Discover and read the best of Twitter Threads about #Balears

Most recents (2)

MÉS ENLLÀ DEL #DELTADELEBRE

Sovint es creu que els deltes són el destí final dels #sediments transportats pels #rius. Però un #delta és només un pas intermedi del llarg camí del material cap a les fondalades oceàniques.

Parlem una mica de #GeologiaMarina #MarineGeology? Va🧵!👇
1- Un #delta és molt més que la zona de terra emergida i suau relleu que trobem a tocar de la #mar i a la que anomenem plana deltaica. De fet, la major part de l’extensió dels deltes és subaquàtica i està formada pel front deltaic i el #prodelta. Image
2- Aquest és el cas del #DeltadelEbre. Del 2170 km2 reals d'extensió tan sols “afloren” uns 320 km2, el 15% del total, on s’assenta la població que viu allí i desenvolupa una gran activitat agrícola i turística. Image
Read 13 tweets
La #foca monjo del #Mediterrani, conegut a #Menorca i a les #Balears con #VellMarí (Monachus monachus) Va ser caçada per la seva carn, greix i pell, però sobre tot (com el #llop) va ser aniquilada pels pescadors perquè deien que els malfeia el negoci. Excuses de mal pagadors.
Com fou de perseguida la #foca monjo que van canviar els seus hàbits: van passar de viure i parir a les platges, a fer-ho d'amagat a coves i penyassegats. Pitjor al s. XX, als anys 40 i 50, amb la migració a les zones costaneres i l'arrivada del turisme: Extermini i extinció.
El 1928 un carrabiner va matar una gran #foca monjo en una cova de Canal de ses Salines (#Eivissa). El 1958, entre el cap de Cavalleria i l'illa dels Porros (#Menorca) un #VellMarí i diversos #dofins es barallaven entre xarxes de pesca fins que els pescadors van matar-los a tirs.
Read 6 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!