Discover and read the best of Twitter Threads about #1oct

Most recents (24)

Aquests darrers dies s'ha parlat sobre el meu possible futur a primera línia política. Agraeixo molt els missatges de suport, però en general són informacions poc fonamentades, i voldria matisar algunes coses. Ho explico en aquest FIL👇👇
1- La meva intenció és acabar el mandat com a President de la @cambrabcn (juny2021) i de @cambrescat (set2023). Aquest fet fa difícil entrar a Govern en la propera legislatura... però no impossible👇👇
2-Abans d’explicar-ho us faig arribar les meves reflexions, amb la màxima honestedat i a títol estríctament personal:👇👇
Read 11 tweets
👋 Hola, @diariARA, sabem que és una editorial, però com que creiem en el periodisme i en el rigor que l’ha de regir, us deixem un fil amb totes les incorreccions de l’article.

Si volíeu informació fiable només calia visitar el nostre web o trucar-nos, com ja sabeu.

FIL 👇
@diariARA 1. Afirmeu que “la direcció de l'Assemblea ha enviat a les seves territorials una proposta de full de ruta” ❌
👉 No s’ha enviat cap document a les Assemblees de base. Heu fet una editorial a partir d’un esborrany, no definitiu.
@diariARA 2. Destaqueu que els partits “incloguin en els seus programes per a les pròximes eleccions catalanes un "compromís explícit" amb la via unilateral”
👉 L’any passat ja defensàvem la via unilateral. El document és públic:
assemblea.cat/wp-content/upl…
Read 9 tweets
L'estat continua amb l''assetjament a les institucions catalanes.
Continua amb la repressió.

I nosaltres continuem paralitzats.

Obrim fil. 👇
Un òrgan administratiu que ha de decidir com es fan unes eleccions (candidatures, cens, paperetes, col·legis) aplica fraudulentament la llei, i 2 anys més tard d'unes eleccions, decideix que algun electe ja no ho és.
Com si fos administració de justícia.
Enèsima jugada il·legal legalista de l'estat profund.

I nosaltres encara no hem après a resistir l'embat, ni a fer veure a la nostra societat (a tota, no només a una part) que es injust i il·legal. No aconseguim que l'estat perdi legitimitat a molts dels nostres conciutadans.
Read 12 tweets
JUICIO A TRAPERO | CLAVES DE LA JORNADA 2
#JuicioTrapero
Sí existía un plan para detener a Puigdemont si declaraba la independencia y sí existe un correo que lo acredita. ¿Qué más ha dicho hoy Trapero? | @linformatiu_tve @telediario_tve @24h_tve 👇👇👇
La jornada ha empezado a las 10.24h. El fiscal Miguel Àngel Carballo ha retomado su interrogatorio (ayer fue de 4 horas y media). Es un interrogatorio muy exhaustivo sobre informes, atestados, correos... Trapero explica que sí se valoraron los riesgos del #1Oct con ciertos...
... colectivos pero que "nunca se habló de artefactos explosivos ni actividad armada".
Asegura que no conocía los planes estratégicos del @govern pero explica que le pidieron tener acceso a la base de datos de los @mossos para obtener datos fiscalies y también a investigaciones..
Read 20 tweets
Fil. Ahir vaig anar a dormir amb la mosca a la orella i m'he aixecat emprenyat.
Portem dos anys esperant la #SentènciaFarsa amb el fre de na posat per no fer res que perjudiqués als empresonats i demanant #LlibertatPresosPoliticsIExiliats a tot hora i arreu. No ha servit de res.
Ho hem respectat tots per no perjudicar ningú, però amb #SpainIsAFascistState les condemnes de 9 a 13 anys han estat duríssimes igualment. Hem apel·lat a la #Unitat i els partits se l'han passat pel folre. Hem demanat que no pactessin amb el #155 i han passat de nosaltres.
Molts hem anat acumulant ràbia des de l'#1Oct. Evidentment contra la #Repressió de l'estat espanyol: política, judicial, mediàtica, etc. Però també contra moltes decisions covardes dels nostres en moments clau: #10Oct i #27Oct amb la #Independència no efectiva.
Read 17 tweets
Ayer @maykanavarro publicaba en @LaVanguardia una noticia que despertó mi curiosidad: Las policías autonómicas “perdían” sus competencias en el mar.

Me he puesto a mirar y creo que la realidad es otra. Esto puedo decir [Hilo] 👇

#LaSilenciosaCat

lavanguardia.com/politica/20190…
@maykanavarro @LaVanguardia Según la Ley de Fuerzas y Cuerpos de Seguridad, la “seguridad pública” es competencia EXCLUSIVA del Estado. Las CCAAs con policías autonómicas participarán en su mantenimiento según sus estatutos y la mencionada Ley 2/86. 👇

cutt.ly/AwlOodK
@maykanavarro @LaVanguardia Ahora bien, las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado (@policia y @guardiacivil) ejercerán sus FUNCIONES en TODO en TERRITORIO NACIONAL.

Es lo que establece la 2/86.
Read 26 tweets
Fa un any vaig fer aquest fil amb fotos inèdites de la gestió dels atemptats a BCN i Cambrils. Dos anys després, permeteu-me que aporti més material com a homenatge a tots els protagonistes, especialment al #president @KRLS i al conseller i pres polític @quimforn #17ANoOblidem
Aquesta és la primera foto del centre de comandament al Palau de la Generalitat, traslladat allà per major comoditat de totes les parts. D'aquest moment, us puc explicar dues anècdotes:

#17ANoOblidem
1) Quan va arribar l'alcaldessa Ada Colau, el primer comentari que va fer a la Galeria Gòtica és que l'atemptat l'havia enganxat amb vambes blanques i que no sabia si això quedaria molt bé per la roda de premsa. Va ser un comentari d'allò més curiós donat el moment #17ANoOblidem
Read 31 tweets
Avui he estat al judici.
He comprat un bitllet d'AVE i me n'he anat a Madrid de públic.
Ha estat una experiència impressionant en el més literal dels sentits: la petjada que ha deixat no se m'esborrarà mai.
He pres apunts i necessito compartir-los
//1
Després d'any i mig a la presó, he pogut veure el @jcuixart.
No he pogut evitar plorar. Van ser tres anys i mig MOLT intensos a la Junta d'@omnium escapçats de cop i sense avisar.
He vist molts altres amics: @raulromeva @junqueras @ForcadellCarme @jordialapreso @joseprull
//2
Avui han declarat policies nacionals que van "intervenir" a les escoles el #1Oct
"violencia no, pero muchos aspavientos"
"formamos columnas y penetramos la masa"
"agredieron a los furgones"
//3
Read 25 tweets
.@Birresrepublica amb en @jcanadellb i en @Bernat_Deltell a #Sentmenat

3 Projectes estratègics x connectar amb la #RepúblicaCatalana

👉🏼 consumestrategic.cat > ciutadans

👉🏼 tuvotestucomptes.cat > sindicats i cambres

👉🏼 consell.republicat.cat > cens

#FemRepública SiR!
Molt positiva la xerrada d'en @jcanadellb i @Bernat_Deltell a #Sentmenat
Voldria resumir les idees principals segons el meu parer, seran clau per seguir endavant:
1. Perspectiva: analitzem on estem amb una visió global. Anem bé. No deixar de banda els detalls (Merkel).
👇🏽
2. Realisme: no tot s'ha fet bé, però avancem, a la catalana. El 27O es va fer una DUI, no anul·lada! Es clau conservar el govern independentista. No ens la juguem.
3. Pressió als partits: aptitud desconcertant, per això no hem de deixar de fer pressió cap a endavant. UNITAT!!
👇🏽
Read 6 tweets
‼️Important. El Jutjat d'Instrucció no7 BCN acorda investigar a 4 agents més de l'Escola Mediterrània en resposta a un escrit de @bcn_ajuntament. Hauran de donar explicacions per agressions com aquesta. Obro fil 👇
1/ Les mentides sobre la violència dels manifestants de Millo, Zoido, Nieto i Pérez de los Cobos al Suprem es desfan com un tarró de sucre en mans del Jutjat de BCN. Les imatges proven la seva actitud escrupolosament pacífica. No hi ha cap situació de resistència agressiva.
2/ L’obstrucció de la Fiscalia i Secretaria Estat Interior a la investigació dels fets ens ha obligat a nosaltres a identificar i portar davant la justícia als autèntics violents de l’ #1oct. Amb aquests ja són 41 els policies investigats.
Read 6 tweets
01. Passat el xoc inicial, voldria parlar de la declaració de Castellví.

Cal llegir entre línies...
02. Per començar, és evident que Castellví estava molt nerviós, i no era del tot conscient dels jardins en què es ficava.

Evidentment, l'oratòria no és el seu fort.
03. El fort de Castellví és la informació. La seva obligació, la seva professió, es fonamentava en investigar, a fi d'avaluar-ne els possibles riscos, de tot allò que passa a CAT, per evitar la violència.
Read 13 tweets
#CatalanTrial: PP - the Perjury Party 1
"A witness who doesn't tell the truth in his deposition in court shall be punished with imprisonment of 6 months to 2 yrs and a fine of 3-6 months"
Sáenz de Santamaría couldn't remember/lied
The PP can never remember/always lies
📽️@omnium
#CatalanTrial: PP - the Perjury Party 2
"A witness who doesn't tell the truth in his deposition in a court case shall be punished with imprisonment of 6 months to 2 yrs and a fine of 3-6 months"
M. Rajoy couldn't remember/lied
The PP can never remember/always lies
📽️@omnium
#CatalanTrial: PP - the Perjury Party 3
"A witness who doesn't tell the truth in his deposition in a court case shall be punished with imprisonment of 6 months to 2 years and a fine of 3-6 months"
Zoido couldn't remember/lied
The PP can never remember/always lies
📽️@omnium
Read 6 tweets
‼️La declaració de @ZoidoJI al #JudiciProcés d’avui ha estat erràtica i plena de mentides. Com a màxim responsable de l’operatiu de l’#1oct té responsabilitats sobre un dispositiu que va causar 900 ferits. No pararem fins demostrar-ho. Obro fil.👇
❌Zoido ha afirmat que la intervenció policial va ser “proporcionada”.

✅L'Audiència Provincial BCN, en canvi, ha afirmat q l'#1oct hi va haver "excessos policials" "agressions policials a ciutadans sense mediar agressió física prèvia" i conclou q "no existia proporcionalitat".
❌Zoido ha afirmat que en tot moment la @policia abans d’usar la força feia una advertència prèvia.

✅El Jutjat no7 BCN ha acreditat intervencions policials "sense advertència o avís" i "clarament gratuïtes" com aquestes.
Read 8 tweets
Viendo a éste desalmado declarar lo que està declarando, no puedo callarme. Vayamos por partes.
1. El jefe màximo del operativo policial es el M. Interior. Y aquí no hay tu tía. El Perez de los Cobos era el COORDINADOR del operativo.
Y expliquemos porqué.
El operativo policial se hacía desde la sala CECOR 》
Read 26 tweets
"Catalonia and the trial on the referendum: a challenge for the EU". Conferència conjunta amb el president @QuimTorraiPla a Brussel·les

📲 Pots seguir-la en directe aquí ➡️ bit.ly/2NbLWBK

#CatalanEU
Last Tuesday, a political trial against members of the previous @govern, against social leaders of the main civil organizations of #Catalonia and against the former president of the @parlamentcat began in Spain #CatalanEU
The simple fact that this trial could take place brings #ShametoSpain and, therefore, to the entire #EuropeanUnion, whose main institutions have chosen to remain silent, when facing such a disgraceful situation where democracy is at stake #CatalanEU
Read 58 tweets
⚖️ Comença el #JudiciALesUrnes contra els membres del #GovernLegítim de Catalunya, la presidenta del @parlamentcat, i els líders de les entitats socials.

📌 Segueix-lo en directe a través de l'emissió especial del @324cat: ccma.cat/tv3/directe/ju…

#FreeTothom🎗
⚖️ | #JudiciALesUrnes |

🎥 @JordiPina1 al TS: "Facin de jutges i no de salvadors de la pàtria"

‼️Un tribunal i un jutge imparcials
❌S'han vulnerat els drets de defensa i a un judici just
❌Presó preventiva injustificada
❌S'ha vulnerat la presumpció d'innocència

#FreeTothom🎗
⚖️ | #JudiciALesUrnes |

📺 Comença la declaració del conseller @quimforn.

📌 Segueix-lo en directe a través de l'emissió especial del @324cat: ccma.cat/tv3/directe/ju…

#FreeTothom🎗
Read 59 tweets
📰Financial Times📰

📺Televised trial of #Catalan secessionists set to reignite passions

⚖Courtroom drama comes at delicate time for coalition government

1
📃The declaration of independence was not ratified or published in the official gazette of the Generalitat

🕵The charges ARE rebellion, sedition, disobedience and misuse of public funds

🙈Lazy: "Fled", "One of Spain's wealthiest regions", etc

2
🔥"Hardcore separatists come to the fore" - there's been non-violent direct action (cf. #GiletsJaunes)

🕵A family affair: the Pérez de los Cobos - Falangist family, Fuerza Nueva in youth and it was Francisco's brother, Diego, who gave the order to beat Catalan voters on #1Oct

3
Read 6 tweets
Els presos i exiliats no "se l'han jugat per nosaltres". S'han immolat voluntàriament amb un procés d'#independència de façana, fictici. Del contrari ara seríem independents o si més no algun actor internacional de pes s'hagués pronunciat.
#ElPreuDelFarol
S'han immolat per un "procés" que no tenia cap estratègia ni voluntat de:

🔴 Desplegar la #DUI del 27 d'octubre.
🔴 Ni de fer efectiu el mandat de l'#1Oct.
O comencem a dir les coses pel seu nom o la política catalana restarà enfangada i bloquejada de manera indefinida allunyant-se qualsevol possibilitat d'independència.
Read 3 tweets
Un breu balanç sobre la #RepúblicaCatalana. Estem molt millor que fa 6 mesos, un any o 5 anys perquè:
1.Ens mantenim ferms i combatius
2.Ens han vexat, humiliat, aplicat el #155 , empresonat o obligat a exiliar el nostres representants polítics, socials, rapers, activistes...
3.Hem internacionalitzat el fet català, Catalunya com a nació que vol ser Estat
4.Espanya demostra cada dia més el seu viratge cap a la dreta, intolerància i manca de #Llibertat
5.El judici als #PresosPolitics està demostran-se com a una venjança de l'#1oct
6.Tenim un excelent equip d'advocats que estan posant en evidència la #InJustíciaEspanyola
7. La lliure circulació dels #ExiliatsPolítics a nivell internacional i les sentències a favor en diferents països europeus
8.Les adhesions d'advocats, juristes, polítics, premis Nobel,...
Read 14 tweets
#president @KRLS "No tinc xofers ni seguretat, però tinc gent que ajuda. És evident que l'Estat em considera "caça major", però no pots viure amb paranoia constant. Qui ha de viure amb por són els criminals, no nosaltres" #QuatreGatsTV3
#president @KRLS "Matí i nit intento parlar amb la dona i les nenes i fer els deures amb elles. Curiosament quan era a Catalunya no podia fer-ho. El dia a dia és a dins de la Casa, si no no surto" #QuatreGatsTV3
#president @KRLS "El Consell és un espai fora l'abast de la repressió espanyola. Això no ho paga fons públics, ni clavegueres de l'Estat ni fons reservat. Es fa igual que l'1oct. Jo ara no tinc sou. Intento gastar el mínim " #QuatreGatsTV3
Read 28 tweets
01. En les últimes hores, Ñ confirma que cau en picat, mentre que CAT cotitza a l'alça.
dailymail.co.uk/debate/article…
02. Mentre intentaven fer veure que el govern del PSOE era oposat al del PP, apareixen Borrell i Sánchez i comencen a posar-se xulos amb UK.
Vergonya aliena!
theguardian.com/world/2018/nov…
03. En plena renovació del "sospitós" de parcialitat Lesmes, van i salta l'escàndol Cosidó-Marchena. Aquest últim és qui ha de jutjar l'1O.

Immediatament recusat pels presos polítics.
thenational.scot/news/17236299.…
Read 22 tweets
▶️ Comença el ple d'investidura del candidat a la presidència de la Generalitat, @QuimTorraiPla.

📌 En directe: parlament.cat/web/canal-parl…

#Parlament
▶️ @QuimTorraiPla: "Jo avui no hauria de ser aquí. Hauria de ser el president legítim de Catalunya, @KRLS, adreçant-se en llibertat a aquesta cambra, qui els exposés el programa de govern per al nostre país. I a ell l'haurien d'acompanyar tots els presos polítics i exiliats"
▶️ @QuimTorraiPla: "Vull enviar un record emocionat a tots els qui, pel simple fet de permetre votar al poble de Catalunya, són avui privats dels seus drets, privats de llibertat sense sentència, ostatges d'un Estat que ha vulnerat les regles democràtiques més elementals"
Read 51 tweets
Ciutadans insisteix en l'origen públic dels ingressos d'@omnium.
Aquí un gràfic que ho aclareix.
De regal, la base social d'ambdues entitats.
Per als que pregunteu per la part de finançament públic, aquí l'explicació:
Comenteu que comparo un partit amb una entitat.
Sí, un partit també ÉS entitat i ÉS societat civil, amb pressupost i membres. I és comparable.
I votar? NO és afiliar-se, és un suport temporal, i és a un programa.
Com anar a mani Diada (1M) o votar SÍ l'#1Oct (2,2M).
Read 4 tweets
No puedo afirmar a ciencia cierta qué sucederá en los próximos meses a nivel político en Cataluña. No soy futurólogo. Pero me parece verosímil que suceda lo que expongo a continuación.
Sí creo que habrá Independencia. Porque las estructuras de los estados comienzan a quedar obsoletas y oprimen un impulso de conciencia irrefrenable, que ya nació hace tiempo, y que ahora busca expresarse.
Porque de la ley de los ciclos no escapa nadie. Tampoco los estados. Por lo tanto, también los estados nacen, crecen, se expanden, viven su esplendor y luego se contraen y mueren. España envejeció.
Read 21 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!