Discover and read the best of Twitter Threads about #FvD

Most recents (24)

#nettemensen sturen geen tweets over niet-bestaande aggressieve Marokkanen.
nos.nl/artikel/232136…
#vanhaga #fvd
#nettemensen bieden hun proefschrift niet aan, aan holocaustontkenner Le Pen.
decorrespondent.nl/7955/hoe-thier…
#vanhaga #fvd
#nettemensen richten geen linkse-docenten-kliklijn op.
gelderlander.nl/arnhem/arnhems…
#vanhaga #fvd
Read 32 tweets
Wie is Timon van de jongenclub van FvD die het niet op Joden heeft zingt graag naziliedjes zingt.
Het is mogelijk Timon B, door voorzitter van @jfvd Frederik Jansen benoemd tot coördinator van de provinciale afdelingen. De Hub.
En wie zit er in de Raad van Advies. Thierry Baudet.
Mijn vermoeden dat de #antisemiet van de jongeren van @jfvd Timon B. is wordt bevestigd door Forum chroniqueur @ChrisAalberts.
Dan zit de leiding van #FvD, lees Thierry Baudet diep in de stront.
De onthulling van @tonfvandijk over het #antisemitisme en #fascisme binnen FVD van Thierry Baudet bracht Timon B. in beeld.
Zijn relatie met FVD is zeer nauw.
Hij deed actief mee aan het FVD Ardennenkamp.
Frederik Jansen voorzitter van #JFVD is zijn beschermheer.
Read 7 tweets
1 Naar aanleiding van de verbazing van velen over de verheerlijking van Breivik en Tarrant in #jfvd app-groepen, blader ik terug naar het #jfvd congres uit 2019. Daar rijpt @Frederik_Jansen[#fvd bestuurslid, rechterhand van Baudet en voorzitter #jfvd] de jonge geesten.
2 ... als je terugkijkt naar het #JFVD congres [2019] zie je de symptomen van een Jugend. @Frederik_Jansen rijpt de geesten van de jonge kameraden, houdt ze voor dat als mensen hen fascisten noemen, dat dit dan zelfvoldane moralisten zijn, die hen dwingen zichzelf af te schaffen
3 Hier legt @Frederik_Jansen het belang van #JFVD uit: "Wij gaan onze beschaving redden, en echte bevrijding te brengen, het antwoord bieden op clownworld, wij gaan onze beschaving redden, met discipline, overwinningsdrang en zelfs overheersingsdrang."
Read 5 tweets
#1
Zo te zien woekert het enthousiasmevirus van #mondkapjesgate welig op de sociale media. Al was het maar omdat #fvd met hun euro’s via Feestboek zo’n miljoen mensen kan bereiken.
#2
In het kader van #Baudetlov is er de vraag: voldoet de #mondkapjesgate aan het good old KGB-playbook? Een analyse op grond van “Operation Infektion” de zeven regels van het KGB disinformatie playbook [The New York Times, 2018]
#3
Regel 1: Ga op zoek naar etnische, demografische, maakt niet uit welke bron van sociale verdeeldheid die je kunt exploiteren, zo bewerkstellig je dat mensen het vertrouwen in elkaar verliezen. #mondkapjesgate
Read 10 tweets
Democratisch gekozen kamerlid @thierrybaudet bij #OP1 wil dat Nederland de beste is👉🏼

“Wat mij betreft gaat er iemand met een privéjet met een heleboel smeergeld naar overal in de wereld om test te kopen. Dat is toch wat je doet als je de regering bent van een land?”
1 Uhm... mij lijkt het goed om het even te hebben over #fvd integriteit, financiën en feestboek... Ik zag zojuist dat #fvd de #op1 clickbait sponsort ...
2 En heel toevallig is er dit bericht van vandaag ...."Forum betaalde Facebook per aangebracht lid en overtrad hiermee Nederlandse privacywetgeving" #fvd
Read 13 tweets
1/ Herinnert u zich nog de ‘peiling’ van @EenVandaag van 31 maart, waarin de #VVD zogenaamd met maar liefst 8 zetels steeg ten kosten van #FvD (min 5 zetels) en #PVV (min 3 zetels)? Alle overige partijen bleven zowat stabiel.

#coromacrisis #coronavirus

telegraaf.nl/nieuws/5510042…
2/ De #VVD zou vooral kiezers wegtrekken bij #FvD en #PVV, omdat “@MinPres #Rutte zo fantastisch optreedt, een "echte crisismanager" blijkt te zijn en “veel indruk maakte met zijn televisietoespraak”. Geloof het niet. Dit is puur #nepnieuws.

Een analyse.

eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniep…
3/ Aan het onderzoek van @EenVandaag, dat plaats vond van 27 t/m 30 maart, namen slechts 1013 mensen deel. Volgens het onderzoek zakte #FvD zgn. van 15 naar 10 zetels en de #PVV zgn. van 18 naar 15 zetels. En al deze zetels gingen naar de #VVD, die steeg van 27 naar 35 zetels.
Read 25 tweets
Tijd voor een draadje over de heldhaftige poging van Thierry Baudet om ons land te beschermen tegen het #Coronavirus en zijn eigen straatje schoon te vegen.
Ik begin op 4 februari 2020.
Kamercommissie Volksgezondheid wordt gebriefd door minister over #Coronavirus.
Afwezig Baudet
Terwijl de Tweede Kamer door minister Bruins gebriefd werd over het #coronavirus zat dr Thierry Baudet nota bene in Italië op en conferentie van extreemrechts.
Baudet kent zijn prioriteiten
Na 4 februari is de Tweede Kamer enkele malen door niet alleen het #RIVM, maar ook @UMCUtrecht en @ggdhaaglanden, geïnformeerd over het #coronavirus.
Grote afwezige het lid Baudet.
Read 10 tweets
1/14
Omdat ik af en toe een kritische noot kraak over de #fvd of Thierry Baudet, willen mensen nog wel vragen of ik het programma van de fvd ken.
Ik ben het nu aan het bestuderen en de overeenkomsten met dat van de Centrumdemocraten van Hans Janmaat zijn huiveringwekkend.
2/14
2/14
Voor alle duidelijkheid, Janmaat was een Nederlands ‘politicus’ die veroordeeld werd voor discriminatie en haatzaaien. 3/14
trouw.nl/nieuws/janmaat…
3/14
Maar wanneer ik het over Baudet of de #fvd heb, hoeft het niet per se over racisme of fascistoïde gedachtegoed te gaan. Het kan ook gewoon gaan over populisme en inhoudsloosheid.
4/14
Read 14 tweets
Fragment uit de grote Thierry Baudetshow, waarin Baudet uitlegt dat de #coronacrisis een kleine stap in de ontheemding en onteigening van Nederland, omdat we gezondheid belangrijker vinden dan vrijheid.
Ander fragment uit de Grote Thierry Baudetshow, waarin hij "de elites verwijt dat grote migratiestromen door moeten gaan" en waarin hij omvolking in eenvoudige taal uitlegt: Nederland zal Nederland niet meer zijn "we worden een minderheid" #fvd
Ook in de grote Thierry Baudetshow: "Islam is niet vredelievend, het is een oorlogscredo. Mohamed was een krijgsheer, een legerleider, de Koran is in principe een militair boek, gaat over strijd." "Jezus was een pacifist, hij riep alleen wat vragen op" #fvd
Read 4 tweets
Motie @geertwilderspvv & @FleurAgemaPVV #PVV over het heropenen van gesloten ziekenhuizen.

#coronadebat #coronavirusNederland #coronavirus

Verworpen.
Motie @thierrybaudet over uitspreken dat men niet aanstuurt op #groepsimmuniteit vóór het verkrijgen van een vaccin.

#coronadebat #coronavirusNederland #coronavirus

Verworpen
Read 6 tweets
.. het verknipte wereldbeeld van Baudet [die zelf ook geen kinderen heeft]

Baudet vindt het beangstigend dat "Europese leiders die onze landen verkwanselen en onze landen vernietigen voor de volgende generatie" geen kinderen hebben." Daar wordt hij bang van, Spaans benauwd van..
#fvd is straatarm, mensen. Althans dat zegt Baudet... u moet doneren. Baudet vergeet erbij te zeggen dat #fvd ook subsidie krijgt op basis van het aantal leden

Nu al ben ik benieuwd naar de jaarrekening ...
Hoe je de achternaam van politicus Bouwdet uitspreekt cc @ferdgrapperhaus
Read 6 tweets
Altijd leuk als mensen een #thread maken over hun ideeën.
@PietLekkerkerk maakte een thread over de #EU-standpunten van #FvD omdat hij vindt dat deze standpunten onzinnig zijn.
Hier👇zijn thread en mijn antwoord.
#Draad!
1/31
Piet vraagt (tweet 3👇) naar de onderbouwing voor 2 beweringen van #FvD:

-dat de EU ons miljarden kost
-dat economieën in Zuid-Europa kapot gaan door de #EU

Eerst gaan we kijken naar de miljarden.
2/31
Piet stelt dat het ‘maar’ 1 miljard per jaar is.
Zijn linkje werkt niet meer, dus ik heb zelf even gegoogeld en kwam hier terecht.
Volgens de EU zelf👇 betaalde NL in 2017 bijna 2 miljard meer dan het ontving.
3/31
europa.eu/european-union…
Read 32 tweets
Nu de blauw-bruine coalitie gaat regeren in #Brabant hebben #VVD, #CDA, #FvD en #LokaalBrabant bestuurders nodig. Een draadje.
De #VVD houdt hoogstwaarschijnlijk vast aan de gedeputeerden Van der Maat (Financiën en OV) en Van Gruijthuijsen (Economie, Onderwijs en Europa). Portefeuilles kunnen evt gaan variëren. Beide zijn man, 39 en 47.
Wat het #CDA gaat doen is onduidelijk. Ondanks een veto van Oirschot en landelijk intern protest gaat het CDA opnieuw met uiterst rechts regeren - net als in 2010. Na het verraad van Thüringen door liberalen en christendemocraten rook de SZ heibel in NL.
sueddeutsche.de/politik/nordbr…
Read 16 tweets
Op deze manier -politieke partijen die kiezen vóór samenwerken met Baudet- 💁🏽‍♀️maken die partijen onvolking, boreale wereld en aanverwante #fvd standpunten tot het centrum van de verkiezingsstrijd in 2021 🤦🏽‍♀️
1 "als je redeneert vanuit een gezond nationalisme vind ik het een gezonde vraag: hoeveel verandering kan een gemeenschap dragen?" zegt @WouterBeekers over de Centrumpartij. Hij vindt "het aanbevelenswaardig de teksten van die partij terug te lezen"

Laten we even terugkijken 👉🏼
2 Uhm... "Janmaat vond bij nader inzien de CP'86 veel te extreem."

En kijk ook even naar dit partijpolitieke standpunt van CP'86:

"We hanteren een volksnationalistische ideologie, die uitgaat van etniciteit." Heet dat tegenwoordig niet "omvolking"?
Read 18 tweets
#FvD gaat meebesturen in Brabant. Wat moeten we daarvan vinden? Een draadje.
Er is nu overeenstemming over uitgangspunten, maar dat is niet hetzelfde als overeenstemming over een programma. Aangezien de hele constructie instabiel is, kunnen we eigenlijk geen enkele definitieve conclusie trekken. #FvD
Feit is dat de uitgangspunten verraden dat FvD heel graag mee wilde doen en is ingekapseld. Brabant doet mee aan Europa (is natuurlijk: de EU) en het klimaatakkoord gaat gewoon verder. #FvD committeert zich dus.
Read 11 tweets
Zionisme in de vorm van Baudet !
The round-up of German Jews and their persecution was planned and implemented with the consent and collaboration of Jews who called proudly called themselves "#Zionist."
archive.org/details/TheSec…

👇
Het is verbijsterend dat u en velen met u in de cirkelredenering van nationaal socialisme vastzitten. #Baudet = #Nazi, wel grappig omdat Baudet een #Zionist is 😁😉
Wat gratis leesvoer 🤗
#Holocaust
archive.org/details/TheSec…
Baudet staat onvoorwaardelijk achter Israel, terwijl hij er niet is geboren, nooit heeft gewoond en bij mijn weten niet joods is. Dat is weer opmerkelijk aan deze man.
Onvoorwaardelijk betekend GEEN voorwaarden stellen, ook niet aan mensenrechten.

Read 12 tweets
Stapt Hiddema op? Deze roddel lezen we vanochtend in dit stuk. Een paar opmerkingen. [draadje] #FvD duimspijker.com/opinie/brekend…
Het antwoord is vooralsnog: nee. Ik zou dit soort verhalen pas optekenen als er een publiek statement van Hiddema ligt. Dat ligt er niet. Tot die tijd is dit alleen een echo van het geruchtencircuit.
Iedereen die zich een beetje met FvD bezighoudt kent dit verhaal al want het gaat al maanden rond. Het lijkt vooral de wens van FvD-haters want de gevolgen zouden niet te overzien zijn, maar bewijs is er niet.
Read 6 tweets
@Sashaexposed @fvdemocratie Goede vraag. Ik stem FvD en ben lid. Hieronder mijn antwoord; deels feitelijk, maar het meeste is gewoon mijn mening.
Samenvatting:
FDF zou idd een nauwe band kunnen hebben met #FvD, en de schoffering zou vooropgezet spel kunnen zijn.
Maar daar zouden dan goede redenen voor zijn.
@Sashaexposed @fvdemocratie Context:

De wereld is in handen van een kwaadaardige elite, die heerst door te verdelen en met brood en spelen.

Een aspect van de verdeling is de aanval op de natiestaat: macht naar ongekozen EU leiders; massa-immigratie.
@Sashaexposed @fvdemocratie Brood en spelen leidt het volk af van belangrijke zaken.
Emotionerend nepnieuws verduistert het beoordelingsvermogen.

Mensen kunnen maar een beperkte hoeveelheid informatie aan.
Het effect van het boerenprotest wordt ondermijnd door concurrerend "nieuws".
Read 13 tweets
Wat. Een. Bullshit.

"Faillissementsgraad laagste van alle sectoren

De faillissementsgraad is traditioneel laag in de agrarische sector. Door minder faillissementen en de toename van het aantal bedrijven is deze de afgelopen jaren verder gedaald," - boerenbusiness.nl/artikel/108774…
Het leuke is dat je dit soort dingen gewoon kan opzoeken. In de eerste anderhalve maand van 2020 gingen er in totaal 2(!) agrarische bedrijven failliet. Dus GEEN acht per dag.

En of deze faillissementen te wijten zijn aan stikstofregels, is niet bekend. faillissementen.com/insolventies/n…
Misschien is er in het najaar van 2019 een forse stijging te zien en is die '8 kapot per dag' hierop gebaseerd...

Oh, nee. Toch niet. Dat waren er over heel 2019 maar 26. Dat is minder dan de 31 uit 2018 in een sector die al de laagste failissementspercentages van allemaal had.
Read 11 tweets
Al die linkse betweters die nu schreeuwen om het hoofd van @thierrybaudet
Die #Kamervragen willen en #aangiftes
Waar waren die bij dit👇 SMERIGE tweetje🤮 van totaalhypocriet @LodewijkA?
1/6
@thierrybaudet @LodewijkA Want hun dierbare #PvdA-leider LOOG hier keihard, en hij WIST het.
Hij WIST dat #PVV en #FvD een #stemverklaring👇 hadden afgegeven, maar @LodewijkA kon het natuurlijk weer niet laten om ze als #holocaustontkenners te framen.
En WAAR waren toen alle #deugers van vandaag?
2/6
@thierrybaudet @LodewijkA Die waren NATUURLIJK niet thuis of wisten van de #Lodewijk geen kwaad, want dat weten ze NOOIT.😠
Ze komen alleen op hun deugtrom slaan als #Wilders of #Baudet aangepakt moet worden.
Dan hebben ze ineens PRINCIPES.🤦‍♂️
Weet je wanneer ik #respect krijg voor #LinksePrincipes?
3/6
Read 6 tweets
1. Kan Forum voor Democratie de grootste partij worden bij de volgende verkiezingen en wat gebeurt er dan? De vraag blijft zich opdringen nu #FvD er inderdaad in is geslaagd de grootste ledenpartij van NL te worden.
2. Het was al wel duidelijk dat de FVD-ledenaantallen bleven stegen maar dit nieuws komt in Den Haag toch hard aan. Het is symbolisch belangrijk - en feitelijk want de subsidiëring politieke partijen is één pot en hoe meer geld naar FVD gaat des te minder naar anderen...
3. Maar belangrijker dan dat - nog nooit eerder in de naoorlogse geschiedenis groeide een partij zo snel qua leden. Nog nooit eerder werd een uitdager van het systeem grootste ledenpartij. En niemand is vergeten dat FVD bij Statenverkiezingen qua kiezers grootste was van NL.
Read 6 tweets
Door die verdomde oorlog is het een taboe om hedendaagse fascisten en nazi’s te benoemen, terwijl er zat zijn - juist in de entourage van Baudet cs - wier ideeën zo weer in de NSB-partijkrant ‘Volk en Vaderland’ van 1935 zouden kunnen worden afgedrukt.
En let wel, al die apologeten die weten dat #FvD niet fascistisch is omdat het geen corporatistische staat wil, of dat Baudet geen nazi is omdat hij de rassenleer verwerpt- welnu dat laatste deed Mussert stelliger en verder nam de NSB ‘t niet zo nauw met ‘historische definities’
Het ging de polderfascisten toen én nu in essentie om ‘het recht van een volk’ om de ‘zogenaamde democratie’ te ontdoen van de ‘partijen-dictatuur’ (Mussert 1936) en in-‘t-algemeen ‘de geestkracht van het Nederlandse volk’ die ‘reeds gedurende generatiën werd ondermijnd’ (1931).
Read 4 tweets
Baudet gaat niet naar het Europees Parlement. In zijn plaats gaat senator Dorien Rookmaker van GO. De gevolgen in de Eerste Kamer. [draad] #FvD nu.nl/politiek/60227…
Rookmaker kan niet in de Senaar en Brussel zitten. Haar zetel is binnenkort vacant. De lijst van #FvD is hier relevant, waar drie kandidaten met voorkeursstemmen werden gekozen maar eerder hun zetel niet innamen.
De eerste kandidaat is Theo Hiddema maar die kan dan niet in de Tweede Kamer blijven. Zijn vervanger daar is al een tijdje bij FvD weg. Hiddema zegt dus nee. #FvD
Read 7 tweets
1/98
Het is weer tijd om iets over de #fvd te zeggen. Aanleiding is de toespraak die Thierry #Baudet hield op 24-11 in het Zweerde Örebro op de Landdag van de Sverige Demokraterna, oftewel Sweden Democrats, een door nazi’s opgerichte partij:
en.wikipedia.org/wiki/Sweden_De…
2/98
2/98
Ja, de site maakt er melding van dat de partij tegenwoordig officieel nazisme en fascisme afwijst. Maar er staat niet voor niets officieel, want de standpunten van de partij spreken op zich een heldere taal. 3/98
3/98
De toespraak die #Baudet hier hield, lijkt op de ‘boreale’ speech na de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Die heeft vaak het stempel fascistoïde gekregen, wat vervolgens weer door Baudet is tegengesproken. 4/98
dagelijksestandaard.nl/2019/03/woeden…
Read 97 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!