Profile picture
Bernat Deltell @Bernat_Deltell
, 18 tweets, 4 min read Read on Twitter
1) Inicio fil sobre la guerra entre partits independentistes
Sí, hi ha una guerra que és a punt d'acabar. I com sempre en aquesta guerra hi ha vencedors i vençuts. Ha estat una guerra soterrada, fosca i força cruenta, però per sort ja estem en la fase final. Per fi!
2) Sí, noi, els d'ERC i els exconvergents no paren mai de tirar-se els plats pel cap! Són com nens, sort de la gent que aguanta l'inaguantable!
-Para, paraaaaaaaaa!
-Coi, què passa?
-Què dius d'una guerra entre ERC i les restes de Convergència? En quin any vius? En qui món vius?
3) No hi ha guerra entre ERC i Convergència? Sí, n'hi ha, però la gran guerra en el món sobiranista és entre el PDeCAT i JxCat. Recapitulem una mica i situem-nos en un dinar de caràcter privat amb alcaldes i regidors del Bages que es va celebrar a Manresa el passat dia 31 de març
4) Què passa en aquest dinar? Hi assisteix el responsable d'organització del PDeCAT, David Bonvehí, el qual no descarta que la seva formació torni a una aposta de caràcter autonomista si el procés "acaba sent un desastre". Per tant, caldrà pensar en buscar un candidat alternatiu.
5) Així es desprèn d'unes gravacions d'àudio difoses a través del digital Catalunya Plural. En aquest dinar Bonvehí també valora temes com ara el viratge ideològic de la formació hereva de CDC, unes possibles noves eleccions autonòmiques o el model social promulgat pel partit.
6) Bonvehí creu que el PDeCAT ha perdut moderació, que no es pot anar de bracet d'ERC i la CUP i que si el referèndum acaba en fracàs cal apostar per l'autonomia (i un candidat tipus Santi Vila). El dinar del 31 de març de 2017 impacta de ple en el cor del PDeCAT.
7) I dinar cau com una bomba. Mentre hi ha consellers amenaçats de presó, de ser inhabilitats, d'embargaments del patrimoni alguns dirigents del partit ja pensen en recanvis per substituir a aquells que s'ho juguen tot, fins i tot. la llibrtat personal.
8) I ara, tirem encara una mica més enrere i traslladem-nos al congrés de refundació de Convergència celebrat els dies 8 i 10 de juliol de 2016. Què passa en aquest congrés? Guerra oberta entre famílies pel poder i també pel nom. I Puigdemont proposa JxCat
8) I la seva oferta és rebutjada. Puigdemotn va per lliure, però el dinar a Manresa confirma que li poden fer el llit aviat. No controla el partit i el sector més autonomista vol recuperar espai. Quan l'operatiu de l'1O ja està en marxa Puigdemont i Junqueras arriben a un acord.
9) Aquest acord (que no pacte) consisteix en competir en llistes separades a les properes eleccions. Si es repeteix la llista única (JxSí) Puigdemont no té prou força per imposar-se a l'aparell del PDeCAT. En canvi, si no hi ha llista unitària té les mans lliures per fer i desfer
10) I Puigdemont s'inspira en el president francès Macron. Aquest marxa del partit socialista per crear un moviment de canvi que es diu EM! (En Marche!) i que al mateix temps coincideix amb les inicials (Emmanuel Macron). Un moviment de caràcter marcadament presidencialista.
11) I sense el llast de les velles estructures de partit, obert a representants i càrrecs d’altres formacions. I així neix JxCat. Els sondejos que el PDeCAT tenia damunt la taula a l'estiu eren terrorífics. I aquí Puigdemont hi veu una oportunitat d'or i se la juga a tot o res!
12) El votant percep el PDeCAT massa proper a l'escàndol del Palau, al vell autonomisme, a la incapacitat de fer net, a la corrupció, al pujolisme i als tripijocs urbanístics. JxCat, en canvi, és una cosa nova. I Puigdemont també és percebut com un polític molt diferent.
13) I mentre certa societat civil demana unitat als partits, ni Puigdemont ni Junqueras obren boca. Estava tot emparaulat. I així és com el president fa una llista en la qual hi ha la seva guàrdia pretoriana i un insignificant 10% reservat als membres del PDeCAT. I guanya!
14) Durant la campanya hi ha molts municipis que el PDeCAT es posa a disposició de JxCat, però d'altres no. Guerra oberta. Doncs bé, un cop passades les eleccions Puigdemont és un home fort i ara amb partit darrera seu. Si hagués perdut, el PDeCAT hauria fet el viratge autonòmic.
15) Per acabar, avui Marta Pascal és senadora, Bonvehí està desaparegut i Santi Vila és un cadàver polític. Se sap que en les properes eleccions municipals les llistes seran JuntsxBarcelona, JuntsxGirona... Per tant, estem davant la defunció -ara sí- de Convergència i successors.
16) Puigdemont ha aconseguit triturar l'antiga Convergència, treure's del damunt el sector autonomista del PDeCAT i ser amo i senyor d'un moviment que tindrà altes cotes de poder en un futur molt proper. Ah, i per acabar una curiositat interessant:
17) Avui Puigdemont en l'entrevista concedida a Jordi Basté s'ha despatxat a gust contra Alfredo Pérez Rubalcaba. I amb qui va parlar Rubalcaba, recentment? Sí, amb Marta Pascal. L'encara president està fent una neteja a fons. Jo no el donaria políticament per mort, encara...
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Bernat Deltell
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($3.00/month or $30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!