Discover and read the best of Twitter Threads about #ευπ

Most recents (24)

[#Υποκλοπές: Το χρονολόγιο ενός σκανδάλου] Από την παρακολούθηση δημοσιογράφων, τις εταιρείες πίσω από το #Predator μέχρι τις «νόμιμες» επισυνδέσεις της #ΕΥΠ και τις έρευνες της Δικαιοσύνης, οι απαντήσεις για τις #υποκλοπές είναι λίγες και τα ερωτήματα πολύ περισσότερα. Image
Τον Απρίλιο του 2022 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος @joikonomou είχε σχολιάσει για την παρακολούθηση @nasoskook «Θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό να γνωρίζω εγώ και η κυβέρνηση εάν αυτά που λέτε ισχύουν».
Έναν χρόνο μετά και παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις για απόδοση ευθυνών και διαφάνεια, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει εξηγήσει δημόσια ποιος αγόρασε και χρησιμοποίησε το #Predator στην Ελλάδα. Image
Read 6 tweets
#Thread: Έρευνα #ReportersUnited & #ΕφΣυν.

#Πιερρακάκης & #Λαβράνος ενημερώνονταν μαζί για όσα έλεγε σε εκδήλωση για τις υποκλοπές η Α. #Σίφορντ, θύμα #ΕΥΠ & #Predator.

❗Σιωπή Υπουργού-Λαβράνου για τη σχέση τους.

✍️ @boublis @Chondrogiannos @KasdaglisC
reportersunited.gr/11019/pierraka…
2⃣ Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην εκδήλωση του @insidestory_gr για τις #υποκλοπές (27/4), ο ιδιοκτήτης της Communication Effect Σ. Χαϊκάλης ενημέρωνε ταυτόχρονα μέσω μηνυμάτων #Πιερρακάκη & #Λαβράνο για όσα γίνονταν & όσα λέγονταν από την πρώην μάνατζερ της #Meta Α. #Σίφορντ. Image
3⃣ Η Communication Effect του κ. Χαϊκάλη συνδέεται μέσω δημόσιων αναθέσεων με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

🗣️ «Η συνεργασία με φορείς του δημοσίου δεν συνιστά άνω του 3% του κύκλου εργασιών της εταιρείας», μας είπε ο κ. Χαϊκάλης.

documentcloud.org/documents/2380…
Read 13 tweets
Υποκλοπές: Έργα & ημέρες σύριζα.

ΘΡΕΝΤ 🧵

- Ρεκόρ υποκλοπών

- Κρυφό πόρισμα ΑΔΑΕ για σύριζα

- Οι παράνομες επισυνδέσεις

- Όταν η ΕΥΠ σύριζα παρακολουθούσε πολιτικούς & ΔΝΤ!

- Pegasus

- Οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ & ο Τσίπρας

#υποκλοπες
#ΑΔΑΕ #βουλή #Documento #ΕΥΠ
⬇️
Ας τα πάρουμε από την αρχή.

🔵 Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Τσίπρας σε μια πρωτοφανή κίνηση συναντά τους συνδικαλιστές της ΕΥΠ, ελέω του συριζοπασόκου συνδικάλα Προέδρου.

Τότε υπόσχεται διαφάνεια & κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Φυσικά δεν έγινε τίποτα από αυτά:
⬇️
🚫 Τοποθετεί τον δημοσιογράφο(!), πρώην εκπρόσωπο τύπου του Παπανδρέου & συνδεόμενο με τον Κοσκωτά, Ι. Ρουμπάτη, ως επικεφαλής της ΕΥΠ
🚫 Δεν πράττει απολύτως τίποτα για διαφάνεια (περισσότερα παρακάτω)
🚫 Κάνει θεσμικές αλλαγές προς την αντίθετη κατεύθυνση:
⬇️
Read 32 tweets
#ΕΥΠ
όλα τριγύρω αλλάζουν,όλα τα ίδια μένουν...
Yπάρχει σωτηρία;

"Στο Υπουργείο Εξωτερικών είχαμε κακή εικόνα της Υπη­ρεσίας Πληροφοριών.Τα στελέχη της με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή ήσαν μέτριων ικανοτήτων,οι αναλύσεις για τις εξε­λίξεις στο εξωτερικό κατώτερες
1/
από τις δικές μας πληροφορί­ες και εκτιμήσεις. Τις μόνες εκθέσεις που θυμάμαι να διαβάζω με ενδιαφέρον ήσαν επί δικτατορίας εκείνες που αφορούσαν τον εσωτερικό και εξωτερικό κομμουνισμό. Γρήγορα όμως αφού πήγα στην ΕΥΠ, διαπίστωσα ότι τα στελέχη της,
2/
όπως άλλωστε και οι αξιωματικοί των επιτελείων, έκριναν, από την πλευρά τους, τους διπλωματικούς υπαλλήλους ανεπαρκείς και ενδοτικούς στα εθνικά θέματα της πατρίδας μας. Αυτό που έλειπε, και ίσως λείπει ακόμη, ήταν ο συστηματικός συγχρωτι­σμός των στελεχών
3/
Read 28 tweets
#Thread & #Ρεπορτάζ: Ο διευθυντής Ασφάλειας Δ. #Δάβαλος κατηγορούμενος στη δίκη της #GreekMafia.

❗Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τον έθεσε σε διαθεσιμότητα, αλλά του έδωσε και ανώτατη θέση στην #ΕΛΑΣ.

✍️ @boublis @Chondrogiannos @KasdaglisC @BabisPolychron

reportersunited.gr/10336/davalos/
2️⃣ Παρότι κατηγορούμενος στην #GreekMafia, τον Μάρτιο 2022 ο Δ. #Δάβαλος προήχθη από την πολιτική & αστυνομική ηγεσία της #ΕΛΑΣ (υπουργός Θεοδωρικάκος - υφυπουργός Οικονόμου), σε διευθυντή Ασφάλειας Αττικής.

🔎 Πρόκειται για θέση-κλειδί στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.
3️⃣ Μετά την προαγωγή του, ο κ. #Δάβαλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του @jeansouliotis, αφαίρεσε απ’ το Τμήμα Ανθρωποκτονιών τον φάκελο για τη δολοφονία Σκαφτούρου, την 26η στην υπόθεση της #GreekMafia.

kathimerini.gr/society/561845…
Read 11 tweets
George Gougas
Την τελευταία εβδομάδα του χρόνου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη
- Ένας ακόμα "άριστος" ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης #Χειμάρας, εντοπίστηκε να έχει συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με το δημόσιο και να δικαιολογείται ότι ...δεν γνώριζαν οι υπάλληλοί του για το
ασυμβίβαστο που έχουν οι βουλευτές!
- για 12η στην σειρά μέρα η Ελλάδα έχει το ακριβότερο #ρεύμα στην Ευρώπη...
- Ο #Πλεύρης βάζει πρόστιμο στο μπουζουξίδικο που τραγουδάει επειδή είδε σε φωτογραφία τον Μπισμπίκη να καπνίζει
- Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι ελλείψεις φαρμάκων
έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Λείπουν 500 σκευάσματα και δημιουργούνται λίστες αναμονής για αντιπυρετικά και παιδιατρικά. Ο Πλεύρης κατηγορεί τους γιατρούς επειδή λέει συνταγογραφούν πολλά φάρμακα.
- Η κυβέρνηση #φωτογραφίζεται για τις γιορτές. Ο #Μητσοτάκης
Read 10 tweets
#Thread: 🆕 Έρευνα #ReportersUnited - #EφΣυν για #PredatorGate.

❗Πώς Πιερρακάκης, Τσιάρας, #ΕΥΠ σαμποτάρουν την #ΑΔΑΕ & συγκαλύπτουν #υποκλοπές.

🔎 Η εξάρτηση της ΑΔΑΕ από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους με ιστορικό υποκλοπών.

✍️ @boublis @Chondrogiannos
reportersunited.gr/10275/adae-max…
2️⃣ Τον Μάρτιο 2021 η κυβέρνηση @kmitsotakis ψήφισε νόμο για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από #Πιερρακάκη & #Τσιάρα, με σκοπό τη δημιουργία του ψηφιακού αρχείου της ΑΔΑΕ.

❗️Αυτό θα επέτρεπε στην ανεξάρτητη Αρχή να μπορεί να ελέγξει ποιος & γιατί παρακολουθείται.
3️⃣ Όμως, εδώ και 20 μήνες #Τσιάρας & #Πιερρακάκης (κουμπάρος #Δημητριάδη & συνομιλητής #Λαβράνου) δεν εκδίδουν την ΚΥΑ για το ψηφιακό αρχείο της #ΑΔΑΕ.

🔎 Χωρίς το ψηφιακό αρχείο η ΑΔΑΕ εξαρτάται από @COSMOTE, @Vodafone_GR & @windhellas, για να μάθει αν κάποιος παρακολουθείται.
Read 11 tweets
#Thread: Η παρακολούθηση #Χατζηδάκη από την #ΕΥΠ υπό τον ΠΘ #Μητσοτάκη & η υποκλαπείσα συνομιλία για την #Ανταποδοτική Ανακύκλωση τον Νοέμβριο 2020.

❗Πώς η επικαιρότητα της εποχής ενισχύει την παρακολούθηση Χατζηδάκη.

#Predator #PredatorGate #υποκλοπες #5046c #Documento
2⃣ Ο @joikonomou δεν διαψεύδει ότι ο Χατζηδάκης τέθηκε υπό παρακολούθηση από την #ΕΥΠ 👉 bit.ly/3VM52AN.

❗Η γραμμή άμυνας μπαίνει πολύ πιο πίσω, στο ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε.

#Predator #PredatorGate #υποκλοπες #5046c #Documento
3⃣ Ούτε ο Χατζηδάκης διαψεύδει την παρακολούθησή του από την #ΕΥΠ.

❗Λέει μόνο: «δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία» 👉 bit.ly/3WbaZr1.

#Predator #PredatorGate #υποκλοπες #5046c #Documento
Read 8 tweets
1/Αναλυση #υποκλοπες #Ελλαδα: Συνομιλησαμε το προηγουμενο διαστημα με εναν ειδικο στην κυβερνοασφαλεια ο οποιος δεχτηκε να απαντησει σε ερωτησεις μας σχετικα με #malware που προσβαλουν κινητες συσκευες μεταξυ των οποιων και το #Predator.
2/Στο παρων 🧵 θα προσπαθησουμε να ξεδιαλυνουμε καποια σημεια για το σκανδαλο των υποκλοπων. Η συνεντευξη εγινε με την μορφη ερωταπαντησεων πανω σε μεθοδους και εργαλεια που θα μπορουσε να χρησιμοποιησει καποιος για να ξετυλιξει την ακρη του νηματος.Τα στοιχεια του μας ζητηθηκε
3/να μην γινουν γνωστα όπως η ακριβης ιδιοτητητα του για ευνοητους λογους. Για την ευχερεια της παρουσιασης της συνεντευξης θα τον αναφερουμε με τα αρχικα ΖΖ
DG:Αν καποιος εχει λαβει καποιο λινκ (χωρις να το πατησει) μεσα απο malware μπορει με καποια μεθοδο να βρει τον ειβσολεα?
Read 27 tweets
#Thread: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη της #GreekPoliceMafia!

❗Όσα έγιναν στις 17 & 23/11.

❗H παρακολούθηση #Καραϊβάζ από #ΕΥΠ.

❗Δικηγόρος κατηγορούμενου πρώην στελέχους της Αντιτρομοκρατικής αμφισβήτησε την αμεροληψία του δικαστηρίου.

✍️ @BabisPolychron
2⃣ Ο ίδιος δικηγόρος στην προηγούμενη δικάσιμο (17/11/2022) είχε πει ότι η #ΕΥΠ παρακολουθούσε για τουλάχιστον 6 μήνες τον αρχιταμία του κυκλώματος Δ. Μάλαμα χωρίς εισαγγελικές διατάξεις για άρση απορρήτου.

❗Ανάλογοι ισχυρισμοί διατυπώθηκαν και για την παρακολούθηση #Καραϊβάζ.
3⃣ Στη δικάσιμο της 17ης Νοεμβρίου ο δικηγόρος είχε αιτηθεί να μην περιληφθούν στα αναγνωστέα οι σελίδες του πορίσματος της #ΕΥΠ που αφορούσαν τον πελάτη του, λέγοντας ότι οι καταγραφές ήταν παράνομες.

❌ Το αίτημά απορρίφθηκε (πλειοψηφία 2-1) & το πόρισμα μπήκε στα αναγνωστέα.
Read 10 tweets
❗️Αποκάλυψη #ReportersUnited: Σοβαρά τεκμήρια συνδέουν τον οίκο ανοχής στον οποίο φέρεται να βιάστηκε η #12χρονη με την υπόθεση της #GreekPoliceMafia, του κυκλώματος προστασίας στο οποίο δρούσαν εν ενεργεία αξιωματικοί της #ΕΛΑΣ.

✍️ @BabisPolychron
reportersunited.gr/9909/12xroni-g…
2⃣ Η κατηγορούμενη στη δίκη της #GreekMafia ως «ταμίας» του κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί της #ΕΛΑΣ συνδέεται με το #studio της οδού Κασσάνδρας 6.

❗️Σύμφωνα με τη δικογραφία, σε αυτό το studio εκδιδόταν η #12χρονη.

#GreekPoliceMafia Image
3⃣ Σύμφωνα με έγγραφο της #ΕΛΑΣ στο οποίο το #ReportersUnited απέκτησε πρόσβαση, το studio είχε σφραγιστεί από τον δήμο της Αθήνας στις 8.1.2020. Παρόλα αυτά λειτουργούσε παράνομα.

❗️Ο οίκος ανοχής διαθέτει και ιστοσελίδα με τίτλο Kassandras 6, Votanikos.
eroticportal.com/en/studio/535-…
Read 10 tweets
#Thread: Ο Τάσος @telloglou αποκάλυψε παρακολουθήσεις του ίδιου & τριών ακόμη δημοσιογράφων (@e_triantafillou, @nasoskook & @Chondrogiannos) που ερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών στην 🇬🇷.

👉 bit.ly/3D7hJOy

#PredatorGate Image
2⃣ Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι 🇬🇷 μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας για να εντοπίσουν τις κινήσεις των δημοσιογράφων μέσω των κινητών τους και να αποκαλύψουν τις πηγές τους.

👇

gr.boell.org/el/2022/10/24/…
3⃣ «Τον Ιούνιο πηγή με ενημέρωση από τις υπηρεσίες ασφαλείας μου είπε ότι οι Ε. Τριανταφύλλου, Θ. Χονδρόγιαννος, Θ. Κουκάκης κι εγώ «συσχετιζόμασταν» με δεκάδες υποψήφιες πηγές μας με βάση κεραία κινητής τηλεφωνίας, για να υπάρχει "μία εικόνα για το αν συναντιόμαστε"».
Read 8 tweets
#Thread: Ο Γ. #Δημητριάδης κέρδισε το βραβείο «SLAPP Πολιτικός της Χρονιάς» από την @CASECoalition, μια 🇪🇺 πρωτοβουλία κατά των καταχρηστικών αγωγών.

❗️Το βραβείο αφορά την αγωγή κατά των #ReportersUnited, #ΕφΣυν & @nasoskook, με την οποία ο Δημητριάδης ζητά πάνω από 500.000 €.
2️⃣ Τον Αύγουστο η έρευνα των #ReportersUnited & #ΕφΣυν τεκμηρίωσε συνδέσεις που ξεκινούσαν από τις συναλλαγές του κ. Δημητριάδη & έφταναν στον Φ. Μπίτζιο, πρώην αναπληρωτή διαχειριστή της εταιρείας #Intellexa που εμπορεύεται το #Predator.

#PredatorGate

reportersunited.gr/9529/mesotoich…
3️⃣ Μετά τις αποκαλύψεις & την παρακολούθηση #Ανδρουλάκη από την #ΕΥΠ, o κ. #Δημητριάδης παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού.

❗Την ίδια μέρα άσκησε αγωγή κατά των μίντια & των δημοσιογράφων της έρευνας.

#PredatorGate

reportersunited.gr/9598/predatorg…
Read 8 tweets
#Thread: Νέες αποκαλύψεις για τη δίκη της #GreekMafia με εμπλοκή μαφιόζων, δικηγόρων & αστυνομικών.

❗Αποκαλύπτουμε περιεχόμενο εγγράφου του Οικονομικού Εισαγγελέα που μιλά για «εγκληματική οργάνωση με αξιωματικούς της #ΕΛΑΣ στην κορυφή της ιεραρχίας».

✍️ Μπάμπης Πολυχρονιάδης. Image
2️⃣ Στις 13 Οκτωβρίου συνεχίστηκε η δίκη της #GreekMafia για το κύκλωμα με έσοδα 1️⃣ εκατ. ευρώ τον μήνα από προστασία σε οίκους ανοχής, καζίνο κ.α.

❗Το #ReportersUnited αποκαλύπτει απόσπασμα από έγγραφο του Οικονομικού Εισαγγελέα που προσκομίστηκε & αφορά τους εμπλεκόμενους.
3️⃣ Σύμφωνα με το έγγραφο του Εισαγγελέα, η #GreekMafia αποτελεί «εγκληματική οργάνωση, στην κορυφή της οποίας ευρίσκοντο κυρίως εν ενεργεία καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας». Image
Read 16 tweets
#Thread: Νέες καθυστερήσεις στη δίκη της #GreekMafia για το κύκλωμα μαφιόζων & αστυνομικών.

❗Δεν έχουν σταλεί οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης των υποκλοπών της ΕΥΠ, όπου βασίζεται η υπόθεση.

Για αδιέξοδο μιλά ο εισαγγελέας. Να εκδικάσει θέλει ο πρόεδρος.

✍️Μπάμπης Πολυχρονιάδης
2⃣ Στις 29 Σεπτεμβρίου ήταν η νέα δικάσιμος για την #GreekMafia.

❌ Ο πρόεδρος της έδρας είπε πως η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος δεν έστειλε ακόμα τις εκθέσεις απομαγνητοφώνησης από τις υποκλοπές της #ΕΥΠ το 2016, στις οποίες στηρίζεται η δικογραφία της υπόθεσης.
3⃣ Οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης έχουν ζητηθεί από την πρώτη δικάσιμο, στις 24 Ιουνίου 2022.

❗Όμως αυτές δεν στάλθηκαν ούτε στη δεύτερη δικάσιμο (12 Ιουλίου) ούτε στην τρίτη (29 Σεπτεμβρίου).

#GreekMafia

Read 9 tweets
#Thread & #Ρεπορτάζ: Γιατί καθυστερεί η δίκη της #GreekMafia για το κύκλωμα μαφιόζων, αστυνομικών & δικηγόρων που αποκόμιζαν 1 εκατ. € το μήνα.

❗Η προστασία σε οίκους ανοχής & λέσχες. Η δίκη για την οποία δεν μιλά σχεδόν κανείς.

✍️Μπάμπης Πολυχρονιάδης
reportersunited.gr/9727/kindynos-…
2️⃣ Στις 29 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη της #GreekMafia με 19 κατηγορούμενους.

🔎 Ανάμεσα σε αυτούς και δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της #ΕΛΑΣ που είχαν τον -άμεσο ή έμμεσο- έλεγχο νευραλγικών υπηρεσιών για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
3️⃣ Η δικογραφία της υπόθεσης βασίζεται σε πόρισμα της #ΕΥΠ.

Όμως, μέχρι τώρα δεν έχουν σταλεί στο δικαστήριο οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης των υποκλοπών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέες καθυστερήσεις ή και απαλλαγή των κατηγορουμένων χωρίς ουσιαστική εξέταση των κατηγοριών.
Read 8 tweets
#Thread: Ο Γ. #Δημητριάδης παραδέχτηκε στη Βουλή αυτό που δεν είπε στο #ReportersUnited: ότι γνωρίζει τον Γ. Λαβράνο.

❗Ξέρει ο @kmitsotakis τον Γ. #Λαβράνο & τον Φ. #Μπίτζιο, πρώην διαχειριστή της #Intellexa που εμπορεύεται το #Predator;

Οι συνδέσεις #Μαξίμου - #PredatorGate.
2⃣ Στην επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας ο Γ. #Δημητριάδης επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει τον επιχειρηματία Γ. #Λαβράνο.

❗Ήδη από τις 29 Ιουλίου το #ReportersUnited είχε ρωτήσει τον κ. Δημητριάδη -πριν την παραίτησή του- αν ξέρει τον Γ. Λαβράνο. Όμως τότε δεν μας απάντησε.
3⃣ Δημοσιεύματα στον Τύπο συνδέουν τον κ. #Λαβράνο με την υπόθεση των υποκλοπών.

❗️Σύμφωνα με το @insidestory_gr & το @tovimagr, ο Γ. #Λαβράνος σχετίζεται με την #ΚΡΙΚΕΛ.

insidestory.gr/article/oi-dyo…
Read 10 tweets
[1] Εγώ θα κάνω τις παρακάτω ερωτήσεις.Είναι γνήσιες απορίες.Κ επειδή δε τα ξέρω αυτά καλά θέλω κάποιος να μου τα εξηγήσει.
α)Οι συζητήσεις στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις της υπαγόμενη στο πρωθυπουργό #ΕΥΠ πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων έχουν ολοκληρωθεί;
#υποκλοπές
[2] β) Στα πρακτικά της Βουλής για το επικείμενο θέμα που συζητάνε με αφορμή τον κ. Ανδρουλάκη ισχύει ότι δεν έχουν κατατεθεί τα αντίστοιχα απόρρητα έγγραφα της #ΕΥΠ σωστά; Εφόσον είναι απόρρητα.
#υποκλοπές
[3] γ) Τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν με τίτλο "Ο Τσίπρας άκουγε τα στελέχη του" ήταν απόρρητα και πάρθηκαν από μία δικογραφία για μία παλιά υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, σωστά;
δ) Ο τίτλος ήταν τελικά αληθής τελικά ή όχι; Ήταν η #ΕΥΠ ή ο ίδιος;
#υποκλοπές
Read 9 tweets
1⃣ Αντί να προσφέρει πειστικές εξηγήσεις, όπως απαιτείται σε ένα κράτος Δικαίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να αμφισβητήσει την επαγγελματική αξιοπιστία και ακεραιότητα των δημοσιογράφων και Μέσων που δημοσιογραφούν για τις #υποκλοπές.
2⃣ Στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων από το @insidestory_gr, όπως και των συναδέλφων του @reporters_gr, οι οποίοι επί μήνες, παρά τις πιέσεις, στοιχειοθετημένα αποκαλύπτουν άκρως ανησυχητικές πτυχές για τις #υποκλοπές της #ΕΥΠ και τη χρήση του λογισμικού #Predator.
3⃣ Στεκόμαστε στο πλάι της @nstamouli, που στοχοποιήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με μια προσωπική επίθεση.

Στεκόμαστε στο πλάι του @g_christides, που προ ημερών στοχοποιήθηκε από δεκάδες ανώνυμους λογαριασμούς για ρεπορτάζ που επίσης επιβεβαιώθηκε πλήρως.
Read 4 tweets
❗️ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ #THREAD❗️

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) Παναγιώτης Κοντολέων υπέβαλε την παραίτησή του μετά τις αποκαλύψεις του #ReportersUnited & της @EFSYNTAKTON για την υπόθεση των υποκλοπών της #ΕΥΠ.

Διαβάστε την έρευνα👉bit.ly/3QnQmF6
2⃣ Το #ReportersUnited αποκάλυψε πώς η #ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση #Κουκάκη το καλοκαίρι του 2020, πριν την παρακολούθησή του από το παράνομο λογισμικό υποκλοπών #Predator.

reportersunited.gr/8646/eyp-kouka…
3⃣ H #ΕΥΠ τελικά παραδέχτηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση #Κουκάκη *κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών*.

Διαβάστε περισσότερα 👉bit.ly/3BGF5vt
Read 4 tweets
❗️ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ #THREAD❗️

Ο Γενικός Γραμματέας (και ανιψιός) του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης υπέβαλε την παραίτησή του μετά τις αποκαλύψεις του #ReportersUnited για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

#ΕΥΠ #Predator
2⃣ Πώς ο Γενικός Γραμματέας (και ανιψιός) του Πρωθυπουργού συνδέεται με την υπόθεση των υποκλοπών.

🔎 Πρόσωπα & εταιρείες μεταξύ Δημητριάδη & #Predator, με το οποίο παρακολουθούνταν ο @nasoskook και στοχοποιήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ @androulakisnick.

reportersunited.gr/8948/o-megalos…
3⃣ Η #έρευνα των #ReportersUnited & #ΕφΣυν που έφερε το #Μαξίμου κοντά στο #Predator που στοχοποίησε #Ανδρουλάκη & #Κουκάκη.

❗Από τον Γ. Γ. του Πρωθυπουργού Γ. #Δημητριάδη στον πρώην διαχειριστή της #Intellexa του #Predator.

reportersunited.gr/9529/mesotoich…
Read 4 tweets
#Thread: Νέα #έρευνα #ReportersUnited & #ΕφΣυν φέρνει το #Μαξίμου κοντά στο #Predator που στοχοποίησε #Ανδρουλάκη & #Κουκάκη.

❗Από τον Γ. Γ. του Πρωθυπουργού Γ. #Δημητριάδη στον πρώην διαχειριστή της #Intellexa του #Predator.

✍️ @boublis @Chondrogiannos
reportersunited.gr/9529/mesotoich…
2⃣ H έρευνα του #ReportersUnited & της #ΕφΣυν τεκμηριώνει νέες συνδέσεις που:

❗ξεκινούν από τις συναλλαγές του Γενικού Γραμματέα (και ανιψιού) του πρωθυπουργού Γ. #Δημητριάδη

❗και καταλήγουν στον Φ. Μπίτζιο, πρώην διαχειριστή της #Intellexa που εμπορεύεται το #Predator. Εικονογράφηση: Spoovio.
3⃣ Ο άνθρωπος (Κ. Μπαζιώτης), που πούλησε την εταιρεία #Canalis στον ανιψιό του @kmitsotakis Γ. #Δημητριάδη, εργαζόταν σε δύο εταιρείες που σχετίζονταν με τον Φέλιξ Μπίτζιο.

❗Ο Φ. Μπίτζιος ήταν διαχειριστής της #Intellexa που εμπορεύεται το #Predator (31/3/2020 - 23/6/2021). Image
Read 10 tweets
Εσείς πως θα αντιδρούσατε ως δημοσιογράφος, αν βρισκόσασταν στη θέση του κ. #Κουκακης ο οποιος έκανε έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη #Πειραιως; Και να είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο #Predator προμηθεύετε από κυβερνήσεις, μεταξύ άλλων και της 🇬🇷ς;

Πως απαντάτε στο ..
ερώτημα: η 🇬🇷 κυβέρ με ποιο τρόπο προστατεύει τα βασικά δικαιώματα του 🇬🇷 πολίτη όταν η #ΕΥΠ υπάγεται στο Μαξίμου, απευθείας στον ΠΘ #Μητσοτακης, και έγινε απόπειρα (φυσικά εκπαιδεύονται να μη πατάνε άγνωστα λινκς οι Ευρωβουλευτές) στον πρόεδρο ενός κόμματος αντιπολίτευσης;
Ο πολίτης αγοράζει προγράμματα antivirus και σίγουρα αυτά τα προγράμματα τα έχουν και οι πολιτικοί.

Εδώ μιλάμε όμως για το #Predator που - σύμφωνα με την Analysis Group της Google - προμηθεύεται από κυβερνήσεις - μεταξύ άλλων και της ελληνικής κυβέρνησης.

#Ανδρουλακης
Read 4 tweets
#Thread: H #ΕΥΠ παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο @nasoskook *κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών*.

❗Πώς το #ReportersUnited αποκάλυψε ότι η #ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Κουκάκη.

❓Κάνει η ΕΥΠ υπό τον @kmitsotakis υποκλοπές επειδή το ζητούν ξένες υπηρεσίες;

#Predator
2⃣ Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο ο επικεφαλής της #ΕΥΠ Π. Κοντολέων φέρεται να είπε στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής ότι πράγματι παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Κουκάκη και ότι αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών.

efsyn.gr/politiki/boyli…
3⃣ Τον περασμένο Απρίλιο το #ReportersUnited αποκάλυψε ότι η #ΕΥΠ υπό τον πρωθυπουργό @kmitsotakis:

❗Την 1.6.2020 ζήτησε την άρση απορρήτου του δημοσιογράφου Κουκάκη για 2 μήνες.

❗Στις 13.7.2020 ζήτησε παράταση της παρακολούθησης, πάλι για 2 μήνες.

reportersunited.gr/8646/eyp-kouka…
Read 7 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!