Discover and read the best of Twitter Threads about #ΝΑΤΟ

Most recents (18)

1/5
🧵Το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε #ΝΑΤΟ & 🇷🇺#Ρωσία υπερθερμαίνεται

🔴Μπορεί η εμπλοκή στη Νατοϊκή ένταξη 🇸🇪Σουηδίας 🇫🇮Φιλανδίας να αποδίδεται φαινομενικά στην 🇹🇷#Τουρκία αλλά στην πραγματικότητα ο ουσιαστικός αυτός ρόλος ανήκει σε άλλον "πρωτουργό σχεδιαστή".
2/5
🔴Ετούτος εδρεύει στη 🇬🇧#Βρετανία . Η οποία προσπαθεί μεθοδικά την αυτοτελή αυτοκρατορική της ανάταξη.

➡️Για το Λονδίνο ζωτικής σημασίας είναι ο έλεγχος των εδαφών στον "Αναχωματικό Δακτύλιο" (Rimland) (με συνέταιρο την Άγκυρα) προκειμένου να περισφίξει τη Μόσχα
3/5
& να εγκατασταθεί επιβλητικά στο "νέο Δρόμο του Μεταξιού".

➡️Αυτό επίσης μοχλεύει το ανέβασμα του επιπέδου σύγκρουσης στο ουκρανικό πεδίο (έχοντας στο πλάι τη σύμμαχο της 🇵🇱#Πολωνία ) "υποχρεώνοντας" τώρα τις
Read 5 tweets
1/14
🧵Μετά τη ρωσική ήττα στη #Χερσώνα τι❓

🔴Για τη 🇷🇺#Ρωσία η "Μεγάλη Υποχώρηση" - που ξεκίνησε 2/4 απ' τα περίχωρα Κιέβου, συνεχίστηκε αρχές Σεπτέμβρη στην επαρχία Χάρκοβο & προ ημερών στη Χερσώνα - σηματοδοτεί δυο εναλλακτικά σενάρια:

threadreaderapp.com/thread/1568624…
2/14
♦️1ο Σενάριο. Διαπραγμάτευση.

🔻Οι βάσεις είχαν τεθεί στην Κωνσταντινούπολη το Μάρτιο του 2022με συντονιστή τον ολιγάρχη #Αμπράμοβιτς.

🔻Αμέσως μετά τη παράδοση της Χερσώνας έχουμε κάποιες δυτικές κινήσεις "καλής θέλησης" όπως:
3/14
➡️Ξεμπλοκάρισμα των ρωσικών λιπασμάτων στα ευρωπαϊκά λιμάνια

➡️Συγκατάνευση στη προμήθεια ρωσικού πετρελαίου από #Ινδία χωρίς ανώτατο όριο τιμής

➡️Αποφυγή απαγορεύσεων απ' το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου για ρωσικές παραδόσεις
Read 14 tweets
Ειδική επιχείρηση. Στιγμιότυπα για τις 15 Οκτωβρίου: ▪️ Σε μια μέρα, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό επιθετικό αεροσκάφος Su-25, 10 drones, 18 βλήματα MLRS και δύο πυραύλους αντι-ραντάρ, ανέφερε το
1/6
ρωσικό υπουργείο Άμυνας. ▪️ Οι Ουκρανοί διοικητές, κατά τη διάρκεια της υποχώρησης προς την κατεύθυνση της #Χερσώνας, άφησαν τους καταλόγους του στρατιωτικού προσωπικού που εκπαιδεύτηκε στη #Γερμανία αυτό το καλοκαίρι - έγγραφα RIA Novosti. ▪️ Μια απόπειρα
2/6
των ουκρανικών στρατευμάτων να επιτεθούν στην περιοχή #Χερσώνα προς την κατεύθυνση #Μπερισλάβ απέτυχε, η επίθεση αποκρούστηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσαν οι αρχές της περιοχής. ▪️ Μια
3/6
Read 6 tweets
1/17
🧵🇺🇲🇬🇧🇪🇺#Δύση 🇷🇺#Ρωσία & #τακτικά_πυρηνικά

🔴 Συζήτηση μεγάλη γίνεται (τροφοδοτημένη & από τη θέση του #Καντίροφ ) αν η 🇷🇺#Ρωσία θα χρησιμοποιήσει "μίνι" ή τακτικά πυρηνικά στην 🇺🇦#Ουκρανία

↪️νήμα↩️

🔴Αυτό ΔΕΝ θα συμβεί για 2 λόγους: Image
2/17
♦️1ο) Το αποκλείει το ρωσικό πυρηνικό δόγμα. Πυρηνική κλιμάκωση από τη 🇷🇺#Ρωσία προβλέπεται μόνον όταν:

➡️α. έχει αξιόπιστα δεδομένα για εκτόξευση ξένων βαλλιστικών πυραύλων με στόχο τη ρωσική επικράτεια.

➡️β. υφίσταται προσβολή από ατομικά ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής.
3/17
➡️γ. δέχονται επίθεση κρίσιμες κυβερνητικές ή στρατιωτικές υποδομές που συναρτώνται με την ρωσική πυρηνική σποτρεπτικότητα.

➡️δ. βρίσκεται υπό εχθρική επίθεση με συμβατικά όπλα αλλά τέτοιας κλίμακας που ν' απειλείται η ίδια η ύπαρξη του ρωσικού κράτους.
Read 17 tweets
1/6
🧵#Παρατεταμένος_πόλεμος στην 🇺🇦#Ουκρανία

↪️νήμα ↩️

🔴Ο #Πούτιν στη συνάντηση της #SCO στη Σαμαρκάνδη μεταξύ των άλλων είπε πως το σχέδιο της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" δεν υπόκειται σε προσαρμογή. Ο ρυθμός της δεν είναι γρήγορος, αλλά η 🇷🇺#Ρωσία δεν βιάζεται.
2/6
🔴Το ότι Κρεμλίνο & επιτελείο πορεύονται προς ένα παρατεταμένο πόλεμο δια της "ειδικής επιχείρησης" αντί τον ολοκληρωτικό πόλεμο δια της γενικής άμεσα αποτελεσματικής κινητοποίησης ενέχει δυο κινδύνους:
3/6
➡️η πρωτοβουλία των κινήσεων να μετατοπίζεται βαθμιαία προς τη πλευρά του επανδρωμένου με Ουκρανούς αποικιακού στρατού του #ΝΑΤΟ , ο οποίος διαθέτει άφθονες εφεδρείες δύο επιπέδων: α) το αναλώσιμο & β)το καλά εκπαιδευμένο & εξοπλισμένο δυναμικό.
Read 6 tweets
1/4
🧵"Ενότητα αντιμάχων":

↪️νήμα ↩️

🔴Στην #Ελλάδα μεταξύ ενός τμήματος των υποστηρικτών του "πατριωτικού χώρου" & αυτών του εθνομηδενιστικού οικουμενισμού, μπορεί να υπάρχουν αντιθέσεις, όπως εάν:
2/4
➡️ο #λαθρομεταναστευτικός_εποικισμός συνιστά #μεγάλη_αντικατάσταση ή αναγκαία λύση στο #δημογραφικό

➡️η ιδεο-πολιτιστική επικυριαρχία LGBTQI & #μεταφυλισμός ορίζει μια σχεδιασμένη απ' τις τρανσουμανιστικές #ελίτ ανθρωπολογική μετάλλαξη ή αποτελεί προοδευτική εξέλιξη
3/4
➡️η πληθώρα των πάσης φύσεως #ΜΚΟ είναι προϊόν της ολιγαρχικής αποδιοργάνωσης της δημόσιας σφαίρας ή έκφραση της "κοινωνίας πολιτών"

♦️Αλλά μεταξύ τους λειτουργεί & ο νόμος των "συγκοινωνούντων δοχείων". Δυο σημεία:
Read 4 tweets
1/11
🧵🇷🇺#Ρωσία - 🇺🇦#Ουκρανία / 🇺🇲🇬🇧🇪🇺#Δύση
Το Κρεμλίνο αιθεροβατεί.

↪️νήμα ↩️

🔴Η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού στη #Χερσώνα ήταν ταυτόχρονα ένας αντιπερισπασμός. Κύριο μέτωπο στο #Χάρκοβο & εδώ τα γεγονότα για τη Μόσχα μπορούν αναντίρρητα να ονομαστούν καταστροφή.
2/11
🔴Μεγαλύτερης σημασίας απ' την εγκατάλειψη του μετώπου του Κιέβου στις 2/4. Και κάποιοι απ' τους πολιτικούς & στρατιωτικούς ιθύνοντες για τούτο πρέπει να λογοδοτήσουν.
3/11
🔴Κι αν οι μάχιμες ρωσικές δυνάμεις θα γλυτώσουν τη σφαγή δύσκολα θα συμβεί το ίδιο στον άμοιρο ρωσικό πληθυσμό της περιοχής. Τώρα το στοίχημα για το Κρεμλίνο & προσωπικά για τον #Πούτιν είναι πως θα αποτρέψει την κλιμάκωση μιας μεγάλης επιχειρησιακής ήττας σε στρατηγική.
Read 11 tweets
1/10
🧵Η 🇷🇺#Ρωσία στις 24/2 θέλησε δια της "Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης" στην 🇺🇦#Ουκρανία να προβεί σ' ένα γιγάντιο γεωπολιτικό άλμα.

↪️νήμα↩️

🔴Όμως το Κρεμλίνο εξαρχής μπλέχτηκε σε μια εσωτερική "τριγωνική αυτοπαγίδευση" ήτοι στην αρνητική #διαλεκτική ανάμεσα στην:
2/10
♦️I) εκκωφαντική αναποφασιστικότητα της εγχώριας νεοβογιαρικής #ελίτ , ανίκανης ν' αντιληφθεί το μέγεθος του διακυβεύματος & να υποστηρίξει τη μέγιστη συγκέντρωση όλων των αναγκαίων ανθρωπίνων, υλικών, οργανωτικών & ιδεολογικών πόρων μιας κρίσιμης πολεμικής κινητοποίησης.
3/10
♦️II) εκκωφαντική αποτυχία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ν' αξιολογήσουν ορθολογικά στο χρονικό διάστημα πριν την στρατιωτική επέμβαση:

➡️τις πραγματικές πολεμικο-πολιτικές δυνατότητες του ουκρανικού καθεστώτος (εκτίμηση περί γρήγορης κατάρρευσης)
Read 10 tweets
1/10
🧵Και λίγη ... "Αστρολογία"

🔴Σίγουρα θα θελήσει να εκπλήξει, αλλά άγνωστο ποια "κάρτα" θα ρίξει ο Владимир Владимирович στο γεωπολιτικό τραπέζι των μεγάλων δυνάμεων & των δορυφόρων τους, με την ευκαιρία του μεγάλου εορτασμού της Ημέρας της Νίκης την 9η Μαΐου.

↪️νήμα↩️
2/10
🔴Εν τούτοις τώρα ο Πλούτωνας κοιμάται, οπότε αποκλείεται προς το παρόν το σάλπισμα της εσχατολογικής μάχης & του ολέθρου σε πλανητικό επίπεδο με το "φτεροκόπημα" κάποιων 🇷🇺υποβρυχίων drone Poseidon ή RS-28 Sarmat ή 3K22 Zirkon προς χώρες του #ΝΑΤΟ
3/10
🔴Οι "οιωνοί" λένε λοιπόν ότι ο #Πούτιν δεν έχει άλλη ρεαλιστική επιλογή παρά να κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στην 🇺🇦#Ουκρανία με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την αναγκαιότητα για μια ολόπλευρη 🇷🇺πανρωσική κινητοποίηση.
Read 10 tweets
1/7 Δεν είναι βέβαια η 1η σύρραξη στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο, όπως παπατζίδικα μας είπαν, αλλά είναι ο 1ος μεγάλος & ο ακήρυχτος 1ος proxy (υβριδικός) παγκόσμιος. Πολεμά όλο το #ΝΑΤΟ τη #Russia στο έδαφος τής "εγώ δεν ήξερα" #Ukraine, ως τώρα & όχι 100%, γιατί οβίδες >>>
2/7 πέφτουν πλέον & σε ρωσικό έδαφος, ενώ & το έδαφος της #Poland είναι ενεργά & ευθέως εμπλεκόμενο, το δε της #Belarus ίσως ανομολόγητα, με επίσημες διαψεύσεις από την ηγεσία της. Πολλές ευχές να μην εξελιχθεί σε Γ' Παγκόσμιο, γιατί εκεί δεν έχει "εγώ δεν ήξερα", "δεν κατάλαβα">
3/7 Είναι ταυτόχρονα ένας ακόμη εμφύλιος μεταξύ Σλάβων, ένας ακόμη ρωσοπολωνικός για την επιρροή επί των ουκρανικών εδαφών & ένας ρωσοβρετανικός για τον έλεγχο του Εύξεινου Πόντου. Επειδή ένας προβεβλημένος κάφρος είπε ότι τελείωσε η Ιστορία, δεν χρειάζεται να "τσιμπάμε" κιόλας >
Read 7 tweets
1/11
🧵🇺🇲#ΗΠΑ 🇬🇧#Βρετανία 🇪🇺#ΕΕ ξεκινούν το έργο κάλυψης των απωλειών της πρώτης φάσης του πολέμου & του επανεξοπλισμού μεγάλης κλίμακας στην 🇺🇦#Ουκρανία που ανεβάζουν τη στρατιωτική αναμέτρηση με τη 🇷🇺#Ρωσία σε ανώτερο επίπεδο, ήτοι:

#πόλεμος#στην#Ουκρανία

↪️νήμα↩️
2/11
🔴Προχωρημένα επιθετικά συστήματα, πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης & μεταφοράς προσωπικού, πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας, αντιαρματικά. Ιδιαίτερη σημασία έχουν εδώ
3/11
🔴κινητά πυρομαχικά  Switchblade, βρετανικά  Starstreak (MANPADS), αμερικανικά Stinger, νορβηγικά πυραυλικά συστήματα NSM & NASAMS & ενδεχομένως τα επιχειρησιακά-τακτικά συστήματα MGM-140 που μπορούν να χτυπήσουν βαθιά στη ρωσική επικράτεια.
Read 11 tweets
Πάμε ένα Θρεντ :
Το 1991 οι Γιέλτσιν/Γκορμπατσόφ/Πούτιν κτλ. διέλυσαν την #ΕΣΣΔ και αποκατέστησαν την κεφαλαιοκρατία,παρά το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ της διατήρησης της #USSR στο ιστορικό δημοψήφισμα της 17/3/1991.
Ενώ το 1993 κατεπνιξαν με τα Τάνκς λαϊκή εξέγερση στην Μόσχα.
Ή παλινόρθωση του καπιταλισμού έφερε ξανά στην επιφάνεια τον εθνικισμό.
Ή αμερικανοκίνητη
"πορτοκάλι επανάσταση" του 2004 έφερε την εργαλειποίηση του νεοναζισμού απο τις δυτικές δυνάμεις.
Όι δυνάμεις αυτές ανέτρεψαν με την αδρά χρηματοδότηση της Δύσης εκλεγμένη κυβέρνηση το 2014
φέρνοντας στην προεδρία της #Ουκρανιας μία σειρά απο ανδρείκελα (#Γιατσενιουκ #Ποροσενκο #Ζαλενσκι κτλ.) αχυράνθρωπους των #ΗΠΑ του #ΝΑΤΟ της ευρωπαϊκής ένωσης.
Πού κυβερνούν/καταδυναστεύουν την #Ουκρανία μέχρι σήμερα.
Και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το μακελειό που γίνεται.
Read 38 tweets
Λοιπόν έχουμε και λέμε :
Ζελενσκι =
Ή παράταξη που με τις πλάτες των #ΗΠΑ/#ΝΑΤΟ/ΕΕ έκαναν πραξικόπημα ανατρέποντας εκλεγμένη κυβέρνηση το 2014.
Έθεσαν εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα,δεκάδες άλλα κόμματα οργανώσεις εφημερίδες ραδιόφωνα.
Χρηματοδοτεί εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια
Νεοναζιστικές Οργανώσεις όπως το #Ταγμα_Αζοφ,πού ανήκει στην Εθνοφρουρά της #Ουκρανιας πού χρησιμοποιείται ως ειδικά αστυνομική δύναμη,πού έκαψε ζωντανούς 100+ ανθρώπους στο σπίτι των συνδικάτων στην Οδησσό το 2014 και που σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει δολοφονήσει
15.000+ γυναικόπαιδα στο #Ντονιετσκ στο #Λουγκανσκ (που μαζί αποτελούν το #Ντονμπας) στην ανατολική Ουκρανία τα τελευταία 8 χρόνια.
Όι οποίες φασιστικές οργανώσεις έχουν τουλάχιστον 15.000 ένοπλα μέλη,έχουν ναζιστικά σύμβολα οι μαχητές τους,έχουν ναζιστική ιδεολογία και υμνούν
Read 18 tweets
1/20
🧵Το άρθρο του Ρούντι Ρινάλντι είναι πολύ καλό και συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος της ανάλυσης του. Σε κάποια επιμέρους σημεία έχω διαφορετική γνώμη:

↪️νήμα↩️
2/20
📍1-Αρθρο: "Ο Πούτιν είναι γυμνός επειδή, πέρα από την ισχύ της Ρωσίας, δεν έχει να προσφέρει τίποτα για τις τύχες και το μέλλον των λαών και των χωρών, για τη χειραφέτηση και τη δημοκρατία".
Read 21 tweets
1/5
🧵"Μαύρος Κύκνος" καραδοκεί

↪️νήμα↩️

🔴Στη συλλογική 🇺🇲🇬🇧🇪🇺#Δύση - μέσα στο κατεστημένο της - υπάρχουν εχέφρονες ρεαλιστές που συστήνουν αυτοσυγκράτηση ξέροντας πως η 🇷🇺#Ρωσία είναι αποφασισμένη για πλήρη πόλεμο με το #ΝΑΤΟ
2/5
εφόσον τούτο εμπλακεί άμεσα στρατιωτικά στο πολεμικό πεδίο 🇺🇦#Ουκρανία

🛑Πλάι σ' αυτούς όμως υπάρχουν & αρκετοί παράφρονες που απεργάζονται μια επικίνδυνη κλιμάκωση. Διαθέτουν μια ορισμένη εσωτερική (στη #Βαθιά_Εξουσία) καθώς & διεθνή υποστήριξη που ενσωματώνει χώρες
3/5
προτεκτοράτα & κυβερνήσεις / πρωθυπουργούς μαριονέτες όπως #Μητσοτάκης

🛑Τούτοι όχι απλώς φοράνε παρωπίδες αλλά εχουν περάσει σε μια φάση ψυχοπαθολογικής άρνησης της πραγματικότητας μη αντιλαμβανόμενοι ότι η 🇷🇺#Ρωσία δεν μπλοφάρει & ότι
Read 5 tweets
Μια συνοπτική ιστορική αναδρομή για τις σχέσεις #Ρωσιας #Ουκρανιας #ΕΕ #ΝΑΤΟ ως τη χτεσινή εισβολή.
Thread 👇👇👇

Όλα ξεκίνησαν το 2008. Η Γερμανία κάνει συμφωνία με τη Ρωσία ώστε να προμηθεύεται φυσικό αέριο μέσω του αγωγού που θα περνάει από τη θαλάσσια περιοχή της Ουκρανίας.
Παράλληλα οι Αμερικανοί θέλουν όπως πάντα να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα της περιοχής προσπαθώντας να στήσουν 2 αμερικανικές βάσεις στη βόρεια Γεωργία, στις περιοχές της Αμπχαζίας και της Οσετίας.
Αλλά επειδή εκεί δεν είναι Ιράκ ή Αφγανιστάν να μπουκάρουν με τα όπλα, ξεκινούν ένα παιχνίδι κατασκόπων.
Read 34 tweets
Η διπλωματία των #FakeNews

Η κατάσταση έχει ως εξής: την Παρασκευή η #Τουρκία ζήτησε από το #ΝΑΤΟ την ενεργοποίηση του άρθρου 4 της ιδρυτικής συνθήκης του, ζητώντας διπλωματική (για να ακολουθήσει και έμπρακτη) συμπαράσταση στην πολεμική εμπλοκή του με τη #Συρία.
Η #Ελλάδα είχε μια ευκαιρία να αντιδράσει και να μπλοκάρει τη δήλωση συμπαράστασης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία. Να ασκήσει #βέτο.
Και το έκανε. Ή τουλάχιστον, έτσι μας είπαν από τη #ΝΔ.
Θα ήταν ξεκαρδιστικό - αν δεν αφορούσε τόσο σοβαρά εθνικά θέματα - το πώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, στα κυβερνητικά αξιώματα, που πιστεύουν ότι μπορούν να διαιωνίσουν ένα #FakeNews. Και μόνον αυτή η πεποίθησή τους θα έπρεπε να τους αποκλείει αυτομάτως από την άσκηση εξουσίας.
Read 5 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!