Discover and read the best of Twitter Threads about #داریوش_بزرگ

Most recents (4)

#رشتو
۱/در فضای مجازی متنی دیدم که از ارائه ی طرحی از طرف آقای #هاشمی_رفسنجانی برای ساخت کانالی بین #خزر و #خلیج_فارس و آینده نگری ایشان گفته بود.
به پاس روایت درست از #تاریخ باید بگویم این طرح سال ۱۳۴۵ در زمان پهلوی توسط هومان فرزاد تهیه و به سازمان پژوهش های علمی کشور ارائه
۲/ شد. پس از ارائه طرح توسط ایشان متخصصان دیگری نیز روی آن کار کردند اما اینکه دولت آقای رفسنجانی این طرح را یادآوری کردند کار پسندیده ای بود.
بر اساس این طرح باید میان دریای خزر و خلیج فارس یا دریای عمان دریاچه‌هایی ایجاد شود تا این دو دریا به هم متصل بشوند. در این ارتباط سه
۳/ نقطه پست در #ایران شامل چالهٔ جازموریان، دشت لوت و دیگری هم دشت کویر در نظر گرفته شد.
درازای آبراه میان ۱٬۴۶۵ کیلومتر تا ۱٬۶۰۰ کیلومتر برآورد شده‌است. در درازای مسیر باید کانالی به ژرفای ۵۰۰ متر حفر شود و از آنجایی که سطح دریای خزر نزدیک به ۲۸ متر از سطح دریای آزاد پائینتر است
Read 11 tweets
این شاهکاری که می‌بینید، نهر داریون است در شوش خوزستان. کانالی برای آبرسانی منطقه شوشتر خوزستان که به دستور #داریوش_بزرگ ساخته شد و دانش ساخت سازه‌های آبی نزد نیاکان‌مان را نشان می‌دهد.

(رشتو) Image
یکی از بزرگ‌‌ترین سازه‌های آبی در دوران باستان، #سازه‌های_آبی_شوشتر است که قدمت آن‌‌ها به دوران هخامنشیان بازمی‌گردد. Image
نهر داریون به‌عنوان بخشی از این سیستم آبرسانی، یکی از شگفت‌انگیزترین و قدیمی‌ترین سازه‌های آبی شوشتر است که یک کانال آبیِ «دست‌کند» می‌باشد.

دست‌کند به سازهٔ معماری که با دست و بدون ابزار خاصی ساخته شود، می‌گویند. Image
Read 12 tweets
اخیرا یکی از بازدیدکنندگان از محوطۀ باستانی لاخیش در جنوب‌غربی اورشلیم، به صورت تصادفی قطعۀ سفال کوچکی را یافته که نام #داریوش_بزرگ پادشاه هخامنشی روی آن نقش بسته است. 👇
یک حکاکی بسیار نادر با قدمت ۲۵۰۰ سال حدود دو ماه قبل در محوطه باستانی لاخیش کشف شده است که نام داریوش پادشاه هخامنشی در آن مشخص است. این حکاکی در محوطۀ شهر باستانی لاخیش به صورت تصادفی توسط یک بازدیدکننده کشف شده است.
این کتیبۀ کوچک در واقع قطعه‌ای به جا مانده از یک ظرف سفالی است و عبارت «سال بیست و چهارم داریوش» به زبان آرامی بر روی آن حک شده است. این نخستین بار است که کتیبه‌ای باستانی با نام داریوش در حوالی بیت‌المقدس کشف شده است.
Read 5 tweets
آیا #دروغ_سیزده در ایران باستان وجود داشت؟
#رشتو

در ایران باستان بزرگترین گناه، #دروغ بود. دروغ هیچ توجیهی نداشت و چیزهای مثل دروغ‌مصلحتی و دروغ‌سیزده همه ضدفرهنگ‌های وارداتی هستند و هیچ‌یک ایرانی نیستند.
١/۴
در مهریشت از کتاب #اوستا، یکی از بزرگترین ایزدان ایرانی یعنی #ایزد_مهر مردم را از دروغگویی نهی کرده و به ایرانیان گفته است که از «مهردروج» که دیوی آفریده شده توسط اهریمن است و مردم را به دروغ‌گویی ترغیب می‌کند، دوری کنند.
٢/۴
اهمیت راستگویی و پرهیز از دروغ‌گویی تا آنجاست که #داریوش_بزرگ در کنار «دشمن» و «خشکسالی»، از دروغ به عنوان سومین رکن بدبختی ملت نام می‌برد و از اهورامزدا می‌خواهد تا ایران را از دشمن و خشکسالی و دروغ، پاک نگه دارد.
٣/۴
Read 4 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!