Discover and read the best of Twitter Threads about #äärioikeisto

Most recents (12)

Perussuomalaisten kouluihin kohdistuva disinformaatiokampanja jatkuu. Nyt vuorossa puolueen puheenjohtaja, joka ei aikaisemmin tällä viikolla halunnut asiaa kommentoida.

Ketju aiheesta: Mitä Jussi Halla-Aho haluaa sanoa tällä viestillä?

#persut #koulut #äärioikeisto Image
Kyse on tietenkin osaltaan äärioikeiston perinteisestä mielipidevaikuttamisesta: vaalit varastettiin, juutalaiset kontrolloivat taloutta, media on vihervasemmiston vallassa, korona on huijausta, koulut ovat aivopesulaitoksia.

Mutta taustalla on myös toinen vaarallisempi pyrkimys
Jussin toinen tarkoitus on politisoida ja kyseenalaistaa opetussuunnitelman sisältö.

Opetussuunnitelma sisältää paljon kohtia, joiden tarkoituksena on painottaa empatiakykyjen kehittämistä ja ohjata aktiivisen, vastuullisen ja ympäristöä kunnioittavan kansalaisuuden suuntaan.
Read 16 tweets
Käyn tässä ketjussa aukottoman brutaalisti läpi, miksi opettajiin kohdistuvassa ilmiantokampanjassa on nimenomaan kyse peloittelusta ja ilmiantamisesta, ja miksi meriselitykset perussuomalaisten syrjinnästä ovat pelkkää paskapuhetta.

#opetus #perussuomalaiset #äärioikeisto
Otetaan aluksi käsittelyyn kampanjan viesti. Kampanjassa kysytään, että onko oppilaalla tietoa tämän koulun opetuksen puolueellisuudesta ja ilmoitetaan, että kampanjassa kerätään kaikki tieto ylös.
Mitä on kaikki tieto? Jani Mäkelä tarkentaa, että puolueelle kuuluu raportoida "Kuka, missä, miten ja mieluiten miten asian voi todistaa."

Pääasiallinen raportointikanava on ps-nuorten gmail-tili ja somakanavat.
Read 20 tweets
Viikonloppuna somessa kohistiin, kun yksi #poliisi kirveen & kettingin kanssa esiintyi tahallaan Lapuan liikkeen paidassa. Rikostutkijalta vastenmielistä provosointia. Se ei silti ollut pointti, vaan Kattelus-Kilpeläinen on julkisesti kutsunut poliisiylijohtajaa akaksi, koska>
> rikostutkija Kattelus-Kilpeläisen mukaan poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen ei olisi tullut aikoinaan puuttua poliisien rasistiseen(kin) keskusteluun FB-ryhmässä. Tosin puuttuminen oli mietoa, mutta silti rouvan mukaan muun muassa "poliisiylijohtaja on pihalla kuin lumiakka">
> Lisäksi poliisi tutkii #poliisi'n toimia #äärioikeisto'laisessa ryhmässä. Tutkitaan, onko ollut luvattomia aseita. Tutkitaan, mitä on uhottu. Kaksi tutkinnan kohteina olevaa, virasta pidätettyä poliisia eivät itse ole olleet muuten politiikassa, mutta toinen heistä on ollut >
Read 6 tweets
Kokosin tviittiketjun, johon päivitän tietoa äärioikeistoon ja poliisiin liittyvästä rikoskokonaisuudesta sitä mukaa, kun sitä tulee ilmi

#äärioikeisto #poliisi
Eli viimeisten tietojen perusteella:

- poliisilla on tutkinnassa rikoskokonaisuus, johon kuuluu useita rikoksia
- joukossa on mm. apuma-aserikoksia ja törkeä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu
- epäillyt ovat äärioikeistolaisia
- epäillyt kuuluvat äärioikeistolaiseen ampuma-aseista kiinnostuneeseen porukkaan
- samaan ryhmään kuuluu ainakin yksi helsinkiläispoliisi, mahdollisesti kaksi
Read 6 tweets
.@MolariJuha'n vainokäräjät 23.9.2020.

Molarin #todistajat kuultavana ja iltapäivällä loppulausunnot.

Syyttäjä Hämäläinen yhtyi aamulla asianomaisten #toissijainen:een syytteeseen #TörkeäKunnianloukkaus.

KETJU #live'nä salista kuvan alla. Image
Ensimmäinen todistaja Helsingin yliopiston tutkija #KarinCreutz.

Hän on tutkinut mm. maahanmuuttokysymyksiä, ääriliikkeitä ja ihmisoikeuskysymyksiä.

Creutzista kirjoitettiin Molarin blogissa ja #MVlehti:ssä.
Creutz lähetti MV:lle ja suoraan Molarillekin oikaisupyyntöjä häntä koskeviin kirjoituksiin.

Molari suhtautui asiallisesti, keskusteli Creutzin kanssa korjaustarpeista ja korjasi tekstejään Creutzin palautteen perusteella.

Creutz oli tyytyväinen korjattuihin teksteihin.
Read 27 tweets
(Ketju) @VilleTavio väittää, ettei tunne Kansallismielisten Liittoumaa eikä Soldiers of Odinia. Tavio valehtelee.

Pekka Katajan murhayrityksen tutkinta osoittaa, miten oikeistoekstremismi on lomittunut Perussuomalaiset rp:n rakenteisiin:

#äärioikeisto
iltalehti.fi/politiikka/a/a…
Katajaan kohdistetusta raa'asta väkivallasta epäiltynä on nyt vangittu kaksi henkilöä: Teemu Torssonen ja Tero Ala-Tuuhonen.

Katsotaanpa, mitä tekemistä heillä on Perussuomalaisten kanssa.
Torssonen on entinen Perussuomalaiset rp:n jäsen, jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen ja maakuntavaltuuston jäsen.

Jo titteleistä näkee, miten PS-jäsenyys tarjosi teitä valtaan Torssosen kaltaisille väkivaltaan valmiille oikeistoekstremisteille.
Read 10 tweets
(Ketju) "F-sana", eli

miksi Suomen Sisu on fasistinen järjestö?

Sisun pj @HenriHautamaki tänään julkaisemassa tekstissä #fasismi n maailmankuva tulee selvästi esiin. Koska asia on tärkeä, jaan kirjoituksen:

#äärioikeisto #perussuomalaiset

suomensisu.fi/puheenjohtajal…
Olen jo aikaisemmin luonnehtinut Sisua fasistiseksi. Jotta asia tulisi selväksi, kannattaa Hautamäen tekstiä kuitenkin analysoida hieman enemmän.

politiikasta.fi/suomi-takaisin…
Kuten ennenkin, tukeudun Roger Griffinin määritelmään: fasismi on

populistisen äärinationalismin palingeneettinen (=kansallista uudestisyntymistä tavoitteleva) muoto.
Read 12 tweets
Pentti Linkolan vaikutus ympäristöliikkeeseen oli hyvässä & pahassa kiistaton. Muiden tavoin hänen yhteiskunnallinen ajattelu kuuluu julkisen keskustelun piiriin. Medioiden täyttyessä kritiikittömistä jutuista voi toisenlaiseen kuvaan #penttilinkola'sta tutustua ketjussamme.
Linkolaa on jo pitkään ympäröinyt myyttinen aura, jonka suojista hän saa laukoa näkemyksiä joita muilta ei hyväksyttäisi. Tähän kuuluu massamurhien, terrorismin ja diktatuurien ihailu ideologiasta riippumatta. #penttilinkola
Vuonna 2005 Linkola sanoi: "Mitkä tahansa diktatuurit ovat demokratioita parempia. Suurelta osin kansallissosialismi oli erittäin hieno filosofia". ts.fi/uutiset/kotima… #penttilinkola
Read 25 tweets
(Ketju) Lyhyt kertomus Twitterille:

"Helevetin kuustoista" -
eli "Jari-Antero von Mäki/sen" uskomattomat seikkailut

On vuoden 2013 marraskuu. Synkkä, tihuttava marraskuu. Isänmaallinen ihminen päättää perustaa tilin Twitteriin. Tavan juttu siis.

Vaan kuinkas sitten kävikään?
Eipä siinä mitään, tili on pystyssä, ja seuraajiakin alkaa kertyä.

Jaa keitä? No, tämänkaltaisen tilin normiseuraajia: perussuomalaisia aktiiveja ja ps-vakiotrollitilejä.

Salaliittoinnostus tuottaa myös läjän MAGA- ja WWG1WGA -aihepiirin seuraajia. Elikkäs normisettiä. Mutta.
Mutta sitten, puolen vuoden kuluttua, koittaa toukokuu. Vuoden 2014 julma toukokuu, jota isänmaallinen ihminen ei kestä persoonansa jakautumatta.

"Jari-Antero von Mäki" siristelee silmiään ensi kertaa kevätauringon raastavassa valossa.

Miksi?
Read 17 tweets
Ketju (pitkä) aiheesta #verkkohäirintä #vihapuhe #äärioikeisto ja #sananvapaus.

Aihetta pitkään seuranneena ja siitä paljon puhuneena huomaan, että tilanne ei valitettavasti ole mennyt ainakaan parempaan päin. Paljon on kuitenkin asioita, joita voimme yhteiskuntana tehdä. 1️⃣
Ensin kuitenkin siihen, mitä nämä ilmiöt ovat ja kuinka ne ilmenevät.

#verkkohäirintä voi olla esim. ns. #maalitus. Vihan kohteeksi nostetaan yksi henkilö, jolle toivotaan esim. lähetettävän mahd. paljon epäasiallisia viestejä tai vaikkapa häirittävän julkisilla paikoilla. 2️⃣
Kohde voi olla netissä kantaa ottanut yksityishenkilö, poliitikko, toimittaja, tutkija, tuomari jne. Usein toimintaa operoidaan erilaisten valemedioiden toimesta, MV-"lehti" tästä tunnetuin esimerkki, nykyään tätä harrastavat useat äärioikeistolaiset nettistriimaajat. 3️⃣
Read 13 tweets
Kun kirjoitin, että Perussuomalaiset on #äärioikeisto -puolue, jonka suhde demokratiaan on demokratian kannalta ongelmallinen, perussuomalaiset protestoivat: puolue on kuulemma parlamentaarinen toimija. Tässä PS-kansanedustaja @maenpaa_juha kertoo, miksi he olivat väärässä:
Ja muutama tuore tapaus, jotka kaikki viittaavat samaan asiaan: perussuomalaisten suhde demokratiaan on ongelmallinen, koska heidän asenteensa yhteiskuntaan on antagonistinen: Suomen valtio nähdään lähtökohtaisesti epälegitiiminä haltuunoton kohteena.
blogit.apu.fi/uuninpankkopoi…
Ja kun näitä näkyy tänään olevan liikkeellä: tässä PS-kansanedustaja puhuu avoimesti mainitsemastani antagonistisesta suhteesta: yhteiskuntarauhaa ei tarvitse enää varjella, koska valtio on jo epälegitiimi ja kaikki jo pilalla. Semmoisia demokraatteja.
Read 3 tweets
(Ketju) Sanoin eilen #yleastudio ssa, että Perussuomalaiset on äärioikeistopuolue. Seurauksena on ollut, kuten aina PS:n arvostelusta, viharyöppy kaikkia kanavia myöten. Avataanpa siis vähän #äärioikeisto a käsitteenä:
areena.yle.fi/1-4584685
Oikeisto ei #äärioikeisto ssa viittaa suhteeseen kapitalismiin, markkinaliberalismiin tai yksilönvastuuseen, joiden kautta poliittinen oikeisto nykyään yleensä määritellään, vaan termin alkuperäisempään merkitykseen: antiliberalismiin.
#äärioikeisto voidaan edelleen jakaa radikaaliin oikeistoon (radical right, Rechtsradikalismus) ja ekstremistiseen oikeistoon (extreme right, Rechtsextremismus). PS on tässä kuviossa siis oikeistoradikaali puolue. Mistä äärioikeiston sitten tunnistaa äärioikeistoksi?
Read 29 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!