Discover and read the best of Twitter Threads about #Klimaatverandering

Most recents (11)

Er wordt de laatste tijd wederom veel desinformatie verspreidt over #klimaatverandering , dus ik vind het wederom tijd worden om een nieuw draadje te schrijven over dit onderwerp.
Het onderwerp: hoe werkt de vergroening van de Aarde door CO2?[1/n]
[2/n] Voor mijn vorige draadje verwijs ik mijn lezer graag naar mijn draadje die ik alweer bijna een jaar geleden heb gemaakt naar aanleiding van de ongekende regenval in Luxemburg/Duitsland/België:
Ik postuleerde hierin een verband met klimaatverandering
[3/n] Uiteraard ben ik nogmaals geen klimaatwetenschapper en was mijn draadje louter gebaseerd op natuurkundige processen en mijn interpretatie hiervan. Later bleek mijn hypothese correct te zijn: worldweatherattribution.org/heavy-rainfall…
Er wás een verband tussen de regenval en klimaatverandering
Read 48 tweets
Beste @meilivos, net als heel veel andere leden van de @PvdA heb ik de brief van @RRootert en @ndubbelboer ondertekend. We roepen daarin de Eerste Kamer-fractie op om het #CETA verdrag níet te ratificeren. Dat verdrag is gemaakt voor de wereld van gisteren (1/4) Image
Een van de grote zorgpunten van #CETA is dat het ondemocratische besluitvorming in de hand werkt, onder andere door de creatie van 'technische commissies' onder Artikel 26. Hebben jullie hier al goed naar gekeken @meilivos en @CroneFerd en @RuudKoole1 ? (2/4)
Deze Artikel 26 Commissies kunnen afspraken onder #CETA veranderen, ná ondertekening, zónder tussenkomst van parlementen. In combinatie met de investeringsbescherming onder #ICS maakt dat #CETA een Paard van Troje voor democratische besluitvorming 👇bothends.org/en/Whats-new/P… (3/4)
Read 5 tweets
Wij gaan in de nabije toekomst vaker ziekteuitbraken meemaken. We gaan ook vaker lezen dat bepaalde infecties vaker gaan voorkomen dan voorheen. Dit is waarom 🧵
1) Onze omgang met dieren in de vee-industrie zorgt voor ontstaan van (nieuwe) virussen. Je kan elke keer kippen blijven vergassen maar daar los je het probleem niet mee op. 1 keer een succesvolle overdracht van dier naar mens en het is raak! #influenza #zoonose
2) Verjagen van dieren uit natuurlijke habitat door kapping van oerwouden, urbaniseren van de wereld, wildfires en #klimaatverandering. Dit kan ook gebeuren met muggen die door ecologische veranderingen gaan migreren en parasieten met zich meebrengen
Read 13 tweets
Lastige materie maar razend interessant #klimaatverandering #klimaathysterie
De bijdrage van CH4 én CO2 als broeikasgassen is hierin duidelijk uitgezet. Hierin is te zien dat voor de eerste 100 jaar het opwarmend vermogen van CH4 véél sterker is dan CO2, bij gelijke concentratie
Het probleem zit hem in de projecties voor de toekomst.
Na 100 jaar is het opwarmend effect van CH4 en CO2 gelijk aan elkaar. Daarna gaat de CO2 de belangrijkste rol spelen: door natuurlijke processen zal de hoeveelheid CH4 afnemen. CO2 is echter géén gas dat veel wordt gebruikt
Veel mensen, met name alle mensen die dwaze uitspraken doen als #klimaathysterie en #klimaatdictatuur hebben de illusie dat méér CO2 zal leiden tot meer groen. Daar hebben zij gedeeltelijk gelijk in: voor de eerste paar honderd jaar gaat dit gelden. Daarna zullen planten zich
Read 4 tweets
Hierbij mijn samenvatting van het proefschrift van Joost van Herten: “Overwegingen voor een #ethiek van #OneHealth”. Een Nederlands draadje. 1/22 Image
Het besef dat de gezondheid van mensen onlosmakelijk verbonden is met de gezondheid van dieren en ecosystemen, maakt duidelijk dat interdisciplinaire samenwerking onmisbaar is om (opnieuw) opkomende #zoönosen te bestrijden. 2/22
Deze manier van denken is vertaald naar het concept van #OneHealth: een geïntegreerde inspanning van verschillende disciplines om op lokaal, nationaal en globaal niveau samen te werken aan een optimale #gezondheid voor mens, dier en milieu. 3/22
Read 22 tweets
#KlimaatWaanzin:
#IPCC: De bijdrage van werkgroep I aan 't 6de beoordelingsrapport, Aug. 2021.

#Klimaatverandering 2021:
de #Natuurwetenschappelijke basis.

#Persconferentie; #Live gestreamd op het IPCC #YouTube-kanaal.
10:00 CEST/CET. Maandag. 9 Aug.

👉ipcc.ch/2021/08/05/pre…
In plaats van te zoeken naar de beste #Aanpassingen aan 't #Veranderende #Klimaat,
bedachten de #Foundations, #Denktanks, #Lobby-#Netwerken, daardoor #Gecorrumpeerde "#Wetenschappers, "#NGO's & daardoor geleidde #Actiegroepen 't #MEGALOMANE plan om 't #KLIMAAT ZELF aan te passen.
IPCC Press Conference Climate Change 2021:

the Physical Science Basis, the Working Group I contribution to the Sixth Assessment Report

Live on Aug. 9, 10:00 CET/CEST:

via @YouTube
Read 8 tweets
Ik heb vandaag al veel zin en onzin zien passeren over de extreme regen, overstromingen, klimaatverandering en meer van dat leuks. 🌧️Gelukkig is dat nu net hetgene dat ik onderzoek aan @HCEL_Ghent, dus hier is een overzicht van de meest typische vragen en antwoorden. 🧵(1/10)
1. Hoe extreem is de regenval eigenlijk?

Deze plot toont de probabiliteit van dagtotalen voor de 20e eeuw (in Ukkel). Op veel plaatsen is er recent >50 mm gemeten, lokaal zelfs veel meer. Dit kwam maar een handvol keren voor in Ukkel, goed voor een extreem lage kans. (2/10)
2. Kan #klimaatverandering dit beïnvloeden?

a) Het is lang bekend en bevestigd dat warme lucht meer vocht vast houdt, wat potentieel voor meer regen bij stormen kan zorgen (7% vocht/graad opwarming). Op korte termijn kan dit zelfs boven 7% gaan. (3/10)
Read 10 tweets
In reactie opiniestuk @TinneVdS werpt @de_NVA zich op als een beschermer van het klimaat. Hypocrisie kent weinig grenzen. Mensen die begaan zijn met #klimaatverandering denken beter 2x na vooraleer ze meegaan in het riedeltje over #kernenergie.
Een analyse 👇
Opiniestuk van @BertWollants is zwak --ik ben betere argumentatie van hem gewoon-- want hij negeert de belangrijkste kritieken op kernenergie in oorspronkelijke opiniestuk (zoals ecomodernisten meestal doen..)
Hij maakt in essentie 4 argumenten over de #kernuitstap
Argument 1: kernuitstap leidt tot meer CO2-uitstoot. Klopt dit? Worden nieuwe gascentrales niet gecompenseerd onder het ETS systeem? Het eerlijk antwoordt is dat we het niet goed weten. Dat komt door de onzekerheid in de laatste hervormingen van het ETS systeem.
Read 21 tweets
Waarom we géén nieuwe gascentrales nodig hebben.
Een draadje 👇

#CRM #kernuitstap
Eerst enkele basics: wanneer is er een probleem met onze bevoorradingszekerheid? Het wettelijk criterium is LOLE > 3 uur. Parameter LOLE = het verwacht aantal uur per jaar dat de energieproductie niet kan voldoen aan de vraag.
LOLE < 3 h → geen probleem
LOLE > 3 h → probleem
Noteer dus dat we als maatschappij een zeker restrisico aanvaarden. Zodanig investeren in productiecapaciteit zodat LOLE = 0 zou veel teveel kosten. Deze productiecapaciteit zou bovendien bijna nooit draaien.
Read 20 tweets
Beste linkse mensen die echt geloven dat er GEEN #LinkseIndoctrinatie op scholen is:
Jullie zien het niet omdat het JULLIE ideeën zijn die daar verkondigd worden. Omdat jullie denken dat die ideeën vanzelfsprekend zijn.
Dat is lastig in te zien, daarom een #draadje👇
1/8
Hou zouden jullie je voelen als je kind uit school kwam met het verhaal dat #klimaatverandering geen probleem is? En meer #CO2uitstoot ook niet?🤔
Dat is ongeveer wat rechtse mensen voelen als hun kind uit school komt met het verhaal dat #immigratie geen probleem is.
2/8
Hoe zouden jullie je voelen als in het lesmateriaal zou staan dat PvdA’ers, GroenLinksers en D66’ers stiekeme #landverraders zijn?🤨
Dat is ongeveer wat rechtse mensen voelen als ze in het lesmateriaal van hun kind lezen dat PVV’ers en FvD’ers stiekeme #fascisten zijn.
3/8
Read 8 tweets
Een draad over de gevolgen van de #klimaatverandering op de weerextremen en natuurrampen, een opvolger van mijn draad over het klimaat ()

Ik probeer hier een nuancerende visie neer te zetten aan de hand van data, dit ter compensatie van de schreeuwers.
Je hoort het steeds vaker: “de weersextremen en de rampen nemen toe”, "klimaatdestructie", etc. En bij elke gebeurtenis op deze grote aardbol brengen ze dit weer naar voren, vooral nu weer tijdens deze unieke hittegolf.
Niet beseffende dat er altijd wel ergens iets extreems gebeurt. Dat is normaal op een enorm grote planeet. En dit ook nooit anders geweest, alleen is onze nieuwsvoorziening en registratie van gebeurtenissen een stuk beter geworden.
Read 30 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!