Discover and read the best of Twitter Threads about #Κυρώσεις

Most recents (9)

1/5
🧵Η 🇨🇳#Κίνα - όπως 🇺🇲#ΗΠΑ 🇬🇧#Βρετανία - ευνοείται απ' τον πόλεμο στην 🇺🇦#Ουκρανία καθώς επωφελείται από μια ετεροβαρή σχέση με τη 🇷🇺#Ρωσία .

🔴Μπορεί το 12 σημείων "ειρηνευτικό σχέδιο" της να αποβλέπει σε μια "παγωμένη σύγκρουση"
2/5
όπως έγινε στην κορεατική χερσόνησο αλλά τώρα είναι μια εκτός τόπου & χρόνου διπλωματική πομφόλυγα.

🔴Ούτε η 🇨🇳#Κίνα ούτε η 🇮🇳#Ινδία ούτε κανείς άλλος εντός ή εκτός των #BRICS ή της #EAEU πρόκειται να στηρίξουν στρατιωτικά τη Μόσχα.
3/5
🔴Εκτός το 🇮🇷#Ιράν σε μικρό βαθμό που κινείται πολύ προσεκτικά, η μόνη χώρα στο κόσμο που εκφράζει αλληλεγγύη στη 🇷🇺#Ρωσία είναι η 🇰🇵#Βόρεια_Κορέα . Η οποία παρεμπιπτόντως διαθέτει μια σημαντική βιομηχανική παραγωγή οπλικών συστημάτων συμβατών με τα ρωσικά.
Read 5 tweets
1/6
🧵#Κυρώσεις από τους τεχνο-μεσαιωνιστές της
🇪🇺#ΕΕ vs 🇮🇷#Ιράν & ειδικά κατά στρατηγών & του κατασκευαστή drones Shahed Aviation Industries (ανήκει στην αεροπορική δύναμη του #IRGC ).
2/6
🔴Τούτο ενόσω στο μέτωπο 🇺🇦#Ουκρανία η 🇷🇺#Ρωσία φαίνεται να παραγγέλνει νέα Arash-2 UAV από την Τεχεράνη με κεφαλή πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Geranium. Το 🇮🇷#Ιράν διαθέτει σε αφθονία πολλά διαφορετικά #UAV (αναγνώρισης, βομβαρδισμού, καμικάζι).
3/6
🔴Αν & η καταστροφική ικανότητα τους είναι μικρότερη των επανδρωμένων αεροσκαφών, εντούτοις τα UAV (τουρκικά, ρωσικά, ιρανικά κ.α.) στο ουκρανικό πολεμικό τερέν είναι φθηνά όπλα & διαδραματίζουν καίριο ρόλο.
Read 6 tweets
1/7
🧵Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο οι #κυρώσεις - όπως οι επιβληθείσες της 🇪🇺#ΕΕ vs 🇷🇺#Ρωσία - να καταστρέφουν οικονομία & κοινωνία εκείνου που τις έχει θεσπίσει.

↪️νήμα↩️
2/7
🛑Μήπως όμως τούτες οι #κυρώσεις είναι μόνο το πρώτο βήμα όπου η υπερελίτ στην 🇺🇲🇬🇧🇪🇺#Εσπερία προετοιμάζει τους πληθυσμούς για μια κλιμάκωση η οποία οδηγεί στο μεγάλο πόλεμο & στην πυρηνική επίθεση κατά της 🇷🇺Μόσχας; Όχι. Εδώ ο Μεντβέντεφ έχει δίκιο
🔻
3/7
♦️Γιατί λοιπόν η ευρωφεουδαρχία λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο; Υπάρχουν 3 λόγοι:

➡️η υπαρκτή υποταγή στην πλανητική γεωπολιτική των 🇺🇲#ΗΠΑ είναι ο 1ος λόγος.

➡️ο 2ος είναι ότι οι #κυρώσεις είναι παράγωγο μιας εγγενούς ρωσοφοβικής βούλησης.
Read 7 tweets
1/8
🧵Γιατί οι ευρωναζί των Βρυξελλών & τα ανδρείκελα της ευρωκρατίας στα κράτη-μέλη της 🇪🇺#ΕΕ έχουν ήδη περάσει σε υβριδικό πόλεμο vs 🇮🇹#Ιταλία (όπως ήδη κάνουν για την 🇭🇺#Ουγγαρία )❓ - έξι βασικά σημεία:

↪️νήμα ↩️
2/8
♦️1- Η 🇮🇹#Ιταλία μη θέλοντας να οδηγηθεί αυτοκτονικά στην κατάρρευση απ' τις πολιτικές της 🇪🇺#ΕΕ φέρνει στη διακυβέρνηση έστω & με στρεβλό εκλογικά τρόπο μια μη συστημική συντηρητική συμμαχία,
3/4
♦️2- η οποία θα εκδιώξει, ή έστω θα περιορίσει, από τα κεντρικά πόστα της κρατικής εξουσίας τους εγκάθετους φιλελεύθερους παγκοσμιοποιητές τεχνοκράτες της υπερεθνικής ολιγαρχίας.
Read 8 tweets
1/11
🧵Η #πράσινη_μαφία μες τη #βαθιά_εξουσία είναι αυτή που καθορίζει τις κυβερνητικές πολιτικές στη συλλογική #Δύση

↪️νήμα ↩️

🛑(Δεν στέλνει στο διάστημα μόνο τις τιμές του φυσικού αερίου αλλά και το "φθηνότερο" πετρέλαιο θα ξεπεράσει το Δεκέμβριο τα 140 $ το βαρέλι):
2/11
➡️ατζέντες #πράσινη_μετάβαση / #GreatReset

➡️απαγόρευση των αναγκαίων επενδύσεων στα #ορυκτά_καύσιμα (όπως κάνει η "αδιάφορη" #ΕΕ για τους υδρογονάνθρακες στην ελληνική επικράτεια)

➡️αντιρωσικές #κυρώσεις
3/11
➡️απόφαση των υπουργών Οικονομικών #G7 για πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου & η εξ αντιδράσεως απάντηση της Μόσχας με την #Gazprom ν' απενεργοποιεί πληρως τον αγωγό #NordSteam
Read 11 tweets
1/6
🧵Και πάλι για την #επισιτιστική_κρίση

↪️νήμα↩️

🔴Μετά το 2014 η #επισιτιστική_ανασφάλεια & η #πείνα αυξάνονται αλματωδώς περιλαμβάνοντας το 35% της ανθρωπότητας & το 15% στην 🇪🇺#ΕΕ . Πριν τον 🇷🇺🇺🇦ουκρανικό πόλεμο το 2021, οι διεθνείς τιμές στα τρόφιμα αυξήθηκαν +30%.
2/6
🔴Βασικοί τελεστές;

➡️γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων ενόσω η δυτική #ολιγαρχία οικειοποιείται το μεγαλύτερο τμήμα του παγκόσμιου ΑΕΠ μέσω του ληστρικού τριγώνου: #πολυεθνικές - #χρηματαγορές - #χρέος

bit.ly/38BxORi
3/6
➡️το #GreatReset δίδυμο πραξικόπημα: #πράσινη_μετάβαση / #Covid19 #υγειονομική_δικτατορία . Αυτό εκτόξευσε το ενεργειακό κόστος, εξάρθρωσε τους όρους παραγωγής & τις εφοδιαστικές αλυσίδες.
Read 6 tweets
1/6
🧵Επόμενες ευρωενωσιακές αυτοκυρώσεις: Καθώς δήλωσε η ανεκδιήγητη Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η 🇪🇺#ΕΕ ετοιμάζεται ν' απαγορεύσει τη εισαγωγή στις χώρες-μέλη του ρωσικού αργού & πετρελαϊκών προϊόντων.

↪️νήμα↩️
2/6
🧵Τούτο:

♦️α) Λίγο θα βλάψει τη Μόσχα καθώς στον προϋπολογισμό της το μερίδιο των κερδών από πετρελαϊκές εξαγωγές στη Δύση έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με πριν 20 έτη. Για την 🇷🇺#Ρωσία θα είναι ένα τσίμπημα για την 🇪🇺#ΕΕ άλλη μια απόπειρα αυτοδηλητηρίασης.
3/6
♦️β) Συμβαίνει ενόσω οι 🇺🇲#ΗΠΑ δεν έπαψαν μα αύξησαν τις πετρελαϊκές προμήθειες από 🇷🇺#Ρωσία

♦️γ) Υποκρύπτει το κουτοπόνηρο σκεπτικό η 🇪🇺#ΕΕ να προμηθεύεται από τρίτες χώρες αυτά τα προϊόντα (ενόσω βέβαια αυτές θα τα παίρνουν από τη Μόσχα)
Read 6 tweets
1/6
🧵Και πάλι οι #κυρώσεις

↪️νήμα↩️

🛑Οι #ελίτ της 🇪🇺#ΕΕ - συμμετέχοντας στην ληστρική δήμευση 300-400 δις συναλλαγματικών αποθεματικών της Μόσχας - επιβάλουν νέες #κυρώσεις διότι θεωρούν ότι στον εξελισσόμενο οικονομικό πόλεμο η 🇷🇺#Ρωσία θα συντριβεί

threadreaderapp.com/thread/1501677…
2/6
🛑ενόσω το Κρεμλίνο είναι μπλοκαρισμένο απ' την ενδοτική 6η φάλαγγα. Η οποία όχι μόνο σπέρνει τη σύγχυση μέσω του διπλωματικού λικβινταρισμού των αδιέξοδων διαπραγματεύσεων με την 🇺🇦#Ουκρανία αλλά ταυτόχρονα δειλιάζει στο να απαντήσει σαρωτικά στην 🇪🇺ευρωκρατία &
3/6
🛑στα κράτη μαριονέτες της με εξουθενωτικές αντικυρώσεις που να είναι εστιασμένες στη διακοπή της παροχής των αναγκαίων για την ευρωενωσιακή οικονομία ζωτικών πόρων, όπως υδρογονανθράκων, αγροτοδιατροφικών αγαθών, πρώτων υλών, ημικατεργασμένων & τελικών προϊόντων
Read 6 tweets
1/12
🧵Ποια άμεσα μέτρα είναι αναγκαία για 🇷🇺#Ρωσία μπροστά στις εξοντωτικές #κυρώσεις από 🇺🇲🇬🇧🇪🇺Εσπερία & ενόσω ο #πόλεμος σε 🇺🇦#Ουκρανία παρατείνεται:

↪️νήμα↩️
2/12
🛑Η συλλογική 🇺🇲🇬🇧🇪🇺#Δύση χρησιμοποιεί τις κυρώσεις vs 🇷🇺#Ρωσία ως όπλο μαζικής καταστροφής με κορυφαίο πλήγμα το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας.
3/12
🔴Η 🇷🇺Μόσχα στη φαρέτρα της διαθέτει αρκετά εφικτά & αποτελεσματικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει για μια #πολεμική_οικονομία κινητοποίησης. Επιγραμματικά:
Read 12 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!