Discover and read the best of Twitter Threads about #פידתכנון

Most recents (9)

דמיינו שיש לכם בית פרטי בעיר לא גדולה או קטנה, עיר בינונית, עבדתם מאוד קשה בשביל להגיע לזה והמשכנתא שלכם עדיין דופקת, אבל הנה המשפחה מתרחבת, אולי ההורים מבוגרים ומתארחים אצלכם הרבה, אולי סתם החלטתם שצריך עוד שטח. החלטתם להשקיע כסף ולהגדיל את הבית, אולי לחפור מרתף>>
אולי לסגור את אחת מהמרפסות שבניתם בזמנו בקומה השניה וכבר אז האדריכלית אמרה לכם שזה לא פרקטי אבל לא הקשבתם לה, לא מופרך נכון? ממש לא. עד היום, בשביל לאשר לכם עוד קצת שטח נדרשתם לאישור של פקיד מחוזי. אחלה בחור אבל רוב הסיכוי שהמשרד שלו בכלל לא בעיר שאתם גרים בה
ולמעשה הוא אפילו לא יודע איך נראית השכונה שלכם, בטח לא הרחוב ובודאי שלא הבית, ועדיין,עד היום, שם, אי שם במחוז, הוחלט האם נדרש לכם השטח או לא. לא אדריכל העיר שלכם ולא מהנדס העיר שלכם ואפילו לא סתם פקיד מקומי בעירייה יוכל לאשר לכם דבר כזה, לא ולא.
Read 19 tweets
יש לי 5 דקות פנויות (הגדולים בחוג, הקטנים משחקים, וד"ר גולן בתורנות 🤦), אז משהו קטן על משכנתא שלקחנו ב-2019.

במקור לא רצינו לקנות דירה (אני בכלל רציתי להישאר בת"א... היוש #פידתכנון), אבל אז אנשים ויתרו על הזכייה במחיר למשתכן בגליל ים, ולכן הייתה לנו את האפשרות לקנות במיידי.
>
על הנייר, היה ברור שזאת עסקה מעולה (קנייה בעלות של 20K ש"ח למ"ר), לכן היה צריך לתכנן משכנתא.

המחשבה שלי בזמנו (כמובן לפני עידן הקורונה) הייתה שהאינפלציה תרים ראש בקרוב, כי ריבית אפס והרחבות כמותיות לאורך עשור מייצרות בועות. גדולות.

אז ניסיתי לצמצם הצמדה למדד.
חשוב לציין (בכדי לא להדליק את @YannayASpitzer יותר מידי), שמלכתחילה המשכנתא תוכננה לעד 7-8 שנים. לכן מדובר בהלוואה לטווח קצר יחסית.

בזמנו היה מותר עד 1/3 פריים, והלוואת פריים היא נוחה משום שאפשר לפרוע אותה במיידי. לכן, שליש מהמשכנתא היה בפריים מינוס (כמה שהבנקים ייתנו).
Read 9 tweets
🧵 שרשור על מדידת עשירונים ואי-שיוויון, ועל בעיה לא קטנה בישראל בהקשר הזה.

נמחיש את הסיפור שלנו דרך זוג חביב, נקרא להם א' ו-ב'. שניהם אחרי תואר ומרוויחים יחד 18 אלף ש"ח ברוטו. זה שם אותם בעשירון 6 באוכלוסיה בישראל (לפי סקר הכנסות הלמ"ס מ-2018).

אלא מה? זה רק חלק מהסיפור...
1/
הסיפור (שהוא עדיין לא העיקר בשרשור הזה) מגיע ממספר הנפשות במשק הבית.

הגרפים המצורפים מציגים את ההכנסה הכספית נטו למשק בית ולנפש סטנדרטית לפי עשירונים. אם א' ו-ב' הם זוג ללא ילדים, אז ההכנסה נטו שלהם לנפש סטנדרטית היא כ-8,000 ש"ח, ולכן הם קופצים לעשירון 7-8. אבל,

2/
אם הם זוג+1, אז ההכנסה נטו לנפש סטנדטית יורדת ל-6,000 ש"ח. חזרה לעשירון 6. אגב, אם הם זוג+2, אז הם יורדים לעשירונים 4-5.

אם ניקח לדוג' את ד"ר גולן ואותי, אז התוספת של 4 ילדים מורידה אותנו ב-3 עשירונים בהכנסה לנפש סט'. (שווה כל שקל!!! 😎)

אוקיי, אבל כל זה ידוע, אז מה הבעיה?

3/
Read 13 tweets
בכל הנוגע למאבקי תכנון, בחרנו גבעה מפתיעה* למות עליה, חייב לומר.

אבל זו גבעה שמייצגת את כמה מהבעיות היסודיות של תכנון שבילי אופניים בישראל , והגבעה הזו היא השביל המתוכנן באלעזר המודעי, בקטמון.

*מפתיעה עבורי, לפחות.
(זהירות- חפירה ברחוב לפניך)
אנחנו כאמור משתתפים בישיבות על מספר שבילים בעיר. מחלק אנחנו מרוצים, ועל חלק יש הערות. יש שבילים שאנחנו נותנים הערות בישיבה וממשיכים הלאה, יש שבילים שקצת יותר מתעקשים עליהם. ויש שבילי ג'יהאד, שעליהן אנחנו נתעקש שוב ושוב ושוב (גולומב, למשל).
ומכל השבילים, יצאנו לג'יהאד מאוד ספציפי על השביל ברחוב אלעזר המודעי. עכשיו פייר, האם זה שביל האופניים הכי חשוב או בעל התכנון הכי גרוע בעיר? לא, לא ממש. בורלא הוא למשל ציר הרבה יותר חשוב בעיני, אבל רובו מתוכנן טוב, והשיפור שאנחנו דורשים לא מצדיק עיכוב שלו.
drive.google.com/file/d/1Q1_7g2…
Read 25 tweets
״עיר העתיד״, NEOM הסעודית, נשמעת לרבים כחזון בומבסטי ולא ריאלי, אולי אפילו ילדותי. אבל היום, חמש שנים אחרי ההכרזה על העיר, אפשר כבר להבין מה ייכלל בחזון, ולזהות מה כבר מתחיל להיות ממומש.

שרשור על אחד מהחזונות המרשימים והמוזרים של אזורנו⬇️

1/12 Image
נזכיר שבשנת 2017 מחמד בן סלמאן הכריז על אזור הענק שיהיה מיועד לחדשנות, אנרגיות מתחדשות, AI, אוטומציה ומה לא, כאשר העלויות המוצהרות הן 500 מיליארד שיגיעו מקרן העושר של הממלכה (PIF) וממשקיעים נוספים.

האזור נבנה קרוב למצרים ולירדן, וכן - גם מאוד קרוב לאילת.
2/12 Image
המרכיב הראשון של NEOM כבר נבנה והוא דווקא צנוע: אזור נופש לחופי הים האדום, בשם NEOM Bay. פה תמצאו למשל את מלון היוקרה Royal Tulip Sharma שלידו נבנה שדה תעופה אזורי שפעיל מ2019 (לא השדה הבינ״ל העתידי). אבל בואו נודה, לא צריך את עיר העתיד בשביל אתר נופש, ולכן הוכרז המרכיב הבא>
3/12 Image
Read 12 tweets
בהמשך ל @smolan_with_s והשיח החשוב שהוא מציף בטוויטר, עם קריצה ל #פידתכנון, סיפור:
אני מתנדבת השנה בארגון פעמונים, שבגדול מסייע למשפחות במצוקה כלכלית לאסוף את הבלגן ולהתחיל להתכוונן לעבר יציבות כלכלית. הרבה דברים מהסוג ש @amsterdamski2 מציע על עמלות, אבל לא רק >
אנחנו סניף של סטודנטיות אז יש סינון של המקרים שמגיעים אלינו. אנחנו לא עו"סיות, ורוב המקרים אצלנו הם מיני-סחרחורת: משפחות "נורמטיביות" שנפל עליהן משהו שמוציא מאיזון (פיטורין, אירוע במשפחה) וכמו במערבולת החובות מתחילים לתפוח ולהצטבר >
דבר אחד כן חוזר על עצמו בהרבה מהמקרים: המשפחה עברה לאחרונה לדירת מחיר למשתכן. על פניו נפלא, יש להם נכס בבעלותם! אבל בעצם יש לנו כאן בור כלכלי בדירה נוצצת: מגורים במגדל מרוחק ממרכז העיר מכריחים משפחה שהסתדרה עם רכב אחד לקנות רכב נוסף >
Read 5 tweets
1. השבוע נתקלתי במודעת נדלן שמבטיחה חיים מדהימים בסביבה חדשנית. סיקרן אותי לדעת מה עומד מאחורי המודעה. הכל היה נשמע שם טוב מדי, אז יצאתי לבדוק.
זה שרשור על עתיד הדיור שהמדינה מתכננת לעשורים הבאים. נתחיל עם שכונת נאות אפק בקרית ביאליק: שכונה ל- 15,000 תושבים - מההבטחות למציאות -> הדמיה:  גיא & דורון לוי הנד...Image
2. 4500 דירות על 1100 דונם - אז איך עם צפיפות כל כך נמוכה של 4 דירות לדונם (לעומת כ-10 במרכז) מקבלים שכונת מגדלים גנרית? 60% משטח השכונה מוקצה לדרכים ושטחים פתוחים, בנוסף לשטחי חניות עיליים במגרשי המגורים. כל בלוק יצא במכרז לקבלן אחד שבונה מאות דירות בבניינים מוקפים בחומות וחניות צילום: סנאפשוט כהן. מקור: כ...
3. על הנייר 30% שטחים ירוקים זה נפלא. בפועל, למעט כמה גינות כיס בין הבניינים, רוב השטחים הם buffer ירוק שמפריד את הבתים מכביש מהיר ומזוהם שמפריד בין השכונה לעיר. לא בדיוק מקום מזמין לפיקניק יומולדת מול השקיעה והפקקים Image
Read 15 tweets
שרשור #אקלים 2: האלבדו של הקרקע ואפקט החממה (או פיזיקאים מבשלים)

#פידתכנון ו #ארכיטקטורה מכירים את הנושא הזה טוב ממני, ואני אשאיר להם את ההסברים על בניינים ירוקים ותכנון עירוני חכם.
אני אתמקד בלהסביר את החלק של הפיזיקה של האטמוספירה. Image
האלבדו של הקרקע הוא שעור קרינת השמש הישירה ביום בהיר שהקרקע מחזירה ולא בולעת. למשל, לאספלט טרי יש אלבדו של בערך 0.04 - הוא בולע 96% מהקרינה ומחזיר רק 4%, רעפים אדומים ~ 0.2 - בולעים 80% מהקרינה ומחזירים רק 20%, משטח שכוסה בשכבה עבה של צבע אקרילי לבן ~0.8, ושלג טרי ~0.9 Image
כ 80% מאנרגיית הקרינה שמגיעה מהשמש אל כדה"א עוברת דרך כל האטמוספירה בלי להבלע או להתפזר בדרך, ופוגעת בקרקע. אלא שמתוך אותם 80%, רק 50%~ נבלעים בקרקע, ו 30%~ זו קרינת אור נראה בעיקר שמוחזרת מהקרקע, ואם אין עננות או ערפיח/סופת אבק, היא עוברת שוב את כל האטמוספירה ויוצאת בחזרה לחלל !
Read 13 tweets
זה מיאקה סייצ'י (Seiichi), הוא היה מהנדס וממציא יפני, והוא אחראי לאחת ההמצאות החשובות ביותר בתחום הנגישות העירונית - ורובנו לא שמים לב אליה במהלך היומיום.
בתחילת שנות ה-60 הוא ניהל ריוקאן (פונדק מסורתי), ובזמנו החופשי ניסה להמציא משהו שיימנע משלג להסתיר לוחיות רישוי של מכוניות.
לפי הסיפור, בשנת 1963 הוא ראה גבר עיוור עם מקל נחייה כמעט נדרס ע"י מכונית, ובעקבות כך הוא החליט לשנות את תחום המחקר שלו.
ההשראה שלו הייתה כתב ברייל. ע"י הוספת תבניות בולטות על מרצפות, הוא חשב שעיוורים יוכלו "לקרוא את המדרכה" עם מקל הנחייה שלהם כמו שהם קוראים טקסט.
התוצאה הסופית היא פשוטה וגאונית: מרצפות מישוש (Tactile Paving), או מרצפות Tenji, המילה היפנית לברייל.
מרצפה אחת עם קווים בולטים שמסמנים את כיוון ההליכה הרצוי, ומרצפה שנייה עם נקודות שמסמנות שיש לעצור (מדרגות, מעלית, רציף רכבת, ירידה לכביש, וכו').
Read 7 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!