Discover and read the best of Twitter Threads about #DELTADELEBRE

Most recents (3)

MÉS ENLLÀ DEL #DELTADELEBRE

Sovint es creu que els deltes són el destí final dels #sediments transportats pels #rius. Però un #delta és només un pas intermedi del llarg camí del material cap a les fondalades oceàniques.

Parlem una mica de #GeologiaMarina #MarineGeology? Va🧵!👇
1- Un #delta és molt més que la zona de terra emergida i suau relleu que trobem a tocar de la #mar i a la que anomenem plana deltaica. De fet, la major part de l’extensió dels deltes és subaquàtica i està formada pel front deltaic i el #prodelta. Image
2- Aquest és el cas del #DeltadelEbre. Del 2170 km2 reals d'extensió tan sols “afloren” uns 320 km2, el 15% del total, on s’assenta la població que viu allí i desenvolupa una gran activitat agrícola i turística. Image
Read 13 tweets
LA REGRESSIÓ DEL DELTA DEL EBRE

Fa ja temps que el #mar guanya la batalla i va conquerint poc a poc part de la zona emergida del #DeltadelEbre.

Ara recapitulo la història d’un testimoni d'aquest procés: el malaguanyat #vèrtexgeodèsic de la platja del #Fangar (va #enfilall👇).
1- El vèrtex del #Fangar es va instal·lar l'abril de 1978 i era un dels més del 11.000 vèrtex de la xarxa estatal del @IGNSpain. Aquests senyals marquen la seva posició #geogràfica exacta i es relacionen amb d’altres properes amb finalitats cartogràfiques.

#VérticeGeodésico
2- Les seves característiques originals (ftp://ftp.geodesia.ign.es/Red_Geodesica/Hoja0522/052296.pdf) deien que el vèrtex “Fangal” (nom oficial) es trobava a 3,55 m sobre el nivell del mar i a uns 400 m de la vora de la #Mediterrània.

#VérticeGeodésico #Geodesia #PNDeltaEbre
Read 22 tweets
El retroceso #litoral en la zona del #Fangar (#DeltadelEbro), cerca del restaurant #Vascos, se acentúa. Cada curso vemos su #evolución con nuestros alumnos del @DeptDto (@UniBarcelona).

Comparemos la foto de este viernes con la del pasado año!👇

@PDE @GRCGM @CentinelasCosta
Pero ya hace años que visitamos la zona. Veamos cómo estaba en 2011.

@daniforcadell @montsecastella @FontMatilde @aiguaifang2 @martisoriano @ingeododo #DeltadelEbro #DeltadelEbre #Fangar #Vascos
En esta foto transcurría el año 2015:

#DeltadelEbro #DeltadelEbre #Fangar #Vascos
Read 4 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!