Discover and read the best of Twitter Threads about #ντονμπάς

Most recents (13)

🧵1️⃣🇷🇺#Ρωσία 🇺🇦#Ουκρανία - στην "κινούμενη άμμο" του παρατεταμένου πολέμου τον οποίο επέλεξε - δια του εσφαλμένου σχεδίου της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" - το καθεστώς #Πούτιν :

threadreaderapp.com/thread/1613571…
2️⃣Η αναμενόμενη πλήρης κατάληψη της #Μπαχμούτ μετά 9μηνο πολύνεκρων μαχών δεν μπορεί να κρύψει την καταφανή αποτυχία της ρωσικής χειμερινής επίθεσης στο #Ντονμπάς . Την οποία είναι βέβαιο ότι θα την διαδεχτεί η αντίστοιχη αποτυχία της επικείμενης ουκρανικής εαρινής αντεπίθεσης
3️⃣Η εκκίνηση της οποίας μέλει να συμβεί, αφού λιώσουνε τα χιόνια, στις αρχές Μαΐου σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ( #Ζαπορόζιε ; κ.α.) που αξιολογούνται ότι μπορούν να δώσουν κάποιο σημαντικά πλεονεκτήματα με βάσει τις βασικές επιδιώξεις στο σχεδιασμό της, ήτοι:
Read 6 tweets
1/9
🧵🇷🇺#Ρωσία 🇺🇦#Ουκρανία - #Πούτιν: αργήσαμε την ένωση με το #Ντονμπάς

🔴Στη συνάντηση του 25/11 με μητέρες στρατιωτικών συμμετεχόντων στην ΕΣΕ ο Πούτιν παραδέχτηκε για πρώτη φορά το σφάλμα της αργοπορημένης επανένωσης της Ρωσίας με το Ντονμπάς & ότι
2/9
αυτή θα 'πρεπε να γινότανε νωρίτερα (αντί συμφωνίες #Μινσκ) ώστε να μην υπήρχαν τόσα πολλά θύματα.

🔴Αυτή είναι μια αξιοπρόσεκτη μοναδική δήλωση αφού ως τώρα ο #Πούτιν δεν παραδεχόταν λάθη καθώς για τους φορείς της εξουσίας η όποια αυτοκριτική αυτοκατανοείται ως αδυναμία.
3/9
🔴Οι αποτυχημένες συμφωνίες #Μινσκ είχαν αρκετούς πρωτεργάτες, ήτοι:

🇺🇦#Ουκρανία : Ποροσένκο, Μεντβεντσούκ, Κούτσμα

🇧🇾#Λευκορωσία : Λουκασένκο, Μακέι.

🇷🇺#Ρωσία : Μεντβέντεφ, Σουρκόφ, Ιβάνοφ, Λαβρόφ, Κοζάκ, Ζουραμπόφ (ο Νικολάι Πατρούσεφ ήταν κατά)
Read 9 tweets
1/4
🧵 🇷🇺#Ρωσία 🇺🇦#Ουκρανία #Λιμάν

↪️νήμα ↩️

🔴Μετά την συντεταγμένη υποχώρηση των ρωσικών μονάδων η Λιμάν είναι στα χέρια του Νατοϊκου αποικιακού στρατού του Κιέβου.Τι κι αν από χτες πρόκειται για ρωσικό έδαφος;
2/4
🔴Στον 8ο μήνα της η "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" συνεχίζει να διευθύνεται από τους πιο ακατάλληλους Ρώσους πολιτικούς αξιωματούχους & γαλονάτους στρατηγούς,

threadreaderapp.com/thread/1568624…
3/4
🔴ενώ το βάρος των μαχών το φέρουν οι μπαρουτοκαπνισμένοι ανθρακωρύχοι του #Ντονμπάς, μαζί με εθελοντές εθνομπολσεβίκους & Τσετσένους μαχητές. Όσο για τις κύριες δυνάμεις του ρωσικού στρατού πότε άραγε πρόκειται να ριχτούν στο πόλεμο;
Read 4 tweets
1/5
🧵"κανόνες" & "αυτοδιάθεση":

↪️νήμα↩️

🔴Μετά το 1991 που ο δυτικός φιλελευθερισμός ανακήρυξε τη "νίκη" ενάντια στον κομμουνισμό & το "τέλος της ιστορίας", προστέθηκαν στον ΟΗΕ 36 νέα μέλη (για να φτάσουν 193 συνολικά) πολλά εκ των οποίων προήλθαν από τη διάλυση της ΕΣΣΔ
2/5
& της Γιουγκοσλαβίας.

🔴Τότε οι περιβόητοι "κανόνες" "περί απαραβίαστου των συνόρων" δεν έρχονταν σε θεμελιακή αντίθεση με την αρχή του "δικαιώματος των εθνών στην αυτοδιάθεση" & της ανάδειξης νέων ελεγχόμενων από τον ιμπεριαλισμό οντοτήτων
3/5
🔴 διότι #ΗΠΑ & γενικότερα η συλλογική #Δύση οικοδομούσαν την νέα διεθνή τάξη με βάση την αλληλουχία παγκοσμιοποίησης & συνεχή εθνοτικού κατακερματισμού.
Read 5 tweets
1/7
🧵🇷🇺#Ρωσία 🇺🇦#Ουκρανία

↪️νήμα↩️

🔴Μετά μισό σχεδόν χρόνο η ρωσική "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" εξελίσσεται στην 3η της φάση όπου η παρούσα αναμέτρηση χαρακτηρίζεται κυρίως απ' τη μαζική χρήση του πυροβολικού.

threadreaderapp.com/thread/1528130…
2/7
🔴Έχουμε πλέον μια παρατεταμένη
στρατιωτική αντιπαράθεση κατά την οποία η στρατηγική νίκη συνεχίζει να είναι επιζητούμενη για τη 🇷🇺#Ρωσία παρά την ορισμένη πρόοδο στο #Ντονμπάς & στην παράκτια ζώνη.
3/7
🔴Αν & τα ρωσικά στρατεύματα έχουν μεγάλο προβάδισμα πυρός, ο προπολεμικός στρατός του Κιέβου παραμένει κατά μεγάλο μέρος οργανικά ανέπαφος αφού για την εξουδετέρωση του θ' απαιτούνταν απώλειες γύρω στο 35%.
Read 7 tweets
1/10
🧵Η 🇷🇺#Ρωσία στις 24/2 θέλησε δια της "Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης" στην 🇺🇦#Ουκρανία να προβεί σ' ένα γιγάντιο γεωπολιτικό άλμα.

↪️νήμα↩️

🔴Όμως το Κρεμλίνο εξαρχής μπλέχτηκε σε μια εσωτερική "τριγωνική αυτοπαγίδευση" ήτοι στην αρνητική #διαλεκτική ανάμεσα στην:
2/10
♦️I) εκκωφαντική αναποφασιστικότητα της εγχώριας νεοβογιαρικής #ελίτ , ανίκανης ν' αντιληφθεί το μέγεθος του διακυβεύματος & να υποστηρίξει τη μέγιστη συγκέντρωση όλων των αναγκαίων ανθρωπίνων, υλικών, οργανωτικών & ιδεολογικών πόρων μιας κρίσιμης πολεμικής κινητοποίησης.
3/10
♦️II) εκκωφαντική αποτυχία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ν' αξιολογήσουν ορθολογικά στο χρονικό διάστημα πριν την στρατιωτική επέμβαση:

➡️τις πραγματικές πολεμικο-πολιτικές δυνατότητες του ουκρανικού καθεστώτος (εκτίμηση περί γρήγορης κατάρρευσης)
Read 10 tweets
1/10
🧵Και λίγη ... "Αστρολογία"

🔴Σίγουρα θα θελήσει να εκπλήξει, αλλά άγνωστο ποια "κάρτα" θα ρίξει ο Владимир Владимирович στο γεωπολιτικό τραπέζι των μεγάλων δυνάμεων & των δορυφόρων τους, με την ευκαιρία του μεγάλου εορτασμού της Ημέρας της Νίκης την 9η Μαΐου.

↪️νήμα↩️
2/10
🔴Εν τούτοις τώρα ο Πλούτωνας κοιμάται, οπότε αποκλείεται προς το παρόν το σάλπισμα της εσχατολογικής μάχης & του ολέθρου σε πλανητικό επίπεδο με το "φτεροκόπημα" κάποιων 🇷🇺υποβρυχίων drone Poseidon ή RS-28 Sarmat ή 3K22 Zirkon προς χώρες του #ΝΑΤΟ
3/10
🔴Οι "οιωνοί" λένε λοιπόν ότι ο #Πούτιν δεν έχει άλλη ρεαλιστική επιλογή παρά να κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στην 🇺🇦#Ουκρανία με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την αναγκαιότητα για μια ολόπλευρη 🇷🇺πανρωσική κινητοποίηση.
Read 10 tweets
1/7
🧵🇷🇺#Ρωσία 🇺🇦#Ουκρανία - άρχισε η Β' φάση του πολέμου

↪️νήμα↩️

🔴Κατά την Α' φάση της αποκαλούμενης "Ειδικής Επιχείρησης" η 🇷🇺#Ρωσία πέτυχε σημαντικές επιδιώξεις:
2/7
➡️κατέστρεψε βασικούς όρους του 🇺🇦ουκρανικού δυναμικού στους τομείς: πολεμικός εξοπλισμός, στρατιωτικές υποδομές & επιμελητεία.

➡️αποδιάρθρωσε & κατακερμάτισε τον καλά συγκροτημένο από τη 🇺🇲🇬🇧🇪🇺#Δύση στρατό του 🇺🇦Κιέβου σε απομονωμένες οντότητες.
3/7
🔴Ταυτόχρονα όμως η 🇷🇺Μόσχα ειχε υποτιμήσει:

🔻το επίπεδο στρατιωτικής εκπαίδευσης & προετοιμασίας του 🇺🇦αντίπαλου, τη φανατική αποφασιστικότητα των Ουκρανών που γεννούσε "θέληση για μάχη".
Read 7 tweets
1/11
🧵🇷🇺#Ρωσία 🇺🇦#Ουκρανία - τα χειρότερα είναι μπροστά

🔴Καθώς ο #πόλεμος_στην_Ουκρανία παρατείνεται ο εκλεκτός της χρηματιστικής #ελίτ 🇫🇷#Μακρόν κάλεσε τη 🇷🇺Μόσχα να δείξει "υπευθυνότητα" & "να επιτρέψει τη σπορά", αλλιώς διεθνώς επέρχεται #λιμοκτονία .
2/11
🛑Αυτό που κρύβει ο #Μακρόν ειναι ότι αυτός, οι όμοιοι του & τ' αφεντικά τους στη δυτική 🇺🇲🇬🇧🇪🇺#βαθιά_εξουσία :

🔻α) πυροδότησαν μια αδυσώπητη παγκόσμια αναμέτρηση μέχρις εσχάτων ανάμεσα στα γεωπολιτικά μπλοκ της Δύσης & της Ανατολής
3/11
(που περιλαμβάνει & την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας).

🔻β) σε μια επικίνδυνα κλιμακούμενη εμπόλεμη έναρξη, όπου η τεχνοκρατική #νεοφεουδαρχία των 🇺🇲🇬🇧Αγγλοσάξονων & της 🇪🇺#ΕΕ δεν θυσιάζει μόνο την 🇺🇦#Ουκρανία αλλά ολόκληρη την #Ευρώπη
Read 11 tweets
Πάμε ένα Θρεντ :
Το 1991 οι Γιέλτσιν/Γκορμπατσόφ/Πούτιν κτλ. διέλυσαν την #ΕΣΣΔ και αποκατέστησαν την κεφαλαιοκρατία,παρά το συντριπτικό αποτέλεσμα υπέρ της διατήρησης της #USSR στο ιστορικό δημοψήφισμα της 17/3/1991.
Ενώ το 1993 κατεπνιξαν με τα Τάνκς λαϊκή εξέγερση στην Μόσχα.
Ή παλινόρθωση του καπιταλισμού έφερε ξανά στην επιφάνεια τον εθνικισμό.
Ή αμερικανοκίνητη
"πορτοκάλι επανάσταση" του 2004 έφερε την εργαλειποίηση του νεοναζισμού απο τις δυτικές δυνάμεις.
Όι δυνάμεις αυτές ανέτρεψαν με την αδρά χρηματοδότηση της Δύσης εκλεγμένη κυβέρνηση το 2014
φέρνοντας στην προεδρία της #Ουκρανιας μία σειρά απο ανδρείκελα (#Γιατσενιουκ #Ποροσενκο #Ζαλενσκι κτλ.) αχυράνθρωπους των #ΗΠΑ του #ΝΑΤΟ της ευρωπαϊκής ένωσης.
Πού κυβερνούν/καταδυναστεύουν την #Ουκρανία μέχρι σήμερα.
Και είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το μακελειό που γίνεται.
Read 38 tweets
Λοιπόν έχουμε και λέμε :
Ζελενσκι =
Ή παράταξη που με τις πλάτες των #ΗΠΑ/#ΝΑΤΟ/ΕΕ έκαναν πραξικόπημα ανατρέποντας εκλεγμένη κυβέρνηση το 2014.
Έθεσαν εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα,δεκάδες άλλα κόμματα οργανώσεις εφημερίδες ραδιόφωνα.
Χρηματοδοτεί εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια
Νεοναζιστικές Οργανώσεις όπως το #Ταγμα_Αζοφ,πού ανήκει στην Εθνοφρουρά της #Ουκρανιας πού χρησιμοποιείται ως ειδικά αστυνομική δύναμη,πού έκαψε ζωντανούς 100+ ανθρώπους στο σπίτι των συνδικάτων στην Οδησσό το 2014 και που σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει δολοφονήσει
15.000+ γυναικόπαιδα στο #Ντονιετσκ στο #Λουγκανσκ (που μαζί αποτελούν το #Ντονμπας) στην ανατολική Ουκρανία τα τελευταία 8 χρόνια.
Όι οποίες φασιστικές οργανώσεις έχουν τουλάχιστον 15.000 ένοπλα μέλη,έχουν ναζιστικά σύμβολα οι μαχητές τους,έχουν ναζιστική ιδεολογία και υμνούν
Read 18 tweets
1/20
🧵Το άρθρο του Ρούντι Ρινάλντι είναι πολύ καλό και συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος της ανάλυσης του. Σε κάποια επιμέρους σημεία έχω διαφορετική γνώμη:

↪️νήμα↩️
2/20
📍1-Αρθρο: "Ο Πούτιν είναι γυμνός επειδή, πέρα από την ισχύ της Ρωσίας, δεν έχει να προσφέρει τίποτα για τις τύχες και το μέλλον των λαών και των χωρών, για τη χειραφέτηση και τη δημοκρατία".
Read 21 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!