Discover and read the best of Twitter Threads about #σχολεια

Most recents (5)

Στις 15-1-2021 εκδικάστηκε στο ΣτΕ προσφυγή μαθητών με θέμα την απαλλαγή από τα θρησκευτικά.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έχει κρίνει ήδη 2 φορές ότι αρκεί η γενική επίκληση λόγων συνείδησης κ όχι «θρησκευτικής», που συγκαταλέγεται στα ευαίσθητα δεδομένα >>
τα οποία δεν επιτρέπεται να τηρούν τα σχολεία, όπως έκρινε το ΕΔΔΑ.
Το Παιδείας συνεχίζει να αγνοεί όλες τις αποφάσεις. Με την ΥΑ 61178/ΓΔ4/2021 ζητεί από γονείς ΥΔ στην οποία να επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης.
Επιπροσθέτως, ζητεί η σχετική ΥΔ κ από τους 2 γονείς >>
κ μάλιστα με επικύρωση γνήσιου υπογραφής, ενώ για τα αλλά μαθήματα, πχ γυμναστική, αρκεί από τον ένα γονέα κ χωρίς επικύρωση.
Επίσης η σχετική ΥΔ δεν υποστηρίζεται από αντίστοιχη ηλεκτρονική διαδικασία.
Τέλος, δίνει το δικαίωμα της υποβολής σχετικής αίτησης απαλλαγής μόνο >>
Read 4 tweets
Μικρό threadακι για το #selftest καθώς βλέπω την μάνα μου να παλεύει με την μπατονετα. Όπως προειδοποιεί το ECDC η ευαισθησία κυμαίνεται στο 78% όταν αυτό γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και πέφτει στο 57% όταν γίνεται από τον πολίτη. #σχολεια
⬇️⬇️⬇️
Επίσης τονίζει τον κίνδυνο της ελλιπής παρακολούθησης καθώς και της μη αναφοράς θετικών αποτελεσμάτων. Ας δούμε όμως ένα παράδειγμα από τας Ευρωπας. Την Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και στην Βιέννη. Στα λύκεια σπάνε οι τάξεις και οι μισοί διδάσκονται πρωί και οι μισοί απόγευμα.
Επίσης δύο φορές την εβδομάδα οι μαθητές κάνουν πραγματικό selftest στον χώρο του σχολείου. Για όσους νοσούν προβλέπονται μαθήματα μέσω e-learning. Εκτός αυτού κάθε πολίτης μπορεί να πάρει δωρεάν από όλα τα supermarket ένα μοριακό τεστ (μέχρι 4 την εβδομάδα) το οποίο
Read 7 tweets
Νηματάκι για #σχολεια

Μετά από 13 ημέρες #τηλεκπαιδευση και 3 παιδιά στη Β/βάθμια εκπ/σή έχω να πω τα εξής:

Το 1/3 των ωρών χάνεται λόγω διαφόρων προβλημάτων, δεν μπορούν να συνδεθούν οι καθηγητές, οι μαθητές.
#Κεραμεως #κεραμεως_παραιτησου #σχολεια #lockdown2gr
Αν ανοίξουν μικρόφωνα όλοι μαζί "πέφτουν διαφημίσεις".
Οι μαθητές βαριούνται πολύ εύκολα κ η πλειοψηφία, ειδικά στα λύκεια, έχει εγκαταλείψει. Συνδέονται, όταν μπορούν, για να μην πάρουν απουσία, αλλά δεν παρακολουθούν. #Κεραμεως #κεραμεως_παραιτησου #σχολεια #κυβερνηση_τσιρκο
Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το μάθημα κ με τα μέσα που γίνεται, δεν επιτρέπει τπτ άλλο παρά επαναλήψεις με αποτέλεσμα να μενει πίσω η ύλη #τηλεκπαιδευση #σχολεια #κυβερνηση_τσιρκο
Read 11 tweets
‼Η ΓΑΔΑ κι η εισαγγελία κρατούν συλληφθέντες μαθητές στα κρατητήρια επί 4μέρες, χωρίς επισκεπτήριο κ δυνατότητα αλλαγής ρούχων.

Άμεση απελευθέρωση των παιδιών!
Νίκη στον αγώνα τν μαθητών!
Μαζί σας μέχρι το τέλος!
#ΜένουμεΕνεργοί #energoimathites #σχολεια #Χρυσοχοιδη_παραιτησου
Όπως καταγγέλλεται επώνυμα από τη συνήγορο συλληφθέντα μαθητή, Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου, η Εισαγγελία έλαβε τν πολιτική απόφαση ν κρατήσει στα κρατητήρια 4 συλληφθέντες μαθητές από το συλλαλητήριο της Πέμπτης, μια ζέση που δεν έδειχναν ούτε για τς χρυσαυγίτες μετά τα εγκλήματά τς!
Μάλιστα, επικαλούμενοι τον κορονοϊό, οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ δεν επέτρεψαν σε ανήλικα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους όλο το τετραήμερο ενώ απαγόρευσαν στους συνηγόρους τους να τους μεταφέρουν φρέσκα ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα.
Read 12 tweets
🆘🆘 Φορτώνουν κακούργημα σε 14χρονο μαθητή!!

Αύριο στις 11 όλοι κ όλες στην Ευελπίδων.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!!

#ΜένουμεΕνεργοί #energoimathites #σχολεια #κυβερνηση_συμμορια #Χρυσοχοιδη_παραιτησου
Ακολουθεί η ανακοίνωση για τη σύλληψη του μαθητή του 7ου Γυμνασίου από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, κ. Χριστίνα Χρηστίδου:

«Άμεση απελευθέρωση του γραμματέα του 15μελούς του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου»
«Ο Βαγγέλης Γρηγορίου μαθητής της Γ’ Γυμνασίου εκπροσωπώντας το σχολείο του θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας. Πλησιάζοντας στον χώρο της κινητοποίησης πέρασε σωματικό έλεγχο όπως και εκατοντάδες άλλοι μαθητές.
Read 15 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!