Discover and read the best of Twitter Threads about #Catalunya

Most recents (24)

La consellera @MeritxellSerret compareix aquesta tarda davant la Comissió d’Acció Exterior, Transparència i Cooperació del @parlamentcat per presentar els objectius i les línies estratègiques d’@exteriorscat.

🔴 Seguiu-ho en directe: parlament.cat/ext/f?p=700:DI…

#ExteriorsEnAcció Image
@MeritxellSerret @parlamentcat 🔴 @MeritxellSerret explica els eixos prioritaris d’@exteriorscat: l’aposta estratègica per Europa, un nou impuls a les relacions bilaterals i multilaterals, i a les xarxes europees i mediterrànies, l’acostament a la @Catexterior i el reforç dels consensos en @cooperaciocat Image
@MeritxellSerret @parlamentcat @Catexterior @cooperaciocat 🔴 La consellera @MeritxellSerret afirma al @parlamentcat que “som un soci europeu fiable i proactiu” i que “només amb generositat, solidaritat i confiança construïm l’Europa que volem, més justa per a les persones”

#ExteriorsEnAcció Image
Read 11 tweets
#Catalunya
#Català
#LlenguaMinoritària
#Ensenyament
La UE, via la @EU_Commission i la PETI, pot exigir l’aplicació d’una sentència nacional sobre una matèria (ensenyament) que no és competència de la UE?
Resposta: NO.
M’explico.
👇
Segons l’article 165 TFUE, els Estats Membres són els únics responsables dels continguts de l'ensenyament i de l'organització del sistema educatiu, així com de la seva diversitat cultural i lingüística.
Malgrat no tenir competència en la matèria, la PETI (que PETI) de Dolors Montserrat va desplaçar el debat en el marc de la vulneració dels drets fonamentals dels nens castellanoparlants en cas de no aplicació de la sentència del 25% per Espanya.
Maniobra grossera.
Read 11 tweets
La vinculació de #PabloPicasso amb #Catalunya és més que coneguda. El que potser no se sap tant és la seva devoció per la #sardana, a la qual hi va dedicar algunes de les seves obres. Si em voleu acompanyar, us ho explico en aquest #fil:👇
La devoció de #Picasso per la #sardana no va ser casual ni anecdòtica. De fet, alguns testimonis asseguren que es sentia #català i fins i tot el parlava. L'haver viscut a #Catalunya i les seves amistats catalanes ben segur hi van contribuir. A la foto, amb col·legues d'#Els4Gats:
Un dels primers esbossos en què ja s'intuïa el que faria en obres posteriors, va ser aquesta tetragrafia del 1952 on la temàtica de la #sardana apareix en la seva mínima expressió: les mans entrellaçades. També hi podem veure el #colom com a símbol de la #pau:
Read 13 tweets
*#JuntsPerFer - 10 arguments per sortir del govern autonomista de #Catalunya* ✅

1️⃣ *FER la independència.* 🗳️ L’1 d’octubre no hauria estat possible sense un govern plenament implicat en fer-lo realitat.

#JoVotaréNO
Junts ha seguit treballant sota els mateixos principis, però ERC ha consolidat un gir cap a la preservació de l’autonomisme, mantenir-nos al seu Govern és renunciar a aquelles eines que van fer possible l’embat democràtic i la victòria de l’1-O,
i debilita la força de l’independentisme, que queda orfe d’opcions polítiques. Volem recosir l’espai independentista i recuperar el diàleg amb les entitats sobiranistes. 🗣️ La millor manera de fer-ho és treballar des de l’oposició a la vessant unionista,
Read 23 tweets
🧵Obro enfilall amb algunes reflexions…

👇🏼
1. En cap moment la meva restitució ha estat un problema. Ahir traslladava a l’equip negociador que el fet important és el compliment de l’acord d’investidura, no la meva restitució. Hi renuncio perquè no vull que sigui un escull per fer avançar el país cap a la independència.
2. No es pot confondre la lleialtat política amb la submissió política. Això és un govern de coalició de 33 vs. 32. Calen sobredosis de lleialtat i generositat. No pots fer que les teves polítiques siguin les úniques que valguin. Tenim acords signats que s’han de complir.
Read 5 tweets
🔴🔴 enfilall.
Informació de servei.

Porto una dècada intentant avisar al meu poble de l'estafa politica que patiriem amb aquests polítics.
Us he avançat amb detalls el que passaria per activa i passiva.
A canvi he rebut majoritàriament menyspreu i insults.
Tot i això mai he deixat d'aportar propostes, de treballar, de crear eines pel país i d'intentar evitar que us enganyin.
Durant aquest temps mai he criticat a aquells grups de valents que han intentat generar alternatives.
I si ho he fet en algun cas ha estat en defensa pròpia.
Després d'aquesta dècada he aconseguit, tot sigui dit, guanyar-me la credibilitat d'un grup important de gent honesta.
Gent que pertany a varies entitats independentistes o que senzillament són activistes lliures de pedra picada.
Read 11 tweets
I si no poguessis gaudir de l'olor del #bosc? O submergir-te en l'oceà i observar la seva vida? 🌲🍃🌊 Aquesta setmana es publiquen 2 nous informes de
l'@ipbeses un dels quals posa el focus en els ‘valors’ de la #natura. T’ho expliquem!!👇

#IPBES9 Autoría: IPBES.
El primer informe, 'Ús sostenible de les espècies silvestres’, se centra en les mesures urgents per protegir les espècies ⚠️. El segon, 'Valors', ens fa veure la natura des del prisma de diferents cultures i col·lectius 💚🌍 L'objectiu?
Situar la natura i la seva #biodiversitat al centre de les accions polítiques. Però, quina és la història de l’#IPBES? Quins altres informes ha publicat? 🧐
Read 12 tweets
Congost de #Montrebei: el diari @SEGREcom informa d’un context que fa anys que no vèiem: la #sequera pot fer que el congost no sigui navegable, amb làmina d’aigua, tot l’estiu amb #catamarà, #canoa i #pàdelsurf… però sí que podria ser-ho per #ràfting… Com? Obro fil:
👇👇👇👇 Image
Els pantans d’#Escales i de #Canelles, al riu #NogueraRibagorçana, tenen més capacitat (830 hm3) que els 17 pantans sumats de totes les conques internes de #Catalunya. Avui, però, #Canelles (679 hm3) és al 48% de capacitat, lluny del 74% de mitjana dels 10 darrers anys… ImageImage
Malauradament, doncs, i si no plou al juny, aquest estiu no podrem gaudir del congost de #Montrebei des de l’aigua, per bé que el camí per fer-lo a peu serà sempre obert… hi ha unes concessions de rec a les terres de #Lleida que expliquen la ràpida baixada del nivell de l’aigua ImageImageImageImage
Read 15 tweets
Visita avui al @SILBarcelona a @Fira_Barcelona molt interessant.
L’estació ferroviària de #LeBoulou (#elVoló), a prop de #Perpinyà ja és la primera estació intermodal de… tota la península ibèrica, amb 52 trens de mercaderies al dia i 200.000 contenidors i remolcs cada any !!!
Fa 10 anys una delegació de 15 eurodiputats del #ParlamentEuropeu vam visitar #Catalunya i el #corredormediterrani, que seria aprovat finalment el 2013 a la #UE.
Vam ser també a #elVoló i cal dir que els francesos SÍ que han desenvolupat les autopistes ferroviàries
👇👇👇👇
Què és una #autopistaferroviària?
Una via de tren (no cal una estació) on els camions carreguen i descarreguen, fàcilment i ràpidament, el seu remolc o contenidor a un #tren de 750 metres, tal com es veu en aquest vídeo:
👇👇👇👇
Read 7 tweets
Alguns museòlegs de #Catalunya i alguns del Servei d'Arqueologia de @cultura_cat @patrimonigencat:"Reconstruir jaciments no serveix de res. Són propostes caduques, no es fan enlloc i no funcionen. Cal impedir-ho. Diners llençats. Destrucció del #patrimoni."

Món civilitzat:
Foto: Porta occidental reconstruida del campament romà d’Arbeia, a South Shields (Tyne and Wear, Anglaterra), a prop de Newcastle.

Arbeia són les restes d’un campament romà que fou construït cap al 129 dC, integrat en el sistema de defenses del Mur d’Adrià.
Ara és un jaciment arqueològic visitable ubicat al mig de la ciutat de South Shields, que té uns 80.000 habitants. La zona arqueològica ocupa 3 Ha, 30.000 metres quadrats. Hi excaven des del 1970.
Read 6 tweets
Avui us tornaré a d’una peça que ja us vaig presentar a alguns de vosaltres fa més d’un any i que, com ja us vaig dir llavors, em té el cor robat. Des de fa mooooolt de temps.

És aquesta de la foto. Una peça arqueològica única al nostre país.

(protorecycledphil 🧵⬇️) Image
Aquí teniu una altra imatge de la mateixa peça, amb més perspectiva. Image
I en aquesta foto, la veieu de cul. Efectivament: són perforacions. Concretament, 181 orificis. Image
Read 24 tweets
#Canadà
Revolta dels camioners en contra de l’autoritarisme instaurat per Trudeau amb l’excusa de la Covid

Hi ha cap mitjà català que en parli?
Ningú s’atreveix a parlar-ne oi?
Nosaltres sí.
Informem-nos👇
#TruckerConvoy2022
#FreedomConvoyCanada
#IStandWithTruckers
Segons Trudeau, els participants i seguidors del #TruckerConvoy2022 #FreedomConvoyCanada són una "petita minoria marginal" que expressa "opinions inacceptables" que no representen les opinions de la majoria dels canadencs”.
Read 21 tweets
Si toda la #ganadería de España fuera extensiva, ¿Dónde iría a pastar? ¿A los prados? ¿A las montañas? ¿No las perjudicaría?🐑🐮 Venga, atención, que ¡os lo contamos!
Pongamos por caso la media #montaña aquí en “casa”, en el sur de Europa. Hasta mediados del siglo XX, los paisajes de la montaña mediterránea eran un mosaico donde las zonas agrícolas tradicionales se mezclaban con el bosque los matorrales, los pueblos....
Desde entonces, el abandono rural de las laderas de las montañas ha ido en aumento, especialmente en los años 60 y 70. Perdemos nuestro paisaje en mosaico. La montaña mediterránea se vuelve más simple y los bosques y matorrales hoy forman grandes masas homogéneas.
Read 19 tweets
Com moltes sabeu treballo de profe a secundària
El dia d'avui no ha estat el més estrany dels darrers 2 anys, però si un dia especialment trist i absurd
El nou protocol d'@educaciocat estableix que NO pot assistir a l'aula l'alumnat positiu o malalt (fins aquí, com sempre), però
tampoc aquell alumnat no vacunat, encara q estigui sa, encara que NO sigui positiu
Raons sanitàries: és evident q no
Raons educatives: encara -

El fet és que AVUI, a #Catalunya, es produeix una nova i + dura segregació de l'alumnat en funció del seu estat vacunal i, segons com
es gestioni a cada centre, fins i tot un assenyalament de famílies i alumnat

El fet és greu, molt greu

He escrit a direcció de l' institut de la meva filla per a compartir que em sembla una directriu segregadora
He parlat amb direcció del centre on treballo, tb

En els 2 casos
Read 6 tweets
Un petit país de dimensions semblants a #Catalunya: als anys 70s va fer cas al moviment popular contra les nuclears i a favor de les renovables, avui no te nuclears i si eòlica GlobalData: Renewables in Denmark to reach nearly 100% share | Energy Global energyglobal.com/special-report…
A aquest petit país va neixer l’eòlica moderna fruit d’un moviment popular i no pas de cap centre de recerca d’alt nivell. Encara avui continua funcionant l’aerogenerador de les escoltes TVIND. Aixi es va fer: energie-partagee.org/ressource/tvin…
Es clar que als anys 70s recollien les experiencies eòliques per generar electricitat, fetes per Poul laCour a l’escola d’Askov (1891) i per Johannes Juul a l’illa de Bogo (1952-1962) i a Gedser (1957-1967)
Read 11 tweets
En Santiago Recasens es rotary del Bcn Alba i acostuma a fer raonaments força argumentats.

Comparteixo el que ha dit avui sobre el tema de l’aeroport:

No puedo opinar sobre el coste mediambiental de la ampliación del Aeroport de Barcelona porqué no soy ornitólogo…
ni experto en ecología, pero si se alguna cosilla sobre economía y finanzas y he aquí LOS HECHOS:
El estado español ha prometido €1600 millones para dicha obra, que preveé terminar hacia el 2026. Suponiendo que esa promesa se cumpla (que es mucho suponer)
y siendo extremadamente optimistas con los inevitables retrasos y contratiempos inesperados es razonable alargar la fecha hasta 2030. O sea, 9 años.
Cuando se abrió la Caja de Pandora de las balanzas fiscales, el estado español acabó reconociendo (con la boca muuuuuuy pequeña)
Read 10 tweets
LOS VOLCANES DE OLOT Y CHARLES LYELL

Uno de los lugares más especiales de la #geología peninsular, la zona #volcánica de #Olot (#Garrotxa, #Girona), recibió en el verano de 1830 la visita de uno de los grandes referentes de la #geología moderna (va #hilo👇).

#geosites #geology
1- Pues sí, quizá no se trate de los más espectaculares del mundo, pero ¿cuántas ciudades conocéis cuyo casco urbano se extiendan a los pies de tres #volcanes? #Lyell debió considerarlo también notorio y llegado el momento quiso comprobarlo en persona.
2- #CharlesLyell (1797-1875) nació precisamente en #Escocia el mismo año en que moría otro gran geólogo de la época, el escocés #JamesHutton. Una curiosa coincidencia, como la existente entre #Galileo (1564-1642) y #Newton (1642-1727). Casualidades…!
Read 11 tweets
"Aquest informe ix de la iniciativa de les Corts Generals, sota la petició del @populares amb majoria absoluta, el desembre del 2017, amb l'article 155 aplicat a l'autonomia catalana, gestionada pel govern espanyol. El plenari del Tribunal de Comptes del 27 de desembre.."
1
"... aprovava la «fiscalització relativa al destí donat als recursos assignats a l'execució de les polítiques d'acció exterior de la Comunitat Autònoma de #Catalunya, corresponents als exercicis 2011-2017». Els objectius eren, principalment, «impulsar les mesures per a..."
2
"... aconseguir un sector públic més racional i eficient» i «identificar i fiscalitzar les principals àrees de risc», en concret les que pogueren «propiciar el frau i la corrupció»..."
3
Read 4 tweets
Ley de Seguridad? O ... la forma d'esclafar la revolta civil quan esclatem als carrers, quan haguem de defendre els exilats si retornen, si hem de defensar una #DUI i pendre el Parlament i les nostres Institucions, quan, per fi, volguem pendre el control del País, #Catalunya.
Qui ho vegi com un tema purament i exclusivament econòmic s'enganya. Ho és, però solidari amb el control del nostre país.
Enfrontar la població civil, dins casa nostra, i pendre'ns el Patrimoni si donem suport a la revolta i defensa de la nostra #Independència.
Read 11 tweets
Reeeeeeeeeeesulta que...

...vostè, és alcaldessa d’una ciutat costanera catalana. I té un projecte, que és construir coses, edificis, coses, edificis, coses. En uns terrenys que té per allà, per la vila...

(phil⬇️⬇️⬇️. Ho sento: és llarg. Molt llarg. Absteniu-vos impacients...)
Doncs bé: vostè vol fer això, peeeeeerò, ves per on...

...en el solar, ja hi ha coses.

Coses velles.

Coses #romanes.
Més encara: aquestes coses romanes no només hi són i, per tant (com a bona alcaldessa catalana de dretes que ets), et molesten, són un fucking problema ja d’entrada, per defecte, pel simple fet d’existir, de ser pedres velles, sinó que, a més resulta que:
Read 31 tweets
#Catalunya és un país extremadament ric en #patrimoni #arqueològic #protohistòric. Molt més que altres nacions reconegudes arreu pel seu patrimoni i que, a més, l’estimen, el valoren i en viuen, com poden ser el cas d’#Anglaterra o d’#Escòcia.

(little heritage phil...) Image
El patrimoni protohistòric d'aquestes altres nacions, tot i ser extraordinari és, al costat del nostre, de putxinel·lis. I, malgrat això, ells l’han sabut convertir intel·ligentment en un actiu cultural i econòmic (òbviament, Image
sumant-lo a la resta del seu #heritage d’altres èpoques) mentre que nosaltres, sempre capaços de les majors de les proeses, l’hem sabut convertir (no era pas fàcil, atenent a la qualitat del que tenim entre mans...) i el vivim com un problema. Image
Read 16 tweets
🔴 El conseller @bernatsole inaugura el curs ‘FonsUECat: eines i oportunitats de finançament europeu en el període 2021-2027’.

@FonsUECat s’ha posat a disposició de la @DiputacioLleida per fer el curs davant la necessitat que el món local conegui les eines de finançament europeu
@bernatsole @FonsUECat @DiputacioLleida 🔴 "El màxim aprofitament dels recursos de la UE és una oportunitat històrica per a #Catalunya", afirma el conseller @bernatsole, que considera que “participar en propostes d’aquesta dimensió significa renovar-nos, avançar i afrontar els reptes globals que tenim com a societat”
@bernatsole @FonsUECat @DiputacioLleida 🔴 El conseller @bernatsole explica a la inauguració del curs de @FonsUECat @DiputacioLleida que optar al conjunt de fons de la UE que tenen a disposició les administracions i entitats catalanes és un "repte i un deure" per fer "una transformació de país".

#FonsUECat
Read 4 tweets
En el context de pandèmia i de les necessitats extraordinàries (sanitàries, econòmiques i socials) que ha generat la #COVID, el @Govern va tancar el 2020 amb la despesa pública + elevada de la història (32.151 milions d'€).

Pq el dèficit públic s'ha contingut? ho explico 👇
La despesa va augmentar en tots els departaments de la Generalitat, amb l'increment + intens a #Salut (+2.861M€, +27,2%). També a #Territori (+33%) - per l'afectació en el transport públic, #Treball i Afers Socials (+18%), #Empresa (+23,9%) o #Cultura (+45,9%).
En conjunt, l’impacte de la #Covid-19 sobre les finances de la Generalitat el 2020 es calcula en 4.761,4 M€: 3.638,2 M€ degut a una major #despesa i 1.123,2 M€ degut a una caiguda en els #ingressos.
Read 12 tweets
En només 3 dies s'han pagat el 80% dels ajuts a autònoms i a persones en ERTO i fixes discontinus: 385,8 milions d'€ a 239.998 perceptors.

Un treball en equip #excepcional de @treballcat i @vicepresicat (involucrant gestió econòmica, tresoreria i intervenció).
La Generalitat de #Catalunya és el govern que més ajudes directes ha atorgat, tant en valor absolut com en relació amb la població.

🟢 Com mostra el gràfic 👇 les ajudes directes s'eleven a 221€/habitant, gairebé doblant la xifra de les CA que se situen en 2on i 3er lloc.
Font: Base de datos nacional de subvenciones
pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/ge/e…
Read 4 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!