Discover and read the best of Twitter Threads about #λίστα_Πετσα

Most recents (6)

#Thread: H έκθεση της @EU_Commission για το #ΚράτοςΔικαίου μιλάει για τις απειλές κατά της ελευθερίας του Τύπου στην 🇬🇷.

❗️«Οι επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων συνεχίζονται», λέει η #Κομισιόν, με αναφορά στην υπόθεση παρακολούθησης του @nasoskook.

documentcloud.org/documents/2208…
2⃣ H έκθεση της @EU_Commission αναφέρεται στην παρακολούθηση #Κουκάκη.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των @insidestory_gr & #ReportersUnited, ο @nasoskook παρακολουθούνταν από την #ΕΥΠ το 2020, ενώ το 2021 χακαρίστηκε από το λογισμικό υποκλοπών #Predator.

reportersunited.gr/8646/eyp-kouka…
3⃣ Η έκθεση κάνει αναφορά και στην υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου του @we_are_solomon και μέλους του #ReportersUnited @Malichudis από την #ΕΥΠ.

reportersunited.gr/6976/eimai-o-d…
Read 7 tweets
Ο όρος Τέταρτη εξουσία δεν είναι τυχαίος. Ο τύπος, υποτίθεται πως είναι αυτός που ελέγχει τις άλλες τρεις εξουσίας, ή όπως λέγεται «η φωνή του λαού στους διαδρόμους της εξουσίας».
Υποτίθεται ότι τα ΜΜΕ υπάρχουν για να δρουν ελεγκτικά και να αποκαλύπτουν καταχρήσεις απέναντι στο κράτος και στην άσκηση των τριών εξουσιών.
Να εξασφαλίζουν τη διαφάνεια.
Να μεταφέρουν γεγονότα (και όχι τις απόψεις τους για γεγονότα).
Να παρέχουν ενημέρωση στους πολίτες επειδή εκείνοι δεν μπορούν να βρίσκονται παντού για να ελέγχουν τους κρατούντες.
Να βοηθάνε κι όχι να σταματάνε το δημόσιο διάλογο παρέχοντας τεκμηρίωση, αξιόπιστη κάλυψη, κάτι που έστω να πλησιάζει την αλήθεια.
Read 24 tweets
❗️ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ #THREAD❗️

Δικαστική νίκη του @vouliwatch για το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία.

Πρόκειται για δικαίωση κατά της αδιαφορίας των αρχών για τη #Λίστα_Πέτσα & την καμπάνια #Μένουμε_Σπίτι που δόθηκε με απευθείας ανάθεση από την κυβέρνηση στην Initiative Media.
2/ Τον Ιούνιο του 2020 το @vouliwatch υπέβαλε Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) ζητώντας:

❗️Τη σύμβαση με την Initiative Media
❗️Λίστα των ΜΜΕ που πήραν τα 20 εκατ. €
❗️Τα ακριβή ποσά & τα κριτήρια επιλογής τους

Το αίτημα αγνόησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ @SteliosPetsas.
3/ Στη συνέχεια το @vouliwatch κατέθεσε για τη #λίστα_Πέτσα δύο προσφυγές στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) & νέο ΑΚΕ στη Γ. Γ. Επικοινωνίας.

Η #ΕΑΔ δήλωσε αναρμόδια για τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν τα κονδύλια της λίστας Πέτσα & απέρριψε σχετικό αίτημα του #VouliWatch.
Read 5 tweets
Θαρρεί το #Facebook δεν το ξέρουμε ότι πάει κι η σελίδα αυτή για σφουγγάρισμα. Μας κοινοποίησε πάλι ποινές, αυτή τη φορά για ... σεξουαλικό υλικό, μια φωτογραφία με τις δύτισσες μαργαριταριών σε ψαροχώρια της Ιαπωνίας την βρήκε άσεμνη.
Ναι και οι 'προειδοποιήσεις'
#Orbanization
Οταν η σελίδα εξαφανιστεί από τα ραντάρ, θα γνωρίζουμε όλοι τους λόγους, αλίμονο.
Είναι συντονισμένο, δείχνουν όλα:
- Social Media: Συντονισμένη επίθεση σε αντιπολιτευόμενες σελίδες
flash.gr/greece/1747088…
Που παίρνουμε σειρά να αρχίσουμε να γλείφουμε τον Ελβις;
#λίστα_Πετσα #αρδ
- Απόπειρα φίμωσης καταγγέλλουν αντικυβερνητικές σελίδες στο Facebook που απειλούνται με κλείσιμο, Εφημερίδα των Συντακτών, 31/12/2020
efsyn.gr/politiki/27512…

#Orbanization #λίστα_Πετσα #αρδ #μμε_ξεφτιλες
Read 4 tweets
Φέτος ήταν επιτέλους η χρονιά που ο μεγάλος κίνδυνος έφυγε. Ηταν στο τσακ πριν παγιωθεί μια κατάσταση στην οποία οι ναζί θα έπαιζαν ισότιμοι παίκτες με σκοπό να εκμεταλλευτούν τα κενά του συστήματος για να το καταστρέψουν & να φέρουν το δικό τους καθεστώς.
#GDtrial #Χρυση_Αυγη ImageImageImageImage
Και η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου. Αντίθετα, πολλές από τις απόψεις τους μπορεί να ήταν και πλειοψηφικές στον πληθυσμό. Πάντως η μεγάλη μάζα δεν είχε καμία όρεξη να τα βάλει μαζί τους, αυτή είναι η αλήθεια. Ποτέ δεν τους είδε ο διαβόητος 'λαός' μας σαν> ImageImageImageImage
απειλή.
Μόνο μετά που σκοτώσαν Ελληνα λευκό Χριστιανό (έστω θεωρητικά) άρχισαν να ψιλοενδιαφέρονται μερικοί.
Και το γεγονός ότι τελικά έπεσαν & μπουζουριάστηκαν, μην έχετε αμφιβολίες γι' αυτό, οφείλεται στην τρέλα ορισμένων να μην αντέχουν στην ιδέα να μας καβαλήσει η σβάστικα> ImageImageImage
Read 6 tweets
Εδώ ένας τύπος, αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος ενημερώνει το κοινό του πως δήθεν την ιδέα για 'μαύρη Βίβλο' την είχε ο Αντρέας το 1990-1993.
ysterografa.gr/h-eishghsh-sto…
Η βιβλιοθήκη μου δεν θα συμφωνούσε καθόλου διότι εκείνη ξέρει τουλάχιστον άλλες 3 'Μαύρες Βίβλους', μία της ΕΔΑ>
>για τις εκλογές βίας και νοθείας του 1961, μία της Ενωσης Κέντρου για τις ίδιες εκλογές και μίας της ΕΚ πάλι για την αποστασία.
Μιλώντας για 'βία και νοθεία', εντάξει τώρα η #Δεξιά έβαλε μυαλό και δεν πρόκειται να κάνει τα ίδια εγκλήματα όπως τότε: να βάλει τον στρατό>
>την Χωροφυλακή και τις μυστικές υπηρεσίες στο παιχνίδι των εκλογών. Τώρα έχει άλλα μέσα: Τα κανάλια και τα ευεργετούμενα παπαγαλάκια. Οι διαδικασίες #Orbanization μέσω φαινομένων όπως #λίστα_Πετσα με ένα μονοφωνικό μπερλουσκονικό πεδίο #μμε_ξεφτιλες φτιαγμένο από #αρδ >
Read 5 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!