Discover and read the best of Twitter Threads about #Katujengit

Most recents (4)

@Demarit @TyttiTup @PetteriOrpo @MikkonenKrista '#Preventing' #Grooming in the #HappiestCountry
The #Oulu #rapecrisis.
"Stop, don't touch me there." | 2y
Oulun kaupunki laittoi 2,5 miljoonaa euroa Turvallinen Oulu -hankkeeseen, jonka tarkoituksena on ehkäistä uskonsoturien tuomaa seksuaalirikollisuutta.
@Demarit @TyttiTup @PetteriOrpo @MikkonenKrista #Islam'in perusteet
- #muslimi on määrätty taistele­maan fyysisesti myös #vääräuskoisia vastaan. Muhamma­din vaikuttava #sotilas­ura on todistuk­sena siitä, kuinka keskeisessä asemassa sotilaal­linen toi­minta #islam'issa on.
Read 18 tweets
Politiikassa keskustellaan tällä hetkellä ns. pehmeiden ja kovien keinojen merkityksestä nuorten väkivaltarikosten torjumisessa. Oman kokemukseni ja näkemykseni mukaan näitä molempia tarvitaan laajassa kuvassa tämän ja monen muunkin rikollisuuden torjumisessa.
1/4
#poliisi
Nuorten kohdalla ns. pehmeät keinot ovat erityisen tärkeitä. Me emme voi suuressa mittakaavassa sulkea nuoria laitokseen tai vankilaan estääksemme heidän rikoksia. Juurisyihin puuttuminen on siis etenkin nuorten kohdalla ensiarvoisen tärkeää.
2/4
#juurisyyt #pehmeätkeinot
Nuoresta väkivaltaa käyttävästä henkilöstä voi kehittyä väärien vaikutteiden alla yksilö, joka on altis myös jengiytymiselle. Näitä henkilöitä tunnistamalla ja näiden henkilöiden käytöksen juurisyihin vaikuttamalla meillä on keinoja torjua myös jengiytymistä.
3/4
#jengiytymimen
Read 4 tweets
#katujengit puhuttaa ja @JariTaponen yrittää kierrellä termeillä. Koska media ei näitä termejä avannut, piti itse kaivella.
EUCPN:n viisi kohtaa, joihin Taponen viittaa ja joiden ovat seuraavat.

1. Ryhmä
Määritelmänä, että henkilöitä on kolme tai enemmän. Usein he 1/X
Tunnistavat itsensä ryhmäksi ja joskus heillä saattaa olla tunnuksia tai esim. ryhmätatuointeja. Tämä ei kuitenkaan ole mikään välttämättömyys.

2. Nuori ikä.
Katujengeissä pyörii jengiä teini-ikäisistä nuoriin aikuisiin. Monet saattavat vanhemmalla iällä poistua kuvioista.
3. Pysyvyys

Nuorisojoukot hengaavat yhdessä sekä ennen että jälkeen rikosten, eikä niitä ole perustettu jonkun tietyn rikollisuuden ympärille.

4. Suuntautuneisuus kaduille
Katujengit eivät yritä piilotella olemassaoloaan, vaan "valtaavat" julkisen tilan. Hengataan kaduilla ja
Read 7 tweets
1) Kun Ruotsin lähiöissä tapahtuu, minulta kysytään varsin usein: "olemmeko Ruotsin tiellä" ja "ovatko katujengit rantautuneet Suomeen?"

Tässä ketjussa avaan joitakin melko merkittäviäkin eroja Suomen ja Ruotsin yhteiskunnissa ja väkivallan piirteissä

#RuotsinTie #katujengit
2) Suomi ja Ruotsi ovat pohjoismaisia vähäisen rikollisuuden hyvinvointiyhteiskuntia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme kaikilta osin keskenään Samanlaisia.

Suomessa tehdään vuosittain henkirikoksia 1,55 kpl /100 000 asukasta kun Ruotsin luku on 1,09.
3) Suomessa henkirikollisuus keskttyy alkoholia käyttävälle passiiviselle aikuisväestölle, kun taas Ruotsissa siirtolaisväestön osuus korostuu. Suomessa henkirikos tehdään päihtyneenä puukottamalla yksityisasunnossa, kun Ruotsissa ampumalla huumeiden myyntipaikkojen läheisyydessä
Read 16 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!