Discover and read the best of Twitter Threads about #северна

Most recents (1)

Едните #лажат дека ако Грција не го пројде договорот во нивниот парламент,ќе се врател уставот ко шо бил,другите #лажат дека ко ќе дошле на власт у #северна ќе го "врателе" името и уставот.
Вистината е:
120 пратеници у собрание без дозвола од #НАРОД учествуваат во промена на име.
Кога името ќе се смени, ќе биде нотирано дека :
Димитров и Заев го испреговарале ✔️
Ставена била промената на име пред собрание ✔️
Имало дебата, опозицијата 10 дена пробувала да го оспори ама толку бил добар договорот шо 95 пратеника кренале за ✔️
Од ова нема враќање.
40 од дпсмне шо се сега во собрание, не се за одбрана на името.
Дел од нив, за кои ова е последно танго во политичките води,во моментов преговараат за кеш надокнада за својот глас.
Тие знаат дека им е последна вожња на рингишпилот.
На останатите им е ветена функција во #Северна
Read 3 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!