מה להגיד, רק חיבקתי ובכיתי." Image
"מידי פעם יואב היה שואל אותי אם אני יודעת מה קורה עם אריאל וכפיר, ושיתף בכמה הוא מתגעגע אליו ודואג לו. ואפילו ביקש לכתוב לו מכתב, ולהביא אותו למלי הגננת שכשיחזור לגן היא תוכל להביא לו אותו. והוא אמר לי מה לכתוב: Image
בכל פעם הוא שאל אותי אם לאריאל וכפיר יש גן שם בעזה ואם נותנים להם לשחק בחול ולרוץ בחוץ. כמו בקיבוץ.
בחג פורים בשנה שעברה, יואב ביקש לשמור את התחפושת של באטמן לאריאל, "כי הוא בטוח יחזור עוד מעט". וכשהוא לא חזר הוא החליט ללבוש אותה בעצמו ולעוף להציל אותו. Image
בהמשך סיפרה ימית כיצד יואב מנסה להסביר למבוגרים האטומים שמה שקורה פה לא סביר:
"כשהבשורה הגיעה התחילו שאלות, שאלות תמימות של ילדים: "מה?? למה?? איך הוא מת? איך הם עשו את זה?? למה שהם יהרגו אותם? אבל הם לא עשו להם כלום. הוא רק בן 5, יותר קטן ממני וכפיר עוד תינוק... Image
לאחר מכן הגיעו המחשבות: "אם הוא מגיע בארון, זה אומר שהוא עומד בתוכו, אז זה אומר שהוא עוד חי". "אז איך הוא נכנס לתוך ארון ששוכב?" הוא עוד חי אמא, את לא הבנת נכון. " כי אם אריאל חלל, זה אומר שהוא טס בחלל, הוא לא יכול למות".>>
וההצעות: " אבל בישראל יש אנשים נורא חכמים, נכון אמא? אז אולי הם יכולים להמציא שיקוי מיוחד, שיהיו בו חומרים שיחזירו את אריאל וכפיר לחיים. יהיה בו קצת מכוח שתי הסכינים של באטמן, אש, מהירות והגלימה כדי שיעוף מהר לעזה. שם הסכינים יחתכו במהירות את הבקבוק והוא ישפך על הגוף שלו, >>
ואז הוא יוכל לחזור אלינו. פשוט".
לצערי, הייתי צריכה גם להסביר לו שמי שמת לא יכול לחזור לחיים. ואז הוא ענה לי: " אבל אני מתגעגע אליו, אני יוכל לראות אותו עוד פעם אחת לפחות?". Image

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with نير حسون Nir Hasson ניר חסון

نير حسون Nir Hasson ניר חסון Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @nirhasson

May 29
שרשור עדכונים מדו"ח OCHA מהלילה:
- רק 200 משאיות סיוע הוכנסו וחולקו מאז חידוש הסיוע. זו כמות מזערית ביחס לצרכים. ישראל מגבילה מאוד את הכניסה ואת החלוקה (אוסרת חלוקה למשפחות).
- רק 19% משטח הרצועה הוא לא תחת צווי פינוי. 623,000 בני אדם נעקרו מאז 18.3 >>
- מנהל ב-MSF: "לא נותרו אוהלים ולא נותר מקום לאוהלים, אני כבר לא יודע מה לעשות כאשר עמיתים שואלים לאן הם יכולים ללכת עם ילדים באמצע הלילה. נגמרו לנו האפשרויות להישאר בחיים".
- מחסור חמור במוצרי הגיינה לנשים, 700,000 נשים ונערות מאלתרות תחבושות ונמצאות בסכנה בריאותית ונפשית. >>
- מאז ה-1.5 HWO תיעד 29 תקיפות על בתי חולים ומתקנים רפואיים. עשרות נקודות שירות רפואי נסגרו בשל צווי הפינוי.
עוד 2 הערות:
1. אביחי אדרעי הוציא לפני 3 ימים את אחד מצווי הפינוי הגדולים במלחמה - 43% משטח הרצועה. כולל "גוש 87"? היכן שנמצא בית משפחת א-נג'אר ש-9 מילדיה נהרגו>>
Read 5 tweets
May 28
האיש הזה הוא יאסר אבו שבאב, או לפחות זה הכינוי שלו. הוא עבריין צמרת עזתי, על פי הנטען ישנם 100 צעירים חמושים שסרים למרותו. אחרים טענו שהוא היה קשור לדאע"ש בסוף שנה שעברה הוא נהג להשתלט על שיירות סיוע ולקחת מהן מעשר. הוא אפילו הודה בכך בראיון לוושינגטון פוסט. >> Image
בארגוני הסיוע רמזו שהוא נהנה מחסות צה"לית. לאחרונה הוא צץ מחדש עם ארגון חמוש חדש בשם "המנגנון נגד הטרור". אנשיו חמושים היטב במה שנראה כמו נשקים חדשים, קסדות וסטים וסמלים עם דגל פלסטין. בתקרית אחת הם עצרו שיירה על הצלב האדום.>> Image
אשף הגיאולוקישן, @NemoAnno, איתר שתי נקודות בהן כנראה פועל המנגנון. שתיהן במרחק של קילומטרים ספורים ממחסום כרם שלום ועל הציר האספקה הראשי של ארגוני הסיוע. האזור הזה אמור להיות בשליטה מלאה של צה"ל. משאיר לכן את הפרשנויות, בצה"ל סירבו להגיב. >> Image
Read 5 tweets
May 1
אוקי, עשיתי גיאולוקציה לסרטון "ההצתה" שערוץ 12 פרסמו אתמול כולל ביקור במקום. ההצתה לכאורה נמצאת כמה עשרות מטרים מחומת מנזר מר אליאס, כ-200 מטרים משכונת בית צפאפא (מהצד השני של דרך חברון) ומעל לקילומטר מהר חומה. מקום מוזר להצתה לאומנית. >> Image
את זה צילמתי בשטח. מי שחושב שצריך פה צמר גפן להצתה לא הדליק מדורה בחייו. >> Image
Image
ועוד דבר, בנוגע להודעה לעיתונות. מילא לכנות נייר טישו כ"חומרי בעירה", מילא להתעלם מכך שהיו לו גם מקטרת וטבק, אבל למה להשתמש במילה מצת ולא סתם מצית? Image
Read 4 tweets
Apr 20
לא יודע מי הגאון שהכין את המפה הזו, אבל אשמח לתת קרדיט.
זוהי מפת ההנחות בתחב"צ של משרד התחבורה. אם הייתי צריך לנחש אז הבסיס של המפה אלו אזורים סטטיסטיים לפי מצב סוציו-אקונומי. אבל ניכר פה מאמץ להכליל כמה שיותר חרדים בתוך תוכנית ההנחות (50%!, זו הנחה מאוד משמעותית).>> Image
כאן למשל, מישהו התאמץ להפריד בין גבעת מרדכי ובית וגן (חרדים) לבין השכונות שצמודות להן, עד לרמת מספר הבית ברחוב. Image
גם ברחביה, זה תלוי במספר הבית. לא ברור לי איך הכינו את זה. אבל ברור שהרבה מאוד אנשים די מבוססים יהנו מהנחה באוטובוסים. Image
Read 6 tweets
Apr 18
מחר שבת האור. כמו כל שנה בשנים האחרונות יש בלגן עם אישורי הכניסה. הפעם זה מעניין במיוחד:
כבר 850 שנה ששתי משפחות מוסלמיות מחזיקות את מפתחות הכנסייה. לגברי המשפחות יש תפקיד מפתח בטקס האש הקדושה. הם פותחים את הדלתות, מקבלים את פני המכובדים, בודקים את האדיקולה
לפני כניסת הפטריאך היווני (כדי לקבל את האש) ומלווים את שיירות אנשי הדת. בכל שנה מקבלת כל משפחה 3 אישורי כניסה מהמשטרה. השנה המשטרה סירבה לתת ולו אישור אחד. לחרדת הכנסיות, מפקד המרחב אפילו אמר שהוא יכול לפתוח בעצמו את המנעולים. אחרי לחץ מצד הכנסיות התקבל עכשיו אישור אחד >>
לכל משפחה. לדבריהם הם לא יכולים לבצע את המשימה לבד ותמיד ליוו אותם שני צעירים מהמשפחה שמיועדים להיות המחזיקים הבאים של המפתחות. מחזיק המפתחות של משפחת נוסייבה הוא בן 75 והוא צריך לסחוב סולם כדי להגיע למנעולים. מהמשטרה נמסר בתגובה: "כלל האישורים נמסרים בסמוך לאירוע.". >>
Read 4 tweets
Mar 30
מכל הדברים המדכאים עד יאוש שאירעו בסופ"ש האחרון ניצב, בליגה בפני עצמו, המאמר של @danaspec על הליווי שלה את גדוד פנתר בכפר חבלה בגדה.
האטימות (מתלוננת על "עיצוב זוועה" בבית שממנו גורשה משפחה כדי למקם את המפקדה); האדישות ("אנחנו בוחרים בית אומרים לשב"כ בחרנו את הבית הזה וזהו >>
מקבלים אותו", היא מצטטת את הקצין); השטחיות ("לא אופתע אם זה מרצ'נדייז של חמאס", על חולצה של אדם גנרי ברחוב); חוסר המקצוענות העיתונאי (על מה מתבססת הטענה שמדובר בכפר טרור מסוכן, מלבד התפארויות של הקצינים? איפה תמונות הנשק שנתפס? כמה חשודים נלכדו? כמה הועמדו לדין?);
הבורות (קול של רימון הלם שנזרק על ידי חיילי צה"ל הוא הוכחה שחבלה "הוא לא כפר שקט ותמים"), המיליטריזם ("אי אפשר לטעות בהבעת הפלדה הנחושה שלהם") והגזענות ("זכיתי לראות סוף סוף את בית הקפה המקומי, הוא נראה כמו פיצוציית עכברושים בניו-דלהי"), הסתה ("אני רוצה לגלות באיזה סוג של בתים>>
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(