Discover and read the best of Twitter Threads about #κίνα

Most recents (12)

🧵1️⃣🇷🇺 #Ρωσία 🇨🇳 #Κίνα συμμαχία ⁉️

Ενώ το νεοβογιαρικό καθεστώς της Μόσχας αναμένει επί ματαίω την υποστήριξη των νεομανδαρίνων του Πεκίνου, για τις ντροπιαστικές παραχωρήσεις του - όπως η "συμφωνία σιτηρών" που ωφελούν Κίνα & Τουρκία -
2️⃣ τώρα το Πεκίνο αναστέλλει την κατασκευή του αγωγού "Power of Siberia-2" & αντικαθιστά μέρος του ρωσικού φυσικού αερίου με αυτό του Τουρκμενιστάν φέρνοντας σοκ στη Μόσχα. Η ρωσική ημιπεριφερειακή οικονομία μπλοκαρισμένη απ' τη Δύση συναντά εμπόδια & στην Ανατολή.
3️⃣Τα παραπάνω έρχονται ως συνέχεια του γεγονότος ότι η κινεζική πρωτοβουλία "Μία ζώνη, ένας Δρόμος- BRI" φαίνεται να παρακάμπτει σε σημαντικό βαθμό τη Ρωσία :
Read 8 tweets
🧵1️⃣Ενώ η προσοχή στρέφεται στις καταγγελτικές δηλώσεις Prigozhin σχετικά με το #Μπαχμουτ (πολύνεκρο μέτωπο - μη στρατηγικής σημασίας) ότι η #Wagner στις "10 Μαΐου θα παραδώσει τις θέσεις της σε μονάδες του ρωσικού ΥΠΑΜ λόγω έλλειψης πυρομαχικών",

t.me/Prigozhin_hat/…
2️⃣εν τούτοις 🇷🇺#Ρωσία & 🇺🇦#Ουκρανία προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους σε άλλα πιο σημαντικά πεδία του βαλτώδους παρατεταμένου πολέμου. Εδώ η πολυδιαφημισμένη επικείμενη ουκρανική αντεπίθεση δεν διαθέτει ουσιαστικούς όρους για να καρποφορήσει
🔻
3️⃣ Όθεν το αιματηρό αδιέξοδο θα πάει ως τα τέλη 2023. Μετά Μόσχα & Κιέβο θα οδηγηθούν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων. Η τριάδα των παραγόντων που θα φροντίσουν γι αυτό είναι: ηγεσία Κ.Κ. 🇨🇳#Κίνα + #CFR 🇺🇲#ΗΠΑ + ηγεμονικό "κόμμα διαπραγμάτευσης & συμβιβασμού" 🇷🇺#Ρωσία .
Read 3 tweets
🧵1️⃣Η #αποδολαριοποίηση ως επιφαινόμενο

🔴Μετά τη συμφωνίες ανάμεσα σε:

➡️🇨🇳#Κίνα 🇷🇺#Ρωσία για προώθηση του γιουάν στο διεθνές εμπόριο με άλλες χώρες

➡️🇨🇳#Κίνα 🇧🇷#Βραζιλία για άμεσες εμπορικές συναλλαγές με τα δικά τους νομίσματα
2️⃣➡️& την ενδεχόμενη έλευση του πετρογιουάν στο εγγύτερο μέλλον

🔴έχουν αρχίσει τα "αντιιμπεριαλιστικά χαμόγελα" για την έναρξη της πορείας κατάργησης του παγκόσμιου συστήματος του δολαρίου που ταυτόχρονα συνιστά ένα απ τα βασικά στοιχεία της μετάβασης προς την #πολυπολικότητα
3️⃣🔴Όμως τούτος ο έωλος ενθουσιασμός παραβλέπει μια παράλληλη διαδικασία. Ότι η ανθρωπότητα σπρώχνεται προς το τεχνοτρονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης (έναρξη: Covid19 υγειονομικός Λεβιάθαν, υποχρεωτικός εμβολιασμός, QR πράσινο πιστοποιητικό), που κατασκευάζεται με γοργούς ρυθμούς:
Read 12 tweets
1/9
🧵🇷🇺#Ρωσία - με την πτώση του κρατικού σοσιαλισμού / διάλυση #ΕΣΣΔ , επέρχεται το μέγα πλιάτσικο & η διαμόρφωση του μετανεωτερικού νεοβογιαρικού καθεστώτος που δεσπόζει ως σήμερα:

🛑Μακροχρόνια ολοσχερής λεηλασία της χώρας απ' τους ολιγάρχες,
2/9
αποβιομηχανοποίηση, υπερεκμετάλλευση, άνοδος στην ηλικία συνταξιοδότησης, ασιατικός εποικισμός με 15 εκατομμύρια μετανάστες, ελαττωματικό σχέδιο της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" παντελώς ανεπαρκές απέναντι στην επέλαση της συνδυασμένης Δύσης.
3/9
🛑Τα συνακόλουθα γνωρίσματα μιας ημι-περιφερειακής χώρας φαίνονται & στη δομή των 🇷🇺ρωσικών εξαγωγών προς 🇨🇳 #Κίνα : 75% πετρέλαιο, προϊόντα πετρελαίου, φυσικό αέριο, άνθρακας.
Read 9 tweets
🧵🇨🇳#Κίνα 🇷🇺#Ρωσία

1️⃣Ο Σι #Τζινπίνγκ πάει στη Μόσχα 20 Μαρτίου για κρίσιμες συνομιλίες με Βλαντίμιρ #Πούτιν . Φαινομενικά ως "ειρηνοποιός" στο ουκρανικό & με δηλωμένη την πίστη στην "αρχή της πολυμέρειας", αλλά πίσω απ' όλα αυτά υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο.
2️⃣Η #γεωπολιτική ευθυγράμμιση των δυνάμεων σε Ασία - Ειρηνικό έχει κυρίαρχο γνώρισμα την τριαδική περικύκλωση της 🇨🇳Κίνας απ' τους 🇺🇲🇬🇧Αγγλοσάξονες, όπου εμπλέκονται οι εξής δομές:
3️⃣Στρατιωτικο-πολιτικό μπλοκ AUKUS (🇺🇲 ΗΠΑ 🇬🇧Βρετανία 🇦🇺Αυστραλία ). Αιχμή ο αυστραλιανός στόλος πυρηνικών υποβρυχίων που φτιάχνεται με αμερικανοβρετανική συνδρομή.
Read 7 tweets
1/5
🧵Η 🇨🇳#Κίνα - όπως 🇺🇲#ΗΠΑ 🇬🇧#Βρετανία - ευνοείται απ' τον πόλεμο στην 🇺🇦#Ουκρανία καθώς επωφελείται από μια ετεροβαρή σχέση με τη 🇷🇺#Ρωσία .

🔴Μπορεί το 12 σημείων "ειρηνευτικό σχέδιο" της να αποβλέπει σε μια "παγωμένη σύγκρουση"
2/5
όπως έγινε στην κορεατική χερσόνησο αλλά τώρα είναι μια εκτός τόπου & χρόνου διπλωματική πομφόλυγα.

🔴Ούτε η 🇨🇳#Κίνα ούτε η 🇮🇳#Ινδία ούτε κανείς άλλος εντός ή εκτός των #BRICS ή της #EAEU πρόκειται να στηρίξουν στρατιωτικά τη Μόσχα.
3/5
🔴Εκτός το 🇮🇷#Ιράν σε μικρό βαθμό που κινείται πολύ προσεκτικά, η μόνη χώρα στο κόσμο που εκφράζει αλληλεγγύη στη 🇷🇺#Ρωσία είναι η 🇰🇵#Βόρεια_Κορέα . Η οποία παρεμπιπτόντως διαθέτει μια σημαντική βιομηχανική παραγωγή οπλικών συστημάτων συμβατών με τα ρωσικά.
Read 5 tweets
Θρέντ:
H σχέση που χει η #Κινα με την Ρωσία είναι κομβική μεταξύ των δύο χωρών..ήταν πάντα έτσι;Η Κινεζική στρατηγική κ σκέψη είναι απλή.Για χιλιάδες χρόνια,η Κίνα πολεμούσε τους νομάδες ιππείς των βόρειων στεπών και έχτισε το Σινικό Τείχος μόνο και μόνο για να τους κρατήσει έξω.
Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και του 1970,η μεγαλύτερη απειλή για την Κίνα δεν ήταν οι ΗΠΑ.Ήταν ο διαβόητος Κόκκινος Στρατός.Κατά τη διάρκεια της σινοσοβιετικής διένεξης,ολόκληρο το βόρειο και δυτικό σύνορο της Κίνας απειλείτο.O Mαό Τσε Τούνγκ μεν κέρδισε τον κινεζικό
εμφύλιο με την βοήθεια της ΕΣΣΔ το 1950 ωστόσο η Κίνα και η ΕΣΣΔ είχαν εδαφικές φορές από παλιότερα και η Κίνα βίωνε την διαβόητη Πολιτισμική Επανάσταση του 1966 ως το 1976 που κόστισε εκατομμύρια νεκρούς.Αυτό οδήγησε στην ξεχασμένη σινοσοβιετική διένεξη του 1969.
Read 9 tweets
1/7
🧵Το 2022 έγινε σαφής η διαδικασία της οικονομικής (βιομηχανικής, εμπορικής, χρηματοπιστωτικής) & πολιτικής αποπαγκοσμιοποίησης η οποία τροφοδοτήθηκε απ' τον Covid19 υβριδικό (βιο)πόλεμο ενορχηστρωμένο απ' τη #βαθιά_εξουσία στη "ζώνη του λυκόφωτος" &
2/7
επιταχύνθηκε με την στρατιωτική αντιπαράθεση στην Ουκρανία.

🔴Διαδικασία που βαθμιαία προχωρά προς τον σχηματισμό δύο μεγάλων μακροπεριφερειών
3/7
♦️Απ' τη μια η αποικιοκρατκή "Συλλογική #Δύση " συσπειρώνεται δορυφορικά & ενιαιομετωπικά υπό την προσταγή των #ΗΠΑ - που επιζητούν ν' ανακόψουν με όλα τα μέσα τη φθορά της ηγεμονίας τους - διαθέτοντας άφθονους τεχνολογικούς, οικονομικούς, χρηματοδοτικούς πόρους.
Read 7 tweets
Το τι γίνεται στην #Κινα δεν το έχω ξαναδεί από τις διαδηλώσεις της Πλατείας Τιενανμέν το 1989.Το καζάνι σιγοβράζει και χρόνια και μήνες.Το αποκορύφωμα ξεκίνησε από τα τυχαία γεγονότα που γίνονται στην Ιστορία.Στις 24/11 στην επαρχία Xinjiang μια πυρκαγιά σε μια περιοχή που ήταν
σε καραντίνα σε μια περιορισμένη περιοχή προκάλεσε το θάνατο 10 ανθρώπων.Λόγω των οδοφραγμάτων αποκλεισμού της περιοχής για να τεθεί η περιοχή κάτω από καραντίνα,οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να επέμβουν.Αυτό πυροδότησε τεράστια οργή που διαχύθηκε σε όλη την χώρα για αυτή την
τραγωδία.Το κομμουνιστικό καθεστώς δεν συνηθίζει να αιφνιδιάζεται και είναι γνωστό για τον ΠΛΗΡΗ και ΑΠΟΛΥΤΟ έλεγχο της πληροφορίας.Θυμίζω τον Dr. Li Wenliang(ο οποίος πέθανε από COVID) καθώς και τους ανεξάρτητους bloggers που κάλυψαν την Πανδημία στην Γουχάν που συνελήφθησαν.
Read 13 tweets
1/5
🧵🇨🇳#Κίνα - νεομανδαρινικός #τεχνοδεσποτισμός & ανακατατάξεις στην άρχουσα κομματική Τάξη-Κράτος:

🔴Οι ιστορικές παρατάξεις "Σαγκάης" & CCYL ή "Komsomol", σε κάθετη πτώση - απόλυτη ηγεμονία πολιτικής Xi Jinping ο οποίος προσβλέπει να παραμείνει στην εξουσία έως το 2032.
2/5
🔴Στο 20 συνέδριο η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΚ ανανεώθηκε κατά 2/3. Έτσι 134 μέλη απ' τα 205 είναι νεοεκλεγέντα.

🔴Μέλη στη Μόνιμη Επιτροπή Πολιτικού Γραφείου: Xi Jinping, Li Qiang, Zhao Leji, Wang Huning, Cai Qi, Ding Xuexiang, Li Xi.
3/5
🔴Ως προς τους συσχετισμούς:

➡️τέσσερις συνιστούν την αντιφιλελεύθερη σινοκεντρική & κομματοκεντρική "παράταξη του Xi" ήτοι: Xi Jinping, Li Xi, Zhao Leji, Cai Qi (ενώ προηγουμένως ήταν τρεις).
Read 5 tweets
1/15
🧵Σήμερα εκτός το "αντίδωρο" του #Πούτιν για το Νατοϊκό "δώρο γενεθλίων" του στη γέφυρα του Κερτς, ήταν μια ημέρα "εξεταστικής" για τον νεοδιορισθέντα επικεφαλής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, S.Surovikin.

↪️νήμα ↩️
2/15
🔴Ο οποίος ταυτόχρονα φαίνεται να είναι ο de facto νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στη #Ρωσία , ενώ τύποις παραμένει ο V.Gerasimov.

🔴Ένα "πρώτο μήνυμα" - πολυάριθμων στοχευμένων επιθέσεων σε υποδομές ζωτικής σημασίας & με #Λευκορωσία ταυτόχρονη
3/15
εισόδος στον πόλεμο -
στάλθηκε όχι μοναχά στο αποκαλούμενο "τρομοκρατικό καθεστώς" του Κιέβου (όπου πλέον #Ζελένσκι & στενός του κύκλος ορίστηκαν ως στρατιωτικοί στόχοι) αλλά σε Αγγλοσάξωνες & ΝΑΤΟ.

threadreaderapp.com/thread/1576927…
Read 15 tweets
1/11
🧵Κάποια ζητήματα που ανέδειξε ο #πόλεμος ανάμεσα στη 🇷🇺#Ρωσία & την 🇺🇦#Ουκρανία :

↪️ νήμα ↩️

🔴α) Μεταξύ των σύγχρονων αποτελεσματικών εξοπλισμών, τα επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης UAV έχουν καίριο ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις:
2/11
🔺Η 🇷🇺#Ρωσία διαθέτει όλους τους τύπους από καλά UAV αλλά σε ελάχιστο αριθμό. Άλλη μια απόδειξη ότι το καθεστώς του νεοβογιαρισμού δεν προετοίμασε επαρκώς τον ρωσικό στρατό για πόλεμο.
3/11
🔺Εν αντιθέσει με τους 🇺🇦Ουκρανο-μπαντεριστές, που μεταξύ των άλλων φρόντισαν να εξοπλιστούν πλήρως με τα drones των 🇹🇷Τούρκων "εταίρων" του Κρεμλίνου.

🔴β) Μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2022 στη 🇷🇺#Ρωσία ηγεμόνευε η φιλοδυτική καθεστωτική σκόπευση, ήτοι:
Read 11 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!