Discover and read the best of Twitter Threads about #ArxiPortus

Most recents (3)

Des de fa dos mesos es pot veure a la façana de l'Arxiu la instal·lació fotogràfica Autoretrat d'un Vaixell anomenat Arxiu de @ricard_martinez
Avui a la secció del #blog #ArxiPortus convida a... publiquem un article seu titulat: La casa de la darrera finestra.
Va fil⬇️⬇️
Un excel·lent exercici comparatiu partint de l'home de la finestra que presideix la instal·lació fotogràfica de l'Arxiu, amb al·lusions a #Daguerre, #Adget o Robert #Frank fins al treball del fotògraf @pepescoda fet durant el #confinament. Per llegir-lo👉ja.cat/WuFEX Boy in Window. Saul Leiter, ca 1950. Saul Leiter Foundation.
La finestra nua:
"L'home clava la mirada al fotògraf i al futur. Ho fa amb uns ulls borrosos i directes, com una cataracta de la Història. Observa els qui l'observem, i ho fa des d'una finestra inacabada, amb prou feines foradada al maó nu..."
#refotografia
Read 8 tweets
📌Nova entrada al blog #ArxiPortus avui amb la figura de l'enginyer José Luis López Páramo, director de la Junta d'Obres del @PortdeTarragona els anys 1973-1974.
La podeu llegir 👉 ja.cat/x9EPI
#històriesportuàries #porttarragona
Obrim fil⬇️⬇️
2/6 López Páramo fou director del @PortTarragona entre el 20 de gener de 1973 i el 6 de juny de 1974, després d’haver passat pel @puertodemelilla (1966-1973).
A #Tarragona, López Páramo succeí a Eduardo #Serrano Suñer qui havia estat més de trenta anys en el càrrec.
#enginyers
3/6 El nou director s'encarregà d'elaborar una sèrie de projectes d'ampliació del @PortTarragona com el de les obres de prolongació del #dicdeLlevant en 900 m més, amb la qual cosa aquesta obra de defensa, l'espina dorsal del Port de Tarragona, assoliria els 3,5 km de longitud.
Read 6 tweets
📌ArxiPortus convida a...
Adrián Cabezas Sánchez: Els nius de metralladores de la #GuerraCivil al litoral de #Tarragona.
Podeu llegir l'entrada al #blog en aquest enllaç
👉 ja.cat/V2RpV
#històriesportuàries #arxiportus
Durant la #GuerraCivil (1936-1939), les primeres construccions defensives més sòlides que es van realitzar a #Catalunya de caràcter més permanent van ser les fortificacions relacionades amb la defensa de la costa.
L'atac del creuer franquista Canarias el 30 d'octubre de 1936 al golf de #Roses va provocar un pànic generalitzat a tota la costa catalana i el temor a un possible desembarcament de tropes franquistes a qualsevol punt del litoral català.
#GuerraCivil
Read 6 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!