Profile picture
Aysenur Mercimek @AysenurMercimek
, 12 tweets, 2 min read Read on Twitter
Okee, ik wil een aantal ervaringen met jullie delen. Want als moslima met hoofddoek die werkt/stage loopt in de zorg maak je wel het een en ander mee.
1.Deze slaat terug op de tweet van de PVV' er vandaag, de reden voor dit draadje. Moslimas met hoofddoek zijn zich bewust van die negativiteit.Bij mijn bijbaante zijn er 3 plekken achter de balie en we zorgen ervoor dat we nooit met drie vrouwen met hoofddoek daar tegelijk zitten
Niet omdat dat moet van hoger op maar gewoon uit voorzorg.
Ook niet omdat die negatieve opmerkingen ons persoonlijk kwetsen. Maar meer omdat het flink balen is als er "vanwege jou" slecht wordt gepraat over het ziekenhuis waar je zo dol op bent.
2. Geweigerd worden door patienten alleen vanwege je hooddoek is gewoon in de loop der verwachtingen. "ik praat niet met theedoekjes", "ik wil niet dat mijn kind wordt beinvloed door een achtergestelde cultuur", "laten jullie haar hier stage lopen met dat op haar hoofd".
Ook goed, vrije artsen keuze is je goed recht en een co-assistent mag je altijd weigeren.
Pas klote wordt het als jouw begeleider deze opmerkingen legitimeert: "We snappen u helemaal, wij kiezen onze co-assitenten niet uit". Like seriously?
3. Als feedback kreeg ik een keer te horen dat ik het "beter deed dan mijn collega coassistenten met hoofddoek". Echt heel fijn zulke beoordelingen 😑.
4. Als ik aan bed van de patient kom wordt er vaak gewezen naar een hoopje stof op de grond of de lege bekers op tafel. Gevolgd door een verbaasde blik als ik vertel dat ik de dokter/co ben en niet de schoonmaker.
Dit soort opmerkingen zitten in meerdere lagen. Bv dat vrouwen vaak worden aangesproken met "zuster" en mannen met "dokter". Statistisch gezien begrijp ik de fouten wel en ik mompel er vaak ook gewoon overheen. Echt stoer zijn die dokters die er wel wat van zeggen.
Maak trouwens ook veel mooie dingen mee.
1. Oprechte vragen naar de islam of mijn hoofddoek aan het eind van een consult zijn echt goud waard.
Vaak betreft het oudere, die hebben soms in hun leven weinig moslims gesproken. Vooral in ziekenhuizen buiten de randstad.
2. En ik hoef echt geen dubbeltje voor iedere keer dat ik een compliment krijg voor de kleur/patroon van mijn hoofddoek. Kom maar door met die complimenten.
3. Door mijn hoofddoek kan ik me makkelijker onderscheiden van alle andere co-assistenten. Probeer jij maar de zoveelste blonde co te onthouden. Ik val op en dat is echt een pre.
Einde draadje.
Wil trouwens wel even kwijt dat dit mijn ervaringen zijn die opvallen omdat ze direct te maken hebben met mijn hoofddoek. Maar zo maakt iedereen dingen mee, iedereen heeft wel iets dat zich onderscheidt.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Aysenur Mercimek
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($3.00/month or $30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!