Discover and read the best of Twitter Threads about #ακριβεια

Most recents (5)

1/28 Καθώς τα δημοσιεύματα για τις #υποκλοπες δίνουν και παίρνουν και η #ακρίβεια βγάζει τους Ελληνες στους δρόμους, πάμε να δούμε σε θρεντ-σφηνάκι την ανάλυση ενός αποσπάσματος της σημερινής εφ`όλης της ύλης συνέντευξης του #Μητσοτάκης (ΚΜ) στον #Χατζηνικολαου (ΝΧ) στο Μαξίμου.
2/28 Θα εστιάσουμε, λόγω περιορισμένου χρόνου, στο κομμάτι που ο ΠΘ αναφέρεται στο κομμάτι της ελευθερίας του τύπου στην χώρα μας, αλλά, εάν υπάρχει περαιτέρω ενδιαφέρον θα αναλυθούν και άλλα ενδιαφέροντα κομμάτια της συνέντευξης (#Μαρινακης).
3/28 Η ανάλυση αυτή θα βγει και στο pokaaaahh.substack.com για πιο άνετη ανάγνωση. Για να ενημερώνεστε για όλα τα άρθρα και να διαβάζετε τα remastered threads συμπληρώστε το email σας στη φόρμα που ανοίγει μετά την επίσκεψη στο substack και επιλέξτε "subscribe" - ειναι ΔΩΡΕΑΝ!
Read 28 tweets
Σήμερα πήγα σούπερ..40€ για μια σακούλα πράγματα (σαμπουάν,αφρόλουτρο,καφέ, μακαρόνια...)Δεν ξέρω πως βιώνει ο καθένας την κατάσταση αυτή τη στιγμή..ξέρω πως στα 30 νιώθω 80 με πορτοφόλι 15χρονου, χωρίς καμία ελπίδα και αντοχή για ό,τι έρχεται..Αυτά.. #ακριβεια
Έγραψα κάτι που ήθελα απλά να βγάλω από μέσα μου.Δεν περίμενα ούτε απήχηση να έχει (φαίνεται απ'το ακκαου μου),ούτε "γραμμή" πήρα,ουτε εντυπώσεις ήθελα να δημιουργήσω,ούτε τπτ.Δεν ήρθα να αναλύσω τα πτυχία μου,τη δουλειά μου,τη ζωή μου ούτε κ τη λίστα του σούπερ μάρκετ.. ⬇️
Τα σχόλια με εξυπνάδες,αστειάκια κ ειρωνείες μπορείτε να τα κάνετε εκεί που θα πιάσουν τόπο κ θα σας δώσουν χρήμα..Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με πολιτικά τρολ. Καταλάβετε κάποια στιγμή πως,που κ τι ζούμε.Κάποιοι γράφουμε αυτό που βιωνουμε χωρίς να κρύβεται κάτι άλλο από πίσω!
Read 3 tweets
Η σημερινή ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της #Eurostat για τον πληθωρισμό Μαρτίου, με την Ελλάδα να εκτινάσσεται στο 8%, κατεδαφίζει οριστικά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ακρίβεια είναι ένα παροδικό φαινόμενο (1/3)
#ακριβεια
➡ Κοινή δήλωση με @E_Achtsioglou
Η χώρα μας καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον πληθωρισμό, με τον μηνιαίο ρυθμό αύξησης να είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας εξαιρετικά σοβαρής κρίσης εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη όλους αυτούς τους μήνες (2/3)
Απαιτούνται άμεσα μέτρα ρύθμισης της αγοράς ενέργειας και επιβολής πλαφόν στις τιμές, μέτρα ελάφρυνσης φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια και στα τρόφιμα, καθώς και στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος. Μέτρα που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάρει (3/3)
Read 3 tweets
Στην Ελλάδα λειτουργούν σχεδόν όλες οι λιγνιτικές μονάδες τώρα.

Μικρό ΘΡΕΝΤ

Λειτουργούν:

🔵 Μεγαλόπολη 3, 4
🔵 Άγιος Δημήτριος 1-5
🔵 Μελίτη 1
🔵 Πτολεμαΐδα 5
🔵 ΑΗΣ Λαυρίου & Ροδόπης

Αποσύρθηκαν:

🔴 Καρδία 3-4
🔴 ΑΗΣ Αμύνταιου

#ακριβεια #λιγνιτης #Ουκρανια #ρευμα
Η Καρδία θα έκλεινε έτσι κι αλλιώς διότι συμπλήρωσε τις τυπικές ώρες λειτουργίας (37.000 - 47 έτη) ενώ κάλυπτε ΜΌΝΟ μέρος της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης.

⚠️ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ότι για τις υψηλές τιμές της ενέργειας φταίει η δήθεν έλλειψη εργοστασίων λιγνίτη είναι ΜΥΘΟΣ. ⚠️

Έχει και άλλο:
➡️ Η ΔΕΗ έχει ΖΗΜΙΑ με την λειτουργία των ανωτέρω εργοστασίων διότι για μια σειρά από λόγους (ανάμεσα τους και οι κανονισμοί της ΕΕ) ο λιγνίτης είναι πλέον ασύμφορος & θα γίνει χειρότερο.

🛑 400εκ. ζημιά το 2020
🛑 200εκ. ζημιά το 2021
Read 6 tweets
🟥🟥 ΑΚΡΙΒΕΙΑ 🟥🟥

- Γιατί έχουμε ακρίβεια;

- Τι προκαλεί την παγκόσμια πληθωριστική κρίση;

- Υπάρχουν λύσεις;

- Είναι ο λιγνίτης λύση;

- Πότε θα σταματήσει η κρίση;

🔴 ΘΡΕΝΤ 🔴

Μια προσπάθεια σύντομης ανάλυσης του φαινομένου.

#ακριβεια #ΔΕΗ #ρευμα
🔵 Είναι η πληθωριστική κρίση μόνο ελληνικό φαινόμενο;

Όχι.
Παγκόσμιο ρεκόρ πληθωρισμού από τα 70ς.

👉 4 οι αιτίες:

➡️Ρεκόρ στις τιμές ενέργειας
➡️"Κόψιμο" χρήματος από τα πακέτα διάσωσης
➡️Μείωση παραγωγής λόγω πανδημίας & απότομη επαναφορά ζήτησης
➡️Αύξηση ναύλων
⚠️Η τέλεια καταιγίδα ⚠️

Πιο αναλυτικά:

🟦Πακέτα διάσωσης & μείωση παραγωγής.

Τα πακέτα διάσωσης έδωσαν ξαφνική ρευστότητα στα νοικοκυριά που οδήγησε σε αύξηση ζήτησης.

Ωστόσο οι καραντίνες μείωσαν την παγκόσμια παραγωγή.

🟢Αύξηση ζήτησης + μείωση παραγωγής = αύξηση τιμών🟢
Read 20 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!